Kizlar bi bakar misiniz ? Yavru saksagan buldum

Fiona22

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2018
805
1.671
113
35
Kizlar ne olursunuz yardim edin. Sokakta saksagan yavrusu buldum, yuvasindan dusmus. Bizim sokakta da kedi cok, biri kapmasin diye eve getirdim ama kus bakimindan hic anlamam. Evde kedilerim var kesinlikle benim icin cok zor. Bayramin da ilk gunune denk geldi. Ucamiyor da bu hayvan, acaba Ankara'da belediye kuslari da aliyor mu ? Zira bu hayvan benim evdeki azmanlardan korumam cok zor. Bugun sokakta kalip kedi yemesin diye getirdm. Acaba bakimini ustlenecek belediye/dernek vs var midir ? Lutfen yardim edin..

Bu konuda bilgim yok ama konu görünsün diye yazıyorum

Cok tesekkur ederim, inanin cok uzgunum. Evdeki kedilerden nasil koruyacagim. Kapilari kitliyorum asla yoklamadan cikmiyorum. Ne yapacagimi bilmiyorum
Bir kafes olsa tepelere bir yere koysanız ulaşırlar mı yine de siz kilitleyin tabi bırakın bayram birde ama veteriner yardımcı olur belki en azında merhaba koruma altına alır

Şuan yemek ve su verseniz bile travma yaşadığından kabul etmeyebilir. Bunun için suyu iğnesiz şırıngayla ağzına sıkın. Kıyma veya meyve için de zorla ağzına tıkın. Ne kadar süredir aç olduğu belirsiz bu yüzden acilen beslenmesi gerekiyor olabilir.

Saksağanlar, kargalar gibi zeki hayvanlardır (kedilerden bile) ve yaşadıkları olayları asla unutmazlar. Artık ömür boyu sizi unutmayacak bir dostunuz oldu

Merhaba bir an konuyu annem mi açtı dedim ... Sizinle yuzde doksan dokuz ayni durumdayiz. Ben belediyeyi aradım kedi ve köpekler için hizmetimiz var ama kuşlar için yok dediler. Orman bakanliginin kanatli kuşlarla ilgili birimini arayın dediler. Aradım ama arefe günü olduğu için açan olmadı. İkincisi de itfaiyeyi aramayi düşündüm. Onlar gelse bile bu kuşlar yavrularını bilerek atiyorlarmış. Yani yerine geri koysalar bile tekrar atmayacaginin bir garantisi yok. Annem şu an kafeste besliyor. Kendisini toparlayip uçana kadar bakacak. Ama ben bayramdan sonra tekrar orman bakanliginin ilgili birimini arayacam

Bugün okuduğum en duygusal yazıydı. Ne demek ömür boyu unutmayacak dost?

Gercekten mi belediyeler ilgilenmiyor mu su an cok uzuldum..

Malesef ... Annemin bulduğu saksaganin bir kardesi daha varmis ama kaybolmuş. Acaba onu mu buldunuz ? Osmanlı halk pazari var o civarda misiniz ?

Eklemeyi unuttum ben buyuksehiri aradim siz bir de ilçe belediyeyi arayin isterseniz
Yok yok o taraflarda degilim..
Sizce orman mudurlugu yardimci olur mu bize

Malesef ... Annemin bulduğu saksaganin bir kardesi daha varmis ama kaybolmuş. Acaba onu mu buldunuz ? Osmanlı halk pazari var o civarda misiniz ?

Eklemeyi unuttum ben buyuksehiri aradim siz bir de ilçe belediyeyi arayin isterseniz
İlcede de aynidir muhtemelen ama ararim tabii.. cok caresiz kaldim, kediler olmasa yine bi sekilde bakarim da.. ((

Aaa nasıl biliyorsunuzsaksaganlari .çok sasirdim

Orman bakanligi kanatli kuslar birimi nosunu benle de paylasir misiniz acaba nette bulamiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…