kizlar beni bilgilendirin:)

gulumm87

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
58
0
36
Kocaeli
Ya kafam karisti, ben beyaz esyayi erkek tarafi alir diye biliyorum. burda gezinirken cogu kizlarin ceyizinde beyaz esya gördüm?

Yanlismi biliyorum acaba bilen varsa söylesin ltf
:34:

bence kız tarafın alır eşyayı, ama günümüzde buna pek uyan yok. Aileler anlaşıyor kendi arasında. Önemli olan doğru iletişim :34:

kızlar bu çeyiz işi memleketine göre değişen bir meseledir
Muğla'da bütün çeyizi yani evin bütün eşyasını kız tarafı yapar, ama bugün durum bazı şartlara göre değişiyor, oğlanın kendi evi mi var kirada mı oturulacak bu bir etken mesela
Ayrıca köyden köye bile değişiyor bu adet

buzdolabı ve televizyonu erkek tarfı alır.kalanı kız. ama biz hepsini eşimle ikimiz alıp düğüne kadar büyük kısmını bitirdik . anlaşmaya bağlı bu işler

bizde beyaz eşyalardan fırın ve bulaşık makinesini kız alır buzdolabı çamaşır mak. falan erkek:>yöre yöre değişiyor bu olay

bizde bulaşık mak. fırınlı ocal kız alır sadece
ama ben nişanlımla konuştum bütün beyaz eşyaları ben aldı yatak odasınıda o alıcak
aramızda konuştuk hallettik
yatak odası almıcam bari beyaz eşyalarımı alıyım dedim belki evleniken elimde para olmaz diye aldım taksitlerini ödedim bittti
öncelreden almıştım yani sende istersen al hepsini evlenicen zaman eşine söyle ben beyaz eşyalarımı aldım yatak odasnı sen al diye

Back
X