kızlar çok kararsızım yardım lütfen ,isim konusunda yardımm???!!!

melike0607

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2015
29
8
1
37
33 haftalık gebeyim..inşallah bir kızım olacak..isim konusunda çok kararsız kaldık..aslında beğendiğim isimlerin çoğu etrafımda olduğundan farklı isim olsun bizimkisi de dediğimizden bu isimleri daha çok düşünmeye başladık..
yanlız şöyle bi sorun oldu bu beğendiğim isimleri etrafımıza söylediğimizde ela ya hela diye dalga geçerler..

derin e de bi arkadaşım ergenlikte seninki ne kadar derin,ne kadar derine alabilrisin gibi konularla dalga geçilebilir,derin isimli kişilerde biraz karmaşık kişiliğe sahip oluyorlar,derin ismi kızlarda tehlikeli gibi şeyler söyleyince aklım iyce karıştı..

sizce hangi isim daha güzel,sizin fikirlerinizi de almak istiyorum.....yorumlarınızı merak ediyorum..yardım lütfennn....

bu isimler böyle olunca defne isimlerini de düşünmeye başladık şimdi...

derin
ela
defne

Bende derin ismini koymayı düşündüğüm isimler aradındaydı..bana da diyenler oldu ..
Çok dalga geçerler dediler ama bu ergenlikte olan dalga kısmını şimdi senin yazından okuyunca iyce soğudum bu derin isminden...
gerçekten çocukluk ve bu ergenlik döneminde yaşananların psikolojiye etkisinin büyük olduğunu bi psikolog arkadaşım söyledi..herşeyi düşünerek koymalısın demişti..
Oyüzden yazdığın şeyler önemli dalga konuları kesinlikle gözardı edilemez..

Isim koyarken sadece ismin soylenimi guzel diye koymamak gerek kisi ismiyle yasar manasininda guzel olmasini da gozardi etmemenizi tavsiye ederim benimde kizim 6 aylik erva koyduk ismini sevval istedik erva da karar kildik nasip olurda bir kizim daha olursa sevval koymayi istiyorum

Defne de sabun neticede, kizinizi " gel defne sabunu" diye cagirabilirler. Dalga gecen her isimle gecer. Icinize ne siniyorsa onu koyun, herkesin zevki kendine has, evladi da.

Isim koyarken sadece ismin soylenimi guzel diye koymamak gerek kisi ismiyle yasar manasininda guzel olmasini da gozardi etmemenizi tavsiye ederim benimde kizim 6 aylik erva koyduk ismini sevval istedik erva da karar kildik nasip olurda bir kizim daha olursa sevval koymayi istiyorum
Kesinlkle katılıyorum..ismin manası çok önemli..mesela ben derini önceleri düşünüyordum,söylemesi güzel kaç aydır içimde derin duygular besliyorum ona bi bağlantılı sonuçta diye..sonra herşeyiyle düşününce,etraftakilerin yorumuyla birleşince öyle mantıksız geldi ki derin ismi...bi kere çocuğuma özellikle 7-8 yaşlarında soruluyo bu soru adının manası ne deseler..vereceği cevap dip,sığ olmayan,tabanına uzak çocuk ne diycek işte annem beni içinde taşımış derininde adımı da o yüzden derin mi koymuş diycek...çok çok saçma mantıksız geldi..
Bir de isimler insanların kişiliğini etkiliyor gerçekten ...yine derin isminde olanlar adı üstünde çok ince ince eleyen derinden karmaşık çok karışık duyguları olan kişiler oluyo diye bi çocuk psikoloğu arkadaşım söyleyince vazgeçtim bu isimden ve çok manasız geldi gerçekten..
Sizin koyduğunuz ve düşündüğünüz isimler ve manaları güzel gerçekten..adıyla yaşasın erva:nazar:

:) tesekkurler sizde insallah saglikla sihatle kuzunuzu kucaginiza alip cennet kokusunu koklarsiniz insallah :) birde size tavsiyem bazi internet sitelerinde isimlerin manalari dogru bicimde yazilmiyor dikkat edin bende sizin gibi cok fazla arastirdim ceylin buglem isimlerini cok sevdim soylemi hostu manalarida guzeldi fakat detayli arastiri ca oyle olmadigini gordum :KK43:

Defne de sabun neticede, kizinizi " gel defne sabunu" diye cagirabilirler. Dalga gecen her isimle gecer. Icinize ne siniyorsa onu koyun, herkesin zevki kendine has, evladi da.
İyi ki de böyle sorup geri dönüşümler aldım...insan bazen anlık yanılmalara kapılabiliyo o yüzden özellikle isim konusunda farklı insanların da yorumunu almak gerek...yine en son biz değerledirip karar veriyoruz tabi ki ama o anda duygular hormonlar farklı oluyo..hep sabit aynı düşünüyo insan bazen geniş düşünemeyebiliyor...etrafı özellikle isim ve tecrübeler konusunda dinlemek kesinlikle gerekli...ben çok insan duydum..kızımın adını o zamanlar beğendim koydum..bilseydim şöyle yapardım şunu koyardım gibilerinden çok duydum...başka şeyleri bilemem ama..isim konusu söyleniş,sesleniş,manası,dalga konuları herşeyiyle çok çok önemli...böyle konuyu kimseye sormadan ben bunu beğendim koyar geçerim diye düşünmemek gerektiği kanısındayım...dediğiniz gibi dalga geçilecekse herşekilde geçerler ama defne sabunu deselerde en azından diğer müstehcenlik içeren dalga konuları kadar etkilemez kişiliğini..en azından bir manası var Yunan mitolojisindeki perilere verilen isim). Ayrıca tüm mevsimlerde güzel kokulu yaprakları olan bir ağaç gibi..ilk önemli olan da bu önce anlamı sonra söyleniş hitap...sanırım gebelik sonuna kadar iyi bir isim analizci olup çıkıcam

Ela cok guzel bir isimmis :)
ama ben inci veya gökçe koyarim sanirim:)
Cevap için teşşekkürler..ela söylenişi özellikle çok güzel çok hoşuma gidiyor..ama anlamı göz rengi olunca biraz etkisi azalıyo şöyle köklü bi anlamı olsa ela diycektim belki

Back
X