• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar bir akıl verin lütfen :(

benim anlamadığım;senin annen baban yok mu?bu konuları neden seninle çözmeye çalışıyorlar.madem düğün istiyorsun söyle annene ve babana gelip onlara anlatsınlar nedenlerini ve niçinlerini.kızlar anne ve babalarının önüne geçince karşı tarafta böyle istedigini yaptırıyor..canım sen dediğim gibi topu ailene at bak nasıl yapıyorlar düğünü..hem sana ödetecekler hem de düğün yaptırmayacaklar..sonra düğününden kıstıgın paraların daha nice gün parası ve bilgisayar olarak gittiğini görünce kahrolursun..kötü gelin olmaktan da korkma ayrıca..asıl öyle olursan saygı görüyorsun,öteki türlü yaranamıyorsun ne kadar iyi olsan da...

evet arkadaşlar haklı ailen arkanda olsun benim babam yoktu annem de çok ılımlı anlayışlı bir insan aman üzmeyelim onları diye diye ben ezildim inan nişanlıyken kayınpederim benle annemi kendi evinde ağlattı düğün yüzünden nişan attım da annem yalvar yakar barıştırdı ama asıl suçlu eşimdi o hiç beni korumadı savunmadı benim düşüncelerimi önemsemedi ailesine saygızıslık olacak diye hep pasif kaldı şimdi olanları hiç unutmuyorum ve hep ağlıyorum bunu görüyor ne yapayım ailem idare et diyor idare ede ede hal oldum zaten

aynı şeyleri bende yaşadım şuan kayınvalidemin evinden kurtulmak için can atıyorum evim olarak benimseyemiyorum dışarı çıkınca girmek istemiyorum sevmiyorum çünkü birne anlatırken benim evim küçük ama güzel rahat çarşı içinde gibi anlatıyo oğlanın oturduğu ev dese gene iyi sinir oluyorum bişey yaptırmaya kalktık mı rahatsız oluyo iyice yerleşiyoz diye herkes çalışıp kendi evini alsın diyo biz nasıl aldıysak gel de otur şimdibu evde çıksak kendimi oturak yooooo kiraya vercek düğünümün de içine ettiler düğün yapmayız yapılırsa gelmeyiz dendi bende şık bi nikah istedim yemekli içine ettiler yemek yetmedi hiç bişeyle ilgilenmediler zaten nikah yerini annem tuttu ben ağlıyorum diye herşeyi batırdılar görgüsüz özençsiz insanlar kayınvalidemde kayınpederim de öğretmen emeklisi kayınvalidem sadece 3 aylık 2 buçuk milyar alıyo kayınpederin daha fazla ama bana gelin ayakkabısı çantası bile almadılar niaşn düzmediler evde ne varsa koymuşlar kaç yıllık şeyleri çok zoruma gtti ben hiç onlardan pahalı bişey istemedim ucuz olsun güzel olsun dedim hep ama para gitçek diye akılları çıktı sen de bunları yaşayabilirsin çünkü bizimkileerde herşeye müdahale ettiler hiç biz karar alamadık ailece kız evi ne derse o olur burda bizde tam tersi oldu rica kibarlık yok şimdi bunlar sana önemsiz gelir zamanla birikir birikir dolarsın en kötüsü de benim gibi düğün gününü hatırladıkça ağlarsın fotoğraflara bkmazsın çünkü hiç mutluluk yoktur o anlarda

canım benim üzüldüm gerçekten senin adına olanlara. umarım eşinle şu an mutlusundur da yaşananlar üzüldüklerin zmanla senin için azalır:çok üzgünüm:
Ya evini size vermeyecek, ya da parkesine kadar karışmayacak.
Bence bir karar versin.
Madem size verdi, oturun dedi, o zaman benim evim, parkeside benim istediğim gibi olacak demesin.
Size vermediyse, bir süre oturun sonra çıkın diyorsa (bu da nasıl bir mantıksa, insan evladından evini sakınır mı, varsa evladına bir evde verir, zorunda mı değil, o zaman hiç oturturmasın), parkesine de karışır, ileride de herşeyinize karışır, bu mantıkla. Çaktığınız çiviye kadar karışır artık.
Eğer oturun diyipte, hatta evi bize veriyor, ama üstüne hala benim evim, ne istiyorsam onu yaparım diyorsa, gidip başka yerde kirada oturmak daha hayırlı.
Yeni evli insanlar, onlarında oturacakları evde kendi zevklerine göre birşeyler yaptırmaya hakları var elbette.
Düğün meselesine gelince, eğer durumları çok kötü değilse, sizin isteklerinizi göz önünde bulundurmak zorundalar. Kayınvalide kendi evlenmediğine göre, geline de ne istiyorsun kızım diye soracak kusura bakmasın. Bu işleri çözecek olanda nişanlınız.
Hiçbirşeye sesinizi çıkarmazsanız öyle de gider malesef.

yok evi bize veriyo canım yani ankarada yaşadığımız sürece biz oturacağız. evin geri ödemeleri var şuan ben diyorum işlerimizi yoluna koyarsak ödemesini de yaparız üstlerinden yükü alırız die. böle dediğim zaman benden iyisi olmuyo da iş parke yaptıracam meselesine gelince benm dediğim olsun dio çünkü biraz dediğim dedik bir kadın. hala evli olan diğer çocuklarının da evlerine karışıyo. kadının yapısı bu değiştirmesini bekleyemem de benm sinirimi bozuyo yani..hep derlerdi bu işler karışık işler çok sorun çıkar die ama inanmazdım meğer doğruymuş:çok üzgünüm:
benim anlamadığım;senin annen baban yok mu?bu konuları neden seninle çözmeye çalışıyorlar.madem düğün istiyorsun söyle annene ve babana gelip onlara anlatsınlar nedenlerini ve niçinlerini.kızlar anne ve babalarının önüne geçince karşı tarafta böyle istedigini yaptırıyor..canım sen dediğim gibi topu ailene at bak nasıl yapıyorlar düğünü..hem sana ödetecekler hem de düğün yaptırmayacaklar..sonra düğününden kıstıgın paraların daha nice gün parası ve bilgisayar olarak gittiğini görünce kahrolursun..kötü gelin olmaktan da korkma ayrıca..asıl öyle olursan saygı görüyorsun,öteki türlü yaranamıyorsun ne kadar iyi olsan da...

ben anneme babama yansıtmak istemiyorum bu sefer kafaya takarlar ailemden uzak bi ilde yaşayacağım için acaba bi sorun mu var die hep tedirgin olurlar:1no2:anne babamın önüne asla geçmem de işte onlar tedirgin olmasın die ben böle gergin oluyorum hep kafaya takıyorum:1no2:

Yaaa canım benim zaten öyle dann diye söylemiycen...
Düğün ne zaman düşünüyorsunuz.. YAni daha ne kadar süre var??? DÜğün salonu için önceden rezervasyon yaptırmak gerekiyor...
Mesela sen şimdiden düğünü nerede yapmak istiyorsun nasıl biyerde yapmak istiyorsun düşün internetten bak buluştur.. Sonra da nişanlına göster bak böyle biyer buldum çok güzel biyer harika bi düğün olcak falan diye hayallerini anlat ona.... BAkalım tepkisi ne olacak.... BU arada kayınvalidenle falan da biraraya geldiğinizde düğün konusunu aç.. Ben de yer araştııyorum düğün için de... Hem güzel olsun hem ekonomik olasun diye bakıyorum de... En az 6 ay önceden rezervasyon yaptırmak gerekiyormuş de.. Falan yani kesin bir şekilde düğün istediğini belirt bu şekilde...
Sen bunları söylerken de sana ne gerek var düğüne boşa masraf falan derlerse ben istiyorum, boşa masrafsa da boşa masraf ama benim hayalim düğünümde gelinliğimle dilediğimce eğlenmek dyeceksin... Çok ısrar eder de düğün parasıyla eşya alırsınız ne gerek var falan derlerse... Nasıl olsa eşyalarda düğün takılarıyla alınacak.. Düünü de düğün takılarıyla yaparın ne farkederki.. Bir kere evleniyorum snuçta hayal ettiğim gibi olmasını istiyorum herşeyin... 2 bilezik fazla bozdurmam gerekecekse de bozdururum diyeceksin...
O zaman itiraz etme şansları kalmayacak....

düğünü ne zaman yapacağımıza karar vermedik daha canım çünkü düzgün iş bulması lazım nişanlımın şu anki işiyle pek evlenmemiz ve geçinebilmemiz mümkün değil:1no2: iş meselesini halletsek pek beklemeden 1 2 ay içinde herşeyi halledip evlenmeyi düşünüyoruzyerimseniben kış dönemine denk gelecek büyük ihtimalle düğün o yüzden rezervasyon falan gerekmez die düşünüyordum ama pek emin de değilim doğrusufisfisfis
ama düğün yeri bakmak falan bunları bi şekilde çıtlatmak çok mantıklı gerçekten çok teşekür ederim canım şimdiden araştırayım da bide bunu deneyim bakalım ne diyceklerryerimseniben

Back
X