Kızlar bir bakın.....:(

esmergirl356

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2008
778
1
0
İsveç
Merhaba kizlar,

Ya aslinda buyuk bir derdim filan yok ama yinede bunu yazmak istedim..
sizlerin görüsü bana yardim edebilecegine inaniyoruum..
benim sorunum su : çok çabuk etkilenmek.. :1no2: ya herseyden etkileniyoruumm.. duydugum bisey olsun, okudugum bisey , tv de gordugum bisey, etkilenmek istemiyoruuum ama... yani çok hassas'im galiba.. ama byle etkilenince.. hemen o seyin benim de basima gelebilcegi aklima geliyo, iste korkular filan, =( bende bilmiyorum neden böyleyim .. acaba kendime özgüvenim mi yok ..diye düsünüyoruum .. ya gerçekten artik boyle olmak istemiyorumm.. nasil yapabilriim sizce? veya bnim gibi olan varmi acaba?
mafoldumben
Simdiden yazacaginiz cvplar için tsk ediyoruumm :'((

aslında cok kötü bırsey bendede bu sey var ama cok asırı degıl
yanı sadece hastalanma konusunda bıraz panıgım ama ıyı bırsey degıl
bırde cok fazla herkesı düsünyrum annem yapma dıyor erken yaslanırsın dıyor
mesela sımdı onlardan ayrı tatıle geldım aklımda onlarda
acaba kardesım gec gelır mı eve annem ne yapıyor yoruluyor mu babam söyle fılan
ama sanırım bunun adı vesvese yanı ınsan bunu kendı engelleyebılır bence
nasıl yaparsın bılmem ama düsünme olacaksa önüne gecemzsın zaten

insan etkileniyor tabi sürekli olumsuz seyler var tvde ve toplumda
ben sahsen su sekilde basa cikiyorum

"allah büyüktür allah beni korur" bu düsünce icimi ferahlatiyor

etkılenmekte haklısın canım ama sunu da unutma ki bırseyın olacagı varsa zaten olur... o ızledıgımız duydugumuz haberlerde baslarına bırsey gelen ınsanlarda bılemezdı baslarına bı iş gelcegını ama hersey Allah'tan deyıp dua etmekten baska yapcak bırsey yok cnmm

Hepimiz ister istemez etkileniyoruz elbette.
Ben de haberleri genellikle gözleri dolarak izleyen tiplerden biriyim.
İnsanın aklına "Benim de başıma gelir mi?" sorusu da takılabiliyor ama bu tüm hayatını etkileyecek bir şey olmamalı.
Anlıktır ve etkisi geçer.
Eğer hayatını etkiliyorsa sanırım yardım alman gerekir.

o etkilenme herkeste oluyor ama önemli olan sürekli onu düşünmemek.anlık etkilenmelerin olması çok normal yoksa insan her duyduğu gördüğü şeyin başına geleceğini düşünürse sonucu hiçte iyi olmaz.kendiniz başarabilirsiniz bunu yenmeyi

dogru söylüyosunuz kizlar... =( ama galiba elimde olan bisey degil...istemeyerek oluyo...aklima takilip kaliyo.. ve her zaman hep aklima geliyo .. sonrada canim sikiliyo :bbo:
ya ne olursa olsun simdi mesela biri bana benim hakkimda bisey bile dese..ondan bile etkileniyoruumm.. :1no2: ya hassas oldugumdan diye dusunuyoruum...ben :gitme:
ben genç bi kizim 18 yasindayiim .. yani bu yasimda buyuk buyuuk dertlerim yok.. ama bende bilmiyorum neden boyle oldugumu..
acaba etrafimdaki insanlardan mi kaynaklaniyo, ailemden filan.. mesela benim annem de byle herseye cni sikilir.. kafasina takar filan...
yani ne biliim acaba baskalarinin yuzunden mi ben boyleyiimm.. ben kendimi anlatamiyoruuum yaa.. kendime sinir oluyoruum boyle iste.. hep yanlis ifade ediyorum zannediyorum kendimii ...... mafoldumben

Günlük yaşantımızda olumsuzluklar o kadar çok ki etkilenmemek mümkün değil.
Tam tersi duyarsızlık olsa sorun vardır.
Tabi etkileniyorum diye kendimizi de salmamamız lazım. Üzüntü de sevinç de yaşanması gereken duygular.
Pozitif duygulara ağırlık verelim. Sağlıklı olduğumuz her gün için şükredelim.
Ne kadar negatif yüklenirsek o kadar bizim aleyhimize.

İnan yalnız değilsin,başta kadın olmamızdan kaynaklı ama bazılarımız daha da fazla hassas olaylara karşı..
Ben de senin gibiyim hemen etkileniyorum mesela facebook gibi paylaşım sitelerinde kan ya da şiddet içerikli video paylaşanlara dayanamam hemen uyarırım..Çünkü izlemesem bile sadece başlığından bile etkilenirim..Ki açmaya hiç cesaret edemedim zaten.Bir kere korkmuştum hani böyle sonunda çığlık atarak insanları korkutan videolar var ya..Nefesim kesilmişti zor kendime getirdiler..O günden beri daha da arttı bu hassasiyetim.İnsanın geçmişiyle çok alakası olduğunu düşünüyorum..Eğer kişi geçmişinde travma yaşamışsa ya da çok zor günler atlatmışsa daha korkak,ürkek oluyor.Ben de çok düşündüm çaresini ama tek çaresi psikolog sanırım..

yaşınla alakalı diye düşünüyorum ben.çünkü piskolojide duyguda zayıflama diye bişey var bişeyi ilk defa yaşadığında verdiğin tepkiyi 2. defa yaşadığında vermezsin zamanla düzelecektir eminim...

Aslında herkes bazı şeylerden etkilenir. Aşırıya kaçmadıktan sonra sorun yok. Ama çok rahatsız oluyosan bir psikolog yardımı alabilirsiin.

Haklisin galiba... miss_bayby tsk ederim a.s
_Lilium_ bence dogru soyluyosun... byle seylerin insanin geçmisiyle alakali oluyo... genelde... :1no2: ya ben zaten gidiyorum psikologa.. bence cok guzel bisey.. bazi insanlar sadece deliler psikologa gider zannederler..ama nrmal hayatta herkesin gitmesi gerekir diye dusunuyorum ben , çunku çok yarari oluyo gercekten...
ya ama sizce nasil , veya ne yapabilriim ben bu tür davranislarim, boyle hissetmemin geçmesi için ?? :çok üzgünüm:
yardiimm ediin bana kizlar .. mafoldumben

bende biraz etkileniyorum.. hatta mesela artik sürekli evlilik ve ask konusunda
kötü seyler duymaktan görmekten, benim sevgilim olursa ya aynisi yasarsam diye
korkularim olustu ve adeta sanki duyduklarimi yasamis gibi bir bikkinlik var..
bu yüzden mesela önceden bu forumdaki "bir derdim var" bölümüne hep bakardim..
ama artik bir iliski veya evlillik hakkinda konu acildiysa bakmiyorum..
kötü haber basligi görünce konuyu acip bakmiyorum, tvde görünce kanal degistiriyorum..
yoksa kafayi yer insan tabiki bana göre...

ah keşke bende öyle olsam.çok kayıtsızım,soğukkanlıyım

zamanla azalacaktır merak etme

Nasil olsam ?? mydecember fisfisfis tam anlamadim =/
ins senin dedigin gibi olur zamanla azalir.. ya genelde .. kendime güvenim azaldigi zaman ben boyle oluyorum... yksa genelde boyle degiliim.. bu korkular filan olmuyo bende...

yerimseniben

iste tam benim yasadigim sey'de bu platonik_ask.... ama bu her konuda ... oluyo ..
ama kendi kendime... " boyle dusunme.. kendini yipratirsin.. takma kafaya dusunme" diyorum , offfff.... :bbo: :1no2:
Canim çok sikkiiiinnn....

dogru soyluyosun reyyan..bende senin gibiyiiimm...
cooook Fazla baskalarini dusunuyoruumm... annem, ablam , kardeslerim, yok amcam'mis yok yengemmis.. hep hep hep.. baskalariini çok dusunmem bazen beni cok yipratiyo...
sonra içimden diyorum "bnim basklarini dusundugum kdr onlar beni dusunuyo mu diye" ya herseyi kafaya takmamam gerek beniimm... mafoldumben mafoldumben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…