Kızlar benim çok sinirli sizinkiler nasıl:(

annetugba

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2009
100
0
96
42
Tekirdağ
Ertuğ yaşına girdi bi haller oldu herşeye kızıyo anne anne ağlıyo. dün pazara gittik beraber gördüğü herşeyi eline istiyo insanların gözlüğünü istiyo vermediler diye ağlıyo ve çok zor uyuma başladı acaba bu dönemin bi özelliğimi anlamadım sizinkilerde de var mı böyle şeyler bir de nasıl davrancağımı şaşırdımsenağlama...

ahh sorma canım sinirlenince kafasını duvara laminata sert neresi varsa oraya vuruyo banimkide çığlık atıyo anneeeeee diye ağlıyo süreklli emmeeee diye emmek istiyo bişi yemek istemiyo geçecek inşallah bugünlerde ama Allah bizi sabır versin napalımboshayallersmile

Kızım Ecrin Yağmurda çok sinirli herşeye bağırıyor istediği olmazsa ağlıyor herşeyden çabuk sıkılmaya başladı uyku düzenimizde çok bozuldu gündüz de gecede çok zor uyuyor üst dişleride cıkacak onlarında etkisi var ama huy değiştiriyor gibi... umarım geçici bir durumdur Allah yardımcımız olsun

benim kızımda su aralar cok sınırlı ıstedıgını alamyınca bagırıyo aglıyo ellerını sıkıyo gecer ınsallah gecen markete hıc ısımıze yaramıcak bıseyı elıne aldı bıraktırmaya calısıncada oyle bı bagırp agladıkı market resmen inledi her yasta farklılık gostercekler ınsallah bu huy kalıcı olmaz :umursamaz:

Aynen kizlar.. Herseye sinirleniyor - dinlemiyor - hayir diyince oldugu yere oturup agliyor gözlerimin icne baka baka yapma dedigim seyi yapiyor - uyku düzeni günde iki kezdi simdi artik bire düsürdüm kendim öyle yaptim ki aksamlari erken uyusun aksamlari artik 22:30 yerine 20:30-21 arasi uyuyor... Ama kalkis saati aynI :))

Ama su sinirli huyu her gören ayni sen diyor :))))

benim kızımda felaket inatçı beni delirtio kendini dövütyo sert sert vuruo kafasına. ama inatlaşınca hayır deyince daha çok yapıo. istemediğim birşeyi yaptıgında dikkatinmi başka tarafa çekiyorum unutuyo. ama bir süre çok yıprattı beni. hele hele bagırınca delirio. bagırmayın sinirinizi belli etmeyin hayır demeyin inatlaşmayın. umarım geçicidir:(

benim kızımda felaket inatçı beni delirtio kendini dövütyo sert sert vuruo kafasına. ama inatlaşınca hayır deyince daha çok yapıo. istemediğim birşeyi yaptıgında dikkatinmi başka tarafa çekiyorum unutuyo. ama bir süre çok yıprattı beni. hele hele bagırınca delirio. bagırmayın sinirinizi belli etmeyin hayır demeyin inatlaşmayın. umarım geçicidir:(

aynen öle canım inatlaşmayım sinirlenmeyim diyorum ama beni bayıltıyo öle çecuklara sinir olurdum görüp şimdi aynı şeyleri benimkide yapıyo buzdolabının kapağını her açtığımda koşuyo kapatınca çığlık çığlığa ağlıyo kafasına vuruyo çok şükür ama sizdede varsa bu dönem böle demekki sabretcez hep beraberakannehir

aynen öle canım inatlaşmayım sinirlenmeyim diyorum ama beni bayıltıyo öle çecuklara sinir olurdum görüp şimdi aynı şeyleri benimkide yapıyo buzdolabının kapağını her açtığımda koşuyo kapatınca çığlık çığlığa ağlıyo kafasına vuruyo çok şükür ama sizdede varsa bu dönem böle demekki sabretcez hep beraberakannehir

aynıııııı...... buzdolabını açık gördü mü koşup geliyo.... altını bağlarken kafayı yiyorum zaten :(:(:( sinirlenince kafasını duvara yada yere vuruyo geçenlerde alnını morartmış:çok üzgünüm: kendini dövüyo... ben kızınca o dahada öfkeleniyor... bazende dudağını büküp ağlıyor o zaman çok üzülüyorum tabi bunu bazen kendini acındırmak içinde yapıyor... sinirlenmeyeyim bağırmayayım diyorum ama mümkün mü:çok üzgünüm: bide bağırınca kızınca çocuk çekimser oluyo bunu farkettim mesele sevmek için bile yanaşınca bağıracak mı kızacak mı diye tedirgin oluyo... çok çok çok çok çok sabırlı olmak gerekiyor... bebişlerimizi çok güzel sağlam karakterli yetiştirebilmemiz umuduyla......

inatlaşmamak sinirlenmemek gerçekten çok zor inanın deliriyorum bende. kirli bulaşıklar tezgahta temizler makinada beklio hanımefendi uyusun öyle yerleştiriyorum. buzdolabını açınca koşuyo gelio içine ulaşamazsa kapagı itip kapatıo bigün kafam sıkışçak zaten. istediği olmayınca delirio aglıo bagırırsam hayır dersem kendini dövüyor. geçen gece ikea nın katologundan bişey bakıyorum illaki katologu elliycekmiş izin vermedim ay ne aglamak anlatamam. ama göz yaşı yok sadece yaygara. bazen beni denemek için gönderildiğini düşünüyorumkaydirigubbakcemile3

benim kızımda sinirli olmaya basladı istediği olmayınca çığlık atıyor ağlıyor yapmazsam istediğini kafasına vuruyor

ada da çok sinirli ama ben de dikkatini başka yöne çekmeye çalışıyorum sürekli konuşuyorum ounla. konuşmak çok iyi geliyor kızlar anlamadığnı sanıyoruz ama anlıyorlar. güzel şeyler söyleyin hep bebişlerinize sakinleşiyorlar

ada da çok sinirli ama ben de dikkatini başka yöne çekmeye çalışıyorum sürekli konuşuyorum ounla. konuşmak çok iyi geliyor kızlar anlamadığnı sanıyoruz ama anlıyorlar. güzel şeyler söyleyin hep bebişlerinize sakinleşiyorlar

kesinlikle katılıyorum,
bi de bu aralar tam da bizi deneme zamanları kızlar,
azra kaç gündür istediği olmayınca böyle nazlı nazlı ağlamaya başladı,
kapı önüne dikilip dudak büzmeler, arkasını dönüp kafasını öne eğip dudak büzmeler...
(Allahım o kadar tatlı oluyorki ne isterse önüne sermemek için dudak içlerimi ısırıyorum ya. bi velede bu kadar mı yakışır dudak büzüp ağlamak ya. ne kadar insafsızca saldırıyo bunlar bize yahu, bütün oyunlarını kullanıyolar, neyse konumuza dönelim)
bende hayır dediğim için ağladığı şeyi yapmıyorum ama orda öylece bırakmıyorum da. başka odaya götürüyorum, başla oyuncaklar çıkartıyorum, durup duruken deli gibi kıvırtarak oynuyorum ki bi şekilde dikkati dağılsın ama bu arada bende lafımı çiğnemiş olmayayım. ve dün akşam ilk ebeveynlik dersimizden geçtik :) benim kıza hayır dedi, hatun koşarak babasına gidip ağlayarak istediği şeyi işaret etmeye başladı. babası tam eriyecekken ben "ama hani ben hayır deyince hayır dı" dedim, ikisi de ne dediğimi anladı (tabi bunda ateş saçan gözlerimin etkisi de olmuş olabilir çünkü bizim kzıa bırakırsan bizim ev tepeaşağı duracak) ev babası da hayır kızım gel senlen odana gidelim dedi ve gittiler..mutlu son..bende biraz dinlendim :)

kesinlikle katılıyorum,
bi de bu aralar tam da bizi deneme zamanları kızlar,
azra kaç gündür istediği olmayınca böyle nazlı nazlı ağlamaya başladı,
kapı önüne dikilip dudak büzmeler, arkasını dönüp kafasını öne eğip dudak büzmeler...
(Allahım o kadar tatlı oluyorki ne isterse önüne sermemek için dudak içlerimi ısırıyorum ya. bi velede bu kadar mı yakışır dudak büzüp ağlamak ya. ne kadar insafsızca saldırıyo bunlar bize yahu, bütün oyunlarını kullanıyolar, neyse konumuza dönelim)
bende hayır dediğim için ağladığı şeyi yapmıyorum ama orda öylece bırakmıyorum da. başka odaya götürüyorum, başla oyuncaklar çıkartıyorum, durup duruken deli gibi kıvırtarak oynuyorum ki bi şekilde dikkati dağılsın ama bu arada bende lafımı çiğnemiş olmayayım. ve dün akşam ilk ebeveynlik dersimizden geçtik :) benim kıza hayır dedi, hatun koşarak babasına gidip ağlayarak istediği şeyi işaret etmeye başladı. babası tam eriyecekken ben "ama hani ben hayır deyince hayır dı" dedim, ikisi de ne dediğimi anladı (tabi bunda ateş saçan gözlerimin etkisi de olmuş olabilir çünkü bizim kzıa bırakırsan bizim ev tepeaşağı duracak) ev babası da hayır kızım gel senlen odana gidelim dedi ve gittiler..mutlu son..bende biraz dinlendim :)

doğru söylüyorsun canım anne ve babanın aynı şeylere olumlu bakıp aynı şeyleri istememesi çok önemli yoksa çocuk neyin doğru olduğunuda şaşırıyor ve annem hayır derse babam yapar diyor... doğruyu yanlış öğrenmeye başladılar... Buğrahanda çok nazlı bi görün dudağını büküyo elini ağzına kapatıyo yada yere yüzünü kapatıyo ağlamaya çalışıyokaydirigubbakcemile3 ama hiç kıyamıyorum öyle oluncabilmiyorumkismile bide anneeeeee diyo acındırarak artık bişekilde ikna etmeye çalışıyorum... canımız yavrularımızopuyorumnanaktan bide çok sinirli:çok üzgünüm: geçen gün kafası morarmış sinirinden duvara vurunca... kafayını duvara vuruyo bağırıyo kendini sıkıyo çığlık atıyo

Allahtan kafasını duvara vurma diye bir adeti yok benim kızımın, aman olmasın da.
ben nazına niyazına anca dayanıyorum, bide canın acısına hiç dayanamam.

bnmkide aynı kızlar yaa istediği bişey olmadımı ellerini yumruk yapıp kendini sıkıyor ve çığlık çığlığa bağırıyor birde ani ağlamalarımız var görün sanki dayak yemiş nasıl bir ağlamak beni zaten gün içinde hiç bir yere bırakmıyor aynı odada olacağız o oynayacak ben oturacağım e işler duruyor ben odadan çıkayım daha birinci dakka basıyor çığlığı vee ağlama krizine giriyor ben geri geliyorum sanki ağlayan çocuk o diil normal oyununa devam birde karıştırma huyumuz çıktı evdeki bütün dolap ve çekmeceleri bağladım yoksa ne var ne yok dışarı atılıyor hemde bi hızla görseniz iki dakkada bütün ütülü çamaşırlarım yerde yumak oluyor offf zor zamanlar kızlarr çıldırma noktasındayıs yani birde iştahsızlık o ağız her yemekte kilitleniyor nasıl zayıfladı ama yemiyor yemiyor ne yaptıysam eski iştahından eser kalmadı inada çevirdi artık resmen önlüğü takınca hemen başlıyoruz ağızımızı kapamaya offff allah sabır versin diyorum :((((

valla hakkatten çok zor işimiz. demircik seninki ütülü çamasırları bozuyomuş benimki benim iç çamaşırlarımla halay çekio yada başına geçirip gezio valla bir misafirin yanında falan yapsa anammm valla yeri yarıp içine gömerim kkaydirigubbakcemile3:roflol:endimi

Bizde aynıyız düşünün ki artık pedeloga götürmeyi düşünüyordum bu nasıl bir sinir kendine vuruyor aglıyor zırlıyor deli etti beni yüzü gözüm çizik içinde ALYA beni bitiriyor bütün gün yaww bir sürü oyunvaklar alıyorum ama ev eşyalarını daha çok seviyorrr ömrümü yiyor ömrümü ama çok seviyorum be çok tatlı oldu:)

Bizimki de aynı ben :) ( yani babası öyle diyor) istediği olmayınca tepine tepine bide söylene söylene evin içinde gezmeye başlıyor. Ağlarsa kucağıma alıp uçak yapıyorum bir iki çevirince zaten kıkırdamaya başlıyor.
Önemli olan 'hayır' ları azaltmak sanırım. Peşinden gezinip hayır diyeceğime evdeki tehlikeleri azalttık rahat ettik. Çekmecelerin falan tutma yerlerini söktük, kırılacak dökülecekleri kaldırdık, kimyasalları dışardaki dolaba kaldırdık, kapılara eli şıkışmasın diye aparatlar taktık, prizleri kapattık ve saldık evin içine. Sadece sabahları yatak odasındaki gece lambasını daha ben çıkarmadan koşup ellemeye çalışıyor. yüzüme bakıp elini uzatıyor. Ben Hayır deyince de tepinmeye başlıyor. ritüel gibi bir şey oldu :) Bir de sürgülü dolabın kapılarını çekiyor tabii. önceden bıkana kadar bekliyordum başında.yanlara eli sıkışmasın diye birşeyler taktık ama oğlan maşallah öyle bir çekiyor ki sürgüler yerinden çıkıp kapaklar kafasına düşecek diye korkuyorum. Şımdi üstten onun hareket ettiremeyeceği şekilde tutuyorum. bir iki deneyip,yorulup bırakıyor.

Buzdolabının kapağına Can'da koşturuyor. Ben de artık o bıkana kadar açık bırakıyorum. içinden elma armut falan alıp gidiyor. Ama bulaşık makinası hala sorun. Çok kuvvetli çekiyor çünkü. o mutfaktayken makinadan birşey alırkenki hızıma ben bile şaşırıyorum.

Back
X