kızlar cok kötüyüm spermiyogram cok kötü çıktıı yorumlayın lütfenn

canım saracımm allah razı olsun bu imtihanıda atlatacagız inşaallah bana dua et

canım kilo okadar sorun degıl bence ne kılolu ınsanlar hamıle kalıyo benım temmuzda 3 yıl olacak bebiş isteyelı bende pko vardı ama hormoınlar ıyı oldugundan bende cok etkı göstermıyodu yanı cok zararlı degıldı benım 2 yıl öncekı spermıyogram ıyıdı şimdi sayı 22 mılyona düşmüş benım ıkıncı hormon tahlılım olacak hsg bende cekılmedım allahım inşallah bizi bekletmez hayırlı bebişler versin bize inşaallah aminn canımmm

allahım inşallah bize çok fazla arattırmasın derramcım...sen n eyaptın aşılama ,tüp ilan denedin mi hiç?

yok canım ben 4 ay gonaphene ve catlatma ıgnesı olmuştum dölleyemedık yumurtayı doktorum 2 ay daha kullan dedı ama spermıyogram kötü cıkarsa dırek asılama yaparız dedı bakalım 24 ünde gıdıcem ne dıyecek allahım hayırlılarını nasıp etsın inşaallah bebek ısteyen herkese hayırlı saglıklı ve uzun ömürlü bebekler nasip etsinn canımm

yok canım ben 4 ay gonaphene ve catlatma ıgnesı olmuştum dölleyemedık yumurtayı doktorum 2 ay daha kullan dedı ama spermıyogram kötü cıkarsa dırek asılama yaparız dedı bakalım 24 ünde gıdıcem ne dıyecek allahım hayırlılarını nasıp etsın inşaallah bebek ısteyen herkese hayırlı saglıklı ve uzun ömürlü bebekler nasip etsinn canımm

anladım canım..bakalım ben de bi gideyim doktora sonuçlar ne çıkacak ne diyecekk..ama hiç aşılama filan düşünmem gibi geliyor.olmazsa çok moralim çöker çünkü..gerçi tüp de kesin tutacak dite bişey yok ama olasılık daha yüksek en azından..maddi olarak da oldukça yüksek meblalar..

Derramcığım,
Şöyle açıklayım.
ph: 8 (Bu değer normal)
yuvarlakH.(m/ml)SHÖ:0 (Yuvarlak kafalı sperm)
viabilite(motil/immotil)0,5 (Yaşayan sperm)
SPERMOSİTOGRAM(krugerkriterlerine göre) (Dünyada sperm sonuçalarını değerlendirmek üzere 2 kriter vardır. Birisi Dünya Sağlık örgütü kriterleri ve diğeri de Kruger Kesin Kriterleri. Senin testin Kruger kriterlerine göre değerlendirilmiş.)normal:20 (normal sperm)
baş:mikroseral:3 (Spermin baş kısmındaki anormallikler)
irregülar kontur:35 (Şekil bozukluğu olan spermler)
akrozom malforme:7 (Kromozom anomalisi olan spermler)akrozomsuz:3 (Akromozomu olmayan spermler)
sitoplazmik artık:22 (önemsiz….)açılaşma:3 (önemsiz….)
kıvrık:7 (kıvrık başlı spermler)
ekstradan bunlarda yazıyo sakuraa ben şimdi napıyım önce kendı doktorumamı gösterıyım stres kromozomları etkılemez heralde kocam ben stres yaptım dıyoda
(Stres kromozmları değil şekil bozukluğuna biraz etki ediyor. Şekil bozukluğu olan spermler de kromozmları bozuk olan yumurtalara sebep olur)

birde ben tıp fakültesınde yaptırdım doktorum ısrarla oranınkını ıstedı kendı hastanesınde ıstemedı en ıyı sonucu tıp verır dıye bu morfoloji ileri hareket oluyo galıba

(Morfoloji demek, yapı demektir. Yni spermişn başı. Boynu, gövdesi ve kuyruğuna ait yapısal analizi ifade eder. Eğer bunlarda anomaliler var ise o zaman kromozom bozukluğundan şühelenilir.)

Ama sana şunu söyleyim: Bak şekerim bu adamcağızın kaç tane spermi var ona bak. Morfolojik açıdan yüzde kaçı hasarlı ona bak. Örneğin 40 milyon spermi olsun yıkandıktan sonra %2si canlı ve morfolojisi düzgün olsun. 40.000.000 x 100 /2= 2,000,000 tane sağlıklı sperm yapar. Sen de mikro enjeksiyon tedavisine girersen hepi topu çıkaracağın yumurta sayısı 25 olsun. Bu 2,000,000 sperm içinden en güzelleri seçilecek ve sana transfer edilecek. Yani şu sayı kısmına, hareketliliğine, yaşayan sperm sayısına, morfolojiye o kadar kafayı takma çünkü spermler yıkandıktan sonra senin çıkarabildgin yumurta sayısı kadar sağlıklı sperme ihtiyaç duyulacağından bunu kafaya takmaya gerek yok.
Arakadasların dediği gibi sperm sonucları aydan aya, durumdan duruma değişir. Yani stress, alkol, sigara vs. Ama bunu iyileştimenin çok da fazla yolu yok eğer varikosel değilse. Bu yüzden sen onu bunu bırak ve bir an once doktorundan ona aşılama mı yoksa tüpbebek mi yapmanız gerektiğini öğren. Başka birseye kafanı takma. Üzülmeyi gerektirecek hiçbir gösterge yok bence durumunuzda, emin ol daha daha kötü vakalardan bebek sahibi olan kaç çift tanıyorum...
Sevgi ile

Derram , bence şuan eşinde ileri hareket ve morfoloji bozukluğu olduğu için rapor almanız çok basit aşılama değilde mikro dene.Zaten büyük ihtimalde aşılama olmaz derler.Çünkü bizede aynı şeyleri söyledilr.bizdede hem ileri 0 hem morfoloji berbattı say 55 milyondu ama aşılama olmaz dedi dr.Fakat mikro da şansımızın çok yüksek olduğunu söyledi.Çünki biliyorsun mikroda hız ve şekil önemli değil.Ben inanıyorumki mutlu sona ulaşacaksın.

Bizimde morfoloji berbat ve ileri sıfırdı.Ama aşılama önerildi.Nasıl oluyor bu?
Hatta dr. bizi göndermişti gidin bi 6 ay sonra gelin demişti.Aşılama için.
Şans olmasa derler mi?Sanmam.

Ben bu spermiyogramın çok değişken olduğunu biliyorum.Bakın bizde değişik yerlerde yaptık ikiside kruger mesela ama değerler çok farklı.İnceleyen embriyolog çok önemli.

Tek bir spermiyogramla zaten tüp bebek merkezleri de karar veremez.Öyle hemen tüpe geçmek kolay değil.Kriterlere uyan hastalar hemen geçebiliyor.Ama özel yapılcaksa onu bilemem.

canlarr hepınıze selamlarmoralım ıyı allaha şükür doktoruma anca 24 marta randevu alabıldım ona canım sıkıldı :kızgın:benım için bi gün bile cok önemli onlara göre 2 hafta atmış hiç önemlı degıl :((kecı boynuzu pekmezı aldırdım onu içiriyom eşime kendımı kötüye alıstırıyorum.cocugu oolmayıpta mutlu olan insan cok ne bılıyım ben işimi kış tutayımda yaz cıkarsa bahtıma :))) doktorum bana spermıyogram kötü çıkarsa dırek asılama demişti bende beklemek ıstemıyorum olmazsa rapor alıp dırek mikro(bu mikroda direk spermler yumurtayla döllenıyo galıba tüple karıstırıyorum yanı tüpbebekten daha cok şans:)) bende hormon tahlılerımı yaptırdım bu arada tsh lh e2 bunlar normal cıktı prolaktin 44 cıktı biraz yüksek ama cok etkılemıyo sanırım yada umarım:):) şimdilik kocamla ilgileniyorum devamlı ona pozitif enerji veriyorum:asigim:kızlar devlet bızım arkadasa tüp için 1 yıl sonraya gün vermiş:(( oda özelde hersey dahıl 3 milyara yaptıracakmış özelde yaptırmak ıstesem benden rapor isteyeceklermi?zaman kaybetmek ıstemıyorum sankı hersey daha kötüye gidecekmiş gibi hissediyorum:(((darkım Şenizsen napıyosun canım benım maşaaallah degerlerın yükselıyo:hooray: allahım bozmasın inşaallah

sakuracım:asigim: bilgine hayran kaldım maşaallah benı cok ıyı aydınlattın canım allah razı olsun mikronun malıyetıde tüp bebek kadarmı yani 3 milyarmı?çitoscum bana kalsa yarın mikro yaptıracam:))asılamadanda ümidim yok gercı son söz doktorumda ama böyle gıderse degıstırmek zorunda kalıcam bir randevu 12 gün sonraya verılırmı yaa
esinticima.s. inşaallah allahım en kısa zamanda hayırlı bebişler versin cümlemize benım eşim 31 yasında cok degıl ama sankı bu işi uzatınca spermıyogram daha kötü çıkacak gıbıme gelıyo ona durumunu pekte söylemedım kecı boynuzunla düzelecek sanıyo kötü oldugunu söylesem daha stres yapacak ve daha kötü sonuc cıkacak:teselli:
bana önerdıgınız bütün yiyecekleri yedırecem :tomato:allahım artık hayırlısını versin sizler benım yanımda olunca güç buluyorum allahım hepinizden razı olsun sizleri seviyorumma.s.COLOR]

ama bebişimm bana gelecek olsa biliyorum engel tanımayacak ben yıne yolunda bulunayım allahım hayırlı bebişler verir inş. cümlemizee

bu arada kızlar benım konumun yanında işaret var neden oldukı böyle onaylama işaretı heralde biraz meraklıyımdır da jeyyar

bu arada kızlar benım konumun yanında işaret var neden oldukı böyle onaylama işaretı heralde biraz meraklıyımdır da jeyyar

İyi olmanıza sevindim minik kuşum :)
Sen iyi ol aman kocana söleme kromozom felan filan.zaten canı sıkılmıştır onun.

Bizim morfoloji kötü çıktığında eşim peşişan olmuştu.dr. deseydi bi de kromozom bozukluğu var diye ölürdü adam heralde.
Erkekler bizden daha pimpirikli canım.Ben içilen sigaranın spermlerde morfolojiyi etkilediğine inanıyorum.Eşim çok içer.Bir de iltihap çıkmıştı eşimde.Sanırım onların hepsi birlikte zaten çok kaliteli olmayan spermleri iyce bozdular.

Kürlerin işe yaşadığını 1 ay sonra bile görebilirsiniz.Bizim tam 3 ay olmuştu bak nasılda hızlandı yaramaz spermler.Kür 3 ayda tam etki gösteriyo çünkü.
Canım Biraz uzaklaşın bu konudan,kendinizi serbest bırakın bi süre düşünmeyin.
Gerçekten bişeyin üzerine düştükçe sanki ulaşılmaz oluyor.

Yaşam derslerinde Tuanay diyor ya:Sadece düşleyin,başka hiçbirşey yapmanıza gerek yok.Şimdilik böyle bir dinlenme size çok iyi gelecektir canım.Şeniz

canım benımm a.s. ürolog kızdırdı benı yaa daha varis olup olmadıgını bılmeden sadece teste bakılarak muayene etmeden hemen varikosel olsun dedi bilecikteki doktorlar hep böyle sevmıyorum onları :((((kendi doktorumuda degıstırcem heral bırde prolaktın yüksek yaa inş. daha fazla kötü bişey cıkmaz sende endişe yapma canım fındıgın senden meraklı bak sen beklemıyordun ama o konuverdı senden habersız bence senın gıbı bı anneyı bırakmaya hiç niyetı yokk (inşaallah)

canım benımm a.s. ürolog kızdırdı benı yaa daha varis olup olmadıgını bılmeden sadece teste bakılarak muayene etmeden hemen varikosel olsun dedi bilecikteki doktorlar hep böyle sevmıyorum onları :((((kendi doktorumuda degıstırcem heral bırde prolaktın yüksek yaa inş. daha fazla kötü bişey cıkmaz sende endişe yapma canım fındıgın senden meraklı bak sen beklemıyordun ama o konuverdı senden habersız bence senın gıbı bı anneyı bırakmaya hiç niyetı yokk (inşaallah)

Canım benim eşimde de bol lökosit çıkınca üroloğa gönderdiler.Muayene oldu da allahtan orda bişey çıkmadı.Öyle tek testle olmuyo benim bildiğim muayene şart.
Küçük yerlerde oluyor böyle sorunlar malesef.
Prolaktinde hamişliğe engel galiba.Belki o engellemiştir.Onu nasıl düşürceklermiş canım.Süt hormonu galiba o.Vücut kendini süt üretüyor sanıp gebeliğe izin vermiyordur.
Belki sizin de böyle ufak ufak şeyler yoluna girsse bakarsın bi sürpriz de siz yaşarsınız.
Bizde öyle oluyodu bişey bitiyodu başka bişey başlıyodu.Demekki zamanını bekliyomuş fındığım :) Nohut daha :))
Ben aslında onun ne kadar güçlü olduğunu biliyorum da,hani çok bekledik ya ondan gerginim :çok üzgünüm:
Yoksa güçlü olmasa aylardır tedavi görmedim kendi kendine geldi.Canım benim güçlü bebeişimmmm:emir_bebek::nazar:

Allahım sana da böyle güçlü verir inşallaaaaahhh

Derramcığım,
Tüp bebek ile mikro enjeksiyon hemen hemen aynı yöntemler, sadece mikro tüp bebeğin bir ileri aşaması, yani fiyat farkı yok. Zaten biliyorsun özel bir yerde yaptırıyorsan otomatik olarak sana SSK veya Emekli Sandığı indirimi (1000 YTL) yapıyorlar. Sana teklif etmeseler bile sen şansını zorla ve fiyatı düşürmelerini iste.
Sevgiler ve bol bol şanslar

karanlıgın en koyu hali aydınlıga en yakın olan zamandır diye bir söz varya belkı benım bu sorunlarım bı anda bıter darkım bak halen pozitifim :roflol: hepınıze mınnetarım burda atlattım bu kötü dönemımı allah sizden razı olsunn şu anda cok rahatım birde doktoruma göstersem şu testleri dahada rahatlıycam en kötüsüne hazırladım kendımı sizleri seviyorumm

kızlar bu kecı boynuzu pekmezını falan nasıl ve ne kadar içiricem eşimeac karnınamı içmesi gerekıyor şimdiden herkese tesekkurlerr

Back
X