Kızlar çok önemli bir konu. Hepinizden yardım rica ediyorum

Demetti

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2012
30
0
86
Kocaeli
ÇOK YAKIN BİR AKRABAM VAR 16 yasında sevdiği cocuga kactı. o sıralar hemsırelık okuyordu, aılesıne karsı gelerek sevdıgı cocugu bırakmadı aılesıde şikayetini tek sartla gerı cektı. kızın okumasına ızın verecektı okulunu bıraktırmayacaktı. cocuk madde bagımlısıydı ve kıza bıraktıgını soylemıstı tahsıl meslek vs. hıc bırı yoktu ama kızın aılesı sahıp cıktı cocugun durumuda yoktu annesıde. dugun dernek yapıldı herseyı en guzelyıle yaptı kızın aılesı ev tutuldu esyalar dızıldı a dan z ye hersey. kız da okuldan gelır gelmez evının karısı oluyordu degme kadınlara tas cıkararıdı. kıralarını odeyemedıklerı ıcın kızın aılesı kendı bınalrına aldılar onları. meger cocuk maddeyı bırakmamış. calısmıyordu da. kızın annesı ıkı oglundan ayrt etmedı damadını ayakkabaına varana kadr aldı.. heresye ama hersey yaptı annesız buyudu dıye cocuk. daha analatamadıgım cok sey var. en son 2 hafta once cocuk kızın annesının kredı kartını alıp butun lımıtı kullanmıs ve evden kacmıs.. kız cok kotu oldu tamda sınav arefesı hemsıre cıkacaktı. kızın annesı bı sekılde soktu sınavara ve kızı alıp trabzondna bıze geldı. kız hala duzelırsen sana donerım dıyor. sız olsanız ne yapardınız bu yorumları ona okutacagız

Yuhh diyroum o kıza okursa... O insan hasta tedavisi zor bir hastalık bağımlılık belki bir ömür sürer hatta çoğu bağımlılar tedaviye yanaşmaz.. Hayatını heba edecek..

okutun bunu o kıza ben annesı babası olsam bı guzel sopalarım,damat ıyı nıyetlerını suistimal etmıs hala madde kullanmayı bırakmamıs ustune bırde kredı kartını alıp sonuna kadar kullanmıs guven vermeyen nankor bır ınsanı bırde affetmeyı mı dusunuyor!!!
yaşı kac başı kaç yaaaa ayıp valla

ben kızın yerinde olsam okurum hayatımı kazanırım o admla ömür geçmez bidaha dönersen çocukta olur kendine yaptığın kötülüğü bir cana daha yapma

Yuhh diyroum o kıza okursa... O insan hasta tedavisi zor bir hastalık bağımlılık belki bir ömür sürer hatta çoğu bağımlılar tedaviye yanaşmaz.. Hayatını heba edecek

Ben öncelikle madde bagimlisi birisinin sözüne inanipta ailemi birakip kacmazdim.
Kiz cok sansliymis ailesi tarafindan, yinede sahip cikmislar ne güzel.
Amma velakin kiz hayatini mahvetmekte cok israrli.
Burdaki yorumlari okusa ne olacak. Uygulayacagini pek sanmiyorum.
Keske Annesini daha fazla üzmeyip o esi denilen adamdan bir sey olmayacagini anlasa.
Ne diyeyim Allah kiza akil fikir, annasinede bol sabir versin.

Yuhh diyroum o kıza okursa... O insan hasta tedavisi zor bir hastalık bağımlılık belki bir ömür sürer hatta çoğu bağımlılar tedaviye yanaşmaz.. Hayatını heba edecek[/QUOTE]

AHH Bİ ANLATABILSEKK BACIM

harcanmaya hazır bir hayat daha... Allah o kızın anne-babasına acısın... Merhamet etsin. Evladını kendine layık olmayan birisi ile beraber görmek çok zor.

kız hemşirelik okuyor diyorsun, madde bağımlılığı hakkında araştırma yapsın.

bırakmak hiç kolay değil. tedavisiz bırakılmaz. alışkanlıklardan kurtulmak kolay mı?
bugün çay içmeyi bırak deseniz inanın çok ama çok zorlanırım.
ayrıca hamile kalırsa birsürü risk var.

tamam çocuk maddeyi bıraktı diyelim. meslek yok. çalışma yok. çalışmaya istek var mı bilmiyorum? anne-baba yardımı nereye kadar?

bence delikanlı bu kıza döner, bıraktım der, ama sadece madde temin etmeye yönelik para bulmak için...

bir hata yapmış, hatadan dönmesi için bir fırsat çıkmış. bence bunu değerlendirmeli... geçmişe sünger çekip, pırıl pırıl bir hemşire olarak işe başlamalı.

Okul yonetimi evli oldugunu bılmıyordu.. Zaten resıt degıldı nıkah halıyle kıyılmadı.. Teyzemde sart kostu zaten okul duymayacak dıye.. Kız okulu bıtırdı bu yıl hemsıre cıktı ama kendı de harap oldu abılerı teyzem enıstem de.. Cocukta hala senı kacırayım dıyor

kız çok şanslıymış ki ailesi sürekli yanında olmuş madde bağımlısı birinden bahsediyoruz burda hiç sözüne güvenilirmi allah aşkına neyseki kredi kartını alıp kaçmış daha kötü şeylerde getirebilridi onların başına para bulamayan maddeden kurtulamayan biri ne yapmaz ki... ne güzel ailesi okutmuş çok güzel bir mesleği olacak şaşkın halen oğlanı affedecegini söylüyor bence ilk önce kızın bir psikologtan yardım alması gerekiyor oğlandan kurtulması için....
oğlan maddeye bağımlı kız oğlana valla yazık o anne babaya kusura bakmasında o kızında ailesine bunu yaşatmaya hiç hakkı yok şımarıklık bu başka birşey değil Allah o anne ve babaya sabır ve güç kuvvet versin Allahım hiç kimseyi evladıyla sınamasın

Kızlar bunları tek tek okutacagm ona.. Oda heba oldu. Kuzenlerm katıl olacaklar (abılerı) kıyamet koptu ama ıllada sevıyorum unutamam dıyor. Teyzem bittii bitiii

Ailesi tamam ne güzel sahip çıkmış fakat hadi kız küçük düşünemedi ama aile 16 yaşındaki kızın sözünü neden dinliyor ki.. Alsınları kızlarını,evlendirmekte ne yani. Olmayacak duaya amin denmiş.

Herseyden önce eline meslegini almasini tavsiye ediyorum.
Daha gencecik, yazik olacak annesinin verdigi tüm emeklere. Ayriyeten 16 yasinda annesinin sözünü dinlemeyip kocaya kacinca noluyormus? Insanin hayal ettigi o pembe panjurlu evlerde yasanilmiyormus degilmi? Büyükler bir seye hayir diyorsa cogunlukla hakli cikiyormus degilmi?
Kimseyi kirmak istemem ama daha kücücük cocuklarin bu evlenme merakini anlayamiyorum.
Kocasi (!) cok iyi bir insan olabilir ama isin icine madde girince is degisir.
Madde bagimliligindan kurtulmak cok zor, kurtulmakta cok büyük irade ister.
O tedavi sürecide herkez icin cok yipraticidir, tekrar kullanmasida cok büyük bir olasiliktir.
Bu arada cocuguda acidim ben. Allah yanlis yolda olan insanlara yardim etsin. Cocuk kac yasinda?

Cok sansli bir kiz ailesi arkasinda durmus.
Henuz yasi kucuk oldugu icin kezinlikle yanlis kararlar veriyor.
bu durumda ailesi artik buna dur demeli.
Dinlemiyorsada cenesinin uztune birtane indirsinler, rahat oturur.. tovbe tovbe ( ben cok karsiyim sidete ama oda akilini basina almiyor)
anlasilan bencil ve kafasinin dike giden bir kiz, yoksa ailesini uzupde kacmazdi diye dusunuyorum.

bu durumda kizi korkumak cidden zor. Durdurmak zor, iki secenek verin.

gidip burnu surtulsun, belayla yuz yuze gelsin.
belki akli basina gelir ve gercekleri gorur.

ikinciside cenesine bir tane vurmak. 18 yasindan kucuk.. bu durumda kafasinin dikine gidemez. Ailesi ne derse onu yapmak sorunda.
18 yasina bastimi ne yaparsa yapsin.

ailesinide bukadar zora sokamazki insan, utanma, ahlak diye bir sey kalmamis!

ne guzel ailesi birde destek veriyor okumazsi icin.. kiymetlerini bilecegine birde zavalli aileyi mahvediyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Burada kızın ailesinde de hata var.

Daha liseye giden çocuğa düğün dernek yapmalar, ev tutmalar, elin cankisine sahip çıkmalar bence yanlış.

Kıza çok yüz vermişler galiba her istediğini yaparlarsa bunun sonu gelmez.

suan neyın ne oldugunun farkında degıl yasından dolayı .hersey tozpembe ona ama,

soyle3-4 yıl gectıgın de ben ne yaptım deyıp basını vuracak taslara

Demetti; canım merhaba..
Genellikle insanlar bi sorunu olduğu zaman ve özellikle de anormal tutumlar sergilediği zaman başına gelen olayı bir akrabasının olayıymış gibi aktarır.Eğer sen bu bahsi geçen kızcağız değilsen akrabanda olsa bu türk hastalıklı ilişkiler için kafanı yorma derim.Yok eğer bu kızcağız sen sen,o çocuktan önce bence senin bir psikiyatriye gitmen gerekir.İnsanlar tek doğarlar ama tek yaşamazlar.Doğan her insanın bir ailesi olur ve aileleri ile yaşar hayatın sorumlulukları ile birbirlerine karşı olan sorumlulukları paylaşırlar.Hiç kimsenin kendi zevki için ailesini, çavresindeki insanları hele ki onu gerçekten sevenleri perişan etmeye bi takım şeyleri yaşamak zorunda bırakmaya hakkı yoktur. Bu ne insanların arasında ne de Allah ın katında kabulü yoktur.Başta yazdığım gibi o kızcağız sen değilsen, önce onu tedavi ettirin,eğer sen sen lütfen git bir psikoloğa görün..
Umarım doğru olan yolu bulur, veya bulursun

Sevgiler

kız çok şanslıymşki ailesine onca yaptığına karşılık ailesi ona sahip çıkıyor...adı üzerinde madde bağımlısı şimdi bıraksa 20 yıl sonra tekrar başlar..hayat şartları her zorladığında kaçış yolu olarak geçecek ...ailesine bile onca şey yapmış ona yapılan iyiliğe karşı hala nasıl söyliyebiliyor seviyorum diye..

aynısını benim kuzenim yaptı bağımlı değildi sadece yapma etme dediler okulunu bitir öyle verelim dediler kaçtı gerizekalı kuzenim...neyse evlendirdik herşeyiyle tastamam kaçan kız gibi değil kimseye söylenmeden...sonuç kocasını başkasıyla bastı yaşları 16-17 akılları bir karış havada...koca iyi bir şey olsaydı adını gonca koyarlardı derdi büyüklerim...

ah kızım yapma bak bırakıp da gitmiş mesleğini eline al paranı kazan gez eğlen ailenle mutlu mesut yaşa yaşın daha küçük neleri çıkacak karşına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…