Erkek İnfertilitesi Kızlar bakar mısınız :)

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

elasen

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2015
1.541
1.930
133
Arkadaşlarım sizinle bir şey paylaşmak istiyorum.
Yaklaşık 1 ay önce aşılama esnasında esimde hareket azlığı olduğu tespit edildi. Buna rağmen asilamayi yaptirdik olmadı maalesef. Ocak ayının 15 inden itibaren keciboynuzu kurune başladım, E vitamini ve çinko aldı. 10 günden beri de havuç suyu içiyor ve avakado yiyor arada.
-68 milyon olan sperm sayısı 100 milyon
-%32 olan hareket %40
-%2 olan morfoloji %3 olmuş
Bu kadar kısa surede böyle etki etmesi beni çok umutlandirdi. Bugünden itibaren proxeed plus kullanicaz :)
15 aydır bebeğimiz olmuyordu, çok umutlandim ben... :)
Böyle sorunu olanlara umut olsun diye paylaşıyorum. Ben eşime ne bulduysam yedirip iciriyorum, faydasi da oluyormus çok sukur :)

Son düzenleme:
Canım cok iyi degerler Allahın izniyle doğal olur inş. Bilgiler için teşekkürler

Rica ederim canım. Çevremizdekilerle pek konuşamıyoruz bu konuyu.Burdaki bilgi alışverişi çok guzel, en azından bana terapi gibi geliyor. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun, tez zamanda bebişlerimizi kucağımıza alalım inşallah :)

canim morfoloji bakan kisiye gore degisen birseymis. Ayni ornege iki kisi baksa farkli sonuclar verebilir ama tabiki biri %1 derken oteki %10 demez ama %2-3 hemen hemen ayni sayilabilir. Ancak sayida ciddi artis olmus aynen devam edin. Herhangi bir tedavi gorucekmisiniz? Biz tup bebek yaptiricaz. En son testte esimin sperm sayisi 26 milyon hareket %48 morfoloji %1 idi. 3-4 aydir e vitamini iceren multivitamin kullaniyor. Ayrica CoQ10 kullaniyor ama ama etkisi ne kadar oldu inan bilmiyorum. Insallah ilerleyen zamanda daha da cok faydasini gorursunuz :)

Sizin de hareket iyiymis. Birde sunu soylemeyi unuttum benim esim cips kola tarzi seyleri cok yer icerdi onlari da hic yemiyor artik. Onun yerine findik ceviz incir yiyor aksamlari. Yaza kadar bekleyeceğiz canim, en son bir uroloji profesorune gittik bu sayılarla hamile kalma olasılığın var bekle biraz daha dedi. Zaten tüp bebek için biraz para biriktirmemiz gerek inşallah gerek kalmaz.

Back
X