• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar bi bakın .

12 saatte bir konu açıyorsun :eğlence: manda etide dananın bir çeşidi değilmi ne farkı var

Bende deve eti Yemiştim. Hayatımda ilk kez bi lokma sadece. Güzeldi. Annemler Mekke den getirmişlerdi. Siz sucuğunu nerde buldunuz?
Mekkeye kadar gitme :-) aydın da var.Deliler gibi her dükkanda inci kolye gibi dizi dizi deve sucucu dolllu.

bilmiyorduk tabi dana diye çıkıyordu yemekhanede, meğer tonlarca kaçak bufalo eti girmiş ülkeye, hemen hepsi de yemekhanelere ve yemek şirketlerine satılmış. tabi başta istanbul üniversitesi. biz de bunlar nasıl böyle löp löp haşlama et veriyorlar diye merak ediyorduk meğer kaçak bufaloymuş, yedik gitti :dondurma:
Helal mi bufalo peki ? Bende bır dönem orda okudum ama yemekhanesıne bşr kez mı ne gıtmıştım .

12 saatte bir konu açıyorsun :eğlence: manda etide dananın bir çeşidi değilmi ne farkı var
Nıye rahatszı oldun ?? O zaman yazma yorum bacım .Allah Allah illallah be ! Derdim var yazıyorum soruyorum oh ne guzel yapıyorum :KK76::KK76::KK76::KK76::KK76::KK76::KK76::KK76: Sefam olsun :halay:

sucuk üreticisi olarak söyleyebilirimki sucukhanelerde zaten genelde paçal yapılır yani kuzu eti, manda eti, dana eti, sığır eti vs ama etikete gelince dana eti yazar.
manda etinden sucuk daha pahalıdır, dana eti zaten normalde sucuğa kullanılması gereken genç inek etidir yani iyidir.
yani yiyin onu :rolleyes:

sucuk üreticisi olarak söyleyebilirimki sucukhanelerde zaten genelde paçal yapılır yani kuzu eti, manda eti, dana eti, sığır eti vs ama etikete gelince dana eti yazar.
manda etinden sucuk daha pahalıdır, dana eti zaten normalde sucuğa kullanılması gereken genç inek etidir yani iyidir.
Bulmuşken sorayım hangi markaları tavsiye edersin?

Şöyle düzgün bir sucuk bulamadım. Yine en iyisini babamın kasap cekalettin yapıyor.

Bulmuşken sorayım hangi markaları tavsiye edersin?

Şöyle düzgün bir sucuk bulamadım. Yine en iyisini babamın kasap cekalettin yapıyor.

kasapların kendi üretim izinleri olmadıkları için fason dolum yaptırırlar yani onlar eti fabrikaya verir fabrika sucuğu doldurur etiketi basar sen onu kasabın yaptı sanarsın, gerçi bazı kasaplar kaçak dolum yapıyor ama bu yasak :kızgın:
kasabının etine güvensen de genelde hayvanın değerli yerlerini satmak için ayırır kalan bol yağlı değersiz kısımları sucuk yaptırır.
bir marka adı veremem ama inanın işin içinde olmadıktan sonra hiçbir şeye doğaldır temizdir diye inanmayın :KK12:

Helal mi bufalo peki ? Bende bır dönem orda okudum ama yemekhanesıne bşr kez mı ne gıtmıştım .

helalmiş evet :)
çok kötüydü zaten yemekhane, gidilecek gibi değildi de vakitsizlikten girip yemişliğim vardır benim de, ta ki bufalo skandalı çıkana kadar, hayır bufalo yerim bişey değil de tavuk hindi diye ne yediriyorlardı kimbilir, martı mıdır karga mıdır :mad:

kasapların kendi üretim izinleri olmadıkları için fason dolum yaptırırlar yani onlar eti fabrikaya verir fabrika sucuğu doldurur etiketi basar sen onu kasabın yaptı sanarsın, gerçi bazı kasaplar kaçak dolum yapıyor ama bu yasak :kızgın:
kasabının etine güvensen de genelde hayvanın değerli yerlerini satmak için ayırır kalan bol yağlı değersiz kısımları sucuk yaptırır.
bir marka adı veremem ama inanın işin içinde olmadıktan sonra hiçbir şeye doğaldır temizdir diye inanmayın :KK12:
Yok zaten bizim celalettin korsan dolduruyor etiketi falan yok :) babam yıllardır oradan alır diye güveniyoruz işte :işsiz:

Tüm markaları denedim şahinden tarçın tadı geliyor diyordum gülüyordu evdekiler sonra kasabın biri dedi et iyi değilse basarlar baharatı tarçını diye :mapus:

Celalettinin korsan sucuğa devam o vakit

Nıye rahatszı oldun ?? O zaman yazma yorum bacım .Allah Allah illallah be ! Derdim var yazıyorum soruyorum oh ne guzel yapıyorum :KK76::KK76::KK76::KK76::KK76::KK76::KK76::KK76: Sefam olsun :halay:
Sen neden rahatsız oldun konu açıyorsan bende istediğim yorumu yaparım ;) bence sen günlük aç veya sana özel konu açılsın hergün yazarsın bugünkü derdim şu diye :KK14:

bende bulmuşken sorayım siz sucuk yiyormusunuz :KK22:

malesef hayır :KK43:
ama ben yapılışını gördüğüm için yiyemiyorum yoksa kötü olduğundan değil.
daha önce de stajdan sonra 2 yıl sucuk, salam, sosis yiyememiştim.
En sağlam cevap sizden gelecekti zaten. :KK15: demekki bende doğru yoldayım :spor: salam sosis benimde midem almıyor videosunu izlemiştim bende :olamaz: teşekkür ederim :KK54:

Back
X