:((((( kızlar çok üzülüyorum

Haklısınız terk edilmek bu , tabiki kolay affedilmez. Ama bu kızlar da ailelerine sevdikleri biri olduğunu falan söylüyorlardır aileleri kabul etmeyince kaçıyorlardır diye düşünüyorum. Aile ılımlı yaklaşıp orta yolu bulma yoluna gitse belki kız kendi vazgeçecek o kişiyle evlenmekten.

Arkadaşım 24 yaşında ailesinin istemediği bir evlilik yaptı. Evlenmeden önce bir süre bekledi aile bi türlü ikna olmadı. Sonra arkadaşım da gitti evlendi. Keşke böyle olmasaydı. 1 çocukları oldu ailesi ne görüştü ne kız tarafından bir akrabasıyla bile görüşmesine izin verdiler. Yapayalnız yıllar geçti. Kaç defa barışmak istediler ama babası kabul etmedi. O ailesini özledi ailesi onu. 2. Çocuğu oldu o sırada barıştılar. Şimdi sabah akşam kızlarının evindeler, babayla damat gayet sıkı fıkı. Olan 7 seneye oldu. Ne kızlarının doğumunda yanlarında olabildiler. Ne kızları onların hastalığı, düğün, bayram vb zamanlarında gidebildi yanlarına. Yazık değil mi geçen zamana, yaşanamayanlara.
Tamam çocuğum hayatını yakmasın da hatalı bir evlilik yaptığını düşünüyorsam gittiği yerde yalnız olduğunu düşündürmek, kendin ettin kendin buldun gibi davranmak yerine istediği zaman bu hatadan dönebileceğini, yanlış giden evliliğine katlanmak zorunda olmayacağını, ailesi tarafından her zaman kabul göreceğini bilmesi daha önemli değil mi? Asıl yaptığının bir hata olduğunu anladığında geri dönecek bir yeri olmazsa hayatını ziyan etmiş olmaz mı?.

Yazdıklarımdan herkes kaçsın sonra barışırsınız anlamı çıkarmayın :) benim demek istediğim hiç böyle durumlar yaşanmaması için aileler çocuklarla daha ılımlı bir ilişki kurmalı, evlerinde rahat ve huzurlu bir ortam sağlamalı ki kimse rahat güzel evini ailesini bu şekilde terk etmesin.
Haklı olduğunuz taraflar mutlaka var
Keşke hiç yaşanmasa böyle şeyler.
Ama inanın o aileyi sız dışardan sıkı fıkı olarak görüyorsunuzdur. İçlerinde bu durumu sindirmemişlerdir, akıllarının bir köşesinde sürekli olarak duruyordur emin olun. Yakın çevremde bu tarz birşey yaşandı ordan biliyorum. Dışardan bakınca kaçan kız affedildi hata 7/24 eşi ve çocukları ile babaevinde. Cümbür cemaat çok mutlular. Ama içlerinde halen o kaçan kız, aslında o birşey hakketmiyor ama bizim yüce gönlümüz çocuklara kıyamiyor vs. Unutulmuyor yani, affetmek unutmak olmuyor.

Tartışılan şey başka birşey diyorum. Siz konu sahibinin bireysel özgürlüğünü savunmaya çalışmayın diyorsunuz. Konu sahibi zaten haksız, hiçbirşey hazır olmadan çocuk mu yapılır tamamen bencillik,sorumsuzluk. O ayrı. İnsanların burada söylemek istediği şey evlenmeden hamile kalması ya da cinsel ilişkiye girmesi zina olarak adlandırılıp doğal değil diyenlere bunun gayet normal olduğunu söylemek. Zina herkese zina ancak herkesin kendi tercihi. Burada sana uymayan fikri aşağılamak, ötekileştirmek doğru değil. Aynı şey diğer taraf için de geçerli.
İyi de o sizin normaliniz. Zina olduğunu hatırlatan da kendi normalini kendi doğrusunu yazıyor. Hakaret olmadığı sürece sorun yok herkes fikrini söylemekte özgür

İyi de o sizin normaliniz. Zina olduğunu hatırlatan da kendi normalini kendi doğrusunu yazıyor. Hakaret olmadığı sürece sorun yok herkes fikrini söylemekte özgür
İyi de bunu "doğal değil" tarzında mı açıklamalı? Kimse sizin gibi açıklamıyor yani kusura bakmayın. Siz kendinizi fisde edebiliyorsunuz ama onlar edemiyor bana göre.

Henüz iki yaşında kızım :)
Ama kendim evlenirken benzer sorunlar yaşadım. Eşimle 9 yıllık evli 16 senedir beraberiz. Sevgilimle görüşme isteğimiz ailem tarafından kabul görmedi. Ayrılmamı istediler aile yapımız ve eğitim durumumuz birbirimize uygun görülmediği için Ben de üniversite bitip işime başlayana kadar (zaten aslında erkenden evlenmeye niyetim yoktu) gizli saklı sürdürüp sonra evlenmek için ısrar ettim. Normal şekilde sevgililik nişanlılık için müsaade etselerdi bi kaç sene daha evlenmezdik. Birikm yapardık eşim askere giderdi. Evliliğimizin ilk yılları sefalet içinde geçmezdi :) Ama görüşmemizin başka yolu olmadığından sıfır destek, sıfır birikimle evlendik. Nikahıma kimse katılmadı. Evlendiğimi bile akrabalarımıza vs söylemeye utanıp aylarca gizlediler. (Uzak bir şehirde görev yapıyodum) Özellikle babam evlendikten sonraki zamanlarda etmediği lafı, çıkarmadığı huzursuzluğu bırakmadı :(

Şimdi geri dönüp olanları değerlendirdiğimde ailem eşimi istemeyebilir bunu anlıyorum ama benim fikrimin isteğimin hiç mi önemi yoktu? Karar verme becerime hiç mi güvenmediler de beni de kendilerini de bu kadar üzdüler diye düşünüyorum.

Kaçmayi doğru bulmuyorum ama her zaman "ailenin bir bildigi vardir" kismina katilmiyorum, her aile elle tutulur nedenlerle karşi cikmiyor.
Aile de biraz saygi duymali ve evladina zorluk cikartmamali diye dusunuyorum.

Eşimin ailesi de beni istememişti. Nikahimizda yoktular. :) Hala bayilmiyorlar bana, boşansak sevinirler. Beni bu derece istememe nedenleri de kafalarina göre yonetecek, hizmet gördürecekleri gelin olmamam, yanlarinda oturmayi kabul etmemiş olmam gibi sacma sapan şeyler...
Ailelerin egosuna göre hareket etmek zorunda degil cocuklar, boyle durumlarda aileler cocuklari mecbur birakabiliyor.

Sadece merakımdan ve anlattığınız kadarı ile soruyorum. Çünkü sanki suçlu olan babanız ve akrabalarınız gibi konuşmuşsunuz da.

Ailesini hiçe sayan ve bir erkek uğruna ailesini arkasında bırakan insanın dedikodusunun yapılacağını bilmiyor muydunuz, bu garip mi geldi size?

Ya da babanızın bu yaptığınızı asla kendine yediremediğini, eylemi yapan siz bile bu konudaki dedikoduları kaldıramazken, babanızın o dedikodular yüzünden belki kaçtığınız günü hergün yaşıyor olduğunu, Hergün adamın yüzü yere eğildiği için sizinle konuşmadığını veya konuşamadığını düşünmüyor musunuz? Ben yazdıklarınızdan bunu düşündüm. Doğru ya da yanlış onu bilmemem.
Napsaydı kızcaz hergün dayak yemeye devam edip sevmediği kuzeniyle mi evlenseydi
Başka çaresş yokmuş

Umarım barışırsınız...Eğer bebek var diye kaçtıysanız sizde haklısınız,sonuçta burası halen daha böyle şeyleri “ayıp” bulan,cinayet sebebi sayan bir ülke...Kaçan bir komşu kızımız vardı karşı apartmanımızda,babası kardeşleri annesi herkes “sildik onu” dedi ilk zamanlar.Sonra hamile olduğu çıkınca meydana dayanamadılar.Önce annesi gizli saklı görüştü,sonra babasını ve kardeşlerini ikna etti hatta bu süreçte evlerine polis bile geldi öyle kavga ettiler...Sonra bir gün bi baktım babası kucağında torun gezdiriyor,dk başı çocuğu öpüyor kokluyor seviyor...

Bende kaçarak evlendim ilk yıl barismadik kızım doğdu barışmaya gittik 6 yıl oldu babam hala benle konuşmuyor ailem eskisigibi samimi değil dışlanmış im yani onlsra gidiyorum babam beni görmek istemio ne yüzle geldin diyordu bir türlü affedemedi annem diğer 2. Serece akrabalarla konuşuyorum ama o akrabaların gözünde bir hiçim pislikler 😡 dedikodu mu hep yapıyorlar annem kalp hastası üzüntüden strden hasta ouyordu şükür milletin ağzı kapandı. Herkes dersini aldı ahımı alan çekti sahada beter olurlar ins bende eşimle ilk yıl sıkıntı çektim ailem yüzünden ama destek çıktı bana halen babamla konusmuyorum konusmaki istemiyor ama beni seviyor mu bilmiyorumo böyle yaptıkça çok soğudum babama karşı 😑🤦 hiç babamı arayipsormam oda evdeyken annemi ne ararım nede oraya giderim ben çok çektim şimdi alıştım babamın yokluğuna nisl gidiyor hayat yani eskisi gibi olma ihtimali sıfır 🤦☺️alış sende gerçekleri görmeye yeni başlayacaksın ins benim gibi cekmezsin baba eksikliği şefkati zor çocuklarım ve eşim için güçlü durdum bu zamana kadar bende yoluma bakiyorum
Dedikodu malzemesi veren sizsiniz yapacak bir şey yok hiç bir erkek kaçacak kadar değerli olmamalı bence

sizin gibi kadınları anlamış değilim tabi tercih meselesi ama dinen nikahsız beraberlik ZİNA
Herkes müslüman değil ve sitede din yasak. Bizim gibi kadınlar? Gayet mutluyuz hadi canım lütfen

Sizin gibi kadınlar derken? Zina yazamaz arkadaşım dini laf yazamaz bunu anla

Ne dediğini sende bilmiyorsun hadi ya işibe
Önce okuma yazma sonra Türkçe öğren şuursuz. Sizin gibi kadınlar yazan başka bi üye kimi alıntıladığını karıştırmışsın, yeni internet bağlattıysan önce biraz pratik yap da sonra millete laf yetiştir

Önce okuma yazma sonra Türkçe öğren şuursuz. Sizin gibi kadınlar yazan başka bi üye kimi alıntıladığını karıştırmışsın, yeni internet bağlattıysan önce biraz pratik yap da sonra millete laf yetiştir
Bir öğretmen olarak bunu öğretecek son kişisin. Hakladığın kadın bize “sizin gibi kadınlar” demiş kurban olsun bize. Hadi gidin kendi muhafazar çevrenize zina haram diyin fjdkdkdls

Bir öğretmen olarak bunu öğretecek son kişisin. Hakladığın kadın bize “sizin gibi kadınlar” demiş kurban olsun bize. Hadi gidin kendi muhafazar çevrenize zina haram diyin fjdkdkdls
😂😂😂haklısın öğretecek kişi ben olmamalıydım ama naparsın ışıltılıBALON’un öğretmen olup eğitim verdiği dünyada yazı düzeltmesi de bana kaldı. Sizin gibi diyen kadınlar bunu konu sahibine yazmış sen de üstüne alınmışsın sen de ‘nişanlımdan hamile kalıp evden gaçayım da anam babam affetsin’ diyenlerdensen söyleyecek bir şeyim yok anlayamazsın çünkü baloncuk😂😂

Back
X