:((((( kızlar çok üzülüyorum

Konu sahibi hiç üzülmedim sana, hem hamile kal hem düşürmeye çalış hem kocaya kaç. Çocuk oyuncağı mı bu? Ben olsam bende kaçan evladımla konuşmam, oğluma biri kaçsa çokta değer vermem. Kaçan kıza güvenmem şahsen, annesini babasını silmiş beni mi silemeyecek diye düşünürüm.
Bal damlamış resmen ağzınızdan.

Nasıl yani anlamadım. Kaçmak için hamile kalmaya mı uğraşmış, yoksa hamile kaldığı için mi kaçmış? Kaçıp hamile kaldıktan sonra folikasit alma ihtimali peki? 🤔
Sanırım şöyle olmuş. Her ne kadar sözlü olsalar da kadının ailesi evliliğe sıcak bakmıyor, kadın da hamile kalmaya uğraşıyor evlenebilmek için. Hamile kalınca da korkuyor, aldırsam mı diye düşünüyor ama vazgeçip kaçıyor.

Kızlar merhaba herkese bir ay önce eşimle kaçarak evlendik. Tabi ailemle aram çok bozuk sadece annemle konuşuyorum ama göremiyorum bir kaç günde bir konuşabiliyorum babamı kardeşlerimi çok özledim ama hiç bir şekilde konuşamıyorum yani benimle konuşmak istemiyorlar o kadar üzülüyorum ki bazı durumlarda eşim bana çok iyi davranıyor bazende yeter artık üzülme sus diye çıkışıyor sizce ailemle barışırmıyım hiç benim durumuma düşen var mı sizcr ailemle düzelirmiyim sevdiğim insan yanımdada olsa hep içim buruk çok üzülüyorum bu duruma:KK43:((((((
Ben kaçarak evlenseydim annemi bilemem ama babam asla yüzüme bakmazdi. Onları yok saydım diye benmde yuzum olmazdı rabbim kmseye yaşatmasın iki tane kızım var anne baba olarak bize sırtını dönüp kaçsa yikilirim

Kızı kaçarak abartmamış mi? Bu inat değil, kırılan onuru,gururu ve sarsılan güveni ile eskisi gibi olamıyor muhtemelen..
Çocuğum ne yaparsa yapsın çocuğumdur. Ona küs kalamam ki. 6 yıldır mutlu bir evliliği var, çocuğu var. Sanki adam mı öldürdü hırsızlık mı yaptı? Sevdiği kişiyle benim onayım olmadan evlendi sadece. Kaçmak zorunda kaldıysa bunda benim de payım vardır. Ya onun isteğini tercihini görmezden gelmişimdir ya onla doğru iletişimi kuramamışımdır. Üç günlük dünyada kızım sevdiğiyle evlendi diye ondan mahrum mu kalayım? Hem bu kız evliliğinde mutsuz olsa, hata yaptığını düşünse ailesinin bu tavrı ve biz demiştik deme ihtimali yüzünden geri de dönemez hatasından. Ne biliyim çocuğum evlendi diye küsecek biri değilim ben, o yüzden anlayamıyorum belki de

Konuşulan o değil. Evlenmeden önce cinsel beraberlik yaşaması, evlenmeden hamile kalmış olması. Sadece hazır olmadığı için hamile kalması tartışılmıyor, neden evlenmeden cinsel ilişkiye girdin, zina yaptın diyorlar.
e herkes kendi penceresinden bakıyor. İnsanlar bu konularda başkalarına karışamazlar belki ama buraya konu açıp fikir isteyen birilerine kendi dünya görüşlerine göre istediklerini söyleyebilirler. keza ben de kendi açımdan değerlendiriyorum böyle sorumsuz insanlara tahammül edemiyorum benden farklı düşünen biri sorumsuzlar da plansızlar da çocuk sahibi olma özgürlüğüne sahiptir diyebilir mesela. Zina diye bi kavram var inanan insan oradan yorumluyor keşke konu sahibi de inansaymış da böyle saçma bi durumun içine karnındaki bebeği de sokmasaymış. Bi de şunu söylemeden geçemicem konu sahibinin ve türevlerinin derdi bireysel özgürlükler vs değil boşuna savunmaya çalışmayın:))

Çocuğum ne yaparsa yapsın çocuğumdur. Ona küs kalamam ki. 6 yıldır mutlu bir evliliği var, çocuğu var. Sanki adam mı öldürdü hırsızlık mı yaptı? Sevdiği kişiyle benim onayım olmadan evlendi sadece. Kaçmak zorunda kaldıysa bunda benim de payım vardır. Ya onun isteğini tercihini görmezden gelmişimdir ya onla doğru iletişimi kuramamışımdır. Üç günlük dünyada kızım sevdiğiyle evlendi diye ondan mahrum mu kalayım? Hem bu kız evliliğinde mutsuz olsa, hata yaptığını düşünse ailesinin bu tavrı ve biz demiştik deme ihtimali yüzünden geri de dönemez hatasından. Ne biliyim çocuğum evlendi diye küsecek biri değilim ben, o yüzden anlayamıyorum belki de
Çocuğunuz şanslı gerçekten çok ılımlısınız. Evlilik yaşında çocuğunuz var mı?

Cocugu dogurun, büyütün.Sonra siz hiç yokmuşçasınıza çeksin gitsin ve evlensin.Belki o zaman ailenizi anlarsınız.Yok saymak diyorum,adam yerine koymamak diyorum.Bu duygu bi ana ,baba için ne demek yaşamadan bilinmez.Oturup yumuşamalarını bekleyin.

Yanlız bu evlilik
Hani gitti saçını istemedimiz bir renge boyatıp kestirmek gibi birşey değil. Neyse oldu bikere, düzelir dencek bir konu değil.
Hayatını kendi elleriyle ziyan etmekten bahsediyoruz. Ne emekler verip yetiştiriliyor. Kimse böyşe birşey hayal etmez evladı için. Sonucu böyle olursa hangi anne-baba olsa üzülür, yıkılır. Kimi affeder, kimi etmez. Tahminen bende bir süre sonra affederdim, ama eşim için aynısını söyleyemem.
Çok seviyorsa çok istiyorsa ikna etmeli aileyi. Etmeyip kaçıp gidiyorsada sonra ailem benimle konuşmuyor onları çok özledim diye drama yaratmayacak.

e herkes kendi penceresinden bakıyor. İnsanlar bu konularda başkalarına karışamazlar belki ama buraya konu açıp fikir isteyen birilerine kendi dünya görüşlerine göre istediklerini söyleyebilirler. keza ben de kendi açımdan değerlendiriyorum böyle sorumsuz insanlara tahammül edemiyorum benden farklı düşünen biri sorumsuzlar da plansızlar da çocuk sahibi olma özgürlüğüne sahiptir diyebilir mesela. Zina diye bi kavram var inanan insan oradan yorumluyor keşke konu sahibi de inansaymış da böyle saçma bi durumun içine karnındaki bebeği de sokmasaymış. Bi de şunu söylemeden geçemicem konu sahibinin ve türevlerinin derdi bireysel özgürlükler vs değil boşuna savunmaya çalışmayın:))
Tartışılan şey başka birşey diyorum. Siz konu sahibinin bireysel özgürlüğünü savunmaya çalışmayın diyorsunuz. Konu sahibi zaten haksız, hiçbirşey hazır olmadan çocuk mu yapılır tamamen bencillik,sorumsuzluk. O ayrı. İnsanların burada söylemek istediği şey evlenmeden hamile kalması ya da cinsel ilişkiye girmesi zina olarak adlandırılıp doğal değil diyenlere bunun gayet normal olduğunu söylemek. Zina herkese zina ancak herkesin kendi tercihi. Burada sana uymayan fikri aşağılamak, ötekileştirmek doğru değil. Aynı şey diğer taraf için de geçerli.

Kızlar merhaba herkese bir ay önce eşimle kaçarak evlendik. Tabi ailemle aram çok bozuk sadece annemle konuşuyorum ama göremiyorum bir kaç günde bir konuşabiliyorum babamı kardeşlerimi çok özledim ama hiç bir şekilde konuşamıyorum yani benimle konuşmak istemiyorlar o kadar üzülüyorum ki bazı durumlarda eşim bana çok iyi davranıyor bazende yeter artık üzülme sus diye çıkışıyor sizce ailemle barışırmıyım hiç benim durumuma düşen var mı sizcr ailemle düzelirmiyim sevdiğim insan yanımdada olsa hep içim buruk çok üzülüyorum bu duruma:KK43:((((((
Keske kaçmayıp doğal yollarla evlenseydınuz.Aılemın ıstemedıgı bir evlılıktende hiç hayır gelmıyır .

Bende kaçarak evlendim ilk yıl barismadik kızım doğdu barışmaya gittik 6 yıl oldu babam hala benle konuşmuyor ailem eskisigibi samimi değil dışlanmış im yani onlsra gidiyorum babam beni görmek istemio ne yüzle geldin diyordu bir türlü affedemedi annem diğer 2. Serece akrabalarla konuşuyorum ama o akrabaların gözünde bir hiçim pislikler 😡 dedikodu mu hep yapıyorlar annem kalp hastası üzüntüden strden hasta ouyordu şükür milletin ağzı kapandı. Herkes dersini aldı ahımı alan çekti sahada beter olurlar ins bende eşimle ilk yıl sıkıntı çektim ailem yüzünden ama destek çıktı bana halen babamla konusmuyorum konusmaki istemiyor ama beni seviyor mu bilmiyorumo böyle yaptıkça çok soğudum babama karşı 😑🤦 hiç babamı arayipsormam oda evdeyken annemi ne ararım nede oraya giderim ben çok çektim şimdi alıştım babamın yokluğuna nisl gidiyor hayat yani eskisi gibi olma ihtimali sıfır 🤦☺️alış sende gerçekleri görmeye yeni başlayacaksın ins benim gibi cekmezsin baba eksikliği şefkati zor çocuklarım ve eşim için güçlü durdum bu zamana kadar bende yoluma bakiyorum
Ne bekliyordunuz babanızdan, kaçtığınız için size madalya takmasını mı? Siz babanızı yok sayıp elin adamına arkanıza bile bakmadan giderken iyi, ama babanız sizinle barışmayınca babanızdan soğuyun. Ohhh ne güzel yaaa! Biraz empati yapın empati!

Hem ayranım dökülmesinle olmuyor planlar. Bir de ikinci evliliginmis birincisinde mutlu olamadigin icin eminim ailen de sıkintı cekmistir. Ikinciye de kacmissin. Boyle bir karara ne saygi duyarim ne desteklerim "cok" uzuldugune de asla inanmiyorum.

Yanıldığımı farz edersen, alttan gir ustten cik ailenin gonlunu almaya bak.
Belki 5 ay belki 5 sene sene sonra yumusarlar ama gercekten vicdan azabin varsa buna deger.

sizin gibi kadınları anlamış değilim tabi tercih meselesi ama dinen nikahsız beraberlik ZİNA
senin inancına göre ZİNA, benim inancıma göre sevdiğim adamla yaşadığım mükemmel anlar mesela. benim doğrum da bu. ben bu dünya üstünde nikahsız beraberlik hakkındaki tek mutlak doğru budur diyebiliyo muyum? sen de diyemezsin!!!
biraz saygı duymayı öğrenin ya çok değil, sadece kendi kafanızdaki fikri inancı dayatmaya çalışmaktansa BANA NE deyip geçin!!

Çocuğunuz şanslı gerçekten çok ılımlısınız. Evlilik yaşında çocuğunuz var mı?
Henüz iki yaşında kızım :)
Ama kendim evlenirken benzer sorunlar yaşadım. Eşimle 9 yıllık evli 16 senedir beraberiz. Sevgilimle görüşme isteğimiz ailem tarafından kabul görmedi. Ayrılmamı istediler aile yapımız ve eğitim durumumuz birbirimize uygun görülmediği için Ben de üniversite bitip işime başlayana kadar (zaten aslında erkenden evlenmeye niyetim yoktu) gizli saklı sürdürüp sonra evlenmek için ısrar ettim. Normal şekilde sevgililik nişanlılık için müsaade etselerdi bi kaç sene daha evlenmezdik. Birikm yapardık eşim askere giderdi. Evliliğimizin ilk yılları sefalet içinde geçmezdi :) Ama görüşmemizin başka yolu olmadığından sıfır destek, sıfır birikimle evlendik. Nikahıma kimse katılmadı. Evlendiğimi bile akrabalarımıza vs söylemeye utanıp aylarca gizlediler. (Uzak bir şehirde görev yapıyodum) Özellikle babam evlendikten sonraki zamanlarda etmediği lafı, çıkarmadığı huzursuzluğu bırakmadı :(

Şimdi geri dönüp olanları değerlendirdiğimde ailem eşimi istemeyebilir bunu anlıyorum ama benim fikrimin isteğimin hiç mi önemi yoktu? Karar verme becerime hiç mi güvenmediler de beni de kendilerini de bu kadar üzdüler diye düşünüyorum.

Yanlız bu evlilik
Hani gitti saçını istemedimiz bir renge boyatıp kestirmek gibi birşey değil. Neyse oldu bikere, düzelir dencek bir konu değil.
Hayatını kendi elleriyle ziyan etmekten bahsediyoruz. Ne emekler verip yetiştiriliyor. Kimse böyşe birşey hayal etmez evladı için. Sonucu böyle olursa hangi anne-baba olsa üzülür, yıkılır. Kimi affeder, kimi etmez. Tahminen bende bir süre sonra affederdim, ama eşim için aynısını söyleyemem.
Çok seviyorsa çok istiyorsa ikna etmeli aileyi. Etmeyip kaçıp gidiyorsada sonra ailem benimle konuşmuyor onları çok özledim diye drama yaratmayacak.
Haklısınız terk edilmek bu , tabiki kolay affedilmez. Ama bu kızlar da ailelerine sevdikleri biri olduğunu falan söylüyorlardır aileleri kabul etmeyince kaçıyorlardır diye düşünüyorum. Aile ılımlı yaklaşıp orta yolu bulma yoluna gitse belki kız kendi vazgeçecek o kişiyle evlenmekten.

Arkadaşım 24 yaşında ailesinin istemediği bir evlilik yaptı. Evlenmeden önce bir süre bekledi aile bi türlü ikna olmadı. Sonra arkadaşım da gitti evlendi. Keşke böyle olmasaydı. 1 çocukları oldu ailesi ne görüştü ne kız tarafından bir akrabasıyla bile görüşmesine izin verdiler. Yapayalnız yıllar geçti. Kaç defa barışmak istediler ama babası kabul etmedi. O ailesini özledi ailesi onu. 2. Çocuğu oldu o sırada barıştılar. Şimdi sabah akşam kızlarının evindeler, babayla damat gayet sıkı fıkı. Olan 7 seneye oldu. Ne kızlarının doğumunda yanlarında olabildiler. Ne kızları onların hastalığı, düğün, bayram vb zamanlarında gidebildi yanlarına. Yazık değil mi geçen zamana, yaşanamayanlara.
Tamam çocuğum hayatını yakmasın da hatalı bir evlilik yaptığını düşünüyorsam gittiği yerde yalnız olduğunu düşündürmek, kendin ettin kendin buldun gibi davranmak yerine istediği zaman bu hatadan dönebileceğini, yanlış giden evliliğine katlanmak zorunda olmayacağını, ailesi tarafından her zaman kabul göreceğini bilmesi daha önemli değil mi? Asıl yaptığının bir hata olduğunu anladığında geri dönecek bir yeri olmazsa hayatını ziyan etmiş olmaz mı?.

Yazdıklarımdan herkes kaçsın sonra barışırsınız anlamı çıkarmayın :) benim demek istediğim hiç böyle durumlar yaşanmaması için aileler çocuklarla daha ılımlı bir ilişki kurmalı, evlerinde rahat ve huzurlu bir ortam sağlamalı ki kimse rahat güzel evini ailesini bu şekilde terk etmesin.

Back
X