kızlar acil yardımcı olabilir misiniz?

melekmis

Guru
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2013
309
120
323
Ankara
kızlar günaydın iyi haftasonları...
benim ufak bi sorum var
4 sene önce meslek lisesinden mezun olan biri şuan hangi sınavlara girebilir
üniversite okuyabilir mi?
yada okumak için ne yapması gerek...

bende 4 yıl önce mezun oldum..lys ye girmen gerekiyor.. fakat aöf düşünüyorsan direk geçiş hakkın var diye biliyorum

Ygs'ye girersin barajı geçersen lys'ye girmeye hak kazanırsın ne okumak istediğine bağlı biraz da. Aöf istiyorsan ygs'ye girip barajı geçip tercih yapabilirsin, arkadaşın dediği gibi aöf'e direk geçiş hakkınız yok.

Son düzenleme:
Okula devam edebilirsin tabi. Ygs ye girmen gerekir bunun için. AOF için de ygs ye girmen gerekiyor.
Bunlar dışında kpss deneyebilirsin ama liseden yerleşebilmek için çok iyi netler yapmak gerekiyor.
Hakkında hayırlısı olsun

ygs sınavına girmekle başlayablirim o zaman .
valla artık okumak için ne gerekiyorsa yaparım şuandan itibaren
gerekirse sadece ders çalışırım.
kpss ye girme hakkımda var galiba

Evet KPSS'ye de girebilirsin. Eğer karar verdiysen YGS için şimdiden çalışmaya başla bence.

canım ygsye girerek barajı geçmen lazım evet çalışırsan olur neden olmasın ki
kazananın senden neyi fazla:),
hakkınd a hayırlsıı

şuandan itibaren yapacağım tek şey o olacak.
peki kitapları ayrımı ikinci el kitap satan yerlere bakcam yarın kitapları temin edebilirim.

Çevrende sınava girip kazanan yok mu onların kaynaklarını isteyebilirsin özellikle dershaneye gitmiş olanların. Kütüphanelerde de sınav için konu anlatımlı kitaplar oluyor gidip kütüphanede falan ders çalışabilirsin bir de internette baya konu anlatımlı videolar var onları araştır istersen. Hangi bölümden hazırlanacaksan ona yönelik çalış YGS'de hepsi önemli ama mesela sözelden çalışacaksan sözel konularına daha fazla yüklenmen gerekecek.

Çevrende sınava girip kazanan yok mu onların kaynaklarını isteyebilirsin özellikle dershaneye gitmiş olanların. Kütüphanelerde de sınav için konu anlatımlı kitaplar oluyor gidip kütüphanede falan ders çalışabilirsin bir de internette baya konu anlatımlı videolar var onları araştır istersen. Hangi bölümden hazırlanacaksan ona yönelik çalış YGS'de hepsi önemli ama mesela sözelden çalışacaksan sözel konularına daha fazla yüklenmen gerekecek.
ticaret lisesi bilgisayar programcılığı bölümünden mezun oldum.
sayısalım iyi unutmuş olduğum konular yok değil ama telafi ederim.
sözelden girme şansım varmı.
çok geri kaldığım için çok soru soruyorum özür dilerim

ticaret lisesi bilgisayar programcılığı bölümünden mezun oldum.
sayısalım iyi unutmuş olduğum konular yok değil ama telafi ederim.
sözelden girme şansım varmı.
çok geri kaldığım için çok soru soruyorum özür dilerim

Artık katsayı problemi kalktığı için hangi alan çıkışlı olursan ol istediğin alandan girebilirsin ister sözel ister eşit-ağırlık. Ben de senin gibi ticaret lisesi mezunuyum ama bilgisayarla ilgili bir bölüm istemediğim için eşit-ağırlıktan tercih yaptım 2. yılımda kazandım.

Artık katsayı problemi kalktığı için hangi alan çıkışlı olursan ol istediğin alandan girebilirsin ister sözel ister eşit-ağırlık. Ben de senin gibi ticaret lisesi mezunuyum ama bilgisayarla ilgili bir bölüm istemediğim için eşit-ağırlıktan tercih yaptım 2. yılımda kazandım.

Allahım senden ve yardımcı olan arkadaşlarımdan razı olsun gönlüne göre versin...

meslek lisesi mezunları okul başarı notlarıylada 2 yıllık bölümlere yerleşebiliyorlar. tercihler yarın öbürgün birkaç güne kadar bitiyor. sana en yakın yada okuduğun liseye hemen başvur onlar aydınlatır seni belki bu sene bile yerleşebilirsin.

benim oğlum geçen sene üniv. sınavlarının ilkine girdi ama okul bitirme puanıyla yerleşti üniye. komşumun kızıda okul diploma notuyla tercihlerini yaptı sen hemen okulundan araştır istersen,diyorumya belki bu sene için bile şansın vardır.

meslek lisesi mezunları okul başarı notlarıylada 2 yıllık bölümlere yerleşebiliyorlar. tercihler yarın öbürgün birkaç güne kadar bitiyor. sana en yakın yada okuduğun liseye hemen başvur onlar aydınlatır seni belki bu sene bile yerleşebilirsin.

2 senelik istemiyorum
sıkı çalışıp 4 senelik okumak istiyorum.
2 seneliğin ne faydası olacakki...
amacım kpss ye girip kamu personeli olmak umarım böyle bi şansım vardır...

Back
X