:((((( kızlar çok üzülüyorum

Evet doğal bisey. Evlenmeden sevisirsen hamile de kalabilirsin. Hamilelik sadece evlenince olmuyor, sevişilince hamile kaliniyor. Sevişmiş demek ki.
Hayir anlamiyormuş gibi soruyorsunuz da hepiniz.
Tıbben imkansız olduğu için değil yanlış olduğu için soruyorlar. Normalde evli kişiler bile evliliklerini oturtmadan, ekonomik sorunları çözmeden hatta psikolojik olarak hazır olmadan hamile kalınca eleştiriliyor. Burada sorumsuz davranılmış bu da herkese doğal gelmiyor. İnsanlar özgürce sevişti diye yanlış olduğu gerçeği değişmiyor

Tıbben imkansız olduğu için değil yanlış olduğu için soruyorlar. Normalde evli kişiler bile evliliklerini oturtmadan, ekonomik sorunları çözmeden hatta psikolojik olarak hazır olmadan hamile kalınca eleştiriliyor. Burada sorumsuz davranılmış bu da herkese doğal gelmiyor. İnsanlar özgürce sevişti diye yanlış olduğu gerçeği değişmiyor

Neden doğru durust korunmadiniz demiyorlar yalniz. Kaçtigi tarihle hamilelik haftasini hesaplayip tutmuyor diye sormak ne demek oluyor???

Kaçtigi tarihle hamilelik haftasi tutsa çok mu sorumluluk sahibi bir davraniş olacakti???

Neden doğru durust korunmadiniz demiyorlar yalniz. Kaçtigi tarihle hamilelik haftasini hesaplayip sormak ne????

Kaçtigi tarihle hamilelik haftasi tutsa çok mu sorumluluk sahibi bir davraniş olacakti???
Yine sorumsuzluk olacaktı. Benim fikrimi soruyorsanız kaçmak gibi komik ve aptalca bi hareket yapan kişi en az 10-15 yık çocuk sahibi olmayı düşünmesin o kadar zamana belki ancak olgunlaşır. Anne baba sevdiği kişiyi istemiyorsa ya ikna eder ya da siz istemeseniz de ben evleniyorum diyip net kararını verir öyle çocuk gibi kaçıp sonra hemen barışmaya çalışmak düşük eq ve iq göstergesi bana göre, bu sebepten çocuk sahibi olmak da en başta doğacak çocuğa haksızlık. Bana göre evlenir evlenmez çocuk sahibi olmak bile kumar oynamak gibi. O yüzden tarihin önemi yok. Tarih soran kişiler de kendilerince bi mantığa oturtmak istemiş olabilirler ne niyetle yazdıklarını kendileri bilir ama tüm ihtimaller şu anlatılandan daha mantıklı

Yine sorumsuzluk olacaktı. Benim fikrimi soruyorsanız kaçmak gibi komik ve aptalca bi hareket yapan kişi en az 10-15 yık çocuk sahibi olmayı düşünmesin o kadar zamana belki ancak olgunlaşır. Anne baba sevdiği kişiyi istemiyorsa ya ikna eder ya da siz istemeseniz de ben evleniyorum diyip net kararını verir öyle çocuk gibi kaçıp sonra hemen barışmaya çalışmak düşük eq ve iq göstergesi bana göre, bu sebepten çocuk sahibi olmak da en başta doğacak çocuğa haksızlık. Bana göre evlenir evlenmez çocuk sahibi olmak bile kumar oynamak gibi. O yüzden tarihin önemi yok. Tarih soran kişiler de kendilerince bi mantığa oturtmak istemiş olabilirler ne niyetle yazdıklarını kendileri bilir ama tüm ihtimaller şu anlatılandan daha mantıklı
6 yillik evliyim. Kendi istegimizle cocuk yapmiyoruz maddi durumumuz iyi oldugu halde, sorumluluğunu dusunebiliyorum ve biliyorum yani.
Yaptiklari çok doğru demiyorum, konuşulan şey başka, konu sahibi zaten uyeligini iptal ettirmiş. Boşuna yorum yapiyorum.

sizin gibi kadınları anlamış değilim tabi tercih meselesi ama dinen nikahsız beraberlik ZİNA

Özellikle büyük harfle yazınca çok etkili oluyor bütün dinsizler dine dönüyor.
Ya şuraya dini yorum yapmayın artık yasak arkadaşım yasak.

evlenmeden hamile kalması doğal birşey gibi söylüyorsun
Doğal birşey değil mi?
Yumurtalıklar evlenmeden önce hamile kalmamaya mı programlı? İnsanların sevişmesine de burnunuzu sokmayın artık yahu, isteyen istediği zaman hamile kalır. Size uymuyorsa bana uymuyor diyip geçersiniz, ne bu doğal değil diyip ötekileştirmeye çalışmak?

sizin gibi kadınları anlamış değilim tabi tercih meselesi ama dinen nikahsız beraberlik ZİNA
Adı üzerinde tercih meselesi.
Sen bunu buraya yazdın diye ne oldu peki? İnsanların tercihlerine karışmış oldun, kınamış ayıplamış oldun. Sanırım dinimizden haberin yok zira kınamak-ayıplamakta büyük günah. Kınamanın, ayıplamanın içinde gizli bir kibir vardır, bak o da günah. 😂

Konuşulan o değil. Evlenmeden önce cinsel beraberlik yaşaması, evlenmeden hamile kalmış olması. Sadece hazır olmadığı için hamile kalması tartışılmıyor, neden evlenmeden cinsel ilişkiye girdin, zina yaptın diyorlar.

Konu sahibi hiç üzülmedim sana, hem hamile kal hem düşürmeye çalış hem kocaya kaç. Çocuk oyuncağı mı bu? Ben olsam bende kaçan evladımla konuşmam, oğluma biri kaçsa çokta değer vermem. Kaçan kıza güvenmem şahsen, annesini babasını silmiş beni mi silemeyecek diye düşünürüm.

Bende kaçarak evlendim ilk yıl barismadik kızım doğdu barışmaya gittik 6 yıl oldu babam hala benle konuşmuyor ailem eskisigibi samimi değil dışlanmış im yani onlsra gidiyorum babam beni görmek istemio ne yüzle geldin diyordu bir türlü affedemedi annem diğer 2. Serece akrabalarla konuşuyorum ama o akrabaların gözünde bir hiçim pislikler 😡 dedikodu mu hep yapıyorlar annem kalp hastası üzüntüden strden hasta ouyordu şükür milletin ağzı kapandı. Herkes dersini aldı ahımı alan çekti sahada beter olurlar ins bende eşimle ilk yıl sıkıntı çektim ailem yüzünden ama destek çıktı bana halen babamla konusmuyorum konusmaki istemiyor ama beni seviyor mu bilmiyorumo böyle yaptıkça çok soğudum babama karşı 😑🤦 hiç babamı arayipsormam oda evdeyken annemi ne ararım nede oraya giderim ben çok çektim şimdi alıştım babamın yokluğuna nisl gidiyor hayat yani eskisi gibi olma ihtimali sıfır 🤦☺️alış sende gerçekleri görmeye yeni başlayacaksın ins benim gibi cekmezsin baba eksikliği şefkati zor çocuklarım ve eşim için güçlü durdum bu zamana kadar bende yoluma bakiyorum
Sadece merakımdan ve anlattığınız kadarı ile soruyorum. Çünkü sanki suçlu olan babanız ve akrabalarınız gibi konuşmuşsunuz da.

Ailesini hiçe sayan ve bir erkek uğruna ailesini arkasında bırakan insanın dedikodusunun yapılacağını bilmiyor muydunuz, bu garip mi geldi size?

Ya da babanızın bu yaptığınızı asla kendine yediremediğini, eylemi yapan siz bile bu konudaki dedikoduları kaldıramazken, babanızın o dedikodular yüzünden belki kaçtığınız günü hergün yaşıyor olduğunu, Hergün adamın yüzü yere eğildiği için sizinle konuşmadığını veya konuşamadığını düşünmüyor musunuz? Ben yazdıklarınızdan bunu düşündüm. Doğru ya da yanlış onu bilmemem.

Arkadaşlar çocuk sahibi olmak için nikah şart mı şimdi son ve kesin bilgi bu mu? Ona göre devam edicem hayatıma. Ben iki yetişkin ister sevişir ister sevişmez diye biliyordum. Yanlış mı biliyorum. Nasıl oluyo yani şimdi ben sevişmek istesem dur senin nikâhın yok diye odayı mi basiyolar????? Şok.

Bende kaçarak evlendim ilk yıl barismadik kızım doğdu barışmaya gittik 6 yıl oldu babam hala benle konuşmuyor ailem eskisigibi samimi değil dışlanmış im yani onlsra gidiyorum babam beni görmek istemio ne yüzle geldin diyordu bir türlü affedemedi annem diğer 2. Serece akrabalarla konuşuyorum ama o akrabaların gözünde bir hiçim pislikler 😡 dedikodu mu hep yapıyorlar annem kalp hastası üzüntüden strden hasta ouyordu şükür milletin ağzı kapandı. Herkes dersini aldı ahımı alan çekti sahada beter olurlar ins bende eşimle ilk yıl sıkıntı çektim ailem yüzünden ama destek çıktı bana halen babamla konusmuyorum konusmaki istemiyor ama beni seviyor mu bilmiyorumo böyle yaptıkça çok soğudum babama karşı 😑🤦 hiç babamı arayipsormam oda evdeyken annemi ne ararım nede oraya giderim ben çok çektim şimdi alıştım babamın yokluğuna nisl gidiyor hayat yani eskisi gibi olma ihtimali sıfır 🤦☺️alış sende gerçekleri görmeye yeni başlayacaksın ins benim gibi cekmezsin baba eksikliği şefkati zor çocuklarım ve eşim için güçlü durdum bu zamana kadar bende yoluma bakiyorum
Akrabalara bu kadar çamur atmak nedir ya? Pes

Geçen hafta Sakarya da arkadaşımın babası covid den vefat etti. Kızı 11 yıl önce kaçarak evlenmişti ve babası asla affetmedi. Şimdi perişan arkadaşım.

Kızlar merhaba herkese bir ay önce eşimle kaçarak evlendik. Tabi ailemle aram çok bozuk sadece annemle konuşuyorum ama göremiyorum bir kaç günde bir konuşabiliyorum babamı kardeşlerimi çok özledim ama hiç bir şekilde konuşamıyorum yani benimle konuşmak istemiyorlar o kadar üzülüyorum ki bazı durumlarda eşim bana çok iyi davranıyor bazende yeter artık üzülme sus diye çıkışıyor sizce ailemle barışırmıyım hiç benim durumuma düşen var mı sizcr ailemle düzelirmiyim sevdiğim insan yanımdada olsa hep içim buruk çok üzülüyorum bu duruma:KK43:((((((
benim seninle aynı durumda olan bir tanıdığım var kızla gittiğinden beri hiç birimiz görüşemedik sen birde hamile kalmışsın dahada duygusallaşırsın nereye kaçtın sorması ayıptır

Konu sahibi hiç üzülmedim sana, hem hamile kal hem düşürmeye çalış hem kocaya kaç. Çocuk oyuncağı mı bu? Ben olsam bende kaçan evladımla konuşmam, oğluma biri kaçsa çokta değer vermem. Kaçan kıza güvenmem şahsen, annesini babasını silmiş beni mi silemeyecek diye düşünürüm.
2.evlilikmiş sanırım bu. Bazı insanlar hiç ders almıyor.

Bir de kizin kaçması deniyor, erkek için de kız kaçırdı deniyor. Bana çağdışı geliyor ya. Ve olan hep kızın ailesine oluyor. Hatta erkek ailesinin genelde haberi olur. Belki nikaha kadar orda bile kalınıyor olabilir. Ama kizin ailesi eli kolu bağlı kalıyor arkasından... Umarım kızlar kaçmak yerine okumayi tercih ederler. Hem kendilerini kaçıracak erkekten de soğurlar belki. Ya da hiç tanışmazlar. Biriyle kaçmak en en ama en son çare olmalı. Garip

Back
X