- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
selam kızlar, daha öncede wc eğitime çok defa başlayıp zamanı gelmedi heralde diyerek vazgeçtik...
35 aylık oldu oğlum artık yeter herkes geç kaldın deyip duruyor...oğlum inatla söylemiyor, yaptıktan sonra anne bak çiş diyor delirmek üzereyim...
sabır sabır ama nereye kadar, 3 yaşını dolduracak bir ay sonra...allah aşkına napıyım nasıl yapayım bişeyler söyleyin...evin heryerini batırdır....yaptıktan sonra anne bak çiş demesini biliyor ama gelince söylemiyor...ben soruyorum sık sık yok diyor...lazımlığa oturunca bir saat otursa yapmıyor....napıcam ne edicem lütfen bi tavsiye verin...
bugün sabah uyandı tekrar bismillah dedim çözdüm bezini, artık vazgeçmek istemiyorum...kakasını napıcam onuda bilmiyorum...off allahım yardım et ne kadar zormuş dayanamıyorum artık....kocaman oldu yaa, herkes 18 aylıkken bile öğretenler var...35 aylık oldu yaaaa....
ah canım seni çok iyi anlıyorum
benımde oğlum eylülde 3 yaşını dolduracak,mart ayında başladık bi 18 gün dayanabildim sölemiyo çişini ben götürürsem oturup yapıyo ben takip etmezsem koyuruveriyo baktm olmuyo ara verdim
şimdi tekrar başladık 1 hafta oldu galiba çişe gitmek istemiyo yine ben götürüyorum yapıyo ama hala kendi sölemiyo
bide çişe oflaya poflaya gidiyo beyfendi,dediğin gibi kocaman oldu artık öğrenmesi lazım ama fazlada üstüne gitmeyelim
şimdi ben evde bezini çıkarıyorum gece bezliyorum bide dışarı çıkarken kakasını yapmamışsa bezliyorum eger kakasını evde yapmışsa bezlemiyorum dün babasıyla dışarı çıktılar 2 saat kaldılar babası bi kere çişe tutumuş eve kuru geldi evde yaptı çişini
bizde de durumlar bu canım....
sanada tavsiyem çocugun üstüne gitme kendinide yıpratma eninde sonunda öğrenecek bezli gezen 7 yaşında çocuk gördünmü hiç
daha öğrenmedimi diyenlarıde takma bende her çocuk farklıdır
allah yardımcın olsun canım,neler yaptığını yazda moral olsun bize canım
selam kızlar, bugün ilk günümüzdü malum, öyle veya böyle atlattık...
biraz üzerine yaptı biraz lazımlığa falan derken şimdi uyutuyorum...
bakalım yarın nasıl olcak burdan tek tek yazıcam tecrübemizi...
ödül veriyorum minik şekerlerden....yada çişini lazımlığa yapınca öyle bir kahkaha atıyoruz ve şaklabanlıklar yapıyoruz ki :) oyunla moyunla derken ağlamasına engel oluyoruz..çünkü oturmak istemiyor...
ayy kaçtı çiş, ayy gitti çiş, hadi yakalayım koş koş falan dedikçe seviniyor ne olduğunu anlamadan oturtmuş oluyorum :)
derken pepenin çişimiz tuvaletteeee şarkısını söylüyoruz falan bildiğiniz maymun olduk yani :)
ama sanki minnacık da olsa yol aldık gibi...en azından lazımlıkta bir saat beklemiyoruz, iki damla da olsa yaparsa yapıyor yapmazsa kaldırıyprym...valla ne zor işmiş allah sabır versin hepimize..inşallah kararlıyım bezlemeyecem yeter artık 4 yaşına girecek...:)
benım kızım da Allah uzun obur versın 20 aylık..gecen ay denedım ama baktım hııııııııııııçç o ısıgı goremedım:) sadece wc gıdıp oturuyor çiş dıyor ben sevnıyorum yapcak dıye ama nerdeeeeeeeeee...wc den cıkarcıkmaz salonun kosesıne yapıyrr..sımdılık bıraktım..cok mu erken dıyoum kendıkendıme ama annem ben 1.5 yasında bıle degılmısım cıs dedıgımde:)
ne güzel bak ilerleme var çok sevindim cnm
gerçekten zor şu çiş kaka işleri
bizde bugün sadece bi kere yaptı altına çişini oda ben biraz kendine bıraktım söyleyecekmi diye
ondan sonra kakasınıda çişinide lazımlığa yaptı tabiiii yine ben götürüyorum kendi sölemiyo
ya bide çişin varmı oğlum diyorum yok diyo her seferinde,sordugumda var dese oda canıma minnet,heleki oyun oynuyosayanına hiç yaklaşılmıyo zorla götürüyorum çişe,bizim de bugünümüz böyle bitti bakalım yarın nasıl olacak
işte canım her çocuk bir değil kimi 1 yaşında öğreniyo kimileride benım sıpa gibi 3 yaşına geliyo hala çişe oflaya poflaya gidiyo
ssenin kuzun daha küçükmüş istemiyosa ara vermek en iyisi
benım kızım da Allah uzun obur versın 20 aylık..gecen ay denedım ama baktım hııııııııııııçç o ısıgı goremedım:) sadece wc gıdıp oturuyor çiş dıyor ben sevnıyorum yapcak dıye ama nerdeeeeeeeeee...wc den cıkarcıkmaz salonun kosesıne yapıyrr..sımdılık bıraktım..cok mu erken dıyoum kendıkendıme ama annem ben 1.5 yasında bıle degılmısım cıs dedıgımde:)
canım benim valla aynen bizi anlatmışsın :) benimkide asla var demez hep yok der...
birde bugün sabah uyandığında bezi kaklıydı, ve bugün bi daha hiç kaka yapmadı...acaba korktu da mı yapmadı?
çünkü normalde günde 2 veya 3 kez kaka yapardı bezine....
bugün sürekli gözüm üstündeydi hani ufacık bi ıkınma hissedersem hemen koşup oturtayım lazımlığa diye..ama kaka ile alakalı hiç bişey olmadı...bu çiş meselesi bi şekilde hallolurmuş ama kaka zor olurmuş diyorlar...
yani çiş ve kakayı ayırt edemediklerinden kakası gelince söylemiyorlarmış
şimdi çişine gösterdiğim çabayı yeni baştan kakayada mı gösterecem...bi fikrin varmı canım?? allah aşkına bildiklerini yaz bu topiği unutma
bende bıraktım canım zaten 1 hafta denedım baktım olmuyor beze devam..Allahtan eskısı gıbı bezler yıkanmıyo:) Allah kolaylık versın canım
ay aman allah korusun canım ya inşallah kakayıda çişle birlikde öğrenirler
benim eltimin oğlu 8 yaşında ve hala kakasını altına kaçırıyor onun ki daha değişik sanırım piskolojik...
seninki kakasını tutmuş olabilir aslında buda iyiye işaret değilmi:26: tutmayı öğreniyor olabilir,hemen kötü düşünme
benimki kakasını hep kapı arkalarında gizlenerek yapar günde bir kere yapıyo onuda takip ediyorum ben yaptırıyorum
ah ah bir dese anne tiiisssss dese dünyalar benim olacak
ya allahtan hazır bezler vargündüzleri çişini yaptığı pantolonlarını yıkıyorum bazen o bile zor geliyo walla
valla canım bende ilk etapta sevinmiştim demekki tutmayı öğreniyor diye, ama bugün bi arkadaşımla görüştüm benimkinden bir yaş büyük oğlu var..o anlattı korktum....onun oğlu da çişini öğrenmiş ama kakasını asla yapmamaya başlamış korkudanmı yoksa çişini görünce etkilendiğinde mi anlayamamışlar, psikoloğa gitmişler...çok zor günler geçirmişler...günlerce kaka yapmamış sanırım kızacaklar diye mi korktu bilmiyorum...hiç de kızmadık diyor ama bilemedim ben...üzüldüm aklıma geldikçe kaka varmı diye soruyorum yok diyor..çiş varmı diyorum yok diyor..allah bize saır versin :)
sorma canım benim banyo çişli donlarla dolu :) az önce makineye attım yarısı doldu valla, giydirecek don kalmadı :)
şuan ayağımda sallıyorum uyudu, bezlemedim henüz yapmadı ama bezlicem...çünkü benimki çok nazlı gece kaldırsam bile ağlaya ağlaya ortalığı ayağa kaldırır..şimdilik gündüz bi gidelim bakalım...birde herkes uyuduktan sonra bezle beiz görmesin diyor...sende öyle yap istersen...bezi görürse nasılsa bezim var diye rahat rahat yaparmış...ama görmeden uyursa şartlanırmış beyni...tutarmış...öyle diyorlar...şimdi uyudu benimki bağlıcam bezini...
yok canım yok senin herkesin lafına bakma daha küçük seninki...baksana bizim sıpalar 35 aylık civarı :) daha totoları çişliler :)
ona kalırsa benim kayınvalidem de daha 10 aylıkken çiş tutarmış, :) pek inanasım gelmedi ama bilemiyorum çok erken yaşta çocuğa eziyettir oda bebek sayılır yazık değilmi yavruya....
sen çevreye bakma bence bekle biraz daha...
birde ben bu yaz bu işi bitirmek istiyorum, çünkü biz lojmanda oturuyoruz ve evim sobalı ve kışın üşütürüm çocuğu diye acelem o yüzden...
ooooooooooo senin kaynana geç bile arkadaşım
benimki çocuğun kırkı çıkınca tutu tutuverirmiş tuvalete:26::26:
çocuk 6 aylık oldumu hiiiiiiiiiiiiiççççççççççç bezine yapmazmış:26:
neyse yaaaaa bu dönem herkeste aynı geçiyo demek
bende neredeyse 3/4 aydır aralıklarla uğraşıyorum ama yok tık yok
acaba vaktimi gelmedi bilmem ki
zaten konularımı okuduysanız bilirsinizkızımda gelişim geriliği var konuşamıyo daha
bide ufaklık var paşam hasta teyzesi şimdi bir yandan ayağımda sallıyorum:2::2::2:
haa birde kızım kreşe gidiyo hadi ben evde uğraşıyorum da orda bezlenecek mecbuuuuuur
offff çok zor allahım kolaylık versin
ooooooooooo senin kaynana geç bile arkadaşım
benimki çocuğun kırkı çıkınca tutu tutuverirmiş tuvalete:26::26:
çocuk 6 aylık oldumu hiiiiiiiiiiiiiççççççççççç bezine yapmazmış:26:
neyse yaaaaa bu dönem herkeste aynı geçiyo demek
bende neredeyse 3/4 aydır aralıklarla uğraşıyorum ama yok tık yok
acaba vaktimi gelmedi bilmem ki
zaten konularımı okuduysanız bilirsinizkızımda gelişim geriliği var konuşamıyo daha
bide ufaklık var paşam hasta teyzesi şimdi bir yandan ayağımda sallıyorum:2::2::2:
haa birde kızım kreşe gidiyo hadi ben evde uğraşıyorum da orda bezlenecek mecbuuuuuur
offff çok zor allahım kolaylık versin
6 aylık bezine yapmayan bebek nerdeymiş ya uzaydamı acabasenin kaynananında maşallahı var yani
senin birde küçük varsa işin biraz zor tabi yinede zamanını beklemeli çocuklar çok yıpranıyor,ben büyük oğlumun çok üstüne gitmiştim şimdi çok pişmanımozamn da herkes "aaaa daha öğrenmedimi kocaman olmuş" laflarıyla bunalmıştım
şimdiküçük oğluma aynı şeyleri yapmak istemiyorum 3 yaşında öğrenmezse varsın 4 yaşında öğrensin yeterki canı sağolsun
benim oglumda üç yaşında öğrendi wc eğitimini biraz zor oldu ilk zamanlar halıya yatağa ve pantolonuna çok yaaptı ama sonunda öğrendi ben vazgeçmedimsürekli soruyordum ama o zamanlar hastalandı ne yazıkki 10 tane iğnesi vardı ve ben onu kullandım iğneyle korkuttum iğne bittiğinde öğrenmişti benim oğlum çok duygusal ve korkak çok acıklı bir durum ama başka çarem yoktu....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?