• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar bir fikir verin hele..

noram

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2016
4.756
20.519
308
34
kızlar iyi akşamlar.. Ben tercih yapıcam bu hafta memurluk için ama çok kararsızım, herkesle konuşuyorum ama nedense tam karar verebilmiş değilim. 1.5 yıllık evliyim, istanbulda yaşıyorum, şu an halihazırda ptt de çalışıyorum. İstanbulda mesleğimle ilgili kadro açmamışlar, düz memurluk var sadece. Ama nevşehir ve ankarada kendi mesleğimin kadroları açıldı ancak 1 yıl eş durumu tayini isteyemiyorum, 1 yıl sonra istanbula gelicem inşallah( bu süre maksimum 2 olabilir ama hiç olmamış daha önce) ve düz memurlukla arasında 1000 lira gibi ciddi bi fark var, siz olsanız kendi şehrinizde 1000 lira az düz memurluk mu yoksa 1 sene eşinizden ayrı maaşı daha yüksek kendi mesleğiniz mi? Eşim desttekliyo bu arada kv-kp de destekliyo,çocuk yok sizce?

Mantikli olani yapin ,1 sene ayri kalin hem ankara cok yakin hafta sonlari gider gelirsiniz ,
1000 tl az para degil

1000 lirayla hafta sonları gayet görüşülür yani .
Ankara da okuyan bir tanıdığım her hafta sonu İstanbul'daydı .

Ben eşimi bırakmazdim bir hafta bile çok bana kaldık bi sene bilemedim

ankaradaki işin maaşı yüksek, ek göstergesi özlük hakları da daha yüksek mi... ek göstergede fark varsa derece kademeniz arttıkça - atıyorum 15 yıllık memurken - aradaki fark daha da artabilir, ayrıca emekli maaşınız da fark eder. hem eşiniz hem de aileniz desteklerken bence ankaradaki işi tercih etmeniz sizin için daha mantıklı. üstelik kendi mesleğiniz derken teknik bir kadro falan mı mesela, mutlaka maaş tatmini iş tatminini de etkiler bu da bütün hayatınızı etkileyecektir. çocuk da yokken 1 yıl çabuk geçer. hakkınızda hayırlısı.

benim de eşim işi dolayısıyla 7 ay kalmıştı ve sürekli burdaydı:) ben de gider gelirim, zaten o da gider gelir

Eee ne güzel işte hem monotonluktan kurtulursunuz . 2. belki 3. flört dönemi geçirirsiniz . ;)
Kalkıp 5 yıl değil ki , 1 yıl gözünü açıp kapayıncaya kadar geçer . Zaten çocukta yok .
Şuan geçim durumunuzu bilmiyorum ama +1000 lirayı çocuk yokken düşünüyorsanız çocuk varken ... :halay: ohooo yani

Bence gidin 1 yıl sabredin. Özlük haklarınız daha fazla olur.

Mesleğinde yükselmen daha sağlıklı..
Bende 1.5 yıl eşimden 900 km uzakta bir şehirde görev yaptım ve eş durumu tayini ile evime döndüm.Zor bir süreçti ama şimdi iyi ki gitmişim diyorum.Her anlamda bana katkısı çok oldu..

ankaradaki işin maaşı yüksek, ek göstergesi özlük hakları da daha yüksek mi... ek göstergede fark varsa derece kademeniz arttıkça - atıyorum 15 yıllık memurken - aradaki fark daha da artabilir, ayrıca emekli maaşınız da fark eder. hem eşiniz hem de aileniz desteklerken bence ankaradaki işi tercih etmeniz sizin için daha mantıklı. üstelik kendi mesleğiniz derken teknik bir kadro falan mı mesela, mutlaka maaş tatmini iş tatminini de etkiler bu da bütün hayatınızı etkileyecektir. çocuk da yokken 1 yıl çabuk geçer. hakkınızda hayırlısı.
teknik hizmet, özlük hakları da ek göstergeleri de daha iyi ve makas git gide açılcak kesinlikle. Sadece net maaş arası 1000 lira oynuyo, yolluk filan da yok.

Eşimden ayrı kalmak istemezdim kesinlikle. Birde her haftasonu gidip gelmek ayda 500 tl gibi bir rakama denk geliyor ekstra masraflarda çıkıp bu rakam çoğalacaktır. Bende 500 tl eşimden ayrı kalacağım zamandan daha kıymetli değil.

Edit: sanırım ultra duygusal düşünüyorum :KK14:

Mesleğinde yükselmen daha sağlıklı..
Bende 1.5 yıl eşimden 900 km uzakta bir şehirde görev yaptım ve eş durumu tayini ile evime döndüm.Zor bir süreçti ama şimdi iyi ki gitmişim diyorum.Her anlamda bana katkısı çok oldu..
yöneticiler sıkıntı çıkartırlar filan dediler bana korkuttular, kolay kolay göndermezler dediler, ben de tereddütte kaldım yoksa gitmek ilk tercihim

Eşimden ayrı kalmak istemezdim kesinlikle. Birde her haftasonu gidip gelmek ayda 500 tl gibi bir rakama denk geliyor ekstra masraflarda çıkıp bu rakam çoğalacaktır. Bende 500 tl eşimden ayrı kalacağım zamandan daha kıymetli değil.
tamam ama 1 yıl sadece ardından 20 yıl daha çalışcağımı düşünürsek 1 ev parası ayrıca aradaki fark gitgide artacak

tamam ama 1 yıl sadece ardından 20 yıl daha çalışcağımı düşünürsek 1 ev parası ayrıca aradaki fark gitgide artacak

Siz cevap verene kadar ben minik bir edit yaptım duygusal düşündüğüme dair. Mantıklı düşününce gitmek daha iyi olabilir elbette ama başka bir secenek bulmaya çalışırdım sanırım

Ben öğretmenim özlük hakları daha iyi olan bir memurluğu seçmeniz sadece maaş da farketmetmez yıllarca çalışacaksınız. Bence gidin bir sene sabredin.Sonra eş durumu ile gelirsiniz.

Back
X