Kızlar bebeğimle ilgili çıldırmak üzereyim

Alanda

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2016
283
707
33
39
merhaba kızlar;
8 aylık bir kızım var.3. dişini çıkardı.
Geceleri beni mahvediyor,bebek günden güne daha zorlamaya başladı,daha küçükken daha rahat ediyordum. :(
Geceleri bir o yana bir bu yana dönmeye çalışıyor.Dönerse hoop yüzüstü kalıyor.Ben yüzüstü yatırmaya alıştırmamıştım bu yüzden yüzüstü kalırsa ağlıyor.
Sırt üstü yatarken yana dönmeye çalışırken ağlıyor,1 dk içinde defalarca pozisyon değiştirmeye çalışıyor.
Üstünü sürekli açmaya çalışıyor,üstünü inceltiyorum bunalmasın diye.
Sabaha kadar sürekli tetikteyim, sürekli mızıldanması,ağlamaya çalışması hemde uyanmadan böyle gece huzursuzluğu beni bitirdi.
Sabahı zor ediyorum,uykusuzluktan sinirlerim bozuldu.
Hiçbir şeyini eksik bırakmıyorum karnı tok,altı temiz.
Yattığı zeminde mi sorun var diye düşünüyorum ama yok ne beşikte rahat ediyor ne yeni alınan yer yatağında,ne de çekyatta.
Bunlar dişlerinden mi kaynaklanıyor diyeceğim ama ağrısının olmadığı zamanlarda da aynı şeyler.
Lütfen bu neden oluyor,ben ne yapabilirim?Yardım..

merhaba kızlar;
8 aylık bir kızım var.3. dişini çıkardı.
Geceleri beni mahvediyor,bebek günden güne daha zorlamaya başladı,daha küçükken daha rahat ediyordum. :KK43:
Geceleri bir o yana bir bu yana dönmeye çalışıyor.Dönerse hoop yüzüstü kalıyor.Ben yüzüstü yatırmaya alıştırmamıştım bu yüzden yüzüstü kalırsa ağlıyor.
Sırt üstü yatarken yana dönmeye çalışırken ağlıyor,1 dk içinde defalarca pozisyon değiştirmeye çalışıyor.
Üstünü sürekli açmaya çalışıyor,üstünü inceltiyorum bunalmasın diye.
Sabaha kadar sürekli tetikteyim, sürekli mızıldanması,ağlamaya çalışması hemde uyanmadan böyle gece huzursuzluğu beni bitirdi.
Sabahı zor ediyorum,uykusuzluktan sinirlerim bozuldu.
Hiçbir şeyini eksik bırakmıyorum karnı tok,altı temiz.
Yattığı zeminde mi sorun var diye düşünüyorum ama yok ne beşikte rahat ediyor ne yeni alınan yer yatağında,ne de çekyatta.
Bunlar dişlerinden mi kaynaklanıyor diyeceğim ama ağrısının olmadığı zamanlarda da aynı şeyler.
Lütfen bu neden oluyor,ben ne yapabilirim?Yardım..

1 dişten
2 biraz huysuzluktan

akşamları yatarken ayına uygun olacak şekilde (her akşam değil günaşırı) calpol ver. hem uyku getirir hem dişten kaynaklı ağrısı varsa onu dindirir.
ayrıca böyle her ağladığında koşup gidersen baş edemezsin. gün içerisinde yüz üstü yatır sıklıkla. veya yüzüstü bırak oyun alanında önüne bir şey koy yüz üstü sürüklenmeye alışsın. gece de her ağladığında hemen dibinde bitme. gün güne süreyi artırarak biraz geç git. ilk gün 3 dk sonra gidiyorsan sonra 5 dk gibi.. 8 aylık bebek yüzüstü kalınca boğulmaz merak etme. zaten çabalarını alamayınca da en fazla 20-25 dk sonra uyur.

Bebeğin büyüyor. Çok küçük bir azınlık dışında hemen hemen bütün bebekler aynı. Iki taraftan destekli uyku minderleri var. Belki iyi gelir. Dönemez çünkü onlarla. Uyumadan önce banyo da iyi geliyor. Ama diş çıkardığı sürece anlattığın her şey normal. Sen yine de aylik kontrolünde doktoruna danış tabi. Bir de uyku arkadaşı edindirmediysen tavsiye ederim.

Bilen varsa bana da söylesin. Benim oğlum da öyle. Daha ufakken pamuk gibiydi, pek kolaydı bakması, iki saatte bir kalk emzir geri uyu, hiç de uyanmazdı. Şimdi 8.5 aylık, çığlık çığlığa ağlayarak uyanıyor. Daha 10 dk önce oldu bu mesela, şu anda bacağımda uyuyor. Kendi kendine uyusun dedik, öyle başladı gece ağlamaları, sonra gündüz uykularına da sıçradı. Çok zor çok... Uykusuzluk bir yana, baş ağrısı bir yana, çalışmak bir yana. Allah hepimize kolaylıklar versin inşallah.

Bebeğin büyüyor. Çok küçük bir azınlık dışında hemen hemen bütün bebekler aynı. Iki taraftan destekli uyku minderleri var. Belki iyi gelir. Dönemez çünkü onlarla. Uyumadan önce banyo da iyi geliyor. Ama diş çıkardığı sürece anlattığın her şey normal. Sen yine de aylik kontrolünde doktoruna danış tabi. Bir de uyku arkadaşı edindirmediysen tavsiye ederim.

destekli uşku minderleri hiç dönemeyen bebekler için 6 aya kadar uygun. sonrası bebeklerde tembellik sebebi. ben tavsiye etmiyorum açıkçası.

Bebislerimizi uyuturrken ayetel Kürsi okuyun
Bide dış dönemlerinde olur öyle huzursuz uykular 8 aylık çocukta boğulmak istediği yine döner üstünü ortmek yerine uyku tulumu dene istersen

Bilen varsa bana da söylesin. Benim oğlum da öyle. Daha ufakken pamuk gibiydi, pek kolaydı bakması, iki saatte bir kalk emzir geri uyu, hiç de uyanmazdı. Şimdi 8.5 aylık, çığlık çığlığa ağlayarak uyanıyor. Daha 10 dk önce oldu bu mesela, şu anda bacağımda uyuyor. Kendi kendine uyusun dedik, öyle başladı gece ağlamaları, sonra gündüz uykularına da sıçradı. Çok zor çok... Uykusuzluk bir yana, baş ağrısı bir yana, çalışmak bir yana. Allah hepimize kolaylıklar versin inşallah.

bazen çalışan annelerin bebekleri anneyi özlüyor o sebeple bazı geçiş dönemlerinde sorun yaratıyor. benim oğlumda da dönem dönem oluyor. çok huysuzluk dönemlerinde birlikte uyuyoruz hem sabaha kadar kendi uyuyor hem biz uyumuş oluyoruz.

destekli uşku minderleri hiç dönemeyen bebekler için 6 aya kadar uygun. sonrası bebeklerde tembellik sebebi. ben tavsiye etmiyorum açıkçası.
Hiç kullanmadım ama kuzenim aynı sorunda kullandı. Onda sıkıntı çıkmadı ama tabi her bebek aynı değil. Tabi kar zarar dengesine iyi bakmak lazım. Bütün gece uyumuyorsa bebek tembel olması daha göze alınabilir bir durum. Büyüme hormonlar, genel huysuzlugun artması, annenin psikolojisi hep hesaba katılmalı. Aynı emzik gibi.

Biraz diş sıkıntısı biraz da huysuzluk olarak kalıyor bebeklerde. Mesela benim kızım her hastalandiginda huy değiştiriyor. Değişik hareketler huysuzluklar. Bide uyku Tulumu tavsiye ederim üstünü örtmek mecburiyetinde kalmazsınız. Diş dönemi zordur ama geçici bir durum. Allah bagislasin:)

1 dişten
2 biraz huysuzluktan

akşamları yatarken ayına uygun olacak şekilde (her akşam değil günaşırı) calpol ver. hem uyku getirir hem dişten kaynaklı ağrısı varsa onu dindirir.
ayrıca böyle her ağladığında koşup gidersen baş edemezsin. gün içerisinde yüz üstü yatır sıklıkla. veya yüzüstü bırak oyun alanında önüne bir şey koy yüz üstü sürüklenmeye alışsın. gece de her ağladığında hemen dibinde bitme. gün güne süreyi artırarak biraz geç git. ilk gün 3 dk sonra gidiyorsan sonra 5 dk gibi.. 8 aylık bebek yüzüstü kalınca boğulmaz merak etme. zaten çabalarını alamayınca da en fazla 20-25 dk sonra uyur.

Ağzim açik okudum bunu. Cocuklara sirf uyku etsin diye ateş düşürücü verilirmi??!! Cocuklarda ilaç konusunda çok dikkat edilmeli. Bünyeyi aliştirmamak lazim. 1 yaşindaki kizimin geçenlerde 38.5 derece ateşi vardi ve hiçbirşey vermedik. Bağişiklik sistemi güçlensin benim kizimin diye.

A Alanda Bence uyku tulumunu dene. Oda derecesi 20-22 derece arasi ise, uyku tulumu yeterlidir. Ayrica bebekler geceleri mizmizlanir. Benim kizimda ağlamakli olur sonra keser ve tekrar uykuya dalar. Kendi odasina koymayi denedinizmi?

1 dişten
2 biraz huysuzluktan

çok teşekkür ederim.
Öncelikle her kıpırdanmasında başında bitiyorum bu benim hatam kendime çok zarar veriyorum.Çünkü nefes alış verişi bile değişse hemen kalkıp bakıyorum.Artık uykusuzluktan ağlıyorum.O dereceye geldim.
Son 1 haftadır emekleme demeyelim de sürünerek bir yerlere gitmeye başladı.
Sizin dediğiniz gibi yanına geç gitme olayını bu geceden itibaren yapacağım.Yanına gittiğimi anlamıyor hala uykuda oluyor ama benim yardımımla pozisyon değiştirmiş oluyor.Bunu kendi kendine yapmayı öğrenmesi lazım.Bu yapacağım ley ne kadar etkili olacak bilmiyorum.

Ağzim açik okudum bunu. Cocuklara sirf uyku etsin diye ateş düşürücü verilirmi??!! Cocuklarda ilaç konusunda çok dikkat edilmeli. Bünyeyi aliştirmamak lazim. 1 yaşindaki kizimin geçenlerde 38.5 derece ateşi vardi ve hiçbirşey vermedik. Bağişiklik sistemi güçlensin benim kizimin diye.

A Alanda Bence uyku tulumunu dene. Oda derecesi 20-22 derece arasi ise, uyku tulumu yeterlidir. Ayrica bebekler geceleri mizmizlanir. Benim kizimda ağlamakli olur sonra keser ve tekrar uykuya dalar. Kendi odasina koymayi denedinizmi?
Kendi odası kendi beşiğinde yatıyor ben sadece onun yanındaki çekyatta yatıyorum.
Hamileliğin son 3 ayından beri eşimle uyumuyorum :( Geçen yanıma gelmiyormusun dedi bende bebek böyle böyle yapıyor geceleri dedim.Tamam benim için daha iyi tek başıma yatıyorum dedi ama ben biliyorum beni yanında istiyor :(
Calpol konusunda da iyice acısından çıldırmadığı sürece vermiyorum.Bebeğim dişler konusunda bana çekmiş çıkarması çok zor zahmetli oluyor.Elinde pırasayla geziyor akşama kadar.
Dayım dr. calpolu çok ama çok zorlandığımda vermemi söyledi.Karaciğere zararı olan bir ilaçmış.Vereceksen gece ver ama 1 kere ver dedi.Yani prospektüsünde yazdığı gibi 4 saatte bir vermeye gerek yokmuş.

Biraz diş sıkıntısı biraz da huysuzluk olarak kalıyor bebeklerde. Mesela benim kızım her hastalandiginda huy değiştiriyor. Değişik hareketler huysuzluklar. Bide uyku Tulumu tavsiye ederim üstünü örtmek mecburiyetinde kalmazsınız. Diş dönemi zordur ama geçici bir durum. Allah bagislasin:)
Çok sağolun.
Yani bebeğim ne kolikti ne gazlı ne de sıkıntılı.Çok rahat bir bebekti.Ne zamanki diş çıkarmaya başladı beni zorladı.Hadi diştendir deyip sabrettim ama geçen ay 20 gün boyunca hasta oldu.Ben iyice zıvanadan çıktım.Gecemiz gündüzümüze karıştı.Herşeyi değişti bebeğin.En güzeli artık gece beslemiyorum zaten versemde istemiyor geceleri ama huy olarak tam bir eziyet canavarı oldu kızım.

Siz iyi bisey yaptiginizi mi zannediyorsunuz?
Bebeklerde tolere edilecek ates 37,5 dur, 38 i gordugu an mudahale edilmek zorunda.
Cocuk havale gecirse sonuclariyla omur boyu ugrasirsiniz.
Bol kepceden sallamiyorum, esim hekim ve cocuklarda gribi umursamayan adam ates oldugunda ne yapacagini sasirir.
Atesle bagisiklik sistemi guclenmez.
Ates 3-4 saat aralikla verilen ates dusurucu ve iliktan soguga kayan suyla acilen dusurulmeli bunun sakasi yok.
Insanlari kendi yaptiginiz yanlisa ortak etmeyin.
Ayrica dis cikaran bebege agri kesici olarak yatmadan once calpol vb bi ilac verilebilir.
Sizin agzinizin ici yangin yeri olsa agri kesici almaz misiniz?
Atesiniz ciksa ilac almaz misiniz?
Ben havale gecirmis ve gozunde hasar kalmis biri olarak bunlari yaziyorum.
Kizinizi atesler icinde birakmayin!

sırf uyusun diye mi dedim bi düzgün okuyun!!! gözünüzle okuyun... diş ağrısı çeken çocuğun acı çekmesi sırf bağışıklığı güçlensin diye çocuğa işkenceden başka bir şey değil kaldı ki bunu doktorlar öneriyor kimse çocuğu uyutmak için kaşık kaşık ilaç verin demiyor. büyük yazayım belki anlaşılır

DİŞ ÇIKARDIĞI ZAMANLARDA, AYINA UYGUN OLACAK ŞEKİLDE (HER GÜN DEĞİL) GÜN AŞIRI CALPOL VERMEK BEBEĞE ZARAR VERMEZ. TAM TERSİ UYKUYA İHTİYACI OLAN ÇOCUK UYUMAZSA HEM KENDİNE HEM ÇEVRESİNDEKİLERE ZARAR VERİR.

not: belki daha da iyi anlaşılır 3 yaşında oğlum var bugüne kadar ağzına antibiyotik değmedi her türlü hastalıkta (influenza dahil) doğal yöntemlerle iyileştirdim. ama diş çıkarma süresince doktor tavsiyesi ile belirttiğim şekilde calpol kullanmak öncelikle çocuğu sonrasında beni de rahatlattığı için o dönemi çok daha rahat atlattık ve ağlamaya alışmadığı için makul ve sakin bir çocuk oldu.

Kendi odası kendi beşiğinde yatıyor ben sadece onun yanındaki çekyatta yatıyorum.
Hamileliğin son 3 ayından beri eşimle uyumuyorum :KK43: Geçen yanıma gelmiyormusun dedi bende bebek böyle böyle yapıyor geceleri dedim.Tamam benim için daha iyi tek başıma yatıyorum dedi ama ben biliyorum beni yanında istiyor :KK43:
Calpol konusunda da iyice acısından çıldırmadığı sürece vermiyorum.Bebeğim dişler konusunda bana çekmiş çıkarması çok zor zahmetli oluyor.Elinde pırasayla geziyor akşama kadar.
Dayım dr. calpolu çok ama çok zorlandığımda vermemi söyledi.Karaciğere zararı olan bir ilaçmış.Vereceksen gece ver ama 1 kere ver dedi.Yani prospektüsünde yazdığı gibi 4 saatte bir vermeye gerek yokmuş.

Siz herkesi dinlemeyin o an ki duruma bakin.
Tabiki cocuk sanci icinde kivranirken agri kesici vereceksiniz, onun cani ne ki bu aciya dayansin.

bazen çalışan annelerin bebekleri anneyi özlüyor o sebeple bazı geçiş dönemlerinde sorun yaratıyor. benim oğlumda da dönem dönem oluyor. çok huysuzluk dönemlerinde birlikte uyuyoruz hem sabaha kadar kendi uyuyor hem biz uyumuş oluyoruz.

Bizimki ben çalışmaya başlamadan baya önce başladı ne yazık ki, ondan beri de devam ediyor. :/ birlikte uyusak desem uyutmaz ki bizi dana :) bir de eşim deli yatıyor ya :/ ona cesaret edemem açıkcası. Ama bir gün deneyebilirim belki, teşekkür ederim.

A Alanda bebeğin önüne ve sırtına havluyu rulo yapıp koymayı denedin mi? Ben öyle yapıyorum dönemiyor yüzüstü:)

Ateşi olmayan çocuğa ağrı kesip uyutsun diye calpol verirken soğuk havaleye neden olma ihtimalini de göz ardı etmeyin. Ya da mide kanamasına.

Back
X