Kızlar ben artık kafayı yiyecegimmm!!

Darilmayin ama o altınlar anne ve babaların yillardir millete taktıkları aslında onların hakkı. Hani bı borç kapatılır destek olması gerekir ailenin tabiki ama onlar benim benim diye diretmeniz çok yanlış onlar hiçbir konuda destek cikmadiysa ve maddi anlamda baya borca girdiyseniz alın almanız lazım ama unutmayın onlarda evlenirken sıfırdan başladı siz onların birikimleri üzerine birikim yapicam diyorsunuz nerede emek nerede ekmek başkalarına dayanmadan basamakları cikinki ileride göğsunuzu gere gere çalıştık kazandık diyebilin
E madem öyle neden takılıyor gelin ve damada takilar yeni yuva kuracaklar bi hediye olsun die degilmi

Ya şöyle mesela halamin sadece eşi çalışıyor 1600 maas aliyor 2 cocuk ev kira hergun 1 paket sigara iciyolar bagimlilar ne yazikki. Bana dediki kızım ben 200 takabilirim takmaktan ziyade sana veriyim bir esyani al anı hatıra olsun. Bende tamam dedim annem sonradan diyoki bak bak dugunde takamayacak ya herkesin icinde haladan 200 denmesin die böyle yapiyor ayip bari bi ceyrek taksaydi hic yapilmayacak sey ne kadar cirkin diyo
Hala bu düğünde şu bunu taktı bu bunu taktı muhabbeti var mı mikrofonla :KK57::KK57:

Darilmayin ama o altınlar anne ve babaların yillardir millete taktıkları aslında onların hakkı.
Yok artık ya olur mu öyle şey takmasaydı o zaman? Yani ana babalar arasında dönecekse bu altınlar niye düğünde yapıyorlar bu işi? Evlenen çiftle ne ilgisi var olayın? Bi köşede altın günü yapsınlar o zaman.

Yok artık ya olur mu öyle şey takmasaydı o zaman? Yani ana babalar arasında dönecekse bu altınlar niye düğünde yapıyorlar bu işi? Evlenen çiftle ne ilgisi var olayın? Bi köşede altın günü yapsınlar o zaman.
Boyle denilince de vicdanim el vermiyor vermem demeye :)

Bende şaşkınım ailenin hakkıymış mış :oha:
Eskidenmiş o çünkü evinden eşyasına çeyizine her şeyini aileler yapıyormuş. Masrafı onlar yapınca paraya da onların ihtiyacı oluyor haliyle. Madem altınlar onların hakkı, en ufak iğnesine kadar aileler yapsın. Biz enayi miyiz çalışıp para kazanıp çeyiz alıyoruz, mobilya alıyoruz masraf yapıyoruz. Sonra da takıları annem alsın benim hakkım diye. :110: Sebep?

Az öz de olsa 2 3 bin tl lik masrafimi kendim karşıladım yakın cevremdeki herkese de dedim ki bana bisey takmayin aileme destek olun eksik olanlari tamamlayin 4 bin mi ne cevreden ceyize yardim geldi e bende ceyreklerimin yarisini vericem bi kısmı halloluyo bu sekilde zaten hep

Ben hayretler içinde okuyorum bu yazılanları, gerçekten var mı böyle şeyler . Pardon da ailelere ne oluyor ? Takı benim bildiğim yeni evlenen ciftlere yardim amaçlı yüzyıllardır yapılan bir gelenek , anneye noluyor ? Aileye ne oluyor onu anlamadım .
Ailelerin de çocuklarına düğün yapmak için borca girmelerini doğru bulmuyorum . En güzeli herkes herşeyi kendisi yapsın, kimsenin çenesini çekmesin . Sizde bence bir sandık yapın , masalara da bir kalem ve zarf koyun, herkes zarfın içine koyup atsın sandığa , kimse görmesin, ne kadar takıldığını. Kusura bakmayin ama çok ayıp buldum annenizin yaptığını.

Son düzenleme:
Eskidenmiş o çünkü evinden eşyasına çeyizine her şeyini aileler yapıyormuş. Masrafı onlar yapınca paraya da onların ihtiyacı oluyor haliyle. Madem altınlar onların hakkı, en ufak iğnesine kadar aileler yapsın. Biz enayi miyiz çalışıp para kazanıp çeyiz alıyoruz, mobilya alıyoruz masraf yapıyoruz. Sonra da takıları annem alsın benim hakkım diye. :110: Sebep?
Ben çalışmıyorum ama elime ne zaman para gectiyse ceyiz aldim cevreme de hep biseyler aldirdim takmalarini istemedm yine ailemin emegi cok 3 de 1 ini anca kapattk biz

Yargıtay'dan karar çıktı düğünde takılanlar gelinindir diye. :) Annenize bunu söyleyin diyeceğim ama bilemedim.

Yani annemin yapısında var biraz bu huy kızlar. Ben butcemize uygun bi ev tutalm dedim nisanlma haliyle herseyim 4 4luk degil ama kirada vs ailelere su kadar eksigim var tamamlarmisiniz buna ihtiyacm var verirmisiniz demeyecegz cok şükür onun icin bal geliyo butcemize gore tuttugumz evim . Bi kere gule gule oturun kızım iyiymis bile demedi ay yerlerin tahta ay kartonpiyerin yok ay mustakil ev cevresi pis vs vs konustu durdu gorumcenin aldığıni k.validenin aldığını elestirdi durdu(hediyelerini) degisik yani heves kırıyor sadece

E madem öyle neden takılıyor gelin ve damada takilar yeni yuva kuracaklar bi hediye olsun die degilmi
Sizin anneler babalar takmasaydi takarlar mıydı bı düşünün. Tabiki yardım olsun diye hediye diye takılır ben de diyorumki aileler maddi olarak destek olmadı ve borç harç icindeyseniz alın diretin ama her şeyiniz tam borcunuz da yok bence istemeniz yanlış olur ben bana takılanlar in yarısını aldım annemden çünkü durumumuz yok bilio annem bir şey demedi kayınvalidemler de aynı şekilde yarısından fazlasını bize verdiler ama kaynım evlendiğinde durumumuzu duzeltigimizde 4 bilezik vereceğiz çünkü kayınvalidem taktı göz emeğiyle .çünkü kayınvalidemler de kayinvalidemlerin de durumu yok. Bu işler böyledir bir borç kapansın birinin işi görülsün diye hediye babında borctur bu işler yarın bir gün çocuğunuz olur herkes altın takar ama karşı tarafin çocuğu olursa sende taktiklarinin aynısını takarsin ama siz yatırım mantığıyla yaklaşıyorsunuz yanlış olan bu. Vermek istemeyenden almak yuzsuzluk olur bu durumda .sanki senet sepet yapmışsınız gibi ayıp olur canım

Sizin anneler babalar takmasaydi takarlar mıydı bı düşünün. Tabiki yardım olsun diye hediye diye takılır ben de diyorumki aileler maddi olarak destek olmadı ve borç harç icindeyseniz alın diretin ama her şeyiniz tam borcunuz da yok bence istemeniz yanlış olur ben bana takılanlar in yarısını aldım annemden çünkü durumumuz yok bilio annem bir şey demedi kayınvalidemler de aynı şekilde yarısından fazlasını bize verdiler ama kaynım evlendiğinde durumumuzu duzeltigimizde 4 bilezik vereceğiz çünkü kayınvalidem taktı göz emeğiyle .çünkü kayınvalidemler de kayinvalidemlerin de durumu yok. Bu işler böyledir bir borç kapansın birinin işi görülsün diye hediye babında borctur bu işler yarın bir gün çocuğunuz olur herkes altın takar ama karşı tarafin çocuğu olursa sende taktiklarinin aynısını takarsin ama siz yatırım mantığıyla yaklaşıyorsunuz yanlış olan bu. Vermek istemeyenden almak yuzsuzluk olur bu durumda .sanki senet sepet yapmışsınız gibi ayıp olur canım
Nerelisiniz

Benzer şeyleri ben de yaşadım canım. Benim ailem istanbuldaydi. Eşimin ailesi de başka bir ilde. Babam tutturdu ben kızıma burada düğün yapacağım diye. Bir de düğünden önce millete çok takı olur diye söylemiş durmus. Neyse benim düğün gününde bizim köyden biri vefat etti. O yüzden doğru düzgün kimse gelemedi. Birkaç yakın akrabanin taktiği çeyrek, yarım, annemin, babamın, kardeşimin taktiği birer bilezik geldi bana bizim taraftan. Erkek tarafından daha çok altın geldi, doğru düzgün kimse olmamasına rağmen. Babam düğünden önce takılan paraları ben alırım, altınlar size kalır diye saçma sapan birşey söylemişti. Biz de plan yaptik tabi belki ev peşinatı yaparız diye ama ne altın geldi ki bize. Takı merasimi bitti, babam koşa koşa geldi, bütün paraları tek tek sayarak cebine attı. Hiç suratıma bile bakmadı. Ben yerin dibine girdim. Orda burda ben kızıma düğün yaptık diye hava atıyor şimdi. Parasını fazlasıyla aldığı düğünü yapmis bana. Bir de ben bekarken kazandigimin çoğunu eve verirdim. Bana evlenirken sadece yatak odası takımımın yarı parasını gönderdi. Onu da en ucuzundan secmiştim. Bana para biriktirmek için fırsat vermediği gibi evlenirken destek de olmadı. Bir de ben KYK borcumu bile odeyemememistim. 12000 lira borçla evlendim. El öpmeye gittiğimde de bana sonradan düğün için gelen ceyreklerden üç tane verdi. Yani zaten bana vereceğini söylediği şeyleri kendi hediyesiymis gibi kakaladi anlayacağın. Doğum yaptım, yine aynı ceyreklerden ellerine birer tane almış gelmişler. Torunlarına da çeyrek taktılar. O ceyrekler bir bitmedi yani. Bütün bunlar olurken annem de hiç ses etmedi tabi. Her şey normalmiş gibi beni keriz yerine koydu kendi öz ailem. Çok dertliyim bu konuda çok. Benim kazandığım parayla bana birikim yapar, millete hiç bundan bahsetmez, sanki her şeyi kendi oduyormus gibi anlatır. Hangi birini anlatsam. Neyse çok uzattım. Sana tavsiyem kimseye birşey verme. O altınlar senin.

Bizim burda el öpmeye gidilince altın takılır , acaba sizde adet öyle değil mi anneniz diretiyo ?
Yani bana kalsa ben 1 tam altın anneme veririm gönlü olsun ama yine de siz bilirsiniz.

Keşke düğünde takı takmasalar stres en güzel tatlı heyecanlar insana zehir ediliyor süt hakkı ne acayip bişey bu senin evladın yavrun güle güle gelin olsun telli duvaklı o mutlu gününde annesi olarak sende mutlu ol

Yahu süt parası nedir bu anneler sütü para vererek mi üretiyor da karşılığını istiyor anlamam. Allah bebeğin rızkını annenin memesine veriyor zaten bu nasıl bir kafa :)
Bide anne baba karar verip bu çocuğu dünyaya getirmiş yani sana süt verdi veya ihtiyaçlarını karşıladı diye lutfetmis mi oluyor çok ilginç ya :)

El opmede tam tersi olur annecim senin bana bisey vermen gerekir diye hatırlat annene
Ayrıca şu süt hakkı nedir yahu bi bilezige mi biçiyor süt hakkini

Back
X