kızlar bebeğim kilo almıyor

karlarprensi

varlığı var edene hamdolsun ...
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2015
2.986
1.864
133
bebeğim bikaç aydır kilo almıyor 10 aylık ...kilo alması için önerisi olan var mı... admin lütfen konumu bi süre taşıma tşkler... pekmez yoğurt meyve çorba veriyorum anne sütüde alıyor ama en çok fayda veren nedir ki?

bebeğim bikaç aydır kilo almıyor 10 aylık ...kilo alması için önerisi olan var mı... admin lütfen konumu bi süre taşıma tşkler... pekmez yoğurt meyve çorba veriyorum anne sütüde alıyor ama en çok fayda veren nedir ki?
Tavuk eti kiymali yemekler kofte falan et ve
unlu corbalari vermiyor musun

Ben kızıma hiç çorba yapmıyordum,adı üstünde çorba tok tutar mı...çorba malzemeleriyle hep yemek yaptım ona,artık pütürlü yemeli zaten.ve asla ama asla yemekleri kıymasız etsiz tavuksuz yapmadım.
Sabah kahvaltısına tahin koydum,tereyağı koyardım...yaptığım tüm yemeklere de zeytinyağı,şükür bir yaşında 13 kiloydu Boyu da baya uzundu

kaç kilo ki, bence çok kilolu olması için de uğraşmamalısınız.
eğer eşik değerin altında ise ayrıca önlem alınmalı ama onun dışında sırf kilo alsın diye yemek yedirilmez ki.
biraz bünye meselesi, biraz hareketlilik.

1 yaşın altına da her şey önerilmez ki.
doktoru özel uyarı yapmadıysa bence abartıyor olabilirsiniz.

8.5 kilo canım tecrübeli anneler var canım ondan sordum ... zaten doktorun onermediği şeyleri yedirmem...

Benim kızım da 7 aylık ve 7 kilo. İştah ve kilo alımı çok zayıf. Ben muhallebi falan veriyorum. Ama dert etme bence. İlk başlarda bende çok dert ediyodum ama sonradan bıraktım. Çünkü her çocuğun bünyesi bir değil. Rabbim canlarını sağ etsin.

Benim 14 aylik kizim 9.5 kilo. Bence kilosu gayet normal. Aliyordur o sadece ilk 4 aydaki gibi ayda 1 er kilo almadigi icin endise ediyorsundur. Her ay 1 kilo almaya devam ederse bu cocuk 3 yasinda 40 kiloya varir. Beslenmesi duzenliyse metabolizmasi guzel calisiyordur

Cocuk ille kilo alsin diye birseyler yedirilmez ki
Her cocuk kendine ozeldir bir baskasi ile ayni olamaz
Lutfen doktorunuza danisin

doktorum minyon bir bebek dedi ama ben annelik duygusuyla fayda görmüş tariflerinizi duymak istemiştim...

Ben kızıma hiç çorba yapmıyordum,adı üstünde çorba tok tutar mı...çorba malzemeleriyle hep yemek yaptım ona,artık pütürlü yemeli zaten.ve asla ama asla yemekleri kıymasız etsiz tavuksuz yapmadım.
Sabah kahvaltısına tahin koydum,tereyağı koyardım...yaptığım tüm yemeklere de zeytinyağı,şükür bir yaşında 13 kiloydu Boyu da baya uzundu

maşallah lakin 1 yaşında bir bebek için 13 kiloda çok değil mi?

benim kızımda az kilo alıyordu halen daha öyle ama bünye yapı meselesi bence, doktorumuzda sağlığı yerinde olsun kilo persentil içinde olduktan sonra kafaya takma demişti

21 aylık oğlum 10,2 kilo , eğer ailede zayıflık varsa olabilir, kafanıza çok takmayın hem kendinizi hem de bebeğinizi bunaltırsınız

Beslenmesi normalse, yemesi gereken şeyler yiyorsa, kilo almasın boşver. Obezitenin temelleri bu yaşta atılıyor biliyorsun. İnce fit sağlıklı atletik olsun yeterli.
1 yaşında 13 kilo olmasını iyi bir şeymiş gibi yazan cahillere bakma. Üzüldüm çocukcağıza.

Tecrübeli değilim ama babannelerimizden duyduğum paça çorbası iyi kilo aldırırmış. Bide kemik suyuna çorba yap. Ha bide avokadonun besleyiciliği çok yüksekmiş ben kızıma alıştırmayı düşünüyorum kendim yemesem de

Back
X