Konu dini polemiğe doğru ilerliyor ama madem hadislerle yetinmiyorsun
atessila
arkadaşım bi zahmet kuran ayetlerinde nazar diye aratıp doğrusunu öğrenebilirsin bence. Kalem suresi olmalı. Peygamber efendimize müşriklerin nazar değdirmesi ile ilgili ayetler var. Yani nazar haktır ve ayetle, hadisle de belirtilmiştir. Hadislerde de sahih hadisler vardır doğrudur. Elbette ki ikileme düştüğümüz yerde kuranı kılavuz alırız ama sahih hadisler de yol göstericidir. İnanmak istemiyorsan da doğrusunu bilmeni tavsiye etmek istiyorum.
Konu sahibi arkadaşım ben oğluma bismillahillezi la yedurru diye başlayan bir dua var. Her gün 3 kere onu okuyorum nas felak vs haricinde. Bir de peygamber efendimizin torunlarına okuduğu euzübikelimatilla... ile başlayan bir dua var, onu da okuyorum. Ayrıca 7 ayetelkürsi ile çerçeve yapmak derler, biliyormusun bunu. Birer ayetelkürsiyi önüne, arkasına, sağına, soluna, yukarıya, aşağıya ve en sonda da üstüne okuyup üflüyorsun. Evden çıkmadan okuyorum oğluma. Nazara inanmakla alakalı bir şey değil nazarın değmesin. Kulun kul üzerinde hakkıdır nazar demişlerdi bana. Bize düşen ise dua ile üstümüze düşeni yapıp korunmaktır. İnşallah bu dualarla korunur yeğeniniz.