Tuvalet Eğitimi kızlar delirmeye ramak kaldı lütfen bişey söyleyin...

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
selam kızlar, daha öncede wc eğitime çok defa başlayıp zamanı gelmedi heralde diyerek vazgeçtik...
35 aylık oldu oğlum artık yeter herkes geç kaldın deyip duruyor...oğlum inatla söylemiyor, yaptıktan sonra anne bak çiş diyor delirmek üzereyim...
sabır sabır ama nereye kadar, 3 yaşını dolduracak bir ay sonra...allah aşkına napıyım nasıl yapayım bişeyler söyleyin...evin heryerini batırdır....yaptıktan sonra anne bak çiş demesini biliyor ama gelince söylemiyor...ben soruyorum sık sık yok diyor...lazımlığa oturunca bir saat otursa yapmıyor....napıcam ne edicem lütfen bi tavsiye verin...
bugün sabah uyandı tekrar bismillah dedim çözdüm bezini, artık vazgeçmek istemiyorum...kakasını napıcam onuda bilmiyorum...off allahım yardım et ne kadar zormuş dayanamıyorum artık....kocaman oldu yaa, herkes 18 aylıkken bile öğretenler var...35 aylık oldu yaaaa....

ah canım seni çok iyi anlıyorum

benımde oğlum eylülde 3 yaşını dolduracak,mart ayında başladık bi 18 gün dayanabildim sölemiyo çişini ben götürürsem oturup yapıyo ben takip etmezsem koyuruveriyo baktm olmuyo ara verdim
şimdi tekrar başladık 1 hafta oldu galiba çişe gitmek istemiyo yine ben götürüyorum yapıyo ama hala kendi sölemiyo
bide çişe oflaya poflaya gidiyo beyfendi,dediğin gibi kocaman oldu artık öğrenmesi lazım ama fazlada üstüne gitmeyelim
şimdi ben evde bezini çıkarıyorum gece bezliyorum bide dışarı çıkarken kakasını yapmamışsa bezliyorum eger kakasını evde yapmışsa bezlemiyorum dün babasıyla dışarı çıktılar 2 saat kaldılar babası bi kere çişe tutumuş eve kuru geldi evde yaptı çişini
bizde de durumlar bu canım....
sanada tavsiyem çocugun üstüne gitme kendinide yıpratma eninde sonunda öğrenecek bezli gezen 7 yaşında çocuk gördünmü hiç
daha öğrenmedimi diyenlarıde takma bende her çocuk farklıdır
allah yardımcın olsun canım,neler yaptığını yazda moral olsun bize canım

yorumun için çok teşekkürler canım yaa valla moral oldu inan..tek başına olmadığını bilmek bi nebze rahatlatıyor...
bugün 10 çişin 5 ini üstüne yaptı, 5 ini zorla lazımlığa yaptırdım...
kesinlikle çişi gelince söylemiyor ben zorla oturtunca mecbur yapıyor...
birde lazımlıkta bi saat otursa bile inat edip yapmıyor, yok diyor...sonra kaldırıyorum donuna yapıveriyor napıcam bilemiyorum...az önce ben yemek hazırlarken eşim lazımlığa zar zor yaptırmış, anne hadi bay bay çişşş diyor :) tuvalete döktük bay bay çiş dedik...
maymuna döndük resmen ama tık yok hala...ödül veriyorum parka götürüyorum yok tık yok....
sürekli yazıcam burdan, sizde beni yalnız bırakmayın nolur..bu sefer kararlıyım bir ay da geçse kararlıyım alıştırcam gerekirse çatlıcam ama başarıcam inşallah

selam kızlar, bugün ilk günümüzdü malum, öyle veya böyle atlattık...
biraz üzerine yaptı biraz lazımlığa falan derken şimdi uyutuyorum...
bakalım yarın nasıl olcak burdan tek tek yazıcam tecrübemizi...
ödül veriyorum minik şekerlerden....yada çişini lazımlığa yapınca öyle bir kahkaha atıyoruz ve şaklabanlıklar yapıyoruz ki :) oyunla moyunla derken ağlamasına engel oluyoruz..çünkü oturmak istemiyor...
ayy kaçtı çiş, ayy gitti çiş, hadi yakalayım koş koş falan dedikçe seviniyor ne olduğunu anlamadan oturtmuş oluyorum :)
derken pepenin çişimiz tuvaletteeee şarkısını söylüyoruz falan bildiğiniz maymun olduk yani :)
ama sanki minnacık da olsa yol aldık gibi...en azından lazımlıkta bir saat beklemiyoruz, iki damla da olsa yaparsa yapıyor yapmazsa kaldırıyprym...valla ne zor işmiş allah sabır versin hepimize..inşallah kararlıyım bezlemeyecem yeter artık 4 yaşına girecek...:)

benım kızım da Allah uzun obur versın 20 aylık..gecen ay denedım ama baktım hııııııııııııçç o ısıgı goremedım:) sadece wc gıdıp oturuyor çiş dıyor ben sevnıyorum yapcak dıye ama nerdeeeeeeeeee...wc den cıkarcıkmaz salonun kosesıne yapıyrr..sımdılık bıraktım..cok mu erken dıyoum kendıkendıme ama annem ben 1.5 yasında bıle degılmısım cıs dedıgımde:)

ne güzel bak ilerleme var çok sevindim cnm

gerçekten zor şu çiş kaka işleri

bizde bugün sadece bi kere yaptı altına çişini oda ben biraz kendine bıraktım söyleyecekmi diye

ondan sonra kakasınıda çişinide lazımlığa yaptı tabiiii yine ben götürüyorum kendi sölemiyo

ya bide çişin varmı oğlum diyorum yok diyo her seferinde,sordugumda var dese oda canıma minnet,heleki oyun oynuyosa yanına hiç yaklaşılmıyo zorla götürüyorum çişe,bizim de bugünümüz böyle bitti bakalım yarın nasıl olacak

Son düzenleme:

işte canım her çocuk bir değil kimi 1 yaşında öğreniyo kimileride benım sıpa gibi 3 yaşına geliyo hala çişe oflaya poflaya gidiyo

ssenin kuzun daha küçükmüş istemiyosa ara vermek en iyisi

Son düzenleme:

canım benim valla aynen bizi anlatmışsın :) benimkide asla var demez hep yok der...
birde bugün sabah uyandığında bezi kaklıydı, ve bugün bi daha hiç kaka yapmadı... acaba korktu da mı yapmadı?
çünkü normalde günde 2 veya 3 kez kaka yapardı bezine....
bugün sürekli gözüm üstündeydi hani ufacık bi ıkınma hissedersem hemen koşup oturtayım lazımlığa diye..ama kaka ile alakalı hiç bişey olmadı...bu çiş meselesi bi şekilde hallolurmuş ama kaka zor olurmuş diyorlar...
yani çiş ve kakayı ayırt edemediklerinden kakası gelince söylemiyorlarmış
şimdi çişine gösterdiğim çabayı yeni baştan kakayada mı gösterecem...bi fikrin varmı canım?? allah aşkına bildiklerini yaz bu topiği unutma

işte canım her çocuk bir değil kimi 1 yaşında öğreniyo kimileride benım sıpa gibi 3 yaşına geliyo hala çişe oflaya poflaya gidiyo

ssenin kuzun daha küçükmüş istemiyosa ara vermek en iyisi

bende bıraktım canım zaten 1 hafta denedım baktım olmuyor beze devam..Allahtan eskısı gıbı bezler yıkanmıyo:) Allah kolaylık versın canım

yok canım yok senin herkesin lafına bakma daha küçük seninki...baksana bizim sıpalar 35 aylık civarı :) daha totoları çişliler :)
ona kalırsa benim kayınvalidem de daha 10 aylıkken çiş tutarmış, :) pek inanasım gelmedi ama bilemiyorum çok erken yaşta çocuğa eziyettir oda bebek sayılır yazık değilmi yavruya....
sen çevreye bakma bence bekle biraz daha...
birde ben bu yaz bu işi bitirmek istiyorum, çünkü biz lojmanda oturuyoruz ve evim sobalı ve kışın üşütürüm çocuğu diye acelem o yüzden...

ay aman allah korusun canım ya inşallah kakayıda çişle birlikde öğrenirler

benim eltimin oğlu 8 yaşında ve hala kakasını altına kaçırıyor onun ki daha değişik sanırım piskolojik...

seninki kakasını tutmuş olabilir aslında buda iyiye işaret değilmi:26: tutmayı öğreniyor olabilir,hemen kötü düşünme

benimki kakasını hep kapı arkalarında gizlenerek yapar günde bir kere yapıyo onuda takip ediyorum ben yaptırıyorum

ah ah bir dese anne tiiisssss dese dünyalar benim olacak

valla canım bende ilk etapta sevinmiştim demekki tutmayı öğreniyor diye, ama bugün bi arkadaşımla görüştüm benimkinden bir yaş büyük oğlu var..o anlattı korktum....onun oğlu da çişini öğrenmiş ama kakasını asla yapmamaya başlamış korkudanmı yoksa çişini görünce etkilendiğinde mi anlayamamışlar, psikoloğa gitmişler...çok zor günler geçirmişler...günlerce kaka yapmamış sanırım kızacaklar diye mi korktu bilmiyorum...hiç de kızmadık diyor ama bilemedim ben...üzüldüm aklıma geldikçe kaka varmı diye soruyorum yok diyor..çiş varmı diyorum yok diyor..allah bize saır versin :)

ya allahtan hazır bezler var gündüzleri çişini yaptığı pantolonlarını yıkıyorum bazen o bile zor geliyo walla

sorma canım benim banyo çişli donlarla dolu :) az önce makineye attım yarısı doldu valla, giydirecek don kalmadı :)
şuan ayağımda sallıyorum uyudu, bezlemedim henüz yapmadı ama bezlicem...çünkü benimki çok nazlı gece kaldırsam bile ağlaya ağlaya ortalığı ayağa kaldırır..şimdilik gündüz bi gidelim bakalım...birde herkes uyuduktan sonra bezle beiz görmesin diyor...sende öyle yap istersen...bezi görürse nasılsa bezim var diye rahat rahat yaparmış...ama görmeden uyursa şartlanırmış beyni...tutarmış...öyle diyorlar...şimdi uyudu benimki bağlıcam bezini...

evet bezi görmemesi doğru nasılsa bez var diye koyurur

canım hele bi gündüzü halledelim gece kolay olur gibi geliyo,benım büyük oğlumu ilk önce gündüze alıştırdım 1 sene sonra kadar da geceye alıştırdım çokda zor olmamıştı

ooooooooooo senin kaynana geç bile arkadaşım

benimki çocuğun kırkı çıkınca tutu tutuverirmiş tuvalete:26::26:

çocuk 6 aylık oldumu hiiiiiiiiiiiiiççççççççççç bezine yapmazmış:26:

neyse yaaaaa bu dönem herkeste aynı geçiyo demek
bende neredeyse 3/4 aydır aralıklarla uğraşıyorum ama yok tık yok

acaba vaktimi gelmedi bilmem ki
zaten konularımı okuduysanız bilirsinizkızımda gelişim geriliği var konuşamıyo daha

bide ufaklık var paşam hasta teyzesi şimdi bir yandan ayağımda sallıyorum:2::2::2:

haa birde kızım kreşe gidiyo hadi ben evde uğraşıyorum da orda bezlenecek mecbuuuuuur

offff çok zor allahım kolaylık versin

6 aylık bezine yapmayan bebek nerdeymiş ya uzaydamı acaba senin kaynananında maşallahı var yani

senin birde küçük varsa işin biraz zor tabi yinede zamanını beklemeli çocuklar çok yıpranıyor,ben büyük oğlumun çok üstüne gitmiştim şimdi çok pişmanım ozamn da herkes "aaaa daha öğrenmedimi kocaman olmuş" laflarıyla bunalmıştım
şimdiküçük oğluma aynı şeyleri yapmak istemiyorum 3 yaşında öğrenmezse varsın 4 yaşında öğrensin yeterki canı sağolsun

benim oglumda üç yaşında öğrendi wc eğitimini biraz zor oldu ilk zamanlar halıya yatağa ve pantolonuna çok yaaptı ama sonunda öğrendi ben vazgeçmedimsürekli soruyordum ama o zamanlar hastalandı ne yazıkki 10 tane iğnesi vardı ve ben onu kullandım iğneyle korkuttum iğne bittiğinde öğrenmişti benim oğlum çok duygusal ve korkak çok acıklı bir durum ama başka çarem yoktu....

abartının da bu kadarı artık yuh yani 40 lı çocuk daha acıktığını bile zor bilir çişini nasıl bilecek tövbe tövbe azcık ufak atın da inandırıcı olsun dimi, ah bu kaynanalar....:) gülüyorum resmen abartılarının abartısına
gerçekten çok zormuş gece bile rüyama giriyor bazen olmadık yere kakasını falan koymuş görüyorum, yaa gülmeyin ama ben birde çok hassasım midem kakayı hiç kaldırmaz... yere öyle yapıp da onu temzilediğimi düşünemiyorum
kendi çocuğum bile olsa böyleyim napıyım elimde değil....bezini değiştirirken elime falan bulaşsa bir saat elimi yıkarım lavaboda
yerlere yaparsa napıcam bilmem...neyle nasıl temizleyecem onu düşünüyorum....

zaten hep çevrenin baskısında kalıyoruz canım yaa, benimde annem bi yandan kaynanam bi yandan nasıl sıkıştırıyor bilemezsin, her telefonda çişe alıştır deyip duruyorlar....kızdım anlamadılar cevap vermedim anlamadılar, ne karışırlar ki benim çocuğumun çişine...
sırf strese giriyorum diye biraz öne aldım çiş meselesini....yoksa ben doğumgününden sonra başlayacaktım...

sabır biyere kadar valla canım hele bende hiç sabır yok....
mecbur korkutmak kızmak durumunda kalıyorum...napıyım o kadar polyanna anne olamıyorum
coilu varya çizgifilmdeki, onun annesi olmak lazım bu kadar sabretmek için...:)

kızlar bu arada, bugün sabah uyandığında bezini değiştirene kadar kakasını yapmış...iyimi oldu kötümü bilemedim :)
gün içinde tekrar yaparmı yapmazmı bilemiyorum....
iki kere çiş tuttum lazımlığa ağlaya ağlaya yaptı hiç oturmak istemiyor...ve asla ama asla çiş demiyor...bi kere dese nasıl sevincem
sizde durumlar nasıl???

canım,benim kızımda 3yaşını doldurdu bu ay,
nisanda kuzeni oldu bebek doğunca ben artık abla oldum dedi,
bizde abla olduysan artık bez takmıcaz tuvaletini lazımlığa yapcan dedik,
ondan sonra daha bez istemedi tamam dedi 1,2gün kaçırdı ama lazımlık
hep görebileceği yerdeydi gelip gidip oturuyodu arada olmasada oturuyodu
yokmuş deyip gülüp kalkıyodu ve ben 1hafta alışana kadar uyusada gece gündüz
bez takmadım gece kaldırdım çişini yaptırıp yatırdım tam alıştıktan sonra gece bez taktım,
daha küçük olduğundan kıyamıyorum gece kaldırmaya ,birde kendim içinde zor oluyo açıkçası,
demem oki 1hafta o bezi ona unuttur hiç takma,
alıştıktan sonra baktın gece kaçırıyor ozaman takarsın,ALLAH kolaylık versin zor bir süreç..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…