kızlar bi akıl verin ne olur, Ramazanda kayınvalidemleri iftara davet etmeli miyim?

sadevehuzurlu

Evvela huzur! Gerisi sonradan gelir.
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2014
2.222
3.582
133
hanımlar biz sivasta yaşıyoruz, eşimin ailesi ise kayseride.mesafe yakın olduğu için ramazanda kayınvalidemleri iftara almalıyım diye düşünüyorum
ayrıca evliliğimin ilk ramazanı, çağırmazsam ayıp olur gibi geliyor ama aynı zamanda da yoğun bi iş temposu var ve de mutfakta çok tecrübeli değilim

davet etmeli miyim sizce?

davet edersem bana pratik bir menü yazar mısınız?

bir de yatılı olarak ağırlamam lazım sahurda falan napabilirim, biraz telaş yaptım açıkçası:(

Sen cagir gelmek isterlerse kendileri bilir.Yemek menusu icin et yada tavuk fix zaten yanina pilav salata tatli birkac meze yaparsin oldu bitti bile :)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bence davet etmelisin. Pratik şeyler yaparsın. Çorba izmir köfte pilav salata filan. Önemli olan onları çağırmak. Yiyip içmek mesele değil bence. Sahura da kahvaltı türü hazirlarsin. Zaten hafif yenir sahurda. Ayrıca bizim gelinimiz çok iyi yemek yapamaz ama bizi çağırdığı zaman uğraştığıni anlar çok güzel olmuş da deriz yani :)

yahu tabiki et etki evinin bereketi artsin yeni gelinsin kayinvalidende yardim eder rahat ol artik ailesiniz siz oda bir isin ucundan tutar hadi kolay gelsin ;)

Etmezsen ayip olur bence de savet etmelisin. Kolay bir menu hazirlarsin. Hem yorulmazsin, hem de iftara cagirmis olursun iste ne guzel. Benim calisirken misafire hazirladigim menüm: mercimek ya da yogurt corbasi firin posetinde pilic pirzola(knorr ya da maggi harc) sebzeli pilav,patates püresi ya da elma dilim patates, zeytinyagli fasulye, meze cok cesit yapardim. Tatli olarak da hazir sekerpare ustune serbet dokulenden. Dondurma veya kaymakla servis. Al sana 2 saatlik menü ;)

içimi rahatlattınız:)

şu menü nasıl olur?

1.yeşil mercimek çorbası(biz helle deriz)
2.kuru domatesli bulgur pilavı(pirinç pilavım ya diri ya lapa oluyor hiç tutturamıyorum cesaret edemem)
3.etli türlü
4.cacık
5.madımak
6.salata
7.karpuz ve içecekler
8.etimek tatlısı

Son düzenleme:

şu menü nasıl olur?

2.kuru domatesli bulgur pilavı(pirinç pilavım ya diri ya lapa oluyor hiç tutturamıyorum cesaret edemem)
3.etli türlü
4.cacık
5.madımak
6.salata
7.karpuz ve içecekler
8.etimek tatlısı

cokta guzel olur.kolay gelsin:34:

fırında tavuk-patates yapabilirsin yada fırında köfte patates,et sote,zeytinyağlı sarma,dolma türleri yapabilirsin,börek yapAbilirsin,sigara böregi ve tepsi böreği .

şu menü nasıl olur?

3.etli türlü
4.cacık
5.madımak
6.salata
7.karpuz ve içecekler
8.etimek tatlısı

Gayet güzel bir liste olmuş.Sahuru da eşine sorarsın.
Bazıları sahurda kahvaltı ediyor,bazısı çorba içiyor,yemek veya börek çörek yiyen de var.
Sorup ona göre hazırlamak daha iyi olur.

arkadaşlar vakit ayırarak ilgilendiğiniz için cevap yazdığınız için hepinize çok teşekkür ederim:)

Back
X