Kızlar bebeğimle ilgili çıldırmak üzereyim

Diş sancısı çok kötü bir şey. Dişten öyle yapıyordur, ona da yazık. Başlığı okuyunca ödüm koptu bebeğinize bir şey oldu sandım.
Allah sağlıktan etmesin. Bu günler geçici. Ablamın oğlu 1,5 yaşında ve 6 Aydan beri diş çıkartıyor bütün dişlerini çıkardı nerdeyse ne eziyetler çileler çektiler. Ama geçecek. Biraz sabır önemli.
Burda okuyorum sanırım genel olarak sabırlı değiliz. Yani anne olmaya karar verirken bence bu eğitimleri de almalıyız diye düşünüyorum.
Evet tabiki bunalırsınız, tabiki uykusuz kalırsınız sinirleriniz bozulur ama geçecek diye düşünün. Verimli zamanlar geçirin çocuğunuzla/

Uyku tulumu edinin. Battaniye, yorgan, yastık kullanmayın. Muhtemelen rahat edeceği uyku pozisyonunu bulamadığından huysuzlanıyordur.

Ve lütfen ateşi olmadıkça, doktor tavsiye etmedikçe herhangi bir ilaç vermeyin.

Zamanla uyku süresi de kısalacak daha yorucu olacak
Diş çıkarma sürecinde de maalesef öyle mızmız oluyorlar
Kızım 5 yaşında hala kesintisiz iki saat uyuduğumu bilmem sürekli üstünü açar

Eğer ciddi bir rahatsızlığı yoksa ayetle kursu okursan sakinlesecektir canım yatmadan önce banyo ve oyun da iyi gelir .benim oğlum da bir kaç kere sabaha kadar durmadı diş yüzünden diye düşünüyordum meğerse boğazı yara olmus .benn çe sen bir doktora sor yine muayene ettir

1 dişten
2 biraz huysuzluktan

akşamları yatarken ayına uygun olacak şekilde (her akşam değil günaşırı) calpol ver. hem uyku getirir hem dişten kaynaklı ağrısı varsa onu dindirir.
ayrıca böyle her ağladığında koşup gidersen baş edemezsin. gün içerisinde yüz üstü yatır sıklıkla. veya yüzüstü bırak oyun alanında önüne bir şey koy yüz üstü sürüklenmeye alışsın. gece de her ağladığında hemen dibinde bitme. gün güne süreyi artırarak biraz geç git. ilk gün 3 dk sonra gidiyorsan sonra 5 dk gibi.. 8 aylık bebek yüzüstü kalınca boğulmaz merak etme. zaten çabalarını alamayınca da en fazla 20-25 dk sonra uyur.
Allahaşkına insanları böyle yanlış yönlendirmeyin. Nedemek calpol ver? Fazla ateş düşürcü kullanımı sonuçlarını duydunnuz mu hiç ? Doktor musunuz da ilaç öneriyorsunuz.

6 aydan 12.aya kadar geceleri hep huysuz di İkizlerim..Eşimle geceleri 2 saat uyuduk mu şükrediyorduk., Dişleri üst üste geldi Biz ona baglamistik
ancak son birkaç aydir rahat ettik.

Bizde hiç bir yöntem kar etmedi;) Sadece sabır geçecek inşallah.

Hanımlar sakin olun lütfen, ilaç tavsiyeleri de vermeyin.

Siz iyi bisey yaptiginizi mi zannediyorsunuz?
Bebeklerde tolere edilecek ates 37,5 dur, 38 i gordugu an mudahale edilmek zorunda.
Cocuk havale gecirse sonuclariyla omur boyu ugrasirsiniz.
Bol kepceden sallamiyorum, esim hekim ve cocuklarda gribi umursamayan adam ates oldugunda ne yapacagini sasirir.
Atesle bagisiklik sistemi guclenmez.
Ates 3-4 saat aralikla verilen ates dusurucu ve iliktan soguga kayan suyla acilen dusurulmeli bunun sakasi yok.
Insanlari kendi yaptiginiz yanlisa ortak etmeyin.
Ayrica dis cikaran bebege agri kesici olarak yatmadan once calpol vb bi ilac verilebilir.
Sizin agzinizin ici yangin yeri olsa agri kesici almaz misiniz?
Atesiniz ciksa ilac almaz misiniz?
Ben havale gecirmis ve gozunde hasar kalmis biri olarak bunlari yaziyorum.
Kizinizi atesler icinde birakmayin!

Esiniz hangi konuda uzman bilmiyorum fakat cocuk konusunda bildigi seyler dogru degil. Ilk basta cocukta 38.5 dereceden sonra ates olarak görülür. Ondan öncesi sadece vücüd isisinin hafif yükselmesi olarak görülür.

Ates oldugunda yani 38.5 dereceden sonra en önemlisi cocugun hal ve tavirlarlari. Eger cocuk normal davraniyorsa, ve normal yiyorsa, sorun yok (tabi 39.5-40 derece olursa elbette farkli, ates düsürücü direk verilir). Ha cocuk halsiz ise, istahi yoksa, evet ates düsürücü surub verilir. Ama hic bir zaman ilik banyo verilmez. Artik doktorlar buna karsi geliyor cünkü evet bir müddet ates düsmüs gibi görünebilir fakat hakikat öyle olmayabilir. Yani ebeveyni yaniltabilir, ates daha siddetli geri gelebilir.

Ates nihayetinde aslinda korkulmasi gereken birsey degil. Cocugun bagisiklik sistemin calistigini gösterir. Kendi basina savastigini gösterir. Ha ne olur, ekstra temkinli olunur. Sik sik atesini ölcersin, hal ve tavirlarina bakarsin.

Ben ne yaptigimi gayet iyi biliyorum. Bunlar cocuk doktorumuz tarafindanda onaylanmistir. Elbette disinden dolayi cok aci ceken bir cocuga ilk basta dislerini sürtüsmek icin özel oyuncaklar var, onu buzluga biraz koyup öyle verilebilir cocuga. Eger bu yöntem yetmiyorsa, evet bir agri kesici verilebilir.

Ancak konu sahibin yazdiklarindan cocugun dis agrisi oldugunu cikartamadim. Bebek, cogu bebekler gibi uyku arasinda mizmizlaniyor gibi. Yoksa cok rahatsiz olsa gün boyu ve aksam cok aglardi.

Kendi yasadiklarindan dolayi hasasiyetinin anlayabiliyorum fakat gayet herseyden haberdarim ve iyi yaptigimi düsünüyorum.

Örtmenizi gerektirmeyecek kalınlıkta bir uyku tulumu almanızı tavsiye ederim. Ben yere yatak atıp birlikte uyumuştum kızımla. Böylece uyandığında beni yanında görünce rahatlıyor tekrar uykuya dalıyordu ve yer yatağının verdiği alan sayesinde hiçbir yere çarpmadan döne döne uyuyordu.

sırf uyusun diye mi dedim bi düzgün okuyun!!! gözünüzle okuyun... diş ağrısı çeken çocuğun acı çekmesi sırf bağışıklığı güçlensin diye çocuğa işkenceden başka bir şey değil kaldı ki bunu doktorlar öneriyor kimse çocuğu uyutmak için kaşık kaşık ilaç verin demiyor. büyük yazayım belki anlaşılır

DİŞ ÇIKARDIĞI ZAMANLARDA, AYINA UYGUN OLACAK ŞEKİLDE (HER GÜN DEĞİL) GÜN AŞIRI CALPOL VERMEK BEBEĞE ZARAR VERMEZ. TAM TERSİ UYKUYA İHTİYACI OLAN ÇOCUK UYUMAZSA HEM KENDİNE HEM ÇEVRESİNDEKİLERE ZARAR VERİR.

not: belki daha da iyi anlaşılır 3 yaşında oğlum var bugüne kadar ağzına antibiyotik değmedi her türlü hastalıkta (influenza dahil) doğal yöntemlerle iyileştirdim. ama diş çıkarma süresince doktor tavsiyesi ile belirttiğim şekilde calpol kullanmak öncelikle çocuğu sonrasında beni de rahatlattığı için o dönemi çok daha rahat atlattık ve ağlamaya alışmadığı için makul ve sakin bir çocuk oldu.

Iyide konu sahibin dediklerinden dis agrisi oldugu belli degil ki. Baska bir üyeye dedigim gibi, ilk önce cocuga soguk seyler verilmeli ki disina sürtsün, orasi uyussun. Cocuk evet cok aglamakli olursa hem gün boyu ve gece uyumuyorsa agrisindan dolayi, ilk basta doktora gidilir. Onun onayini aldiktan sonra bir ilac verilebilir.

Kendi odası kendi beşiğinde yatıyor ben sadece onun yanındaki çekyatta yatıyorum.
Hamileliğin son 3 ayından beri eşimle uyumuyorum :KK43: Geçen yanıma gelmiyormusun dedi bende bebek böyle böyle yapıyor geceleri dedim.Tamam benim için daha iyi tek başıma yatıyorum dedi ama ben biliyorum beni yanında istiyor :KK43:
Calpol konusunda da iyice acısından çıldırmadığı sürece vermiyorum.Bebeğim dişler konusunda bana çekmiş çıkarması çok zor zahmetli oluyor.Elinde pırasayla geziyor akşama kadar.
Dayım dr. calpolu çok ama çok zorlandığımda vermemi söyledi.Karaciğere zararı olan bir ilaçmış.Vereceksen gece ver ama 1 kere ver dedi.Yani prospektüsünde yazdığı gibi 4 saatte bir vermeye gerek yokmuş.

Ama bebek uyaniyor mu? Yoksa arada bir mizmiz mi ediyor? Yani dedigim gibi, benim bebegimde gece ansizin bir aglamakli olur yada bagirir uyku halinde ama. Sonra dönüp tekrar uykuya dalir.

Bence cocugun yaninda yatman gerekmez. Esin ile aranda sogukluk girer. Iyi kamerali bir telsizde al. Gerektiginde tekrar cocugun odasina girersin. Gerekmediginde güzelce esinin yaninda uyursun.

Bizim doktorumuz demir eksikliği huzursuzluk yapar demişti. Gercekten de demir eksikliği var. kan değerlerine baktırdınız mı hiç

Benim kızım dokuz aylık daha bir dişimiz bile yok aynı şekilde ne gece uykusu var ne gündüz çok yıprandım artık

Ağzim açik okudum bunu. Cocuklara sirf uyku etsin diye ateş düşürücü verilirmi??!! Cocuklarda ilaç konusunda çok dikkat edilmeli. Bünyeyi aliştirmamak lazim. 1 yaşindaki kizimin geçenlerde 38.5 derece ateşi vardi ve hiçbirşey vermedik. Bağişiklik sistemi güçlensin benim kizimin diye.

A Alanda Bence uyku tulumunu dene. Oda derecesi 20-22 derece arasi ise, uyku tulumu yeterlidir. Ayrica bebekler geceleri mizmizlanir. Benim kizimda ağlamakli olur sonra keser ve tekrar uykuya dalar. Kendi odasina koymayi denedinizmi?
Uyurken calpol vermek ve hata
Ama 38.5 ateşle calpol vermemeniz de hata.
38 derece ile ilaç verilir.

Esiniz hangi konuda uzman bilmiyorum fakat cocuk konusunda bildigi seyler dogru degil. Ilk basta cocukta 38.5 dereceden sonra ates olarak görülür. Ondan öncesi sadece vücüd isisinin hafif yükselmesi olarak görülür.

Ates oldugunda yani 38.5 dereceden sonra en önemlisi cocugun hal ve tavirlarlari. Eger cocuk normal davraniyorsa, ve normal yiyorsa, sorun yok (tabi 39.5-40 derece olursa elbette farkli, ates düsürücü direk verilir). Ha cocuk halsiz ise, istahi yoksa, evet ates düsürücü surub verilir. Ama hic bir zaman ilik banyo verilmez. Artik doktorlar buna karsi geliyor cünkü evet bir müddet ates düsmüs gibi görünebilir fakat hakikat öyle olmayabilir. Yani ebeveyni yaniltabilir, ates daha siddetli geri gelebilir.

Ates nihayetinde aslinda korkulmasi gereken birsey degil. Cocugun bagisiklik sistemin calistigini gösterir. Kendi basina savastigini gösterir. Ha ne olur, ekstra temkinli olunur. Sik sik atesini ölcersin, hal ve tavirlarina bakarsin.

Ben ne yaptigimi gayet iyi biliyorum. Bunlar cocuk doktorumuz tarafindanda onaylanmistir. Elbette disinden dolayi cok aci ceken bir cocuga ilk basta dislerini sürtüsmek icin özel oyuncaklar var, onu buzluga biraz koyup öyle verilebilir cocuga. Eger bu yöntem yetmiyorsa, evet bir agri kesici verilebilir.

Ancak konu sahibin yazdiklarindan cocugun dis agrisi oldugunu cikartamadim. Bebek, cogu bebekler gibi uyku arasinda mizmizlaniyor gibi. Yoksa cok rahatsiz olsa gün boyu ve aksam cok aglardi.

Kendi yasadiklarindan dolayi hasasiyetinin anlayabiliyorum fakat gayet herseyden haberdarim ve iyi yaptigimi düsünüyorum.

Senelerdir bu is uzerine dirsek curutuyor, bence bildikleri var ki mudahe ediyor cogu doktor.
Ben desem ki esime Zeynonun atesi 38,5 ama bagisikligi guclenir ates dusurucu vermeyim, bildiginiz delirir ve beni cahillikle suclar.

Daha 2 gun once kizimin atesi 40 a cikti, 37,5 u gorene kadar basindan ayrilmadi esim.
Bizim cocuk doktorunun dedigi ise dis agrisindan eminseniz yatarken agri kesici fitil verebilirsiniz.
Ben sIk vermem ama bazen koyarim cok rahatlatir.
Benden uyarmasi ates bebekler icin kaldirmasi kolay bisey degil,bilincini kaybedebilir.
38,5 ates gayet yuksek bir ates, onlarin canlari ne ki dayansinlar buna.
Benim bu sebeple sol gozum hasarli, birden ellerinde kalmisim annemlerin daha 1 yasindayken, gozlerimin siyahi tamamen kaybolmus.
Bu mudur simdi bagisiklik guclendirme?
Boyle guclenecekse guclenmesin.

Ateşi olmayan çocuğa ağrı kesip uyutsun diye calpol verirken soğuk havaleye neden olma ihtimalini de göz ardı etmeyin. Ya da mide kanamasına.

Soguk havaleye ates dusurucu sebep olmaz.
Cocugu bianda distan mudahale ile sogutmaya calismakla olur, aniden soguk suya sokmak, buz koymak, ustunu cok soguk havluyla sarmak vs gibi..
Ates ice hapsolur fakat beden sogur.
Atesi olmayan cocuga agri kesici vermek sadece sersemletir cocugu.
Mideyi rahatsiz eder mi onu bilmiyorum yorum yapamam.

Aslına bakarsanız dedikleriniz her çocuk için geçerli değil. Evet bende kızıma dediğiniz gibi yaparım ama hemşire arkadaşım 37.5 da ilaca sarılır. Çünkü 37 ile bile havale geçiren çocuk görmüş. Herkes kendi çocuğunun nasıl olduğunu bilir zaten.

Senelerdir bu is uzerine dirsek curutuyor, bence bildikleri var ki mudahe ediyor cogu doktor.
Ben desem ki esime Zeynonun atesi 38,5 ama bagisikligi guclenir ates dusurucu vermeyim, bildiginiz delirir ve beni cahillikle suclar.

Daha 2 gun once kizimin atesi 40 a cikti, 37,5 u gorene kadar basindan ayrilmadi esim.
Bizim cocuk doktorunun dedigi ise dis agrisindan eminseniz yatarken agri kesici fitil verebilirsiniz.
Ben sIk vermem ama bazen koyarim cok rahatlatir.
Benden uyarmasi ates bebekler icin kaldirmasi kolay bisey degil,bilincini kaybedebilir.
38,5 ates gayet yuksek bir ates, onlarin canlari ne ki dayansinlar buna.
Benim bu sebeple sol gozum hasarli, birden ellerinde kalmisim annemlerin daha 1 yasindayken, gozlerimin siyahi tamamen kaybolmus.
Bu mudur simdi bagisiklik guclendirme?
Boyle guclenecekse guclenmesin.

Tekrar diyorum, 40 derece farkli, 38 derece farkli. Ben cocuk dokturumun dediklerini yapiyorum, sonucta o'da senelerder bu is icin dirsek cürüttü.

Talihsiz bir olay yasamissin, anlayabiliyorum fakat o zaman kac derece atesin vardi, ne kadar sürdü, halsiz mi degilmiydin bilemiyorum elbette. Daha önce kizim 39-40 derece ates olmustu ve bizde ates düsürücü vermistik. Ayni zamanda yemegini yemiyordu cünkü. Cok siki takip ettik ve cocuk doktorun onayi ile hastanede 1 gece kaldi hatta. Ki o'da serum alsin, toparlansin diye.

Ben sadece biraz vücüd isisi yükseldiginde hemen ates düsürücelere sarilmasina karsiyim cünkü evet bagisiklik sistemleri güclenmesi lazim. Cocuklari o kadar kücümsemeyin, sandiginizdan cok daha güclüler onlar.

Canim çok normal benim kızım 19 aylik daha yeni yeni uykusu düzene giriyor oda bazen gecenin ortasında uyanıp 2 3 4 saat bile yatmadigi oluyor çok zor ber bebekti bir yaşında bile 3 4 defa uyansa o gün biraz daha oykumu almış oluyordum bu gece fazla kalkmadı derdim yeterki canlari sağolsun insan unutuyor

Soguk havaleye ates dusurucu sebep olmaz.
Cocugu bianda distan mudahale ile sogutmaya calismakla olur, aniden soguk suya sokmak, buz koymak, ustunu cok soguk havluyla sarmak vs gibi..
Ates ice hapsolur fakat beden sogur.
Atesi olmayan cocuga agri kesici vermek sadece sersemletir cocugu.
Mideyi rahatsiz eder mi onu bilmiyorum yorum yapamam.
Ateş düşürücünün de sebep olduğunu bir doktor anlattı.

Back
X