Kızlar çok önemli bir konu. Hepinizden yardım rica ediyorum

bak canım okuyorsan eğer

allah rızası için öte dünyada annenın babanın hakkını ödemek ve yüzlerine bakabılmek istiyorsan o çocuğu bırak GERİ DÖNME

ondan sana ne koca olur ne çocuğuna baba

20 li yaşlarına yenı varmışsındır..okulunu bıtır hemşire ol o zaman senın değerini bilecek süper yakışıklı bır delikanlıyla evlenır mutlu olursun

artık annenın babanın hakkını ver bu ınsanlar sana daha ne yapsın

Bu konuya benzer konularda yorum yaptim. Hemsire arkadasim....

1. Cok güzel bir anne ve baban var arkandalar sana sahip cikmislar degerini bil.

2. Madde bagimlilariyla hayat gecmez. Ya kendinden gececeksin hayatini zehir edeceksin. Ya da o kisiyi birakip hayata devam edeceksin

3. Madde bagimlilarin cevresinde verdigi zarar kendine verdiginden daha fazladir.

4. Madde bagimlisi bir kisi hayati boyunca kendi savasini verir. Istemese de her gün onlar icin yeni bir savastir. Madde bagimlisi karsindaki kisiye yapmiyorum dese de senin icinde hep bir süphe olacaktir. Rahat bir hayatin olmayacak ya yaparsa diye hep düsüneceksin.

5. Bugün annenin kredi kartini alan yarin olacak bebeginin icin gerekli imkanlarinida alir.

6. Her seye ragmen okumana ve egitimini birakmamana cok sevindim. Sectigin saglik sektöründe insanlara yardim etmek istersin ve edersin. Bu kisinin esin olmasi hayatini cok kötü sekilde etkiler. Calistigin zaman isinde bile olsan kafan hep onda olur...

7. Bu acilari yasamak icin cok gencsin. Talihsiz bir evlilik yapmissin. Sevgine saygi duyuyorum . Biraz da kendine bak hayatini yasa , hersey icin gec degil kimse seni kinamaz.

Son düzenleme:

bende seviyorum dedim, ama ailemi utandirmamak icin, dedikleri gibi okulumu bitirip daha sonra ise girdim.
tam 8 sene bekledim! ailem benimle gurur duyuyor en onemliside, ben kendimden gurur duyuyorum

Bir genç kızın kendini bilmeye başladığı andan itibaren istediği düşündüğü tek şey vardır evlenmek ve anne olmak. Bu kız ailesinin onaylamadığı fakat karşıda çıkamadığı bir evlilik yapmış (evcilik oyunu demek daha doğru) ve çocuk ne mal olduğunu çok geçmeden göstermiş. Bunu okuyorsa bir düşünsün o adamdan çocuklarına BABA olurmu???

Hayat şuan toz pembe geliyor bir kaç yıl sonra pembesi gidecek tozu kalacak......

öncelikle kız öyle bir ailesi oldugu için allaha sukretsın kı her durumda sahıp cıkmışlar ve kendısıde saglıkcı bır ınsan olmasına ragmen bagımlı bır kısının neler yapabılecegını bılmıyor mu eger onu gercekten sevseydı zaten bu zamana kadar bırakırdı bunun farkında degıl mı bence kendısıne yenı bır hayat kursun emınım kı gerı donup baktıgında ıyıkı vazgecmısım der ama bıraz daha uzatıp zamanını kaybederse genclıgıne yazık olur en guzelı yenı bır hayat....

bence hayat kuzenine bir şans daha vermiş ondan kurtulması için bence bu şansı çok iyi değerlendirsin ailesi arkasındayken

liseyi bitirmiş bence önlisansına devam etsin yeni bi hayat var bence önünde

bir daha ailesini bırakıp yüzüstü gitmesin çünkü bu sefer tekrar döndüğünde arkasına baktığında onu destekleyecek bir ailesi kalmamış olabilir

Asla ve asla dönmesin geri.
Eşi düzelecek olsa onca imkan içinde zaten düzelirdi.
Gencecik bir insan hemşire çıkacak mesleği olacak,ailesi arkasında.
Kimse için değmiyor hayatı zehir etmeye.Heleki düzelmeye niyeti olmayan bir insan için

Kızlar o kişi ben değilim ben 26 yasındayım o benım teyzemın kızı suan 18 yasında. Cok mucadeleller verıd aılemız. Kız en son kendne zarar verdı hep içine attı ama hep en sonunda krız gecırp bır yere vurarak ellerını kestı. Suan asla vermeyı dusunmuyor teyzem ve kuzenlerım ona sebep trabzondan bruaya getrdıler dün onu. Bırkac ay buralarda kalacak telefonunuda aldılar elınden.. Yuvam dağıldı dıye aglıyor. Hep buyuklerıımz durdurdu abılerını.. Kız ona neler yaptı öyle bir gelin oldu kı tum trabzonun dılındeydı hanımlıgı hem okulu hem evını ıdar ettı ama aıle hep arkasnda oldu sır hayatı kurtlulsun dıye. Teyzem özellıkle ogullarına karsı cıktı okulunu bıtrsın kızım hıc olmazsa dıye hep siper oldu herkese karsı. Daha neler var.. Suan ısyerndeyım hepınıze tek tek cvp atamıyorm ama hepınıznkını okuyorum canlarım benım hepınıze cok tesekkur ederım..

şimdiaffedecek kocasını aileside ikna olacak dönecek geri
sora kocası tekrar hata yapacak ya çalacak ya şiddet uygulayacak
o yine affedecek dönecek evine
sonra sil baştan bi daha
tam bir kısır döngü oluşacak
fırsatı varken okuyup ekmeğimi alsın eline hayatta bir defa yaşanıyor sadece
ailesininde kıymetini bilsin anne baba ikinci kez bulunmuyor zira
hakkında hayırlısını temenni ederim

Bir tarafta evlatları için herşeyden fedakarlık yapan, damatlarını evlatlarından ayırmayan bir aile,
Diğer tarafta yapılan bütün fedakarlıklara ''nankörlükle'' yanıt veren bir karaktersiz..
Ayrım yapabilmek için bunları okuması gerekmiyor ki!!
Oturup düşünsün biraz.. Ailesine daha fazla işkence çektirmek için mi affedecek o kişiyi?
Yazık derim hemde çok yazık.. Kaçarak işkencenin en büyüğünü yapmışsın zaten..
Daha fazla yapma ailene bunu bence.....
Kendini düşün biraz.. Önünde ne güzel günler var..

düzelme derken neyi kastediyor kızımız acaba arayı düzeltmemi yoksa eşinin tamamen hastaneye yatıp bağımlılığımdan kesin kurtuluşu,iş bulup çalışması,hayatını ideal olarak düzene sokması olarak bir düzeltmemi..ilk seçeneği düşünüyorsa hiç beklemesin şimdi araları düzelir yarına tekrar bozulur..ama eşinin kendisini tamamen düzelttiğine emin olduğu anda neden olmasın ama kendiside emin olsun geri kalan yaşantısını ziyan etmesin...

Anladigim kadariyla o bunlari idrak edecek psikoloji de degil. O suan cok sevdigi bir insani ondan ayirmis durumu var ve acisini yasiyor. Telefonu vs . kisitlanarak halledilemez. Bir cok internet sayfasinda bu konuda yazilanlar var.evinizde öyle bir imkaniniz varsa yardimci olun okusun. Bu yazilanlarin ciktisini bile okusa bir cok kisinin ayni fikirde oldugunu anlar. Psikolojik yardim almasi da sart. Umarim bunlari düsünür ve dogru olani yapar... Yoksa cok yazik .... Cok degil 3-4 yil sonra da ha cok aci ceker...

Son düzenleme:
aileye helal olsun diyorum ne çok taviz vermişler kızları için.Trabzonluyum bende bizde bu tarz olayların sonu iyi bitmez ama ailesi kızı ne çok seviyormuş ki onu bu kadar ŞIMARTMIŞLAR.
kesinlikle psikologa gitmeli intihara kalkışmış yada göz boyamak için ellerini camlara vurmuş.
eğer burayı okuyorsan sayın hemşirelik okumuş,aşkı gözünü kör etmiş ailesinin şımarık kızı kendine gel.aileni ve kendini bu kadar hırpalamaya ne gerek var.aşktan kimse ölmemiş ALLAH korkun yok mu????? eğer azıcık inancın varsa ALLAH'a sığın.
yok ben hatalarla yaşamak istiyorum dersende kendin bilirsin okumakla akıl sahibi olunmuyor.kusura bakma biraz sert gelir belki yazdıkarım ama doğrular bunlar.sende yaşın ilerleyince anlayacaksın neyin ne olduğunu.
ve olurda ben hatama devam ederim diyorsan ALLAH'ım ailene sabır versin ve senin yanında olmasın.

İlginç bir durum.

Benim akılma takılan konu şu oldu, kız lisede okuyor, okul yönetiminin evlendiğinden haberi yok, dolayısıyla nikah olmadı, sadece bir arada mı yaşıyo yani bunlar?

İmam nikahlı gibi bir şey mi, ben mi yanlış anladım?

Eğer yanlış anlamadıysam kızı geçtim bu aile de cahil.

Hadi aileyi de bi kenara bırakalım;

1 çocuk madde bağımlısı ve madde bağımlılarının tedavi olmadan kolay kolay kurtulamadığını hemşirelik okuyan kız nasıl bilmez? sözüne inandı, güvendi diyelim. Hemşirelik okuyan bu kız neden kan tahlili yaptırmaz sözde kocasına?

2 sözde koca kuzu kuzu gelecektir, pişmanım, kendimi tutamadım gittim (eroin/kokain her ne halt ise) aldım ama bi daha yapmam söz veriyorum diyerekten. ve ağlayıp kendini harap eden kız kocasını çok sevdiği için, affeder, her şeye bi çizgi çeker, yeniden başlarlar; çocuğun da bu sefer tedavi olması şartıyla.

3 sözde koca yalancının teki olduğu için tedaviyi de yarım bırakır, kaçar, kız yine kendini bitirir yuvam yıkıldı diye..

bu kısır döngü halinde ilerler..

cahilliğin bu kadarı diyorum.

bundan sonra kuzenin aklını kullanır da yoluna bakarsa kendine en büyük iyiliği yapmış olur. bu hususda yapılacak tek şey bu çünkü.

en başta hırsız....
adam sorumsuz...
çalışmıyo evine bakmıyo karısını muhtaç ediyo ailesine...
işi yok çalışma çabası yok...
en önemliside bağımlı bi hasta...
bu tür insanlar herkese herşeye ve hatta kendine bile zarar verebilir...
değermi yani....
böyle bi adam için geleceğini berbat etmeye...
gençlik bu zamanlar bu aile desteği bi daha gelmez...
uyanması lazım artık...
sonu yok zaten bu ilişkinin....
ben kızın ailesinin yerinde olsam bağlarım bu kızı yine de bırakmam o adamın ellerine...
ona dönerse dahaaaa çooook başı önünde dolaşır bu kızcağız...
allah yardım etsin...
bi de yatıp kalkıp şükür etsin ellerini öpsün ailesinin...
destek olan kızlarını kollayan insanlarmış...
yapılmaz onlara üzülmemeli böyle insanlar...

Son düzenleme:
Burada aile,olayın önüne geçememiş,pes edip onları birleştirmeye karar vermiş.
Aslında biraz oyalama yoluna gitselerdi,belki kız gerçeği görüp vazgeçecekti.

Çocuk hem bağımlı,hem hırsız...
Nasıl düzelecek ? Bağımlılık öyle tövbe edip bırakacak bir mevzu değil.
Hemşirelik öğrencisi bunu az çok biliyor olmalı veya bilmiyorsa araştırsın.

Yazık,çok yazık...O yaştaki kız arkadaşlarına baksın.Nasıl pırıl pırıl bir gelecek bekliyor onları.
Daha yolun başındalar,inşallah hayırlı kısmetleri olacak,kendilerine denk,iş güç sahibi gençlerle tertemiz bir hayat kuracaklar.
Kuzenin ise bağımlı ve hırsız bir adamla hayata 1-0 hatta 2-0 başlamaya çalışıyor.
Bulunmaz bir adam mı ? Sokakta hırsızdan uğursuzdan bol birşey yok !

Neyse sinirlendim,annelik duygularım kabardı.
Psikoloğa gitsin.Sorunlu tiplere takıntılı bağlılık hisseden kadınlar var.
İkna yoluyla doğruyu göremeyecek sanırım.

İyilik etmekte bir yere kadar, neticede her koyun kendi bacağından asılır. Bir an önce kurtulsun o kocadan. Ondan ne köy olur ne kasaba.

kızda biraz akıl varsa kocasıyla barışmasınböyle bir insanla evlenerek yanlış yapmış yanlışını tekrarlamasın.daha çok genç madde bağımlısı sorumsuz tembel ve hırsız bir erkekle ömür geçmez.umarım bu gerçekleri görür kendisine yeni bir hayat kursun o adamı hayatından silsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…