kızlar cok kötüyüm spermiyogram cok kötü çıktıı yorumlayın lütfenn

Kizil Deniz

Yiğit anası:)112
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2007
2.264
137
363
40
kızlar şimdi yazıyım degerleri kötü ama ne kadar kötü bilmiyorum lütfen yorummm
sayım(m/ml 22
toplam motif(a+b+c):36
progresif(a):0
viabilite 0,5
sitoplazmik artık: 22
irregülar kontur:35
akrozom molforme :7
akrozomsuz:3
TANIIIIIIIIIIIIII: ASTENOZOOSPERMİ
kızlar ben şimdi nöbetteyım üroloji doktoru hemen varikosel dedı okadar kötümü yaa lütfen yorum yapınnnn ben offlıne olsam bile yorum yapın acarım boş zamanımdasenağlamasenağlama:a015::çok üzgünüm:

Canım ne bu ya ben bunu anlayamadım pek.
a+b+c+ dediği hareket çeşitleri mi?

Şimdi bunu nerde yaptırdın?

Eşinde iltihap felan da olabilir,bunu da göz ardı etmeyin,bir de daha önceki spermiyogramlar nasıldı?

Tek bi yerede yaptırdığın testle hareket edemezsin.

Bir de 3 ay öncelerde felan eşin ilaç kullandı mı??????

canım tıp fakültesine yönlendirmişti doktor en ıyı sonuc cıkar diye ilaç falanda almadı a ileri hareket demekmiş oda % 0
ben bu kadar kötü olsun istemıyordum kendımı sucluyorum boşbogazlık ettım kötü olsun dedim

a+b+c galıba tüm hareketlı sperm sayısı normalı %50 ve üstü yazıyo (((

Öyle deme canım ya olacağı varmış.

Ama şu da bir gerçek ki sperm değerleri aydan aya çok büyük değişiklikler gösterebilir.Yani şimdi böyle çıkması her zaman spermlerin bu şekilde olduğu anlamına gelmez.

Belki eşin ateşlenmiştir farketmemeişsinizdir.Ya da sperm verdiği ortam onu germiştir ondan kaynaklı olabilir.

Benim eşimde olurdu bu.Malesef wc lerde vermek zorunda kalıyorlar ve bu da onların psikolojisini etkiliy da spermleri.

Başka bi yerde tekrar yaptırın bakalım ne çıkacak.

Bizimde ilk ileri hareketli yüzde sıfır çıkmıştı.
Morfoloji alt sınır yüzde 4 dü.Bizim yüzde1 çıkmıştı.

Be değerler için kesin bi şey söylemek için asla 1 tane spermiyogram yetmez...

Kendinizi hemen koyvermeyin.Testi aynı yerde ve başka yerde tekrarlayın.

Benim eşim sırf bu test için varya ankaraya düzen labaratuvarına gitti.Allahtan oranın sonuçları daha iç açıcı çıkmıştı.

üroloji hemen varikosel dıyo moralımı bozdu yaa pekı canım kecı boynuzunun ne kadar etkısı var hareketlılıge gercı bılmıyorum böylesı dahamı hayırlı belkı dırek asılama

üroloji hemen varikosel dıyo moralımı bozdu yaa pekı canım kecı boynuzunun ne kadar etkısı var hareketlılıge gercı bılmıyorum böylesı dahamı hayırlı belkı dırek asılama

Canım belki sonuç geçici bi durumdur,sakın bu ihtimali göz ardı etmeyin.

Hemen eşine keçi büynuzu pekmezi al.İlk hafta sabah akşam 2 yemek kaşığı.Sonra sabah akşam 1 yemek kaşığı.aÇ KARNA..

Sol sol su içsin....

Fındık ve ceviz,ayrıca arı sütü,polen bal karışımıda alıyosun.Ondanda arada 1 tatlı kaşığı alsın.

Sen de adaçayına başla hemen.Bunlar ilk aydan itibaren yavaş yavaş etkisini gözteriyo.Ama tam etki 3. aydan sonra canım.Aceleye gerek yok ok .a.s

derram cigim hemen panik yapma benim esiminde ilk sperm testi cok kötü cikmisti hatta doktor yüzüme karsi senin bu adamdan cocugun olmaz tüp bebek onada sadece yüzde 40 sans veriyorum dedi
sonra doktorumuzu degistirdik tabi bu zaman icersinde esime keci boynuzu kürü hazirladim yaninda muzlu balli süt pekmez yani her seyden verdim gittigimiz doktor esimin sperminde kesin olarak sorun olmadigini söyledi gayet normal dedi spermler degisken olurmus stresten felanda kötü cikabiliyormus yani ama doktorun ameliyat diyorsa bence vakit kaybetmeden ameliyat olmali bu ameliyattan sonra hamile kalan cok kisiyi gördüm ben emin ol bu sorunu ikiniz el ele vererek atlatacaksiniz
hersey gönlünce olsun sevgiyle kal a.s.

Ya hemen tek bir sonuca göre olmasınlar ama bi kaç test daha yaptırsınlar.

Gerçekten değişken bu değerler.

Zaza muzlu süt demişken aklıma geldi.Erkekler için sütlaç bulunmaz hint kınası gibi önemli kızlar.bunu ben denemedim ama Lokman Hekim kitabında bu da vardı.

Derramcım asla umutsuz olmak yok.Her şey düzelecekkkk.

derramcım bu sonuçlardan anlamam bence yazılanları dene hemen umutsuzluğa kapılma testi tekrar yaptırmanı önerebilirim sadece

sana tavsiyem ilk olarak keci boynuzu kürüne basla bunun yaninda keci boynuzu pekmezi ,muzlu balli süt ,her gün bir kase domates corbasi , taze sikilmis havuc suyu benim aklima gelenler bunlar gercekten ise yariyor tecrübe konusuyor esimin son sperm sonuclari inanilmaz cikti

derramcım ben de senin gibi dün yaşadım bu şoku..
morfoloji:0(sıfır)dendi diğer değerler normal gibi görünüyor
ne yapacağımı bilemez bi haldeyim..darkçım sen tecrübelisin bu konuda?sen de de morfoloji sorunu vardı di mi?ne öneririsin?

kızlar doktorum baska bı hastanedeydı (özel anadolu hastanesi eskişehir)bana ısrarla tıp fakültesınde yaptır en iyi sonucu o verıyor dedı düşünün kendı hastanesındede yapılıyor ama oyaptırmadı bende daha cok bundan umutsuz oldum ben neysem ne de eşimm cok kötü olduu canlarım ılgınıze cok tesekkur ederım ben bılecıktekı doktora sordum direk varikosel dedi ama burdakı doktorlar iyi degıl içinde oldugumdan bılıyorum önce kendı doktoruma gösterıcem bakalım ne dıyecek inşaallah hayırlısı olur

Canım her ay farklılık gösterebiliyor testler haberin olsun.Bizde bir de sıvılaşma problemi de vardı.Hepsi geçti.Kırmızı ginsengli bir bitkisel ilaç, e vitamini, keçiboynuzu pekmezi sonra bir baktık test normale döndü:))Ümitsiz olma.hergün bunları içir sonra ameliyata karar verirsiniz, eğer değişiklik olmazsa.
Bende bir rahatlama olmuştu eşimde böyle problemler çıkınca:)Annesinin ağzı kapandı biraz:)) Eşime de destek oldum, gayet normal aslında, suç veya kusur değil.Bir de çevre baskısı olmasa. :1no2:

Sevgili Derram,
Durum hiç de kötü değil. Yıllardır sperm kalitesini değerlerini yüksetlmek için denemediğimiz ilaç, yöntem kalmamıştı. Doktorum artık kurcalama bu değer yükselmez diyordu ama umut dünyası.
Sonunda İngiltere'de ürologların irregular biçim ve/veya morfoloji bozukluklarına önerdikleri bir ilaca ulaştım. Eşim bu ilacı 3 ay boyunca içti. Şimdi çıkardığı spermlerin 2 katını çıkardı ve morfolojik açıdan da %2 oranında gelişme oldu. (Bunun bize imkansız olduğu söylenmişti) Kaldı ki, ben bu kürü denemeden önce kendi kendime gebe kalmıştım şekerim... Gerçi bebeğimzde kromozomal anomali olduğundan yaşamadı. Ondan önce de br mikro enj. denemesi ve başarısızlık....
Şu anda 2. mikro enjeksiyonumu yaptırdım ve 17 Martta sonucumu alacağım. İnşallah bu iyi haberi sana da verdiğimde morfolojik bozuklukların aslında ne kadar önemsiz olduğunu anlayacaksın.
Sana tavsiyem, doktorların söylediklerini çok fazla dikkate alma. Dediğim gibi bize %2 şans vermişlerdi ama ben bir kez de olsa başardım. Ayrıca bu sonuçların değişken olabileceğini, eşinin stres, yemek alışkanlıkları, alkol ve sigara kullanımına göre değişiklik göstereceğini unutma.
Ufacık bir tavsiye daha,
Eşinde irregular kontur var yani şekli bozuk spermler var, ayrıca akromozom malforme (yani kromozom bozuklukları) var. Yani durumun bana benziyor.
Dediğim gibi, sana verilen yüzdeleri, mümkün değil sözlerinin hepsini bir kenara at ve eşine, kendine dur bakalım de. Herşeyi biz yapacağız de. Biz bu işi başaracağız demen gerekiyor. Yoksa sebep sorguladığın sürece zaman kaybından başka bir işe yaramayacak.
Dualarınla birlikte bir mikroenjeksiyonun şahane olacağını düşünüyorum. Umarım herşey gönlünce olur.
Sevgi ile kal,
Soracağın bir şey olursa her zaman yardıma açığım...

umarım bu sefer bize güzel haberlerle gelirsin canım

Rabbim bu eeklerimiz için yüzümüzü güldürsün sınavımız bu özlem olsun bebeklerimizie kavuşalım inşallah

canlarım hepınızden allah razı olsun en kısa zamanda kucagınızı hayırlı bebişlerle doldursun rabbim eşimi bi bebek sever gıbı severım ben 2,5 yıldır hep sorun bende bılınıyodu ama bi günde bunu yüzüme vurmadı şimdide diyo annemlere söylıyım sorun bende dıyım cok duygulandım yaa gercı kayınvalıdem yüzüme karsı bışı demedı ama arkamda dedımı bılemem hepınızın tavsıyelerını yapıcam cok tesekkur ederım darkım zazacım melekoglum çitos özgürce sakura meralun cok saolun benım bı sperm bılgım yok 2 yıl önce yaptırmıstık ilçede 53mılyon cıktı sayı hareketlılı %70 ama nasıl hareketlı oldugu acıklanmamıstı birde sakuracım kromozom bozuklugu demişsin aşılamayı etkılermı yada bu kadar hareketsızken asılama yapılırmı bana sence yoksa direk tüpmü aslında biraz sevındım dırek asılamaya gecerız belkı ben asılama istiyorum zaten doktorum yumurta takıbı dıye tutturmuştu sonra spermlere göre hareket edıcez dedi ama ileri hareket %0 asılamadamı kar etmıcek bana valla kıslar sizlerıde sıkıyom ama benı bır tek sız anlıyorsunuz canlarımmmmmmmm

Derramcigim Selam,
Asilamayi hareketliliğin etkileyip etkilemeyeceğini sormuşsun. Guzelcigim, hareketten ziyade sizde skil bozukluğu var. Yani morfolojik bir problem. Aslinda bunları benden duyman doğru olur mu bilemem ama, iyi bir doktora da danışmanı tavsiye ederim.
Sizdeki sıkıntı hareketle de ilgili ama daha cok kromozomal malformasyon (kromozomlardaki bozukluklar)- gerçi bunu sprem testi ile nasıl anladılar orası da muhallak. Cünkü spermlerde ve yumurtalarda olusan malformasyonlar PGD denilen preimplantasyon Genetik Tanı adlı bir testle ortaya cıkar. Ki bu da mikro enjeksiyon yaptıran ve ileri erkek kısırlığı taşıyan kişilerin yumurtalarına yapılsın. Çünkü bu tip çiftlerin bebeklerinin tutunma problemleri olur. Yani kromozomlar bozuk olduğundan hamile kalınsa bile düşük yaşanma ihtimali vardır. Bu tip kaygıları gidermek için ve de bebekte oluşan down sendromu, trizomi vs. gibi hastalıkları elimine edebilmek için ağlıklı yumurtalar bu test ile seçilir. O yüzden sadece bir sperm testi ile bu sonuca ulaşmak biraz zor.
Gegelim asilama yapilir mi soruna. Vallaha bize birakın asilamayı, tüp bebek bile olmaz dedi doktorumuz. Cünkü spermler yumurtayı dolleyemiyor yani hareketli sprem var ama sekil bozukluğundan dolayı dollese de sen farkında olmadan düşürüyorsundur. Bu nedenle mikro enjeksiyondan başka çareniz yok denmişti. Nitekim bu cevaptan sonra hiç gitmedimse 5 doktora gittim, Amerika, İngiltere, Kanada'da embryologlara daniştim, geçekten de böyle imiş. Bu yüzden doktoruma güvenmeyi öğrendim.
Eger sizde sekil bozukluğu varsa, ki bence bunu hemen doktordan teyit etmelisin, mikro enjeksiyondan başka care yok. Ve bence asilama ile %20'lik sansı değerlendireceğine, mikro enjeksiyonla %50'lik bir şansla başlaman bence daha akıllıca. Tabii ki doktorunun önerecekleri de çok önemli.
Canımcığım,
Durumundan, doktorunun söylediklerinden haberdar et beni. Umarım Allah yollarınızaçar ve tabii ki benim de elimden gelen yardımı yapmaya hazır oldugumu bilmeni isterim.
Bu arada kayınvalide olayını da fazla kafaya takma cunku sorun sende de olsa onda da olsa sonuç aynı, sizin bir bebeğiniz yok. Tıpkı buradaki tüm bayanlar gibi... Burada suclu aranacağına bizleri maddi ve manevi desteklerini esirgemeyerek yüreklendirseler, belki en azından şu çevre baskısını yenmiş oluruz canım benim, öyle değil mi?
Sevgi ile

Derram seni o kadar anlayabiliyorumki bizde ilk test sonucunu gördüğümüzde sanki dünya yıkılmış bir biz kalmış gibiydik.İleri hareket Yavaş ileri hareket hepsi sıfırdı varikoselde yoktu üsetlik nedni bilinmeyendi 2 defa yineledik ikisindede aynı çıktı.3 ay boyunca arı sütü kullandı eşim.ve sonunda tüp bebek için yola çıktık ve yine test yaptırdığımızda inanılmaz bir artış vardı nerdeyse rapor alamıyorduk.ama eşimde morfoloji bozukluğuda olduğu için tüp bebeğe mecbur gibi bişeydik birazda beklemek istemedik.Yani gerçekten dünyanın sonu değilmiş bir zaman sonra alışıyorsun 1 er ay arayla 3 defa testi yenile ve mutlaka arı sütü ial aktardan bu bal ile karışık oluyor,gerçekten faydası oldu bizde.. Kendinide strese sokma sonuçta allah herkeze veriyor bebişini öyle yada böyle er yada geç..Tıp o kadar ilerlediki artık umutsuzluk boşmuş ben bunu artık daha iyi anlıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…