Kızlar ben artık kafayı yiyecegimmm!!

Keske düğünlerde taki takma adetimiz olmasa .Hem takani hem takilani zora sokuyor artik maddi ve manevi olarak .Ve düğünlerde çıkan gerginliklerin basında esya ve taki anlasmazligi geliyor .
Düğün sahibinin daha önce başka düğünlerde taktığı altınlar/paralar olduğu için ve onlar dönüp dolaşıp geri gelmesi gerektiği için kan davası gibi bu takı mevzusu, asla bitmez :D

Yardimlik durumları olmadığına göre bu biraz çıkar doğrultusunda bı arzu oluyor bence tabi sizde haklısınız keşke paraciklar gelinle damada kalsa en doğrusu o zaten demek istediğim emek etmediği bir parayı ihtiyacı olmamasına rağmen direterek alması doğru değil baksaniza birbirlerine kırıcı laflar etmisler o ananın babanın hakkını ölse ödeyemez kaldiki emeği olmayan bir parayı kendi çıkarları uğruna kullanmak için anayi babayı kırıyor hak hukuktan bahsedecek olursak evlatlar bı sussun bence.
Kimse kimseye zorla çocuk yaptırmıyor bakmak istemiyorlarsa yapmasınlar menfaat beklenerek çocuk yapılmaz

Birsey sorcam benim annem mi tuhaf yoksa baskasi mi anlamadim
Annemle aram hic iyi degildi senelerce,evlenince evler ayrıldı diyemidir nedir hic kavga etmedik daha iyi oldu annemi de cok sevdigim söylenemez ama surda yazanlara cok şaskinim . Ne alaka aileye verilir ya?
Ben böyle seyi ilk.kez duyuyorum genelde erkek ailesi boyle pislik yapar bunu biliyorum
Benim düğünde aileme verilen altinlar olmus eşten dostan ailemde.paraya cok sıkışık olduğu için onlari bozdurmus
Dillerinden düşürmezler sana borcumuz var diye diye
Cokta buyuk bi para degil 3 5 kucuk altin ve elden verilen 1500 tl kadar bir para kizim sana borcluyuz insallah ödeyeceğiz falan derler benim umrumda değil
Hatta benim bu kadar işte en uyuzuma giden aileme.para verenlerin erkek ailesi aliyor altinlari biz o yüzden size vercez demeleri oldu
Sukurler olsun oyle birsey yasamadim altinlarim banka kasasinda
Kendileride cok şükür mosmor oldular. Kendi oğulları kizlari gibi ana baba sayesinde evlenenlerden zannetiler esimi sanirim cevaplarini layikiyla sosyal medyadan alip.kiskancliktan geberiyorlar.o ayri bir konu da ne alaka aileye vermek?
Sakin verme konu sahibi sende

Bu KK daki ayrımcılık beni benden alıyor. O takıları k.valide istese kıyamet kopar. Yok annenin gonlu olsun yok hakları nasıl ödenir gibi laflarla durumu hakli gösterme çabalarıniz oskarlik performans yani. Başlık parası bitti süt hakki saçmalığı mı başladı? Bir kız annesinin takı peşine düşmesi ne onursuzca bir davranış. Anneniz o takilari gelin ve damada taktı ailelerine değil. Şimdi de size gelip takacaklar. Amac gelin ve damada yardım yani. Bu açgözlülüğünün önüne geçin bir an önce yoksa sizi daha cok rezil eder.

Kusura bakma ama annen görgüsüzün teki. Gerek onceki yaptiklari, gerekse simdikiler, daha oncede demistim o anne sende varken mutlu olamazsin.bosattirir seni. Mumkunse baya bi uzaga tasin ve yuz verme bu kadar.

Bide diyor süt parami getirmeden eli boş gelme el opmeye
Süt parası ne ya? !
Bende bebek emziriyorum, bende anneyim. Helali hoş olsun yavruma. Ne demek süt hakkı süt parası ya?
O çocuklar dünyaya gelirken kendi iradesiyle geliyor doğuyor. Benim seçimin benim sorumluluğumsa eğer bakacağım tabi ki. Bakmak zorundayım. Anne olmak böyle. Deli oldum bu konuya resmen

Ne kadar ayıp ne kadar çirkin şeyler bunlar. Aileler evet yıllarca takıyor eşe dosta ama ilerde benim cebime döner diye değil çocuklarıma döner onlara faydası olur diye. En azından bizim ailede böyle. Paragözlük bu kusura bakmayın. Böyleleri düğünde altın döndüreceğine bir hesap açıp birikim yapsın da kimsenin canını sıkmasın.
Benim kv düğünde açtı çantasını doldurdu, bende süs gibi takıda bekledim, neymiş onlarda adetmiş benim kocam daha onları savunuyo adetleri öyleymiş annem 30 sene götürdü sizin gibi çeyrek para takmazlar hep büyük takarlar ne yani bizemi kalcaktk diyo, düğünde gelen 125bin falan takı, hakkımı helal etmiyorum, madem annengil böyle düşünüyo güne girselerdi imece yapaalardı o benim hakkımdı dedim ama anlayan yok zihniyetleri kötü bazı ailelerin ona düşmüşüm bende, bizim ailede az takılır en fazla 50 60 binlik olur ama gelinin olur annem hep gelinlerüne verdi, ama gelinlerin annesi aldı ikisindede:) annem hem oğlanlardan hem kızdan karşı tarafa kaptırdı:)

Bende şaşkınım ailenin hakkıymış mış :oha:
Başta benim kocam savunuyo annesigilin hakkıymış, nikah yaptıktan sonra söylediler bana öylede uyanıklar, vermem diye direttim ama arkamda duran eş kişisi olmayınca gitti benim altınlar, şimdiki aklım olsa git kendine bul başka yerden al altınlarını derdim ama erken evlenmenin zararları:) yaşadığım için yazdım bu arada

Annenizle yapın pazarlığı ve haklarınızı satın alın, alacak verecek bitsin bundan gayrı...
Süt hakkı bir bilezik,
Analık hakkı beşi bir yerde verin de alacak verecek kalmasın...
Yarın öbür gün sütümü helal etmiyorum, hakkımı helal etmiyorum lar başlar, baştan satın alın hepsini.

Bi kısmınız diyorsunuz evlensen de kurtulsak :)) ınanın bende o durumdayım suan. Konu yine maalesef ki annem yani annem ama gercekten bazen o kadar doluyorm ki kendimi boğasım geliyor kıramıyorum üzemiyorum da. Konu şu ki 2 halam ben ve annem carsıya çıktık düğün alisverisi vs yapıyorduk neyse yemek yemeye girdik konu nerden açıldı bilmiyorum ama lokantanın ortasında bagırmaya basladı beyza düğünde sana takılan bilezik hariç tüm ceyrekleri paraları bana vercen onlar benim diye. Bende dedim annem küçük ev esyalarımı kendım aldım bir kısım şeyleri kendim yaptım yapamadıgımı da babannem anneannem teyzem halam ablam hepsine dedim ki bana birşey takmayın ben birşey istemem bi eksiğimi alın tamamlayın aileme destek olun yükünü hafifletin. E tamam düğünde takılanda ceyreklerin yarısı senin olsun da paraları ne yapcan ki en fazla ne kadar çıkacak birikim yapcaz biz onlarla öyle anlastık dedım. Banane sizin nasıl anlastıgınız beni ilgilendirmez onlar benim hepsini bana verceksin diye bagırmaya basladı yo dedım anne veremem kusura bakma eşim de o tarafa vermeyecek. Baya tartısma gecti neyse bugunde ablamla konustu diyor ki bu kız aynı çingene benim diyorum idda ediyor vermem diye hiç umrumda değil ben takanların karşılığını ödeycegim onlarla o mu ödeyecek dedi az öncede gelmiş yanıma diyorki :KK70: ablan dediki el öpmeye gelirken sana bilezik getirecek söylede unutmasın he oldu anne benim kendi bilezigim ne kadarki sana alıyım dedim (pek bişey istemedik oğlan tarafından daha dogrusu hiç istemedik onlarda gönüllerinden geçeni yaptı) diyo banane elin boş gelme kapıma o benım sut hakkım bi yuzuk bari al da gel

Aslinda gelinin hakkı takı da uygulama hatası yaşanıyor bu konuda ülkemizde.

Gelinin alyansina kadar çekip alan insanlar gördüm.

Anneniz yuzuge razi gelmiş. Karar verin tercihinize göre bir şey verin mutlaka.

Ebedi unutmaz bari agzinizin tadı olsun.

Bende suan ne yapacagimi şaşırdım. Nisanlimla da bastan anlaşmıştık onun taraf hicc bisey istemiyordu nisanlm da dediki anne siz destek oldunuz düğünümu yaptınız borc ödüyorsunuz ceyreklerin yarısıni size vereyim. Bizde konustuk bende dedim bende ceyreklerimin yarısını vereyim anneme suan napcagmi da bilmiyorum

Annenizin istemesi, bu muhabbetlere girmesini yorumlamak bile zor geldi. Kolay gelsin.

Nisanlimiz yarısını ailesine veriyorsa , sizde verin öyleyse. Adaletse adalet.

Ya da yarısını siz alın. Diğer yarısını bölüştürün.

Ne diyeceğimi bilemedim.:)

Okurken resmen saçımın beyazladığını hissettim:KK57::KK57::oha:
Benim bildiğim aileler destek olur köstek olmak yerine.
Sadece şunu diyebilirim,eğer annene verirsen eşine karşı mahcup olursun çünkü konuşup anlaşmışsınız.
yok vermezsen annen bir iki naz yapar unutur gider.

Allahim ya .ne tuhaf anneler varmis..ben anamin kiymetini bin kere daha anliyorum bunlari duyunca..bende anneyim ve bir anneye hicc yakistirmiyorum boyle seyleri.evlat candir can.hersey onun olsun.ona gelmesin bana gelsin dedigin tek varliktir..su anda annenizin siz evleniyorsunuz o evden gidiyorsunuz diye uzuluyor olmasi ..buyutup baktigi evladinin gittigi yerde mutlu olmasini temenni etmesi gerekirdi.oysa o nelerle ugrasiyor yazik..

Valla benim annemde yapti aynisini.milletle önceden anlasmis kizima takmayn bana verin diye herkes ona vermis ceyrekleri yarimlari sadece bileziklerim ve kapali zarflarim bana kaldi.ama beni esimin ailesine rezil etti böyle yaparak.bide yapacani bildigimden dügünde mikrofonla söylenmesin dedim iyice rezil olurdum.ondan sonra bi sogukluk basladi anneme karsi.
Kv aynisini yapti. Tum altinlari aldi. Bi tek bileziklerim kaldi. Pesinden de yuzune de gorgusuz diye dedim valla. Uzgunum ama bana cok acimasiz ve gorgusuzce geliyor bu durum. Esim de cok mahcup oldu.

Şöyle konuları okudukça gidip annemin ayaklarından opesim geliyor. Annemin boğazına bıçak dayasan , evlenirken altınlarını bana ver demez. Tam tersi kendi biriktirdiklerini çıkarır verir ,kızım size lazım olur ev kurarken diye. Gerçekten böyle konulara inanamiyorum okuyunca.

Kv aynisini yapti. Tum altinlari aldi. Bi tek bileziklerim kaldi. Pesinden de yuzune de gorgusuz diye dedim valla. Uzgunum ama bana cok acimasiz ve gorgusuzce geliyor bu durum. Esim de cok mahcup oldu.
Valla bundada ben mahcup oldum esimin ailesine karsi.sizden hicbisey takilmadi dediler ama cidden öyle oldu 2 tane ceyrwkmi ne vermisti saolsun.digerlerini söylemedi bile.kim ne takti bilmiyorum bile.gerekcesi bizde kiza taki takilmaz benim borcum hepsini ben götürdum ki ben bide ceyiz paramida cekip 5 kurusuna ellemeden anneme verdim düsün yani

Kendi dayımın amcamın teyzemin vs taktığı altınları ne kv veririm ne kendi anneme nitekim vermedim de. Madem onlara taksalarmış değil mi? Madem düğünlerde anne babalar geçsin takıya onlara takılsın biz de eğlencemize bakalım. Ama bize takılıyorsa ben de kimseye vermem arkadaş. Borcu olan parası olmayan da düğün falan yapmasın. Başkasının parası ile takacağı altın ile düğün yapılmaz.

Back
X