eşimden ayrılmak istiyorm gidecek hiç kimsem yok yanlız başıma ne yaparm mesleğimde yok..boşanmayı istememdeki sebep şu eşim 3;5 aydır çalışmıyor bende evimin hemen karşısında tekstil atölyesnde çok az bi fiyata çalışıyordm sabah erkenden kalkıp işe gidip eve geliyip yemek yapmak benm çok zoruma gidiyordu çünkü eşim sağlıklı olduğu halde evde yatması beni çok çok üzmeye başladı ben keyfimdenmi üç kuruş için hergün 11 saat çalışıyorm die çok zorma gitmeye başladı he hasta olur çalışamick durumda olur ozaman böle zoruma gitmez ama sapa sağlam ve evde boş yere yatması beni çok üzüyor herneyse geçen ay bende eşime ben iş yerinden 1 ay izin alıp evde dinlenicm dedim bu başaldı vay efendm ben nasıl evi geçindiririm die sölenmeye başladneyse ben işten çıkalı 1;5 ay oldu ve bana dün gece bu pazartesi git işine başla bende p.tesi gidip kendime iş bakayım dedi bende tabii ben nie hemen gidip işe başlıyorm sen 3;5 aydr evde yatıyorsn bu zamana kadar nie bakmadn bide şimdi iş bakıyorm die yatacaksın falan dedim ama baya tartıştk yeter ama artk ben dayanamıyorm.annem babam falan olsa asla düşünmem anında giderm ama kahretsnki kimsem yok ben şimdi kimden yardm bekliyeym dertleşecek kimsem dahi yok kafayı yicm dayanamıyorum ne olur bana bir akıl vern çok kötü haldeym.......he bundan 1 sene öncede aynı böle sorunumuz oldu ve ben kendime çok kötü zarar verdm ama aynı duruma düşmek istemiyorm napıcamıda bilemiyorm.kusura bakmayın biraz uzun oldu...he bu arada başka hiç bir sorunumuz asla yok başka konularda benm 1 dediğimi asla 2 yapmaz ama bu çalışmaması çok kötü
Çalışmıyo derken ? İş falan bakmıyo m hiç iş bakıyosa eğer iş bulamıyosa hayat müşterektir hep erkek çalışıcak diye bişi yok destek olun tabi ama iş bakmıyosa çabalamıyosa o zaman kötü tabi
Esiniz keyfi olarakmi isini birakip evde oturmaya basladi yani bu aliskanlik halindemi.
Yoksa aksilikler yasayabiliyoruz hepimiz is konusunda.eslerden biri issiz kalir digeri calisir gecindirirevi.sonucta iyi gunde kotu gunde dedik evlenirken.
Bosanmayi istemenizin tek sebebi bu degil gibi geldi bana.
Sen çalışıp o eve ekmek almıcaksın tabiki o mecburen çalışacak
Ama sen alıştırırsan çalışmaz.
Yani hiç paranız olmasa ekmek alıcak bile napıyor peki bu adam?
Borç felanmı alıyor yada destekçisimi var.
Tembel adamlada uğraşmak zor be.
eşimden ayrılmak istiyorm gidecek hiç kimsem yok yanlız başıma ne yaparm mesleğimde yok..boşanmayı istememdeki sebep şu eşim 3;5 aydır çalışmıyor bende evimin hemen karşısında tekstil atölyesnde çok az bi fiyata çalışıyordm sabah erkenden kalkıp işe gidip eve geliyip yemek yapmak benm çok zoruma gidiyordu çünkü eşim sağlıklı olduğu halde evde yatması beni çok çok üzmeye başladı ben keyfimdenmi üç kuruş için hergün 11 saat çalışıyorm die çok zorma gitmeye başladı he hasta olur çalışamick durumda olur ozaman böle zoruma gitmez ama sapa sağlam ve evde boş yere yatması beni çok üzüyor herneyse geçen ay bende eşime ben iş yerinden 1 ay izin alıp evde dinlenicm dedim bu başaldı vay efendm ben nasıl evi geçindiririm die sölenmeye başladneyse ben işten çıkalı 1;5 ay oldu ve bana dün gece bu pazartesi git işine başla bende p.tesi gidip kendime iş bakayım dedi bende tabii ben nie hemen gidip işe başlıyorm sen 3;5 aydr evde yatıyorsn bu zamana kadar nie bakmadn bide şimdi iş bakıyorm die yatacaksın falan dedim ama baya tartıştk yeter ama artk ben dayanamıyorm.annem babam falan olsa asla düşünmem anında giderm ama kahretsnki kimsem yok ben şimdi kimden yardm bekliyeym dertleşecek kimsem dahi yok kafayı yicm dayanamıyorum ne olur bana bir akıl vern çok kötü haldeym.......he bundan 1 sene öncede aynı böle sorunumuz oldu ve ben kendime çok kötü zarar verdm ama aynı duruma düşmek istemiyorm napıcamıda bilemiyorm.kusura bakmayın biraz uzun oldu...he bu arada başka hiç bir sorunumuz asla yok başka konularda benm 1 dediğimi asla 2 yapmaz ama bu çalışmaması çok kötü
ne destekçisi var nede birilerinden borç alır. ekmek alacak kadar para oluyor çünkü ben ilk defa bu kadar evde kaldm o tembel bende aksine çok çalışkan biriym
Ahh be arkadaşım daha ne sorun olsun,bir de bir dediğimi iki etmez demişsin.
Madem başka sorununuz yokmuş,bir dediğinizi iki etmiyormuş,mutluluğunuz daim olsun.
şimdi sen izin mi aldın işten çıktın mı? anlamadım.
peki çalışırken aranız nasıldı. yani evin geçimi nasıl karşılanıyor.. borç falan olmayınca sanırım tek maaş yetiyor. ama öncesinde aldığı maaşı ne yapıyordu. bunu şunun için soruyorum. eğer sen çalışırsan onda çalıştığını keyfine harcayabilir. yani değişen birşey olmaz. örneğin eşim öyle.. çok çalışır ama masrafı çoktu. ama sen dersen başka borcumuz yok o kendine ben kendime yani farklı bir durum..
öyle ya da böyle çalışsa da çalışmasa da sana faydası olmaz. çünkü sorumluluk alma yok.. bence işten çıkma.. mağden gidecek yerin yok tamamen de onun boyunduruğuna girmiş olursan hiç şansın kalmaz. işten çıktıysan bence geri gir veya iş ara bul çalış.
çünkü sorumluluk almayı bilmedikçe sen ona hizmet edersin ekonomik olarak da üç kuruş getirmesine muhtaç olursun.sonra o getireceği üç kuruşunda yani çalışıyor ya onun yorgunluğunu stresini çekersin..
canım çok mu durumu vahimleştirdim. kusura bakma sen pozitif birşeyler bekliyorsun ama ben neler yazıyorum. ama öyle..
senin tepkini anlamış iş bakıyım demiş. baksın bakalım. bulsun çalışsın. hani konuşun diyeceğim ama anladığım ben davranışından sorunlarınızı konuştuğunuzu ne yapması gerektiğini bildiğini düşündüm...
eğer çalışmazsa zaten iş arayış ciddiyetinden belli olur.. yok mu onun da aile büyükleri vs kardeşi bile olur. amcası dayısı sözünü dinleyeceği biri onunla konuş. annesi babası varsa onlara git onlarda kal. durum ciddi de.. maddi durum iyi olsa da olmasada erkek adam çalışır bir de genç ve eli ekmek tutuyor ben çalışıyorum o çalışmıyor de.. haksız mıyım de..
niye başkasına duyurdun derse evliliğimiz için duyurmak zorundaydım de.. büyükleri sonuçta..
derim ben.. kolay gelsin.
malesef iş bakmıyor çaılsada 1 ay düzenli çalışıp tekrar aynı oluyor.babası biz evlenmedn çok önce rahmetli olmş annesiyle ve abileriylede bu iş konusundan araları zaten açık bu abisinin yanında çalışıyordu işi çok asınca abiside anneside buna çok kızdı ve abisi işten kovdu iş kovulunca 2 ay evde yattı sonra işe girdi 1 ay çalıştı ve şimdi 3;5 4 aydır yine evde iş arayışında falanda değil yani bende katlanamıyorm çok sorumsuz olay sadece bunlar değil çok uzun ama kafam çok karışık doğru düzgün yazamadıysam kusura bakmayın.dün gece bu konu için tartıştk evden sabah çıktı ve bu saat oldu hala yok evde yankızım kimseyle dertleşemiyorm kafayı yicm artık
canım işvereni abisiyse daha iyi... sorumluluk alamadığı için çıkarılmış zaten.. başka yerlerde de yapamadı tabi.. abisine de dönemez öyle kolay.. birilerinin aracı olması lazım.. daha önce abisiyle konuştu mu bilmiyorum ama
annesiyle konuş önce sonra nabız yokla abisiyle de birlikte konuşursunuz.. ne kadar kızsalarda oğulları kardeşleri .. ona birşey olsun istemezler.. hayatı düzgün olsun isterler.. çünkü işi gücü olmayandan herşey beklenir.. bulmuşlar senin gibi terbiyeli gelini (ne biliyim yaşadıklarından davranışlarından onu anlıyorum) sahip çıksınlar.. kızları sayılırsın. birbirinizden başka kiminiz var. herkesin başında olan şeyler doğru yolu ancak bu şekilde bulabiliriz.
annesiyle konuş abisini ikna etsin. sonra eşini arasınlar şartlarını sunsunlar tekrar bir iş teklifi daha yapsınlar.. ama seni mümkünse karıştırmasınlar..
benm için düşündüklernden dolayı çok tşkr ederm cnm....ama abisinin yanından kovulalı 1 sene oldu ve ozamandan beri ne annesiyle ne abisiyle konuşmuyor ve benide göndermiyor ama ben yinede her karşılaştığımda saygımda kusur etmem.. bu olay daha öncede olmştu ben her ikisiyle konuşmuştm ama ben suçlu oldm yine aslında kısacası benm adam çok tembel ve kafasına buyrk
valla canım ne deyim bilmiyorum ki. inşallah bulmuştur bir iş.. çalışmayı ister.. sen işe dön bence en azından canın sıkılmaz evde. yani sen evdesin tartışacaksınız diye baksana akşamları da gelmek istemiyor eve.. işte diyorum ki daha kötü alışkanlıklar ve arkadaşlar edinebilir. sen işe dön bence kendin rahat etmek için.
valla abileri de o kadar rahat davranmasınlar sonuçta kardeşleri biliyorlardır çalışmadığını biraz aklını başına toplasınlar. kendileri de düşünmeleri lazım bunu..
dediğim inşallah bulur da çalışır.. ben bayanken işsizlikten çıldırıyorum. geçim zor.. ihtiyaçlar bitmiyor. ayrıca çalışmıyor olmak gerçekten kötü birşey eksiklik.. kaldı ki erkekler için daha kötü bir durumdur. en başta buna kendi rahatsız olması lazım.. onu kendine getirecek birşey olmalı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?