- Konu Sahibi Eylul lina
-
Çok haklısınız. 30 yaşındayım bende sağda kini aldı soldakini bıraktı doktor ağrı kesici alarak yazıyorum..Benim tek diye biliyordum yıllarca tüp bebek doktorum tek tarafta ama odalı çift dedi.kimse görmemişti daha önce bence ultrason cihazları daha gelişmiş oluyor merkezlerin.ben de çok denedim klomenler çatlatma iğneleri sonra baska kistler çıktı Allahtan adetle gitti.yasınız gençse deneyin ama benim gibi 32 lerde baslayıp beklemeyin benim yaşım 36 şimdi diyorum keşke önce deneseymişim
Yaşınız kaç. Solda ki kistiniz alındıysa hala şansınız var demektir doktor bir şey demedi miBen 2024 mart ayında başlarda 3-4 cm olan sonradan 1 sene içinde 14 cm e çıkan çikolata kistinden ameliyat oldum. kist varken çok denedik ama malesef olmadı tabi nasıl olsun bebek kafası kadar vardı dedi doktorumUltrasonda bile tüm ekranı kaplıyordu fazlasıyla büyüyünce açık ameliyat oldum sol tarafımdaydı. Üzerine 3 aşılama denedim olmadı. Şimdi tüp bebek sürecindeyim ve sol taraftan da yumurtlamam oluyor çok şükür. Amh değerim ameliyat öncesi 5 di. Ameliyattan sonra 2 ye düştü. Şimdi nasıl bilmiyorum gerçekten ama sağ taraftan umutluyum diyelim.
Yaşım 31. Bugün doktordaydım sol taraftan yumurtlamam sağ tarafa göre daha az. Kist ameliyatlarından sonra işlemin yapıldığı tarafta yumurtlama kalitesi azalıyor malesef.Yaşınız kaç. Solda ki kistiniz alındıysa hala şansınız var demektir doktor bir şey demedi mi
Hemen hemen durumumuz aynı canım sadece ben 33 yaşındayım ben de ilk tüp Bebek denememi yaptım tuttu ama kanamam var gebeliğim devam ederim bilmiyorum 2 günde bir kontrol için kan vericem ve istirahat deyim daha yeni herşey yani. Bu arada kistten ötürü sağ yumurtaliklarimi toplayamadikar sadece sol toplandı bir tane transfer edilecek embriyo olduÇikolata kisti olup tüp bebekte olumlu sonuç alan var mı ? Amh 2.40 kistim sağda 4 cm 25 yaşındayım doktorum ameliyat önermedi amh daha cok düşer diye çok tedavi denedik ama olmadı 5 senedir 6 ay daha süre verdi olmazsa tüp bebek dedi ama sonuç alamam diyede korkuyorum rahim filmim temiz çıktı eşimin ileri spermi az çıktı
Tedaviye başlamadan eğer yaptira bilirsen sülük attır kist için canım çünkü ilaçlar çok büyütüyor malesef kistleriseninde birde iki tarafta da varmis Allah yardımcın olsunBende çift taraflı 5’er cm çikolata kisti var. İlk deneme negatif oldu. Geride embriyom yok sıfırdan başlayacağım
Çok haklısınız. 30 yaşındayım bende sağda kini aldı soldakini bıraktı doktor ağrı kesici alarak yazıyorum..
Merhaba ben de 15 cm lik kistimi aldırdım iki hafta önce. Ameliyattan önce embriyo dondurtmuş muydunuz? Ameliyattan sonra ne kadar süredir deniyorsunuz? Benim de çok kafamı kurcalıyor beklemeyip transfer mi olsam acaba diyeBen 2024 mart ayında başlarda 3-4 cm olan sonradan 1 sene içinde 14 cm e çıkan çikolata kistinden ameliyat oldum. kist varken çok denedik ama malesef olmadı tabi nasıl olsun bebek kafası kadar vardı dedi doktorumUltrasonda bile tüm ekranı kaplıyordu fazlasıyla büyüyünce açık ameliyat oldum sol tarafımdaydı. Üzerine 3 aşılama denedim olmadı. Şimdi tüp bebek sürecindeyim ve sol taraftan da yumurtlamam oluyor çok şükür. Amh değerim ameliyat öncesi 5 di. Ameliyattan sonra 2 ye düştü. Şimdi nasıl bilmiyorum gerçekten ama sağ taraftan umutluyum diyelim.
Geçmiş olsun öncelikle umarım çabucak toparlanırsınız. Ameliyattan önce donduramadım malesef hızlı gelişti süreç ama öyle bir fırsatım olsaydı kesinlikle dondururdum çünkü kistin olduğu tarafta kaliteli yumurta bulmakta zorlanıyorlar genelde. Ameliyattan sonra 1 sene denedik olmadı aşılama yapıldı olmadı şimdi tüp bebek sürecindeyim. Doktorunuz sizi farklı değerlendirecektir zaten bu konuda. Diğer hastalardan daha farklı bir durumda oluyor genelde yumurtalarımızın durumu.Merhaba ben de 15 cm lik kistimi aldırdım iki hafta önce. Ameliyattan önce embriyo dondurtmuş muydunuz? Ameliyattan sonra ne kadar süredir deniyorsunuz? Benim de çok kafamı kurcalıyor beklemeyip transfer mi olsam acaba diye
Teşekkür ederim doktorum ameliyat öncesi embriyo dondurmam için tüp bebek merkezine yönlendirmişti. Benim iki taraftan da kist alındı. Diğeri de 7-8 cm. Ameliyattan önce amh çok iyiydi. Şimdi nasıldır Allah bilir tabi. Daha ölçtürmedim. Ameliyat öncesi doktorum olumlu konuşmuştu çocuk konusunda 6 ay deneyebilirsiniz diye. Ama ameliyat sonrası derin endometriozis hastası olduğum çıktı ortaya. Çocuk konusunu fazla geciktirmeyin dedi. Sanırım yine de iki üç ay deneyeceğim. Artık allahın takdiri. Gerçekten belalı bir hastalık. Umarım en kısa zamanda bebişimize kavuşuruzGeçmiş olsun öncelikle umarım çabucak toparlanırsınız. Ameliyattan önce donduramadım malesef hızlı gelişti süreç ama öyle bir fırsatım olsaydı kesinlikle dondururdum çünkü kistin olduğu tarafta kaliteli yumurta bulmakta zorlanıyorlar genelde. Ameliyattan sonra 1 sene denedik olmadı aşılama yapıldı olmadı şimdi tüp bebek sürecindeyim. Doktorunuz sizi farklı değerlendirecektir zaten bu konuda. Diğer hastalardan daha farklı bir durumda oluyor genelde yumurtalarımızın durumu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?