Kızlar ben ne yapmalıyım ?

bennbusraa

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2020
312
375
53
Eşim 29 yaşında. 8 sene önce yaşadığı şehri (karadeniz) bırakıp büyük şehire gelmiş sadece yazın çay toplama vs için gidiyor biz şuan büyük şehirdeyiz yani. Kayınpederimin mal varlığı var dükkan minibüs hattı vs. (Bunu söylememin nedenini birazdan söylicem). Eşimin buradaki işi çok iyiydi dolgun maaşı vardı fakat bugün tazminatını verip işten çıkardılar. Kayınpederimde gel burada işlerin başına geç demiş. Hanımlar sorun şu ben gitmek istemiyorum. Insan ekmegi neredeyse oraya gider evet ama ben üniversite sınavına çalışıyorum burada birden fazla üniversite var biri olmadi diğeri olur diyordum ama esimin memleketinde 1 tane var tutmazsa okuyamayacağım. Buradaki maddi gelirin 2 3 katı olacak ama ben buna güvenerek gitmek istemiyorum. Bide doğalgaz yok ben her sene odun kesip soba yakamam( yargılamayın lütfen hiç böyle görmedim yapmadim denemedim) eşim abartıyorsun diyor kaloriferli evler var diyor falan ama kayınvalidemin vs diğer gördüğüm evlerde hep soba vardı. Küçük şehir avm vs yok çeşit az bundan dolayı kıyafetler herşey pahalı önyargı mı bilmiyorum sizce ne yapmalıyım nasıl vazgeçirebilirim eşimi? Ya da ben mi abartıyorum lütfen yardım edin😭

Allah yardımcın olsun hayırlısını iste belki öylesi senin için daha hayırlı öyle düşün
Bir şey olmuyorsa ya olmayacağı içindir yada olmaması gerektiği içindir böyle düşün belki orda kazanırsın okursun okulunu bilemezsin

Allah yardımcın olsun hayırlısını iste belki öylesi senin için daha hayırlı öyle düşün
Bir şey olmuyorsa ya olmayacağı içindir yada olmaması gerektiği içindir böyle düşün belki orda kazanırsın okursun okulunu bilemezsin
Böyle düşünmek için kendimi çok zorluyorum fakat her açıdan bakınca bir türlü mutlu olamıyorum

Mutlu olamicaksan bence gitme abartmiyorsn bu yaşam ortak bir yaşam bende ailemle aynı sheirde olmak hatta annemle komşu olmak isterdm elimize fırsat geçti. Eşim istemedi. Saygı duydum bekar olsaydim bir dk durmazdm ama artık birlikte kadar veriyoruz sen istemyrsan olmasn

Sorun sadece egitim olsa uzaktan egitim var diyecektim ama diger konular cozulebilir konular degil ne yazik ki. Gecici sureyle buyuksehir olan bir yere geldik biz de. Mecburi hizmetle. Altini ciziyorum büyükehir burasi. Ama gel gor neler çekiyoruz. Bir su siparisi veriyoruz saatlerce bekliyoruz. Kargolar asla eve gelmiyor. Biktim valla arkama bile bakmayacagim buradan gidince.

Mutlu olamicaksan bence gitme abartmiyorsn bu yaşam ortak bir yaşam bende ailemle aynı sheirde olmak hatta annemle komşu olmak isterdm elimize fırsat geçti. Eşim istemedi. Saygı duydum bekar olsaydim bir dk durmazdm ama artık birlikte kadar veriyoruz sen istemyrsan olmasn
Haklısınız. Eşimin memleketiyle ailem arasında 1200 km var bunada dayanamam çok uzaklaşıyorum onlardan😔

Sorun sadece egitim olsa uzaktan egitim var diyecektim ama diger konular cozulebilir konular degil ne yazik ki. Gecici sureyle buyuksehir olan bir yere geldik biz de. Mecburi hizmetle. Altini ciziyorum büyükehir burasi. Ama gel gor neler çekiyoruz. Bir su siparisi veriyoruz saatlerce bekliyoruz. Kargolar asla eve gelmiyor. Biktim valla arkama bile bakmayacagim buradan gidince.
Ben doğma büyüme burada olduğum için yapabilir miyim bilmiyorum 😔

ben degisikliklere hep acigim. esin memleketine gitmek dene olmazsa donersin kivaminda degil. iyi dusunerek karar verilmesi lazim. acele etmek zorunda degilseniz once esiniz birkac ay tekrar is arasin, baktiniz is olmuyor, baska care kalmadi o zaman memleketi deneyebilirsiniz.

bence yazdiklariniz hep mantikli seyler. alistiginiz konforlari birakmak istemiyorsunuz. birakirsaniz mutsuz olacaginizi dusunuyorunuz. bunlar bence cok anlasilabilir. gerci eminim artik soba sorununa care bulunmustur artik bu teknolijide yaa. allah rizasi icin bulunsun yani artık.

es memleketine gidenler daha isabetli yorumlar yapacaktirlar. ben cok sehir degistirdim ama hep daha iyi kosullar beklentisiyle gittigim icin sizinle tam empati kuramiyorum.

hayırlısı olsun.

Haklısınız. Eşimin memleketiyle ailem arasında 1200 km var bunada dayanamam çok uzaklaşıyorum onlardan😔
Bence. İstemeyin eşim bana direk net çekilse istendiğini söyledi ailemle de arası iyidir bu arada ama. Ailelerden uzk olmak istyr belliki. Dediğim gibi saygı duydum teklif etmedim çünkü eğer diretsem ve orda sorun olsa hep sen istedn dicek yada ben sürekli iki tarafında memnun etmeye çalışıcaktm ama şuan. Olduğum şehirde mutluyum

Nerede yaşıyorsunuz merak ettim. Ben çok küçük bir şehirde yaşamama rağmen tüm kargolarım evime teslim ediliyor.

Esin bulundugunuz sehirde is bulamiyor mu? Bulamaz mi? Anladigim maddi sartlar esinin memleketinde daha iyi. Kazansan da senin baska yerde okumana musade etmeyecek mi? Bunlar onemli sorular. Kucuk sehirlerin avantajlari olabilir elbette ama buyuksehirler kadar olmuyor. Sobali ev oldugu kadar kaloriferli evler de var. Siz oyle bir yer bulursunuz. Bu en son dusuneceginiz konu. Oncelik maddi konular. Siz calismiyorsunuz sanirim. Esiniz de is bulamazsa maddi sorunlar baslar. Cocuk yok galiba ama onlarin da gelecegini dusunmek lazim. Oturup gelecek icin nasil hareket etmeniz gerektigini karsilikli konusarak karar alin. Kendi imkankarinizi yasayacaginiz yerin imkanlarini degerlendirin. Soba gibi kucuk konulara takili kalmayin yani.

Kayinpeder de masallah jet hiziyla nasil yetisti "gel islerin basina gec" diye :KK70: bismillah hele daha adami bugün cikarmislar :KK70: esiniz gönüllü gibi. Ama gitseniz kolay kolay ordan gidemezsiniz benden söylemesi.
Eğer gidersem ölene kadar ordayım çünkü kayınpederim isleri ogullarina bırakıp kendi emekliliğini yaşamak istiyor😭

Maddi a
Esin bulundugunuz sehirde is bulamiyor mu? Bulamaz mi? Anladigim maddi sartlar esinin memleketinde daha iyi. Kazansan da senin baska yerde okumana musade etmeyecek mi? Bunlar onemli sorular. Kucuk sehirlerin avantajlari olabilir elbette ama buyuksehirler kadar olmuyor. Sobali ev oldugu kadar kaloriferli evler de var. Siz oyle bir yer bulursunuz. Bu en son dusuneceginiz konu. Oncelik maddi konular. Siz calismiyorsunuz sanirim. Esiniz de is bulamazsa maddi sorunlar baslar. Cocuk yok galiba ama onlarin da gelecegini dusunmek lazim. Oturup gelecek icin nasil hareket etmeniz gerektigini karsilikli konusarak karar alin. Kendi imkankarinizi yasayacaginiz yerin imkanlarini degerlendirin. Soba gibi kucuk konulara takili kalmayin yani.
Eşim burada çok kolay iş bulur kendi ve babası istiyor bunları herkesin işine geliyor yani bu durum bitek beni kötü etkiliyor. Cocugum yok evet maddi açıdan orada daha rahat olacağız

pamuk musun nesin pamuk musun nesin 'a sormuştum aslında 😊 Ama ben de zorlanabileceğinizi düşünüyorum Ankara'dan sonra. Aslında Rize çok da küçük bir yer değil, tüm evlerin sobalı olmadığına eminim ama siz köy gibi bir yerde yaşayacaksanız o ayrı tabii.
Yazın köyde kışın merkezde yaşıyorlar bende tam çözemedim yeni evliyim

Maddi a

Eşim burada çok kolay iş bulur kendi ve babası istiyor bunları herkesin işine geliyor yani bu durum bitek beni kötü etkiliyor. Cocugum yok evet maddi açıdan orada daha rahat olacağız
Senı kotu etkılıyorsa ortak payda da bulusmak zorunda seninle esın.

Back
X