Kilom ve özgüvenim

Yorumları okumadim.ilk mesajınıza istinaden, yeni doğum yaptığınız için kilonuz normal kabul edilebilir.
Ama eşimi çok sevmeme ragmen ,ben de kilolu olsun istemem. Hem saglık açısından, hem de normal değil zaten. Kendisine dikkat etmesini bakımlı olmasını isterim.
Soruna gelince , sütün azalmadan kilo verebilirsin.
Diyetisyenler destek alırsan daha kısa sürede verirsin. Yok alamam dersen, başlangıç olarak. Gunde 2 3 lt arası su tüket. Ara öğün olarak hurma ceviz ,bitter ,normal meyve tüket.
Hazir abur cubur yeme. Ogunlerde tam bugday ekmeği 1 dilimi geçme. Her ogun yeaillik olsun,protein olsun tabaginda.Akşam yemeğini erken birak ve her gün yarım saat yuruyus yapmaya çalış.
Diyetisyen desteği alabilirim. Sadece güven konusunda şüpheye düştüm. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim

Kandırmak değil bu. Kim üstüne 20 kilo almak ister ki. Bi de döngüye girdiyseniz insan kötü oluyor. Kilo aldığın için mutsuzsun, mutsuz olduğun için yiyosun ve tekrar kilo alıyosun.
Yaşadım biliyorum. Sağlıklı beslendiğiniz sürece sütünüze zarar gelmez. Abur cuburu bile kesseniz fark eder eminim.
Evet böyle bir kısır döngüye girdim. Aburcubur konusuna çok dikkat edeceğim teşekkür ederim

Haftanın 3 4 günü mutlaka yürüyüş yapın. 45 dakikanın üzerinde olsun, olabiliyorsa 1 saat olsun. 40. Dakikadan sonra yağ yakımı oluyor.

Besinlerinizde ekmek , makarna, pilav , tatlı hamur şekerli şeyleri çıkarın. Bol protein alın, tavuk balık et gibi. Sebze ve baklagil tüketin. Ara öğünlerde süt ürünleri , kuru yemiş ve şekeri fazla olmayan meyveler tüketin. Zaten bunları yapınca direkt kilolar gitmeye başlıyor.

Bu arada eşiniz için değil kendiniz için yapın. Şimdi gençsiniz ama ileride kilo çok fazla sağlık sorunu yaratıyor.
Açıkçası makarna ekmek gibi besinleri diyetimden çıkarırsam sürdüremem. Ancak spor konusunda kalori yakabilirim. Ben de haftada 1 kilo değil de yarım kilo vereyim. Dediğim gibi tüm karbonhidrat kaynaklarını çıkarırsam tatlı krizine giriyorum

Yemekle süt kesilseydi benim sütüm kesilirdi
Hiçbir şey yiyemiyorum 2 aylık olacak oğlum
Günde 3 lt su içiyorum sadece o da çok güzel süt yapıyor.
Doktor kilo alımı sınırın üstünde dedi
Umarım yiyecekleri gönlünüzce yeniden yiyebilirsiniz. Yorumunuz içimi ferahlatti. Günlük 2500 kalori ihtiyacım varmış altında alırsam sütüm azalacak gibi geliyordu

Yürüyüş falan acayip sıkıcı şeyler ben pilatesi öneriyorum çok kişi olunca kadınlar arasında muhabbet sohbet derken nasıl spor yapmışsın anlamıyorsun bile ve her seferinde en az 300 kalori gidiyor. Reformer pilates değil ama normal mat pilates yapmalısın. Reformer da olur tabi canım seviyorsan. İkisini de denemiş birisi olarak mat pilatesin daha çok kalori yaktığını gördüm. Bu güzelliği kendine yap pahalı da değil mesela ben haftada üç gün gidiyorum aylık 3000 TL. Bu iyiliği yap kendine. Yediklerine de dikkat edersen haftada 1 kg 1 kg gider
Maddiyat değil de haftada 3 gun bebeğimi bırakamam. Mecbur parkta yürüycez veya bebiş uyurken evde yapacağım

Ablacığım koca moca cazibe hikaye, 30yaşında 75kg olnak kendi bedenine zulüm. Bu yasta 75kiloysan 40yaşında net 100kiloya vurursun sonra şeker, tansiyon diye doktor doktor gezersin bir avuç hap yutarsın. Gördüğüm kadarıyla tembel ve disiplinsizsin, yapacağın en kolay egzersizle başla o da yürüyüş oluyor. Lohusasın diye patlayana kadar yemen de doğru degil, alman gereken bir kalori limiti vardır onu aşarsan şismanlarsın. Abur cubur dediğin hem zararlı, hem çok kalori. Abur cuburu bıraksan kafi, zayıflarsin. Boş kalorileri kesince çocugun hakkına girmiş olmuyorsun merak etme.
Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Çoğu tespitiniz doğru. Kolay pes eden disiplinsiz ve tembel biriydim. Ancak fıstık gibi hatun olmaya da çok heveslendim. Umarım başarabilirim

Sikıcı falan dediğiniz yürüyüş oldukça sağlıklı bir light cardio, dizleri, vücudu zorlamaz yani her yaştan insan yapabilir. Pilates strength training, vücut ağırlığıyla kas çalıştırma yani ikisi bambaşka egzersizler, vucudun ikisine de ihtiyacı var onu bırak bunu yap diyemezsiniz. Madem bilmiyorsunuz bu işi cahilce yorumlarla insanlara yanlış bilgi vermeyin🙄🙄
Sanane be istediğimi söylerim. Bana göre yürüyüş sıkıcıdır sana göre değildir. Bilmediğimi nereden çıkartıyorsunuz? Bilmek farklı bir şey bunu zevkle istemek farklı bir şey. Ben bana göre en zevkli olandan bahsettim. Ukalaca konuşmak için haddinize değil

Maddiyat değil de haftada 3 gun bebeğimi bırakamam. Mecbur parkta yürüycez veya bebiş uyurken evde yapacağım
Güzel kardeşim bebeğini bırakmak senin psikolojine de iyi gelecek. Özel sektördeki bir çok kadın iki ya da dört aylıkken bebeklerine değil babaya bırakmak bakıcıya bırakıp gidiyorlar. Bir çok kamu kurumu çalışanı da böyle yapıyor. Vermenin bence ilk adımı psikolojiyi düzeltmek. Önce ben diyebilmek

Sanane be istediğimi söylerim. Bana göre yürüyüş sıkıcıdır sana göre değildir. Bilmediğimi nereden çıkartıyorsunuz? Bilmek farklı bir şey bunu zevkle istemek farklı bir şey. Ben bana göre en zevkli olandan bahsettim. Ukalaca konuşmak için haddinize değil

Ablacığım bilmediğin konularda yorum yapma, insanları yanlış yonlendirme . Kardiyoloğundan beyin cerrahina kadar tüm doktorlar yüruyun , hareket edin, evden çıkın diyor. Sen kimsin Allah aşkına 🙄🙄

Ablacığım bilmediğin konularda yorum yapma, insanları yanlış yonlendirme . Kardiyoloğundan beyin cerrahina kadar tüm doktorlar yüruyun , hareket edin, evden çıkın diyor. Sen kimsin Allah aşkına 🙄🙄
Asıl sen kimsin Allah aşkına ya taktın bana galiba sabah sabah tersinden mi uyandın istediğimi söylerim sanane bak sadece soruyorum sana ne? Yönlendirdiğim de pilates yani sanki strese sokan ağır bir antrenman önermişim tövbe yarabbim ya. Bence konu bu da değil sizin regliniz falan yaklaşmış bence

Umarım yiyecekleri gönlünüzce yeniden yiyebilirsiniz. Yorumunuz içimi ferahlatti. Günlük 2500 kalori ihtiyacım varmış altında alırsam sütüm azalacak gibi geliyordu

2500çok kalori kızım, üstünde yemeyi nasıl başardın🙄🙄

Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Çoğu tespitiniz doğru. Kolay pes eden disiplinsiz ve tembel biriydim. Ancak fıstık gibi hatun olmaya da çok heveslendim. Umarım başarabilirim

Ablacığım biraz yürü, biraz sağlıksız gıdaları yeme zaten zayıflarsın senin durumunda zor değil. Gençken ver kilolari gitsin ortayasta cok çok zorlanırsın.

Eşimle tanıştığımda 48 kiloydum. Sevgili olduğumuzda 52, evlendiğimde 55. Hamile kalmadan 65 Ve 3.5 aylık bebekli güncel halim 75.

Aşırı bir kilo alımım var. Ben de durumun farkındayım ancak nefsime söz geçiremiyorum. Ancak asıl konu açma nedenim eşimin beni eskisi kadar beğenmediğini söylemesi. Eşime kızanlar olabilir ancak ben hak veriyorum hadi evliliği baz alalım 55 nerede 75 nerede. Bir çeşit onu kandırmış gibi hissediyorum. Lohusa depresyonu yaşadım ve hala tam kurtulmuş sayılmam. Bebeğime karşı iyi bir anne olduğumu düşünüyorum ama kendimle henüz barışamadım.
Bir süredir eşimi özlüyorum arzuluyorum ancak bunu ona söylemeye cesaretim yok. Bu bedenle karşısına çıkmaya utanıyorum.

Açıkçası kendisi de ben aburcubur tüketirken sert bir dille biraz dikkat et diye uyardı. Ben de sinirlendim ve yiyeceğimi söyledim. Eleştiriye pek açık biri olduğum söylenemez. Streslenince yeme huyum var. O da rahatsızlığını dile getirdi. Kırmamaya çalışsa da bu konunun kendisi zaten ne kadar kırmadan konuşulabilirdi ki. Velhasıl 3.5 aylık sadece anne sütü alan bebeğim varken, bebişinde hakkına girmeden ben kilo verebilir miyim? Ne yapabilirim?
Ben evlenirken 60 kiloydum şu an neredeyse 85 bebeğim 11 aylık ben de rahatsızım bu halimden fazlaca. Ama sütüm de zaten azdı diyet yaparsam iyice azalır diye yapmadım. Yeni yeni dikkat etmeye başladım ama tam emzirmeyi bırakmadan eski halime dönebileceğimi sanmıyorum. Ama burada önemli olan bebeğim kocam değil. Beğenmiyorsa gidebilir. Eşinize sorun bir bakalım bebeği mi daha önemliymiş göz zevki mi. Siz de çok takmayın bu durumu bebek biraz büyüyünce günde 1 saat spor salonuna gitseniz 2 ayda halledersiniz.

Diyetisyen desteği alabilirim. Sadece güven konusunda şüpheye düştüm. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim
Güvenle bence alakası yok .yanlis ifade etmis,soyleyiside kirici olmus. Ama belki kendine gel diye yapmistir. Bilemem

benim kizkardesimin esi küçüklüğünde beri kilo problemi yaşamış . O da mesela kizkardesime soyler, yediklerine dikkat et diye.

kilo ,sağlık sorunu olmadığı sürece dikkat edilmesi gereken bir şey. Çevremden cogunluk yediğine içtiğine dikkat ediyor

Açıkçası makarna ekmek gibi besinleri diyetimden çıkarırsam sürdüremem. Ancak spor konusunda kalori yakabilirim. Ben de haftada 1 kilo değil de yarım kilo vereyim. Dediğim gibi tüm karbonhidrat kaynaklarını çıkarırsam tatlı krizine giriyorum
O zaman şöyle yapmanız gerekiyor, bol protein , bol salata ve yanında 3 kaşık falan karbonhidrat yerseniz dengeli bi tabak oluşturursunuz.

Ama ben karbonhidrat yedikçe daha fazla iştah açıldığını düşünüyorum , bu dediklerimi kesmeden kilo da verilmiyor. Azıcık yiyim diyorsun şeker zıplıyor. Yapabilirseniz bi uzmanla çalışmanız güzel olabilir sizin için.

Eşim bebek bakımına evde olduğu zamanlarda yarı yarıya yardım ediyor. Bezini değiştirir. Beraber yıkarız. Ben oynayayım sen biraz uyu der. Ancak bebeği güvenip de ben evde yokken baş başa bırakamam. Ben varken bebiş ağlarsa kalkıp bakıyorum. ama üçümüz yürüyüşe çıkabiliriz. Kanguru seviyor.
O da babası
Güvenmeyerek hata edersiniz. Emzirin çıkın. O kendi bir yöntem bulur ilgilenmek için. Sizin gibi hiçkimse bakamaz bu bir gerçek . Ama kendinizi ihmal etmeniz tüm aile için bir hata olur en başta kendiniz için

Eşimle tanıştığımda 48 kiloydum. Sevgili olduğumuzda 52, evlendiğimde 55. Hamile kalmadan 65 Ve 3.5 aylık bebekli güncel halim 75.

Aşırı bir kilo alımım var. Ben de durumun farkındayım ancak nefsime söz geçiremiyorum. Ancak asıl konu açma nedenim eşimin beni eskisi kadar beğenmediğini söylemesi. Eşime kızanlar olabilir ancak ben hak veriyorum hadi evliliği baz alalım 55 nerede 75 nerede. Bir çeşit onu kandırmış gibi hissediyorum. Lohusa depresyonu yaşadım ve hala tam kurtulmuş sayılmam. Bebeğime karşı iyi bir anne olduğumu düşünüyorum ama kendimle henüz barışamadım.
Bir süredir eşimi özlüyorum arzuluyorum ancak bunu ona söylemeye cesaretim yok. Bu bedenle karşısına çıkmaya utanıyorum.

Açıkçası kendisi de ben aburcubur tüketirken sert bir dille biraz dikkat et diye uyardı. Ben de sinirlendim ve yiyeceğimi söyledim. Eleştiriye pek açık biri olduğum söylenemez. Streslenince yeme huyum var. O da rahatsızlığını dile getirdi. Kırmamaya çalışsa da bu konunun kendisi zaten ne kadar kırmadan konuşulabilirdi ki. Velhasıl 3.5 aylık sadece anne sütü alan bebeğim varken, bebişinde hakkına girmeden ben kilo verebilir miyim? Ne yapabilirim?
Bebeğiniz çok minik , hakkına girersiniz bence. Sadece anne sütü alan bir bebek var ortada.
Eşiniz bu duruma mutlu olacağına , sizi eleştirmiş.
Siz de zamanı geldiğinde beğenmediğiniz özelliklerini söyleyin yüzüne. Fiziki ya da karakteristik özelliklerini eleştirin.
Sanırsın kendileri Brad Pitt. Hey Allahım..
Bebeğiniz 1 yaşına gelsin zaten Spor ve diyetle 3-5 ayda verirsiniz o kiloyu, canınızı sıkmayın

Emziren anneler için online diyet grupları var ya da yine emziren annelere yönelik diyetisyenler var. Yalniz henüz yeni doğum yapmışsınız . Elbette verirsiniz.ama abur cuburla süt çoğaltmayin. Herşey hallolur kilo alinir verilir. Siz karamsarlığa kapılmayın.

Evlendiğim şahsi beyim sonradan 90-100 kilolara çıkarsa bende rahatsız olduğumu belirtirim beğenmediğimi ima etmem ama en başta kendi sağlığı için artık kilo vermesi gerektiğini ve abur cuburu kesip sağlıklı beslenmesi gerektiğini söyler ondan çaba görmekl isterim burada gerçekci olalım lütfen. Bir çaba göremiyorsam da artık ciddi konuşmaya başlarım. Burada üslup devreye giriyor.

Back
X