Kızlar çikolata kisti tüp bebek

Ben 2024 mart ayında başlarda 3-4 cm olan sonradan 1 sene içinde 14 cm e çıkan çikolata kistinden ameliyat oldum. kist varken çok denedik ama malesef olmadı tabi nasıl olsun bebek kafası kadar vardı dedi doktorum Ultrasonda bile tüm ekranı kaplıyordu fazlasıyla büyüyünce açık ameliyat oldum sol tarafımdaydı. Üzerine 3 aşılama denedim olmadı. Şimdi tüp bebek sürecindeyim ve sol taraftan da yumurtlamam oluyor çok şükür. Amh değerim ameliyat öncesi 5 di. Ameliyattan sonra 2 ye düştü. Şimdi nasıl bilmiyorum gerçekten ama sağ taraftan umutluyum diyelim.

Çok haklısınız. 30 yaşındayım bende sağda kini aldı soldakini bıraktı doktor ağrı kesici alarak yazıyorum..

Yaşınız kaç. Solda ki kistiniz alındıysa hala şansınız var demektir doktor bir şey demedi mi

Hemen hemen durumumuz aynı canım sadece ben 33 yaşındayım ben de ilk tüp Bebek denememi yaptım tuttu ama kanamam var gebeliğim devam ederim bilmiyorum 2 günde bir kontrol için kan vericem ve istirahat deyim daha yeni herşey yani. Bu arada kistten ötürü sağ yumurtaliklarimi toplayamadikar sadece sol toplandı bir tane transfer edilecek embriyo oldu
Birde bu liste en iyi gelen şey sülük attırmak canım ben pişman oldum bir ay oncesinde attirmadigima Ocak ayında yaptırmıştım diye yaptırmadım ama ilaçlar 4 den 6 ya çıkardı

Son düzenleme:
Bende çift taraflı 5’er cm çikolata kisti var. İlk deneme negatif oldu. Geride embriyom yok sıfırdan başlayacağım
Tedaviye başlamadan eğer yaptira bilirsen sülük attır kist için canım çünkü ilaçlar çok büyütüyor malesef kistleriseninde birde iki tarafta da varmis Allah yardımcın olsun

Merhaba ben de 15 cm lik kistimi aldırdım iki hafta önce. Ameliyattan önce embriyo dondurtmuş muydunuz? Ameliyattan sonra ne kadar süredir deniyorsunuz? Benim de çok kafamı kurcalıyor beklemeyip transfer mi olsam acaba diye

Merhaba ben de 15 cm lik kistimi aldırdım iki hafta önce. Ameliyattan önce embriyo dondurtmuş muydunuz? Ameliyattan sonra ne kadar süredir deniyorsunuz? Benim de çok kafamı kurcalıyor beklemeyip transfer mi olsam acaba diye
Geçmiş olsun öncelikle umarım çabucak toparlanırsınız. Ameliyattan önce donduramadım malesef hızlı gelişti süreç ama öyle bir fırsatım olsaydı kesinlikle dondururdum çünkü kistin olduğu tarafta kaliteli yumurta bulmakta zorlanıyorlar genelde. Ameliyattan sonra 1 sene denedik olmadı aşılama yapıldı olmadı şimdi tüp bebek sürecindeyim. Doktorunuz sizi farklı değerlendirecektir zaten bu konuda. Diğer hastalardan daha farklı bir durumda oluyor genelde yumurtalarımızın durumu.

Teşekkür ederim doktorum ameliyat öncesi embriyo dondurmam için tüp bebek merkezine yönlendirmişti. Benim iki taraftan da kist alındı. Diğeri de 7-8 cm. Ameliyattan önce amh çok iyiydi. Şimdi nasıldır Allah bilir tabi. Daha ölçtürmedim. Ameliyat öncesi doktorum olumlu konuşmuştu çocuk konusunda 6 ay deneyebilirsiniz diye. Ama ameliyat sonrası derin endometriozis hastası olduğum çıktı ortaya. Çocuk konusunu fazla geciktirmeyin dedi. Sanırım yine de iki üç ay deneyeceğim. Artık allahın takdiri. Gerçekten belalı bir hastalık. Umarım en kısa zamanda bebişimize kavuşuruz

Merhaba benim de doktora gittiğimde birden öğrendiğim 7 cm bir çikolata kistim vardı bu sitelerden neler neler araştırmadım o an ki psikolojik durum gerçekten çok farklı insan bir anda sanki hiç çocuğu olmayacakmış hissine giriyor.biz öğrendikten sonra hemen korunmayı bıraktık tabiki ama yaklaşık 8 ay boyunca olmadı bir şekilde engelliyor bu bir gerçek ama tamamen umutsuz olmakta yanlış alternatif tıp ürünleri falan denedim soğan kürü İngilizce karbonatlı vs ama inanın bu büyüklükteki kistlere bir çözüm yok bu bir gerçek 1 cm bile küçülme olmadı bunları denediğimde sonrasında kafaya koydum uzun bir süre olmazsa aşılamada değil direkt tüp bebek yaptıracaktım ve öyle de oldu tüp bebeğe karar verdik ve yaptırdık çoook şükür ki ilk denemede olumlu sonuç oldu şuan 5 aylık hamileyim sadece bunu eğer herşey olumlu giderse buraya yazacağım diye şartlandırmıştım kendimi vah tüh etmek inanın hiçbir işe yaramıyor evet pozitif olmak ta zor ama dermansız bir dert değil eğer yumurtlamanız ve çatlaması gerçekleşiyorsa tüplerde bir sıkıntı yoksa ki bunun için rahim filmi gerekli düzenli doktor kontrolünde yumurtlamayı takip etmek gerekiyor bir de amh var tabi benim 1.10 gibi bişeydi çoğu insana göre düşüktü yaşım 32 ama olacak olan inanın bir şekilde oluyor sadece bu zamanlarımızda umutsuz ve mutsuz olmayın 7-8 ay denedikten sonra eğer maddi olarak sıkıntı yoksa tüp bebek deneyin bu kötü bişey ya da anlatıldığı kadar psikolojik yoran birşey değil öyle bir anlatmışlar ki tüp bebeği yok antidepresan ilacı gibi yok hormonlarım şöyle oldu psikolojim bozuldu asla inanmayın böyle şeylere bu bir tedavi süreci bu şekilde düşünün evet iğne yapılıyor ama küçücük birşey evet ilaç veriliyor ama çoğu vitamin bu ilaçların yani demem o ki sadece olacağına inanın eğer olmazsa o zaman oturup üzülün eğer illaki üzülmek gerekiyorsa yani bişeyleri denedikten sonra da olmuyorsa baştan üzülmenin hiçbir anlamı yok Bu mesajı birçok sitede paylaşacağım çünkü bende ilk öğrendiğim günlerde çokça şey araştırdım bu siteden herşeyi denedim hep bana yakın olan birinin hikayesini okumak istedim hep bir olumlu sonuç görmek istedim

katılıyorum.... Tüp bebeği insanlar sosyal medyada vs. psikolojik olarak çokm yorucu,bitirici,yıpratıcı bir süreç gibi anlatıyorlar duygusal dramayla. Tabiiki herkesin süreci çok farklı ama en azından şu anki koşullarda tüp bebek gibi bir tedavi seçeneğimiz mevcut ya olmasaydı? Tüp bebek tedavisini öcü gibi gösterdiler ve ben bu yüzden tedaviye bir yıl geç başladım. Sürecin aslında gayet normal olduğunu bilsem daha erken bile başlardım. Asla çekinmeyin korkmayın tüp bebekten. Durumunuzu da dermansız dert,veba gibi görmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…