- 18 Kasım 2007
- 2.264
- 137
- 363
- 40
- Konu Sahibi Kizil Deniz
- 

kızlar şimdi yazıyım degerleri kötü ama ne kadar kötü bilmiyorum lütfen yorummm
sayım(m/ml 22
toplam motif(a+b+c):36
progresif(a):0
viabilite 0,5
sitoplazmik artık: 22
irregülar kontur:35
akrozom molforme :7
akrozomsuz:3
TANIIIIIIIIIIIIII: ASTENOZOOSPERMİ
kızlar ben şimdi nöbetteyım üroloji doktoru hemen varikosel dedı okadar kötümü yaa lütfen yorum yapınnnn ben offlıne olsam bile yorum yapın acarım boş zamanımdasenağlamasenağlama:a015::çok üzgünüm:
canım tıp fakültesine yönlendirmişti doktor en ıyı sonuc cıkar diye ilaç falanda almadı a ileri hareket demekmiş oda % 0
ben bu kadar kötü olsun istemıyordum kendımı sucluyorum boşbogazlık ettım kötü olsun dedim
üroloji hemen varikosel dıyo moralımı bozdu yaa pekı canım kecı boynuzunun ne kadar etkısı var hareketlılıge gercı bılmıyorum böylesı dahamı hayırlı belkı dırek asılama
Sevgili Derram,
Durum hiç de kötü değil. Yıllardır sperm kalitesini değerlerini yüksetlmek için denemediğimiz ilaç, yöntem kalmamıştı. Doktorum artık kurcalama bu değer yükselmez diyordu ama umut dünyası.
Sonunda İngiltere'de ürologların irregular biçim ve/veya morfoloji bozukluklarına önerdikleri bir ilaca ulaştım. Eşim bu ilacı 3 ay boyunca içti. Şimdi çıkardığı spermlerin 2 katını çıkardı ve morfolojik açıdan da %2 oranında gelişme oldu. (Bunun bize imkansız olduğu söylenmişti) Kaldı ki, ben bu kürü denemeden önce kendi kendime gebe kalmıştım şekerim... Gerçi bebeğimzde kromozomal anomali olduğundan yaşamadı. Ondan önce de br mikro enj. denemesi ve başarısızlık....
Şu anda 2. mikro enjeksiyonumu yaptırdım ve 17 Martta sonucumu alacağım. İnşallah bu iyi haberi sana da verdiğimde morfolojik bozuklukların aslında ne kadar önemsiz olduğunu anlayacaksın.
Sana tavsiyem, doktorların söylediklerini çok fazla dikkate alma. Dediğim gibi bize %2 şans vermişlerdi ama ben bir kez de olsa başardım. Ayrıca bu sonuçların değişken olabileceğini, eşinin stres, yemek alışkanlıkları, alkol ve sigara kullanımına göre değişiklik göstereceğini unutma.
Ufacık bir tavsiye daha,
Eşinde irregular kontur var yani şekli bozuk spermler var, ayrıca akromozom malforme (yani kromozom bozuklukları) var. Yani durumun bana benziyor.
Dediğim gibi, sana verilen yüzdeleri, mümkün değil sözlerinin hepsini bir kenara at ve eşine, kendine dur bakalım de. Herşeyi biz yapacağız de. Biz bu işi başaracağız demen gerekiyor. Yoksa sebep sorguladığın sürece zaman kaybından başka bir işe yaramayacak.
Dualarınla birlikte bir mikroenjeksiyonun şahane olacağını düşünüyorum. Umarım herşey gönlünce olur.
Sevgi ile kal,
Soracağın bir şey olursa her zaman yardıma açığım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?