• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar bir akıl verin lütfen :(

xyzt-5544

-❤️-
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2009
23.600
17.905
498
pek çoğunuz belki dert mi bu diyeceksiniz ama gerçekten kafamı meşgul eden bişeyler var yardım eder misiniz?
kızlar ben nişanlıyım allah nasip ederse de bikaç ay içinde düğünümüz olacak. benim sorunum nişanlımın annesiyle ilgili.biraz fazla müdaheleci bir kadın. sadece bize karşı değil herkese karşı böyle ama beni rahatsız etmeye başladı artık. benim ailem de işlerime karışır ama uslupları farklıdır. bizde kimse kimseye emir vermez herşey rica edilir onlar da tam tersi. rahatsız olduğumu da söyleyemiyorum. nişanlıma söylesem bu sefer kaynanamı çekiştiriyo gibi olacak onu da yapamıyorum. anneme anlatsam o da olmuyo çünkü evlenince ailemden uzak bi şehirde nişanlımın ailesiyle aynı şehirde yaşayacaz bu sefer aklı bende kalacak sıkıştım kaldım.
en basitinden geçen gün nişanlımla konuşuyoruz oturacağımız ev kayınvalidemin evi. ama kira falan vermeyecez biz oturcaz bizim evimiz olacak. parkeleri biz koyu renk istiyoruz nişanlımla. kaynanam diyor ki orası benim evim benim dediğim olur açık renk olacak. nişanlıma söyledim o zamn orada oturmayalım onun eviyse istediği gibi yapsın diye şaka yaptı o sen ciddiye alma diyo..sadece nikah olsun istiyo düğün çok para olur diye. tamam çok zengin insalar değiller ama o kadar da maddi açıdan ıskıntı yaşamamıza gerek yok yani.bi kere evlenecem tam olsun istiyorum ben de herşeyi böle söylediğim zamn da eh işte bişeyler yaparız die geçiştiriyo kaynanam beni. bunaldım bu işlerden kızlar yardım edin lütfen ne yapmam lazım :sm_confused:

keşke daha söz aşamasındayken herşeyi konuşsaydın kaynananla hem eşin olucak kişi her şeyi hale yola sokmalı bence ne demekmiş sadece nikah olsun düğün olmasın çok ayıp ya bi defa evleniceksin yüz defa değil yani nereye gelin gidiyosun cnm sen?

Madem çok düğün yapmak istiyorsun, ve kayınvaliden de çok masraf olur düğün yapmayalım diyor...
MAdem çok fazla masraf olmıycak siz kendiniz yapın düğünü nişanlın para biriktirseydi düğün için yada evlilik kredisi çekin e vlendikten sonra ödersiniz düğün masrafını...

keşke daha söz aşamasındayken herşeyi konuşsaydın kaynananla hem eşin olucak kişi her şeyi hale yola sokmalı bence ne demekmiş sadece nikah olsun düğün olmasın çok ayıp ya bi defa evleniceksin yüz defa değil yani nereye gelin gidiyosun cnm sen?

ya canım hep konuşuldu alttan alta ama artık ciddi ciddi konuşulmaya başlandı ya ondan rahatsız oluyorum bu mevzulardan. ben gelinlik giyecem bi defa evlenecem bi nikah olmaz ki. nişanlıma dedim ben gelinliği 1 saat giymek için almayacam dedim. yarın bigün pişman olmak istemiyorum bi düğünüm bile olmadı die dedim. sen haklısın hallederiz dio ama nasıl halledecez bilemiyorum. istiyorum die diretsem de yanlış anlaşılmkatan korkuyorum şaştım kaldım artk resmenn :1no2:

Madem çok düğün yapmak istiyorsun, ve kayınvaliden de çok masraf olur düğün yapmayalım diyor...
MAdem çok fazla masraf olmıycak siz kendiniz yapın düğünü nişanlın para biriktirseydi düğün için yada evlilik kredisi çekin e vlendikten sonra ödersiniz düğün masrafını...

o da ayrı bi mesele zaten sormayınn... benim okulum daha yeni bitti şuan çalışmıyorum. nişanlım 8 9 aydır falan çalışıyo işte bu sürede de elinden geldiği kadar para biriktirdik zaten. ben herşeyimden kısıyorum aman bi yere çıkmayalım bişeyler almayalım para biriktirelim die. ilk baştan kaynanamda öleydi şimdi ha bire kendine bişeyler aldırmaya çalışıyo. gün parasını nişanlımdan istiyo. bilgisayar istiyo yarı parasını versin dio falan. en son dün akşam bile bu konu yüzünden tartıştık yani. ben memleketimdeyim şuan nişanşlımın yanında değilim. bi yerden bilgisayar bulmuşlar annesi de al demiş nişanlıma ben de kızdım. benim doğum günümde para yok bilmem ne die hediye almıyosun. ben kendime bişey almak istediğimde para biriktiriyoruz ne gerek var şimdi diosun annene nie sesin çıkmıyo dedim. ne gerek var şimdi bilgisayara o para bize daha çok lazım olmaycak mı ilerde die bi sürü haşladım onu. tamam tamam konuşmayalım konuyu kapatıyo ama ben çok iyi biliyorum annesi o bilgisayarı ona aldıracak ben ne konuşursam konuşayımm...:bbo:

ya canım hep konuşuldu alttan alta ama artık ciddi ciddi konuşulmaya başlandı ya ondan rahatsız oluyorum bu mevzulardan. ben gelinlik giyecem bi defa evlenecem bi nikah olmaz ki. nişanlıma dedim ben gelinliği 1 saat giymek için almayacam dedim. yarın bigün pişman olmak istemiyorum bi düğünüm bile olmadı die dedim. sen haklısın hallederiz dio ama nasıl halledecez bilemiyorum. istiyorum die diretsem de yanlış anlaşılmkatan korkuyorum şaştım kaldım artk resmenn :1no2:

niye yanlış anlaşılasın diretmelisin bence içinde kalır ömür boyu kaç defa giyiceksin gelinliği ve düğünün olucak ilerde o düğün videolarını çocuklarına göstericeksin hatıra yani bence istemelisin yinede bilemem ama:sm_confused:

nişanlını öne sür : ) o halletsin annesi ile olan işleri

umarım fazla anneci bi tip değildir. yoksa mecburen onların istediği gibi olacak

Bence düğün istediğin halde olmuyorsa çok kötü olur. ılerde içinde kalır bu durum. Annesine bilgisayar filan almasını da çok garipsemedim. Sonuçta annesi ve onunda çocuğundan bir şeyler görmeye senden daha çok hakkı var. Tamam sen evlilik için birikim diyorsunda ailesine bir şekilde bir şeyler yapmasına da engel olamazsın.

ben zaten istiyorum ve düğün olmama gibi bi ihtimal düşünmüyorum ama bunu bu kadar ısrarla nasıl söyleyeceğimi bilemiyorum. nişanlıma da diyorum hep ben o gelinliği bi saat giyip de ondan sonra ilerde pişman olmak istemiyorum die hep bakarız die ama bişey hallettiği yokk..daha düğün tarihi falan belli deil ama şimdiden de bazı şeylerin yolunu yapmak lazım nasıl olacak bilemiyorumm

nişanlını öne sür : ) o halletsin annesi ile olan işleri

umarım fazla anneci bi tip değildir. yoksa mecburen onların istediği gibi olacak

çok fazla anneci değil ama annesinin istediğinin tam aksi bi karar da veremez:1no2: yani rest çekmez biliyorum bu düğün illa olacak diee..

Bence düğün istediğin halde olmuyorsa çok kötü olur. İlerde içinde kalır bu durum. Annesine bilgisayar filan almasını da çok garipsemedim. Sonuçta annesi ve onunda çocuğundan bir şeyler görmeye senden daha çok hakkı var. Tamam sen evlilik için birikim diyorsunda ailesine bir şekilde bir şeyler yapmasına da engel olamazsın.

ben zaten bişeyler yapmasın demiyorum ki yapsın tabiki ama ben bişey istediğimde para biriktiriyoruz yok diyip de gereksiz bi yerde harcama yapılmasını istemiyorum.. biz dışarda bigün geçirsek de para harcasak kayınvalidem ne gerek var para biriktiriyosunuz siz dio. kendi gidip luzumsuz bişey istiyo üstelik kayınvalidem de kayınpederim de para kazanan insanlar yani. kendileri almayıp nişanşımdan istiyolarr..

Niye siz birsey almak istediginizde , nisanliniz karsiyorki? Onu anlamadim yani ?!

Su an daha evli degilsiniz, ve babanizin kapisindasiniz, istediginiz herseyi alabilme imkaniniz var ( maddi durumunuz buna izin veriyorsa eger) Dügün icin sizmi (anne , babaniz ) Para biriktiriyorda?!

Bence biraz dis gösterin derim, simiden böyle sIkiyorsa bu konular sizi ilerde verem olursunuz (rabbim göstermesin) Dal yasken egilirmis...

Allah yardimciniz olsun...

Niye siz birsey almak istediginizde , nisanliniz karsiyorki? Onu anlamadim yani ?!

Su an daha evli degilsiniz, ve babanizin kapisindasiniz, istediginiz herseyi alabilme imkaniniz var ( maddi durumunuz buna izin veriyorsa eger) Dügün icin sizmi (anne , babaniz ) Para biriktiriyorda?!

Bence biraz dis gösterin derim, simiden böyle sIkiyorsa bu konular sizi ilerde verem olursunuz (rabbim göstermesin) Dal yasken egilirmis...

Allah yardimciniz olsun...

ilk başlarda ben de çalışıyodum ikimiz ortak biriktiriyoduk parayı ama birlikte bişeyler yapabilmek için biriktiriyoduk. ev kurarken lüks sayılabilecek şeyleri alabilmek için falan yani. sonra baktım bizim biriktirdiğimiz para erkek tarafının yapması gereken şeylere döndü. eve parke yaptırırrız oturma grubu falan alırız muhabbetleri olunca ben paramı kendim tutmaya başladım çünkü aileme yanlış bişey yapmak istemedim yani kendi kazandığım parayla onlara yardımcı olmak yanlış geldi. o dönemlerde işte ben bişey alacam dediğimde para biriktiriyoruz diyordu. ben sonra özellikle bişey alacağım zaman annemden para aldım babamdan istedim falan dedim o zaman bişey diyemedi de şuan biz dışarı çıksak para lazım ev için siz nie luzumsuz harcama yapıyosunuz deniyo. ama bu bilgisayar işi canımı çok sıktı. kendin kazanıyosan kendin al nie bu yükü nişanlımın üstüne veriyo yani. uff anlamıyorum hiçbişeyy :1no2: diş göstermek de saygısızlık olur die korkuyorum nasıl bi denge tuttturcam bilemiyorumm:1no2:

canım sende kendimi gördüm kayınvalide ler yapıyo işte yapcak bişey yok ama bak ben ne yaptım bende okulum daha bitmeden evlendim düşün bende beş kuruş yok ailem yaptı ceyizimi beyaz eşyaları aldık bide onlarada bi çok şeyi yapmıcaktı ama ben cadıyımdır 5 bilezik takarız falan dediler bende dedim15 sonuç 15 bilezik takıldı :) gelinlik almayıoz falan dediler ben evleneli 3 sene oldu 1.600 tl ye aldık şuan bende :) ve bunun gibi bi sürü şey nasıl yaptım peki?
ben bir kere evlemcem eşimde sonuçta.
herkesin rüyası başka başkadır ve kendini bu güne hazılar bugün olmıcaksa ne zaman olcak?dedim eşime ve ailesine eğer yapmıcaksanız evlenmicem dedim ve düşün bunlar 2 düğün yaptılar memleketelr farklı olduğu için :)ve rest çektiğim insan benim yıllarca üniden beri çıktığım bitanecik balım ama bak başta tavrını koyarsan sen mutlu olursun ee noldu ben o altınları koynumamı soktumm yoo ev aldık yani bu bir ortaklaşa yaşam mantık çerçevesinde bence tavrını koy

ilk başlarda ben de çalışıyodum ikimiz ortak biriktiriyoduk parayı ama birlikte bişeyler yapabilmek için biriktiriyoduk. ev kurarken lüks sayılabilecek şeyleri alabilmek için falan yani. sonra baktım bizim biriktirdiğimiz para erkek tarafının yapması gereken şeylere döndü. eve parke yaptırırrız oturma grubu falan alırız muhabbetleri olunca ben paramı kendim tutmaya başladım çünkü aileme yanlış bişey yapmak istemedim yani kendi kazandığım parayla onlara yardımcı olmak yanlış geldi. o dönemlerde işte ben bişey alacam dediğimde para biriktiriyoruz diyordu. ben sonra özellikle bişey alacağım zaman annemden para aldım babamdan istedim falan dedim o zaman bişey diyemedi de şuan biz dışarı çıksak para lazım ev için siz nie luzumsuz harcama yapıyosunuz deniyo. ama bu bilgisayar işi canımı çok sıktı. kendin kazanıyosan kendin al nie bu yükü nişanlımın üstüne veriyo yani. uff anlamıyorum hiçbişeyy :1no2: diş göstermek de saygısızlık olur die korkuyorum nasıl bi denge tuttturcam bilemiyorumm:1no2:

Niye Saygisizlik olsunki ???

Sizin saygi beklememeniz , büyük bir saygi kayibi bence...
Merak etmeyin, anlatiginiza göre, müstakbel kayinvalideniz zaten pek gönül, hatir sayan birine benzemiyor yani...
Pek bir kaybiniz olmaz.

Ama eger düsüncelerinizi söylemekten cekiniyorsaniz, bence hic sIkayet etmeyin derim.
Disardan bakana, alan memnun , satan memnun itibarini birakiyor.

Not : size dis gösterin dedigsem, saygisizlik yapin, cirkeflik yapin anlamindan demedim :)
Kendinizi ezdirmeyin yeter :olmaz:

ben zaten istiyorum ve düğün olmama gibi bi ihtimal düşünmüyorum ama bunu bu kadar ısrarla nasıl söyleyeceğimi bilemiyorum. nişanlıma da diyorum hep ben o gelinliği bi saat giyip de ondan sonra ilerde pişman olmak istemiyorum die hep bakarız die ama bişey hallettiği yokk..daha düğün tarihi falan belli deil ama şimdiden de bazı şeylerin yolunu yapmak lazım nasıl olacak bilemiyorumm

çok fazla anneci değil ama annesinin istediğinin tam aksi bi karar da veremez:1no2: yani rest çekmez biliyorum bu düğün illa olacak diee..

tabii annecim olurdelikafadulden

önce nişanlınla konuşursanız sonra annesi ile dışarda bir kahve içmeye çıksanız ve nişanlınıza söylediğinizi annesine de söyleseniz. nişanlınızda size destek versebilmiyorumkismile

sorun bu şekilde hallolabilir mi:uhm:

canım sende kendimi gördüm kayınvalide ler yapıyo işte yapcak bişey yok ama bak ben ne yaptım bende okulum daha bitmeden evlendim düşün bende beş kuruş yok ailem yaptı ceyizimi beyaz eşyaları aldık bide onlarada bi çok şeyi yapmıcaktı ama ben cadıyımdır 5 bilezik takarız falan dediler bende dedim15 sonuç 15 bilezik takıldı :) gelinlik almayıoz falan dediler ben evleneli 3 sene oldu 1.600 tl ye aldık şuan bende :) ve bunun gibi bi sürü şey nasıl yaptım peki?
ben bir kere evlemcem eşimde sonuçta.
herkesin rüyası başka başkadır ve kendini bu güne hazılar bugün olmıcaksa ne zaman olcak?dedim eşime ve ailesine eğer yapmıcaksanız evlenmicem dedim ve düşün bunlar 2 düğün yaptılar memleketelr farklı olduğu için :)ve rest çektiğim insan benim yıllarca üniden beri çıktığım bitanecik balım ama bak başta tavrını koyarsan sen mutlu olursun ee noldu ben o altınları koynumamı soktumm yoo ev aldık yani bu bir ortaklaşa yaşam mantık çerçevesinde bence tavrını koy

aynı mevzular şuan da bizde dönüyo o zaman. gelinliğe ne gerek var bi kere giyecen zaten çok para verilmese de olur falanlar filanlarryerimseniben ben elimden geldiğince anlayışlı davranmaya çalışıyorum zaten onların durumunu bilip fazla yüklenmeyim diyorum ama bu kadarı da bana fazla geliyo o yüzden sanırım sizlerden destek almak istedim.
demek ki bütün kayınvalideler gelinleri ucuza almaya çalışıyolarnaniknanik ama sanırım senin gibi yapabilsem ben de isteklerime ulaşabilirim. sen en iyisi biraz taktik ver bana ebncenaniknanik

tabii annecim olurdelikafadulden

önce nişanlınla konuşursanız sonra annesi ile dışarda bir kahve içmeye çıksanız ve nişanlınıza söylediğinizi annesine de söyleseniz. nişanlınızda size destek versebilmiyorumkismile

sorun bu şekilde hallolabilir mi:uhm:

ben bunları nişanlıma söylüyorum zaten o da hallederiz dio ama bi adım atmıyo şuan için. annesi sağda solda da hep düğüne gerek yok falan diyomuş.ben istediğim zaman zorlamış gibi olacam yani. gerçi zorlamaksa zorlamak yani napalım yaa benim düğünüm ben nie mahrum kalayım istediğim bişeydenyerimseniben ama işte bunu nasıl tam anlatcam henuz bilemiyorum:1no2:

Niye Saygisizlik olsunki ???

Sizin saygi beklememeniz , büyük bir saygi kayibi bence...
Merak etmeyin, anlatiginiza göre, müstakbel kayinvalideniz zaten pek gönül, hatir sayan birine benzemiyor yani...
Pek bir kaybiniz olmaz.

Ama eger düsüncelerinizi söylemekten cekiniyorsaniz, bence hic sIkayet etmeyin derim.
Disardan bakana, alan memnun , satan memnun itibarini birakiyor.

Not : size dis gösterin dedigsem, saygisizlik yapin, cirkeflik yapin anlamindan demedim :)
Kendinizi ezdirmeyin yeter :olmaz:

eğer benim istediğim olursa ben memnun olcam ama kayınvalidem pek memnun olmayacak.. eğer onların dediği olursa ben memnun olmayacam o memnun olacak.. işte nişanlım tüm bunların neresinde duruyor onu bilemiyorumm..

aynı mevzular şuan da bizde dönüyo o zaman. gelinliğe ne gerek var bi kere giyecen zaten çok para verilmese de olur falanlar filanlarryerimseniben ben elimden geldiğince anlayışlı davranmaya çalışıyorum zaten onların durumunu bilip fazla yüklenmeyim diyorum ama bu kadarı da bana fazla geliyo o yüzden sanırım sizlerden destek almak istedim.
demek ki bütün kayınvalideler gelinleri ucuza almaya çalışıyolarnaniknanik ama sanırım senin gibi yapabilsem ben de isteklerime ulaşabilirim. sen en iyisi biraz taktik ver bana ebncenaniknanik
[/Qcanım benim hep aynı emin ol çoğu böyle parası olsun olmasın :) bak öyle mantıklı kararlar alki geriye dönüp baktığında pişman olma keşke bu kadar yüklenmeseydim yada neden bu konuda ısrar etmedimki? gibi...ama bence sen fazla iyi niyetli davranıyosun haa ben sana kötü niyetli ol demiyorum ama hayallerini de ezip geçme aileni ve kendini ezdirme bak ben olan cadılığı yaptım ssorsan 3 gelin arasında en çok beni seviyorlar sadece onlardan duymuyorum bütün akrabaları sen ne yatında bu kadar seviyorlar diyolar sadece düşündümü saygı çerçevesinde söyledim okadarkaydirigubbakcemile3

Back
X