Kızlar bir bakın bir fikir verin , iki soyismi kullanma

soyadı bence sorun değil de kütük sıkıntı
eşimin dedesinin kütüğü hiç gidip görmediğimiz bir ilçede kalmış
eşimin de orda benim de :KK43:
Ay bizim de öyle. Kimliğime baktıkça sinirim bozuluyor. Çocuğumun kimliğinde de orası yazacak hiç istemiyorum

Ben de iki soyisim kullanıyorum.
Ama iki ismim olsaydı iki soyisim kullanmayı hiç düşünmezdim.
Eşim şuan bile uzun oldu neden böyle yaptırdın diyor.

ben gereksiz buluyorum bu kizlik soyadi kullanimina takilmayi.
eger konuya feminist yaklasiyorsaniz, sahiplenilen soyad gene bir erkege ait. babanizin soyadi.
konuya kizlik soyadimla bir seyler urettim, diye bakiyorsaniz. yeni soyadla da cok sey ureteceksinizdir.
Bende böyle düşünüyorum. Ve 8insanların ciddi bir bölümü yeni kütük ve soyisimi ile sorun yaşıyor. Bana çok saçma geliyor. Kutukte ha bursa yazmış ha trabzon. Soy isim ha yıldız olmuş ha. Efendioglu misal. Sonuç ta ben yine benim.

ben eşimin soy ismini kullanıyorum.
şu anki aklım olsa eski soyismimi de kullanmak isterdim, hala alışamadım yenisine.
hatta ben eşimin soy ismini kullanmak hiç istemezdim böyle bir hak olsaydı, neden kadınlar isimlerini değiştiriyorlar ki.

bu ulkede cocuguna gonlunden gecen ismi koyamayan anneler kv kb baskisi altinda kalan babalar var birde siz babanizin soyisminden bahsediyorsuz ayib ayib..sizi akla davet ediyorum...

Soyadı evet saçma birşey evlenince soy değiştiriyoruz sanki kanımız degisiyor bi anda yeni soyadını aldığımız sülalenin evladı oluyoruz. Ben de evlenince soyad değişmesine karşıyım. Fakat kendi soyadımı evlenince değiştirdim çünkü soyadım uzundu zaten yıllardır yanlış yazıldı eşimin soyadı da öyle bana yük olacaktı iki tanesi biliyorum. Ayrıca tek kendi soyadımı kullanabilsem yine neyse ama iki tane olunca gereksiz. Çocuğuma da soyadım geçmeyecek diye kullanmak istemedim. Hele de iki isimle iki soyad çok daha zor. Tabi kişinin kendi bileceği bişey. Eşin değil buna sen karar verebilirsin. Çünkü devlet sana ikisini kullanma hakki vermis sonucta.

Ben kullanıyorum adım kısa, eşimin soyadı da kısa olunca kendi soyadımı da sevince kullanmak istedim.
Ama her ne olursa olsun mantıken düşündüğün zaman kadının göçebe gibi evlendiği kişinin kütüğüne geçmesi çok acayip bir durum. Soy, kütük değişebilen şeyler değil ki? Kağıt üzerinde değişmiş olması da beni bağlamıyor bu yüzden, bana eşimin memleketli olduğumu söyleyenlere evlenince Annem, babam mı değişti? Annem, babam nereli ise ben hala oralıyım diyorum.

Benim de 2 soyadım var.10 tane ismim olsaydı bile babamın soyadından vazgecmezdim 35 sene gururla taşıdığım soyadını evlendim diye neden değiştireyim ki.iki soyadını taşımaktan da mutluluk duyuyorum şuan. Esinizin bu konuda size karışmaya kizmaya hiç hakkı yok.Karışıklık olsa da yıllardır kullandığınız ailenizden gelen soyadınızı kullanmak en doğal hakkınız.karışıklıktan şikayetçiyse onun soyadını bırakın o zaman hatta o da sizin soyadınıza geçsin.

Kütük değişmesi kısmından ben de rahatsızım.ne alaka ki evlenince kütük değişiyor mantığı ne bunun çözemedim.doğma büyüme İstanbullu olan ben kütüğümde İstanbul yazarken şimdi kayserinin bilmem ne ilçesi yazıyor. Sanki evlenince annemin babamin kizi olmaktan ciktim kaynanamin kayinpederimin kizi oldum.Üstelik eşim de kayseri de doğmamış kayseriyle alakası yok.çocuğumuzunda aynısı yazacak.

Feministlikle ilgisi yok bunun. Kalkıp kayınpederin kütüğe taşınmak sinir bozucu. Benim kendi ailem var, babam var kalkıp da elin kütüğüne konmak sinir bozucu.
Ben de komik olmasına rağmen çift soyadı kullanıyorum ve inatla da bilet falan alırken sadece kendi soyadımı kullanıyorum.
Eşim de bu konudaki hassasiyetimi bildiğinden bir şey demedi diyemez.
Eşimle ikimizin kütüğü olsa neyse, ama evlendik diye el adamının akrabası olmam kötü bir şey. Keşke gerçekten çözülse şu konu.

feminist değilim pek tabii. 2 soyisim kullanıyorum. Hatta nüfus kağıdım değiştiğinde nüfus kütüğümün eşimin kütüğüne taşınması, daha önce hiç görmediğim bir yerde doğmuşum gibi kütüğümün orası olması bile canımı sıkmıştı açıkçası. 2 ismim var 2 de soy ismim.

Evet çift isim varken iki soyadı kullanman pek iyi durmamış. Pratik değil. Memnun değilsen çıkarttır bence.
Ama eşinin de 'söylemedin' falan demesi çok saçma.

Eşimin soyadı biraz uzun olduğu için kendi soyadımı kullanmadım ben. Daha kısa olsa kullanabilirdim.

bu ulkede cocuguna gonlunden gecen ismi koyamayan anneler kv kb baskisi altinda kalan babalar var birde siz babanizin soyisminden bahsediyorsuz ayib ayib..sizi akla davet ediyorum...
Nasıl bir kıyaslama bu.yanlış bir şeyi bunun daha da yanlışı varken sen bundan nasıl şikayet edersin diye mi bastırıyorsunuz hep.kocasından surekli hakaret işiten birine de bu ülkede kocasından dayak yiyen insanlar var ayıp ayıp sus otur mu diyorsunuz

soyadı bence sorun değil de kütük sıkıntı
eşimin dedesinin kütüğü hiç gidip görmediğimiz bir ilçede kalmış
eşimin de orda benim de :KK43:
Beni de geçen gün hastaneden aradılar, doğrulama için kütüğü soruyorlar; önce kendi kütüğümü söyledim, sonra bir sessizlik oldu telefonda:halay: Neyse ki karşımdaki kadındı da anladı içinde bulunduğum durumu

Soyledım aslında hatırlamıyor . Green carda başvurduk tek soysım yazmıştı daha demın baktık cıkmadı zaten . Çıkarsa gudemezsek görürsğn dedı ıyıkı çıkmamış . Ben 27 yıl kullandım o soyadı vazgeçmek ıstemedım
hee green carda sorun olabiliyor bak... greene başvurduğunda nişanlıysan ve evlendiysen bir sürü neden soruları soruluyor.
green card ı alırsınız da sorular cok sorulur. belki daha uzun beklersin.

Benim de 2 soyadım var.10 tane ismim olsaydı bile babamın soyadından vazgecmezdim 35 sene gururla taşıdığım soyadını evlendim diye neden değiştireyim ki.iki soyadını taşımaktan da mutluluk duyuyorum şuan. Esinizin bu konuda size karışmaya kizmaya hiç hakkı yok.Karışıklık olsa da yıllardır kullandığınız ailenizden gelen soyadınızı kullanmak en doğal hakkınız.karışıklıktan şikayetçiyse onun soyadını bırakın o zaman hatta o da sizin soyadınıza geçsin.
Evet ondan şıkayetcı . Problem olacak . Milleri kullanamıyoruz soyad yüzünden . Kızıyor neden yaptın djge

Uzun olabilir.
Hollandada okuldaki ogrenmenlerin ismi ornegin su sekil W.U.I.J de Witte- de Jong.
Ben senin yerinde olsaydim kizlik soy ismimi cekerdim. Simdi gelip dram yapmya gerek yok babamin soy ismi frlan diye. Bence gereksiz boyle seyler. Olay buyudugunde,olmadi boyle diyip kocanin soy ismini kaldirdiginda, kocana verdigin sozu tutmadiginda baban sana " aferim kizim,bosaniyosun ama soy ismimden vazgecmemissin" mi diycek?
Tabi bi ornek cok uc bi ornek.
Ama huzurlu evini boyle huzursuz etmek gereksiz.

feminist değilim pek tabii. 2 soyisim kullanıyorum. Hatta nüfus kağıdım değiştiğinde nüfus kütüğümün eşimin kütüğüne taşınması, daha önce hiç görmediğim bir yerde doğmuşum gibi kütüğümün orası olması bile canımı sıkmıştı açıkçası. 2 ismim var 2 de soy ismim.
Sıkıntı oluyor mu ya

Back
X