kızlar ALLAH rızası için kurban olayım bana yardım edin.

çok kötü bir psikoloji içine girdim.her yer kapkaranlık gibi geliyor.kimsem yok öğretmenlik de çok boş geliyor artık
Ya bukadar üzme kendini rabbim ne kutsal bir iş vermiş sana :) çok bunaldıysan tayinini iste başka bir ile yeni bir hayat kur kendine salma kendini hemen. Bu bir imtihan alnının akıyla çıkmaya bak.

çok kötü bir psikoloji içine girdim.her yer kapkaranlık gibi geliyor.kimsem yok öğretmenlik de çok boş geliyor artık
Ya bukadar üzme kendini rabbim ne kutsal bir iş vermiş sana :) çok bunaldıysan tayinini iste başka bir ile yeni bir hayat kur kendine salma kendini hemen. Bu bir imtihan alnının akıyla çıkmaya bak. Herşey gönlünce olsun. Hiç kimseye takma önüne bak

uzun süredir konularını takip ediyorum ama yazmak bu güne kısmetmiş
elimden geldiğince destek olmaya çalışırım canım sana
hangi ilçede görev yapıyorsun?
istersen özelden yazabilirsin bi dosta bir arkadaşa ihtiyaç duyduğunda elimden geldiğince yanında olmaya çalışırım
ama üzme kendini bu kadar lütfen

konularını okudum. içim burkuldu. allah yardımcın olsun. allaha sığın dua et. elbet hayırlı bir kapı açılacaktır. buna inan. özel değilse nerde görev yapıyosun?

Ahhh beee gülüm..bu genç yaşta bu karamsarlık neden..sen bu kadar şeyi dert edinirsen Rabbimin gücüne gider seni başka şeylerle sınar..Bak "sabır" her kapının anahtarıdır. Şöyle düşün bu sıkıntılı günler askerlik gibi geleceeeekk ve geecek..Sen inşallah hayırlısı ile Allahın rızasını kazanarak bu sınavı verirsin..Hep derdim gör bakalım Rabbim neyler neylerseeee güzel eyler..Ne dertler var demiycem çünkü herkes kendi çektiğini bilir..Üzülmeee olurmu...

İnsan biraz ALLAH a güvenmeli. Böyle sürekli isyan isyan, ağlama,sızlama nereye kadar ya ?
Kaç gündür görüyorum, her seferinde yazmaktan vazgeçiyorum ama bu sefer karar verdim yazmaya yani.
Bu nedir ya? Bu kadar güçsüz müsün sen?
Elin ,kolun,bacağın,aklın,mesleğin var ... Aç değil, açıkta değilsin.
Tek evlenip boşanan sen değil, annesinden sevgi göremeyen de sen değilsin !
Yeter yahu ... Ya çık da dışarı bir bak ALLAH aşkına !
Aç haberleri, gazeteleri oku !
Bu dünyada 1,5 yaşındaki çocuğa tecavüz ediyorlar be !
Minnacık çocukların elini,kolunu kesip dilendiriyorlar !

Bir anımı anlatayım ! Engellilerin olduğu kimsesizler yurduna gittim .
Orda bir çocuk vardı, herkesin cebine elini sokup anahtar arıyordu !
Neden biliyor musun ? Oradan çıkmasını sağlayacak şeyin bir anahtar olduğunu sanıyordu !
Ve orda başka bir çocuk 12 yaşlarında, bir çöp tenekesinde bulunmuş, defalarca tecavüze uğramış bir erkek çocuğu ...

Bu ülkede her acıyı yaşayıp da hala mutlu oolmaya çaba sarfedenler var ...
Rabbim diyorsun ama bu kadar mutsuzlukla günah işliyorsun farkında değilsin.
Evet, benim de "canımı al diye" ağladığım anlarım oldu. Eminim bir çok kişinin de olmuştur.
Dayanılmaz gelen, üstüme gelen çok şey oldu . Ama günlerce sürmedi. ALLAH daha beter acılar vermesin.
Lütfen, yeter artık. Silkelen kendine gel . Dön bir bak dünyaya ...
Hala intihar etmediysen seni bu hayatta tutan bir şey vardır, onun hatrı için güçlü olmaya çabalamaktır senin imtihanın !
Rabbim diyorsun ya, demekle olmaz, onun hatrına çabalamaktır yaşam bazen !

Evvelki konunu da biliyorum.
Ve senin için cidden üzülüyorum :26:
Elimden ne gelir ki şuraya birkaç satır karalamaktan başka :26:
Özelden de yazabilirsin her ne zaman istersen...dertleşiriz paylaşırız..belki bir nebze kafan dağılır ne bileyim.
Kendini bu denli değersiz görme lütfen.
Yüce rabbimin yarattığı herşeyin belli bir kıymeti vardır.
Ne güzel mesleğin var bak.
Ya işsiz olaydın o zaman iyice daralırdın :26:
Elindekilerinin kıymetini bil.
Atanamayan birsürü öğretmen adayı var.
Yaşadığın olumsuzluğun yanında sahip olduklarınla mutlu olmaya çabala arkadaşım.
Şuan o evde annen ve kardeşin kalıyordunuz değil mi? Doğru hatırlıyorum...
Annen pazar günü gidecek.Kardeşin de yurda yerleştirldi.
Annenin gitmesini istemiyorsun :26: Ona ihtiyacın var.
Annenin şevkatine bir çift güzel sözüne ihtiyacın var.
Seni bu konuda çook iyi anlıyorum.Çünkü ben de annemden şevkat felan görmedim.
Ne dayaklar yedim bir bilsen...
Ne saçlarım tomar tomar yolundu ne oklavalarla dövüldüm bir bilsen.
Ah ahh yaşamayan çekmeyen bilemez.
İşte o yüzden hep derim HER DOĞURAN ANNE DEĞİLDİR diye...
Arkadaşım annenn kalbi taş kesilmiş.Sen diyeceklerini demişsin.
Gerisi ona kalmış.:26:

Canım yaşadıkların asla kolay değil ama hayat bu işte her şey insanlar için yalnız da kalacağız mutsuz da olacağız yeri gelecek hepsini unutup mutluluktan uçacağız.
Sen bence çok güçlüsün ama farkında değilsin gücünün hayatın zaten yeterince zor sen de devamlı kötü düşünerek önüne engeller koyuyorsun.
Sen annenden imtihan oluyorsun ben de babamdan mesela ama gidip de ona bu yaştan sonra beni sev şefkat göster bana demem napıyım ben onun sevgisini, şefkatini bebe miyim :)
Benim çoğu arkadaşım o kadar çıtkırıldım ki onları gördükçe iyi ki de böyleymiş hayatım güçlendim diyorum.
Hayat bu kuzucum öyle böyle geçecek.
Ama sen güçlüsün ve Allah hep yanında yoksa okuyup bir meslek sahibi olamazdın sadece zor bir dönemden geçiyorsun arada insanın manevi açlıkları baş gösteriyor ama illa ki bastırılıyor bu açlıklar.
Allah yeter herkese kimse yalnız değil sadece doğru şekilde sığınmasını bilmiyoruz işte isyan ediyoruz şükrediyoruz ama hep dönüp dolaşıp Rabbimin kapısına gidiyoruz hep de buyur ediliyoruz yalnız olur mu insan hiç.

Cok uzuldum yazdiklarina. Su dunyada hersey insanlar icin be canim.
Bak hayatta saglikliysan senden guclusu yok demektir. Masallah sagligin yerinde, meslegin var, kendi ayaklarinin ustunde duran bir kadinsin. Ne kadar guzel, bircok kadinin sahip olmak icin nelerini verecegi bir konumdasin. Bosanmis olabilirsin, annenle uzak olabilirsiniz. Bunlar hep insanlar icin. Bunlari yasayan tek sen degilsin, ama sen yine de konumundan dolayi avantajlisin. Iste tayinini, git yeni bir baslangic yap. Bu bunalimdan cikmaya calis, pozitif dusun ilerisi icin. Inan ki yapabilirsin, cok mutlu olabilirsin. Diger konunu da okudum, cevabim her iki konun icin. Gidersin yeni bir yere, cevre de yaparsin. Insanlara iyi niyetle yaklastin mi kucak actin mi elbet etrafinda sevdigin sevildigin insanlar olur. Omrunu boyle bunalimla harcama. Istersen cok sey basarabilirsin. Kendine biraz zaman ver, uzuntunu yasa, ama sonra dimdik ayaga kalk yine.

hayat kimse için kolay değil. 5 sene boyunca gözyaşlarım durmadı. geceleri hıçkırıklara boğuluyordum. hiçbir hayalim gerçek olmadı. en kötü zamanımda eşim çıktı karşıma. evlendim mutlu olucam sandım. 2 buçuk sene boyunca kaynanamla yaşadım. çektiklerim çok zordu. evde 9 nüfus ve ben sadece o evin hizmetçisiydim. eşimle aram bozuldu. çocuğum beni sevmiyordu. sinirlerim o kadar bozuldu ki egzama çıktı ellerimde dizlerimde. sonra evimize çıktık. tam mutluyum dedim huzurluyum dedim. bu seferde kaynımla kızkardeşim evlendi. kızkardeşim de evin içine girdi. hergün ağlıyor hergün şikayet ediyor. bende de huzur bırakmadı. bi bak bakalım etrafına kaç kişi dört dörtlük yaşıyor? çocuğu olmayan mı huzuru olmayan mı eşi kötü olan mı hiç yüzü gülmeyen mi ne istersen var. Allah'a isyan edeceğine dua et. yardım iste. sıkıntının sonu ferahlıktır. sıkıntı çekmeden mutluluğu bulamıyorsun.

kolay olmasada imkansız değil annensiz yaşaman..
üstelik pekte iyi anlaşamıyoken...
sabırlı ve güçlü ol öyle hemen isyan etmek olmaz..
önce kendine güven...

Hayatının baharında bu depresiflik neden??
Hepimiz zor günler yaşayabiliyoruz. Benim son 1,5 yılım, yaşam mücadelem, insanlarla imtihanım..
Bunları yaşarken hep şunu düşündüm:" güneş, gece en karanlık olduktan hemen sonra doğar"
Biliyordum ki hergünüm böyle geçmeyecek, bir gün bu ysşadıklarımı belki gülümseyerek belki de kendime kızarak anımsıyacaktım. Çok şükür Rabbim çok büyük.
Bir mesleğin var ve öğretmen bayanlar kara borsa! Hiiç merak etme tatlım seni boşta koymazlar. Çevremde bekar olan erkeklerin hepsinin hayali bir öğretmenle evlenmek. Anneler bile oğulları için öğretmen bayan bakarlar hep. Sen şimdi silkelen. Yeni bir ilişkiye hazırla kendini. Gelen adam bir enkazla karşılaşmasın

Canım benim; bu kadar üzme kendini...tamam yaşadıkların çok zor şeyler hazmedilmesi kolay değil ama bi de hayatındaki olumlu şeyleri görmeye çalış...inan en önemlisi mesleğinn o kadar güzel bi mesleğe sahipsin ki bak görevini de almışsın eline..o kadar çok arkadaşım var ki üniv den, yıllardır kpss ye hazırlanıyorlar ama atanamadılar bi türlü..bu senin en büyük gücün..sonra sağlıklısın çok şükür rabbim bizi sağlığımızla imtihan etmesin..ama zayıf durarak psikoljini iyice bozuyorsun güçlü olmaya çalış...inadına bu zorlukların üstesinden gelicem başarıcam ve mutlu edicem kendimi diye sürekli kendini motive etmeye çalış...gerekirse destek al...ayrıca bol bol Kuranı Kerim oku...çok yalnızım diyorsun ya inan Yüce rabbimiz bize şah damarımızdan daha yakın...önce ona sarıl güven ama mücadeleyi sakın elden bırakma...varsın ailenden umduğunu bulama varsın boşanmış ol hayatın sonu değil ya...zaten bu dünyada hepimiz ayrı bir ruh değil miyiz böle düşün hepimiz yalnız giriyoruz mezara sonuçta ...canım yaaa nolur biraz güçlü olmaya çalış kararlı ol..mutluluğunu kimseye endeksleme sen kendin için kendi kendine mutlu ol bi kere...zaten böle yalnızlığa devam etmeyeceksin illaki karşına seni seven anlayan ve seni sen için seven biri illaki çıkacak karşına nolur kalk silkelen güçlü ol canım...herşey çok güzel olacak inan...gerekirse özelden de dinlerim seni keşke elimden bişe gelse..ama nolur artık bu kadar üzülme...bak hepimiz seni çok seviyoruz....ve kocamannnnn bi aileyiz bak...kk olarak...

yüce rabbim nezaman alacağını bilir emanetini bunu dile getirmek yanlış. sen duanı edersin sadece bu şeklde canımı al demek yerine herşey yoluna girsin yardım et diye dua et lütfen . bi uzmandan da yardım alabilirsin. gerçekten pskolojin alt üst

Bütün bu düşüncelerin yanlız başina olmandan kaynaklanıyor.
Bir iki dostun olsada, seni tatmin etmeyecek ama, yinede birilerin olmazsi, korkularını ala bilirdi.
Herşeyde bir hayir vardir, annene gitmemen bir nevi iyi. Iki ay yaninda kalsan, belki seni cildirta bilirdi..
Annenin seninle ne alip veremediği var anlamış degiliz.

Senin yaninda daime, elini tutacak biri olmali,
Hitiyacin olan bu.
İnşallah en kisa sürede Allah karşına vişdanli ve iyi birisini cikartirda, kurtulursun bu boşlukdan.

Kendini lütfen güçlü tut!

Son düzenleyen: Moderatör:

sen bu vatana millete evlat yetiştiriyosun herşeyden önce bunu düşün artık ağlama kendini bırakma kimse seni sevmiyo olabilir ama allah seviyo bunu unutma derim

Maneviyata yönelmenizi tavsiye ederim
Daha mantıklı düşünmenizde ve huzurlu olmanızda etkili olacaktır
Kimin yanında ki baki zaten ? O'ndan başka..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…