• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar bir bakarmısınız:)?

limonilezeytin

cansın sen canım kocam:)
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2009
180
0
96
İstanbul
canlarım merhaba benim değilde ablamın bir derdi var;ablam birbuçuk sene önce eşinden ayrıldı sebepte,kumar,eve bakmaması,çocuğuna 1 çorap dahi almamasıydı...yeğenim 5 yaşında ve 2 yıla yakındır sadece 1 kez 100ytl yolladı 2 yılda sadece bir kez 100ytl...mahkeme her ay 250ytl nafaka belirledi ama asla ödemiyo kızlar ne yapmamız gerek hukiki olarak dava açılsa davayı kazanabilirmi ablam?sonuçta hepiniz bilirsiniz bir çocuğun giderleri sağlık,anaokulu vb.yani çok zor kızlar ne yapması lazım ablamın:çok üzgünüm:

Tabii ki davayı kazanır ablanız..
Hatta biriken nafakasını bile alır.
Adamın maaşına icra bile gelir.
Hiç vakit kaybetmesin,hemen açsın davasını

ama davayı gizli açsın yani dava açıcam demesin çünkü kendini bir süreliğine isten çıkarmıs gibi yapar yada üzerine bisey varsa devir eder...celple öğresin davanın açıldığını...

ama davayı gizli açsın yani dava açıcam demesin çünkü kendini bir süreliğine isten çıkarmıs gibi yapar yada üzerine bisey varsa devir eder...celple öğresin davanın açıldığını...

evet canım çok mantıklıCADIARZUzaten boşanma aşamasında bize dediki ben hiç bi zaman sigortalı çalışmıcamki çocuk için nafaka istemesin ablan dedi şok olduk biz:1shok:kendi çocuğu yani böyle babalıkmı olur anlayamıyoruz:kızgın:

evet canım çok mantıklıCADIARZUzaten boşanma aşamasında bize dediki ben hiç bi zaman sigortalı çalışmıcamki çocuk için nafaka istemesin ablan dedi şok olduk biz:1shok:kendi çocuğu yani böyle babalıkmı olur anlayamıyoruz:kızgın:

Nafaka ödemezse hapis cezası var..
Hapise girse bile ödemesi gereken nafaka borcu silinmiyor..
Çıkınca yine ödemek zorunda kalıyor..
İşin peşini bırakmayın bence..

canım benim suanda sigortası var mı peki yada ödeyebilceğini kanıtlayan bisi varmı cünkü dava açıldıktan sonra deviretse bile farketmiyo önemli olan dava açılmadan öncesi....

Evet ödemediği biriken nafakasını bile
Söke söke alır... maaşına direk el konuluyormuş zaten..
Baba işte buda ba baaaa

Erkeklerrrr ıyy uyyyyyyyyÇok üzgünüm çoook:kızgın:Çok üzgünüm çoook:kızgın:

Evet ödemediği biriken nafakasını bile
Söke söke alır... maaşına direk el konuluyormuş zaten..
Baba işte buda ba baaaa

Erkeklerrrr ıyy uyyyyyyyyÇok üzgünüm çoook:kızgın:Çok üzgünüm çoook:kızgın:

birkez kızını sormaz yeğenim anaokuluna başladım baba demiş hangi okul diye bile sormamış buda'baba'oluyor işte:kızgın:

canım benim suanda sigortası var mı peki yada ödeyebilceğini kanıtlayan bisi varmı cünkü dava açıldıktan sonra deviretse bile farketmiyo önemli olan dava açılmadan öncesi....

canım sigortasız bir işte çalışıyo şu anda bunun dışında serbest çalışıyo ve annesinin üstüne oln bir ev var ve dediğim gibi ablam 1 kez dava açacağım demişti ertesi gün 100ytl yollamıştı bunun dışında 2 yıldır 1ytl bile yollamadı:1shok:

Öncelikle merhaba canım. Allah yardımcınız olsun.
Soruna gelince avukat felan değilim ama başımdan geçtiği için biliyorum. Ayrıldıktan sonra değil Davayı açtığın tarihten itibaren nafaka işlemeye başlıyor. Nafaka belirlendiği anda davayı açtıgın tarihten itibaren bir birikmişlik söz konusu oluyor. Eğer ssk lı çalışmıyorsa bir yerde yani hukuken çalıştığı ispatlanamıyorsa, bu adamın en fazla 2 yıl çalışamama gibi bir durumu var. Ondan sonrası için hiçbir bahanesi kalmıyor. Bu mevzuatta da var. Üstelik ödemediği takdirde annesinin üstündeki eve bile tedbir koydurabiliyorsun. Annesinin evid eolsa onunda adamında hakkı oludğu için. Ben çalıştığım için kızım için sadece 100 tl nafaka istemiştim ben uyuzluk olsun diye. Onu bile ödemiyordu benim eski eşim. Lafa gelince bakamıyorsan ben bakarım diyordu. Bırakın biriksin. Adama zorla babalık yaptıramıyorsunuz maalesef. Kalın sağlıcakla...

Back
X