Haklı olduğunuz taraflar mutlaka varHaklısınız terk edilmek bu , tabiki kolay affedilmez. Ama bu kızlar da ailelerine sevdikleri biri olduğunu falan söylüyorlardır aileleri kabul etmeyince kaçıyorlardır diye düşünüyorum. Aile ılımlı yaklaşıp orta yolu bulma yoluna gitse belki kız kendi vazgeçecek o kişiyle evlenmekten.
Arkadaşım 24 yaşında ailesinin istemediği bir evlilik yaptı. Evlenmeden önce bir süre bekledi aile bi türlü ikna olmadı. Sonra arkadaşım da gitti evlendi. Keşke böyle olmasaydı. 1 çocukları oldu ailesi ne görüştü ne kız tarafından bir akrabasıyla bile görüşmesine izin verdiler. Yapayalnız yıllar geçti. Kaç defa barışmak istediler ama babası kabul etmedi. O ailesini özledi ailesi onu. 2. Çocuğu oldu o sırada barıştılar. Şimdi sabah akşam kızlarının evindeler, babayla damat gayet sıkı fıkı. Olan 7 seneye oldu. Ne kızlarının doğumunda yanlarında olabildiler. Ne kızları onların hastalığı, düğün, bayram vb zamanlarında gidebildi yanlarına. Yazık değil mi geçen zamana, yaşanamayanlara.
Tamam çocuğum hayatını yakmasın da hatalı bir evlilik yaptığını düşünüyorsam gittiği yerde yalnız olduğunu düşündürmek, kendin ettin kendin buldun gibi davranmak yerine istediği zaman bu hatadan dönebileceğini, yanlış giden evliliğine katlanmak zorunda olmayacağını, ailesi tarafından her zaman kabul göreceğini bilmesi daha önemli değil mi? Asıl yaptığının bir hata olduğunu anladığında geri dönecek bir yeri olmazsa hayatını ziyan etmiş olmaz mı?.
Yazdıklarımdan herkes kaçsın sonra barışırsınız anlamı çıkarmayın :) benim demek istediğim hiç böyle durumlar yaşanmaması için aileler çocuklarla daha ılımlı bir ilişki kurmalı, evlerinde rahat ve huzurlu bir ortam sağlamalı ki kimse rahat güzel evini ailesini bu şekilde terk etmesin.
Keşke hiç yaşanmasa böyle şeyler.
Ama inanın o aileyi sız dışardan sıkı fıkı olarak görüyorsunuzdur. İçlerinde bu durumu sindirmemişlerdir, akıllarının bir köşesinde sürekli olarak duruyordur emin olun. Yakın çevremde bu tarz birşey yaşandı ordan biliyorum. Dışardan bakınca kaçan kız affedildi hata 7/24 eşi ve çocukları ile babaevinde. Cümbür cemaat çok mutlular. Ama içlerinde halen o kaçan kız, aslında o birşey hakketmiyor ama bizim yüce gönlümüz çocuklara kıyamiyor vs. Unutulmuyor yani, affetmek unutmak olmuyor.