Kilom ve özgüvenim

Kim burda kilo güzel birşey yazdı? zaten hepimiz az çok bu tavsiyeleri verdik sorun sadece kocasının tavrı ee başımıza şu anda da birşey gelebilir 20 30 kiloyu dert eden adam herşeyi dert eder sonuçta kilo verilebilen birşey evet adamlar brad pitt falan değil hepsi gün sonunda tv karşısında göbeğini kaşıyor
Siz göbeğini kaşıyan biriyle evlendiyseniz genellemeyin bence. Bazılarımız için fiziksel görünüş de evdeki görüntüsü de bir değerlendirme ölçütü. Sadece erkek değil kadınlar da böyle beklentiye sahip.
Ayrıca iki yorumumda da özellikle sağlık konusunda sorun yoksa diye belirtip durmuşum. Başımıza bir iş gelebilir demenize gerek yok. Hastalıkta sağlıktanın bu durumla alakası yok. Haklı çıkmak için alakasız yorumlar yapıp beni daha fazla alıntılamayın lütfen.

Kim burda kilo güzel birşey yazdı? zaten hepimiz az çok bu tavsiyeleri verdik sorun sadece kocasının tavrı ee başımıza şu anda da birşey gelebilir 20 30 kiloyu dert eden adam herşeyi dert eder sonuçta kilo verilebilen birşey evet adamlar brad pitt falan değil hepsi gün sonunda tv karşısında göbeğini kaşıyor
E biz de angelina değiliz. Adamlar leş de kadınlar prenses sanki 😂

Haftanın 3 4 günü mutlaka yürüyüş yapın. 45 dakikanın üzerinde olsun, olabiliyorsa 1 saat olsun. 40. Dakikadan sonra yağ yakımı oluyor.

Besinlerinizde ekmek , makarna, pilav , tatlı hamur şekerli şeyleri çıkarın. Bol protein alın, tavuk balık et gibi. Sebze ve baklagil tüketin. Ara öğünlerde süt ürünleri , kuru yemiş ve şekeri fazla olmayan meyveler tüketin. Zaten bunları yapınca direkt kilolar gitmeye başlıyor.

Bu arada eşiniz için değil kendiniz için yapın. Şimdi gençsiniz ama ileride kilo çok fazla sağlık sorunu yaratıyor.

Eşinizin üslubunu bilemeyeceğim, ama ben de eşime şu göbeği erit diyorum, hoşlanmıyorum.
Üslup konusunda sıkıntılı olmadığı müddetçe bunu istemeye hakkı var, ama sert dille falan uyarmak da haddine değil.
Bir de daha minicik bebeğiniz, atlı mı kovalıyor.

Ama kilolu olmak zor, ben kilo değişimimde nefes almakta bile zorlanmıştım.
Görüntünüzden ziyade yaşam kalitenize odaklanın ve kafanıza göre uğraşıp birkaç gün dikkat edip sık sık kaçamak yapmaktansa diyetisyene gidin.

Eşimle tanıştığımda 48 kiloydum. Sevgili olduğumuzda 52, evlendiğimde 55. Hamile kalmadan 65 Ve 3.5 aylık bebekli güncel halim 75.

Aşırı bir kilo alımım var. Ben de durumun farkındayım ancak nefsime söz geçiremiyorum. Ancak asıl konu açma nedenim eşimin beni eskisi kadar beğenmediğini söylemesi. Eşime kızanlar olabilir ancak ben hak veriyorum hadi evliliği baz alalım 55 nerede 75 nerede. Bir çeşit onu kandırmış gibi hissediyorum. Lohusa depresyonu yaşadım ve hala tam kurtulmuş sayılmam. Bebeğime karşı iyi bir anne olduğumu düşünüyorum ama kendimle henüz barışamadım.
Bir süredir eşimi özlüyorum arzuluyorum ancak bunu ona söylemeye cesaretim yok. Bu bedenle karşısına çıkmaya utanıyorum.

Açıkçası kendisi de ben aburcubur tüketirken sert bir dille biraz dikkat et diye uyardı. Ben de sinirlendim ve yiyeceğimi söyledim. Eleştiriye pek açık biri olduğum söylenemez. Streslenince yeme huyum var. O da rahatsızlığını dile getirdi. Kırmamaya çalışsa da bu konunun kendisi zaten ne kadar kırmadan konuşulabilirdi ki. Velhasıl 3.5 aylık sadece anne sütü alan bebeğim varken, bebişinde hakkına girmeden ben kilo verebilir miyim? Ne yapabilirim?

Yemekle süt kesilseydi benim sütüm kesilirdi
Hiçbir şey yiyemiyorum 2 aylık olacak oğlum
Günde 3 lt su içiyorum sadece o da çok güzel süt yapıyor.
Doktor kilo alımı sınırın üstünde dedi

Yürüyüş falan acayip sıkıcı şeyler ben pilatesi öneriyorum çok kişi olunca kadınlar arasında muhabbet sohbet derken nasıl spor yapmışsın anlamıyorsun bile ve her seferinde en az 300 kalori gidiyor. Reformer pilates değil ama normal mat pilates yapmalısın. Reformer da olur tabi canım seviyorsan. İkisini de denemiş birisi olarak mat pilatesin daha çok kalori yaktığını gördüm. Bu güzelliği kendine yap pahalı da değil mesela ben haftada üç gün gidiyorum aylık 3000 TL. Bu iyiliği yap kendine. Yediklerine de dikkat edersen haftada 1 kg 1 kg gider

Ben çikolata konusunda karşı konulmaz bir istek duyuyorum. Hem de böyle tek oturuşta 100 gram yiyecek kadar 😔
Ay geçen ben de 100 gr çikolata yemiştim öbür gün +3 kg fazla çıktım. Çikolata acayip su tutuyor vücutta. Ama ben de her gün olsa her gün sanırım bir kara çikolata yiyebilirim. Tutmak zorundayız kendimizi maalesef ben Tutamadığım için ev almıyorum. Eve abur cuburu sevmediğim aburcuburlardan alıyorum mesela beyaz çikolata gibi

Haklısınız, boyum 155 cm 😕
75 çok değil diyecektim ama sizin boyunuz bayağı küçükmüş. Eşiniz bence sizi teşvik etmek için söylüyor böyle. Öyle ya da böyle sonuçta eşiniz bu eleştiri yaptı diye boşanmayacaksın dolayısıyla onun eleştirisini takmamalısınız. Ama kendiniz için kesinlikle bir an önce zayıflamaya girmelisiniz

Ya zayıflasın tamam da evde yapmak zor. Konu sahibinin spor salonuna gidip motive olması gerekiyor bence. Hem ortam değişikliği daha iyi olur sizin psikolojiniz için de.

Henüz lohusa depresyonunda olan bir kadına, artık seni beğenmiyorum diyen bir adam adam değildir. Evlenirken 50 kiloyu geçmeyeceksin diye sözleşme mi imzalattı size? Yaşınız genç, sağlıklı beslenerek ve sporla verirsiniz elbet ama yaşlanıp buruşup kırışınca ne olacak?

kendiniz için zayıflamak istiyorsanız zayıflayın.
erkekler göbekli , kel olur,kadınlar kocam der sarılır öper
erkekler hasta olur ,kadın ölene kadar bakar.
ama erkekler, kadınlar kilo alınca hemen psikolojik şiddet uygular.
sizin kilonuzdan ona neymiş?
sizinle bedeniniz için evlendi ise, kendine şişme bebek alsın,yatağının yanına koysun.
siz bir bireysiniz, sizin duygularınız,ruhunuz var.
evet ,bedenimize iyi bakmalıyız, herkes sağlıklı olmak ister.
ama yazdıklarınızdan bedeni yüzünden red edilen bir kadın görüyorum ve bunu normal birşeymiş gibi kabul eden bir kadın da görüyorum,siz kendinize saygı duymazsanız kocanız hiç saygı duymaz,önce bunu farkedin.
en ufak ima bile psikolojik şiddete girer.
orada denmesi gereken şey, sağlık için olabilir ama yanına yatmaya utanıyorum filan çok ağır şeyler.
biz,erkek ya da kadın olalım birbirimizi bedenlerimiz için arzulamayız, sevgimiz,ruhumuz,beraber verilen emeklerimiz gibi bir çok manevi duygudan beslenerek arzularız. Normal olan da budur.
bir erkek ya da kadın sırf karşısındakini bedeninden dolayı arzulayamıyorsa, zaten ilişki zede almış demektir.
siz hala daha kendiniz suçlamakla meşgulsunüz.
sizin adınıza üzüldüm,kendinizi toparlayın, kendinize değer verin..

Evlendim 42 kiloyla
Hamile kaldım 42 yle 62 doğum yaptım 15 gün içinde 45 e geri düştüm halada o kilodayım kim ne derse desin umrumda değil yok çok zayıfsın yok kız gibisin yok biraz kilo al anne gibi dur çoçuk gibi duruyorsun falan fistan 😒😒

Yürüyüş falan acayip sıkıcı şeyler ben pilatesi öneriyorum çok kişi olunca kadınlar arasında muhabbet sohbet derken nasıl spor yapmışsın anlamıyorsun bile ve her seferinde en az 300 kalori gidiyor. Reformer pilates değil ama normal mat pilates yapmalısın. Reformer da olur tabi canım seviyorsan. İkisini de denemiş birisi olarak mat pilatesin daha çok kalori yaktığını gördüm. Bu güzelliği kendine yap pahalı da değil mesela ben haftada üç gün gidiyorum aylık 3000 TL. Bu iyiliği yap kendine. Yediklerine de dikkat edersen haftada 1 kg 1 kg gider

Sikıcı falan dediğiniz yürüyüş oldukça sağlıklı bir light cardio, dizleri, vücudu zorlamaz yani her yaştan insan yapabilir. Pilates strength training, vücut ağırlığıyla kas çalıştırma yani ikisi bambaşka egzersizler, vucudun ikisine de ihtiyacı var onu bırak bunu yap diyemezsiniz. Madem bilmiyorsunuz bu işi cahilce yorumlarla insanlara yanlış bilgi vermeyin🙄🙄

Ablacığım koca moca cazibe hikaye, 30yaşında 75kg olnak kendi bedenine zulüm. Bu yasta 75kiloysan 40yaşında net 100kiloya vurursun sonra şeker, tansiyon diye doktor doktor gezersin bir avuç hap yutarsın. Gördüğüm kadarıyla tembel ve disiplinsizsin, yapacağın en kolay egzersizle başla o da yürüyüş oluyor. Lohusasın diye patlayana kadar yemen de doğru degil, alman gereken bir kalori limiti vardır onu aşarsan şismanlarsın. Abur cubur dediğin hem zararlı, hem çok kalori. Abur cuburu bıraksan kafi, zayıflarsin. Boş kalorileri kesince çocugun hakkına girmiş olmuyorsun merak etme.

Yahu konu sahibi hastalık sebebiyle mi kilo aldım demiş? Hamile kalınca mı kilo aldım demiş? Gayet de evlenir evlenmez yiyip kilo almış. Yemesinin altında yaşadığı psikolojik bir süreç olsa onu belirtirdi herhalde. Varmış yemiş, kilo almış. İnsanlar partnerlerine gerek görüntü gerek sağlık açısından kilo almışsın vermelisin uyarısında bulunabilir. Seçeceği kelimelere göre yargılayabilirsiniz.
Konu sahibi şu an bebek emziriyor, kilo verme derdine sonra düşsün ama boş yere de gazlamayın ya.
Tam olarak ne anlatmak istediğimi anlamışsınız. Ben zaten gaza gelmedim. Kendi hatamı kabul ediyorum. Psikolojik bir sorunum doğuma kadar yoktu. Aynada güzel görünmek psikolojime de iyi gelecek diye düşünüyorum 🥰

Ben adami hakli buldum sebepsiz yere hastalik gibi birsey yoksa esim habire kilo alsa asik oldugum halinden cok baska bir noktaya gelse bende mutsuz olurdum sogurdum. Bebek emme surecindeyken zaten zayiflamaniz cok kolay neden abur cubur yiyorusnuzki? Abur cuburu kesin hergun bebekle uzun yuryuslere cikin zaten zayiflarsiniz bahane bulmayin bende iki cocuk buyuttuM bunlar yapilabilir seyler
Bahane buldum evet ama artık ben de bahanelerden uzaklaşıp çözüme ulaşmaya çalışıyorum. Abur cuburu keseceğim

Eşin insan olsaydı 3,5 aylık nerdeyse yeni doğum yapmış eşine seni beğenmiyorum demezdi. Doğum kilosu 9 ayda alınıyor, nasıl 3 ayda geri verilsin? Kalan 6 ayda düzgün ve düzenli beslenirsen doğum öncesi kilona rahatlıkla dönersin. Diyetisyen desteği alabilirsin. Fakat lütfen bunu kocan için değil kendin için yap. Önce sen iyi ol, bebeğin iyi olsun. Ben de evlenirken 52 kiloydum, 57 kilo hamile kaldım. Şimdi 8 aylık hamileyim ve 12 kilo daha aldım. Bir gün bile eşim beni kıracak bir söz söylemedi. Doğurunca hemen eski halime dönmek istiyorum diyorum bazen, önemli olan senin sağlığın, ne acelen var diyor.

Kendinize değer verin. Değerinizi bilmeyen adamlara da böyle konuşacak cesareti vermeyin. Allah bilir sokakta görsem suratına bakmayacağım bir tiptir kendisi. Nasıl sinir oldum ay şımartmayın şu adamları.

Back
X