Kızlar der teğil ama canımı sıktı

imral

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2009
313
1
96
36
Antalya
sabah kayınvalidemle konustum.bu arada nişanlıyım ve nişanlım askerde.bayramda dağıtım iznine gelecek.bende ailem ile bayramda onların memleketine gidicez.sabah kayınvalidem aradı bayramda gelin filan dedi.birde kızım bu bayram koç yollamak isterdim ama durumlarım olmadı telafi ederim kızım gönül koyma filan dedi.
şimdi yeni eve taşınıyorlar ev aldılar tadilat yaptırdılar.ama ben biraz üzüldüm canım sıkıldı biraz harcama kısabilir benimde gönlümü yapabilirdi diye birde nişanlımada demiştim bu kurban koç alınmasını çok istiyorum diye şimdi moralim çok bozuldu kayınvalidemin bencilliğine benim durumuma düşen varmı kızlar

KIZLAR 4.SAYFADA KONUMUN EKİ VAR ONA GÖRE YORUM YAPIN LÜTFEN

Son düzenleme:
Önemli olan sana verdiği değer kayınvaliden aramış gönlünü almış.Durumu açıklamış koç alınsa ne olur alınmasa ne olur bende bunu anlamıyorum tamam adettendir ama çokta takma derim.

kaynanan bencil değil.durumunu güzelce açıklamış.bencilce düşünen sensin bence:34:

Anlamadığım şu kayınvaliden sana koç göndermek zorunda mı? Adetiniz mi böyle bilmiyorum. demek ki maddi yönden sıkışıklar. neden problem yapıyorsun ki. Kadın belirtmiş zaten, canın sağ olsun dersin. Kafaya takacak bir şey değil bence.

:37: Yazdıkların kadarına yorum yapıyorum.

Aramış,durumunu anlatmış,özür dilemiş. Eeeee ? :40:

Yok anacım bu kadın milletine yaranılmıyor.:19:

bence kalmadı pek o adetler. bende nışanlıyken koç moç görmedim.zaten hayvan kesilmesıne karşı olduğum için asla istemezdim orası ayrı
ama sana kızamıyorum çunku nışanlıyken hep birşeyler beklıyoruz gelın olarak. mesela bana bilezik taktılar bayramda ama benım için alacakları bayramlık daha onemllıydı. yanı saçmalıyoruz aslında ama nişanlıyken oluyo işte. sende mazur gör zaten sana açıklama yapmışlar. benımkıler yapmadı bile. bende onemsemedım kimsede görmedım koç getırıldığını. eskiden varmış sadece. gerçi annem bir-iki laf soktu bana ama olsun :1:

kızlar sorun tabiiki gelip gelmemesi değil ama bencil deme sebebim ev aldı masraflı şimdi yeni gelin evi gibi dört dörtlük yaptırıcam diye uğrasıyor.ve ben 2 yıldır nişanlıyım.nişanlım askerde geçenlerde aRAYINCA ANNEM ARADI DURUMları iyi değilmiş dedi.bu askerdeki insana söylenecek bişey değil.birde benim ailem olsaydı evi araya sıkıştırmak yerine önce gelinin gönlünü alırdı.ben nişanlım askerde hayır olsun diye özellikle koçu çok istemiştim.bizde evlat her zaman daha öndedir.

ben sadece merakımdan soruyorum nie erkek tarafı size koç gönderiolar siz kendiniz alamıyomusunz yada böle bi adet mi var ??
hayır ben 2 sene nişanlı kaldım bana bayramda tavuk bile yollamadılar:53: bişi kaçırdıysam gidiim hakkımı ariim:52:

sabah kayınvalidemle konustum.bu arada nişanlıyım ve nişanlım askerde.bayramda dağıtım iznine gelecek.bende ailem ile bayramda onların memleketine gidicez.sabah kayınvalidem aradı bayramda gelin filan dedi.birde kızım bu bayram koç yollamak isterdim ama durumlarım olmadı telafi ederim kızım gönül koyma filan dedi.
şimdi yeni eve taşınıyorlar ev aldılar tadilat yaptırdılar.ama ben biraz üzüldüm canım sıkıldı biraz harcama kısabilir benimde gönlümü yapabilirdi diye birde nişanlımada demiştim bu kurban koç alınmasını çok istiyorum diye şimdi moralim çok bozuldu kayınvalidemin bencilliğine benim durumuma düşen varmı kızlar

Bu mu bencillik?
Ve eklemek istiyorum bu devirde hala böyle seyler kaldı mı?
Demek ki kalmıs! :ssz:

aramış durumu anlatmış gönderemiceklerini söylemiş koç olsa ne olur olmasa ne olur bu kadar uzatmanın bi anlamı yok bence

kadın yapıcağını yapmış durumlarıda biliyorsun hiç aramayadabilirdi sıkma canını böyle küçük bişey içinde bozma moralini bence...

kadın yapıcağını yapmış durumlarıda biliyorsun hiç aramayadabilirdi sıkma canını böyle küçük bişey içinde bozma moralini bence...

Ev tadilatı yapılır mı hic? Bayramda koc gönderip jest yapmak varken..
Kadın durumuda acıklamıs üstelik, kim adetlerini harfi harfiyen uygulayabiliyor ki?
Hic birsey demeyip gecistirebilirdi de, siz hala kırılabiliyorsanız bencilligi karsı tarafta degilde kendiniz de arayın.

böyle bir adet var bizde de var koç gönderilir. Bende nişanlıyken nişanlımın ailesi maddi durumu pek iyi değil herşeyimizi birlikte yaptık hatta koç gönderiliyor birde yanında b ilezik gönderiliyort sırf bu tantanalara girmemek için kurban bayramı öncesi yaptık düğünü. ben sorun etmezdim ama ailem yada çevreden birşeyler duyarsam üzülürdüm.Sizin aileniz içinde önemliyse belki ailenizden nişanlınıza laf gelmesin diye üzülmüş olabilirsiniz ama genel olarak iyiyseniz sorun yoksa çok takma bence gönüller bir olsun

telefonda kurban beklediğini dedin mi?

hayır canım söylemedim ama bikaç ay önceden nişanlıma demiştim sende askersin hayır için alınsın kesilsin diye aslında canımı sıkan alınıp alınmaması değil ama kendisi için herşeyi dört dörtlük yaparken evlatlarını düşünmemesi canımı sıktı suan herkesi imrendirecek bir ev yaptırıyor ve hiçbir masraftan kaçınmıyor benim ailem önce evladımız diye kendilerine hiç birşey yapmıyorlar kayınvalideme bencil deme sebebim buydu

İnsanlara yük olmayı ne kadar seviyorsunuz! Koç göndermek nedir yahu hangi çağda yaşıyorsunuz? Yıllardır kurban kesmeyen insanlar tanıyorum ben. Kendisine bile zor gelirken başkası için neden masrafa girsin ki? Çok mantıksız..benim bildiğim erkek tarafı nişanda kıza elbise hediye eder. O da mecburi değil yani durumları çok iyiyse ve düşüncelilerse..Nişanlı kızların bitmek bilmeyen isteklerini anlayamıyorum.kadın iyiymişki aramış birde açıklama yapmış.

böyle bir adet var bizde de var koç gönderilir. Bende nişanlıyken nişanlımın ailesi maddi durumu pek iyi değil herşeyimizi birlikte yaptık hatta koç gönderiliyor birde yanında b ilezik gönderiliyort sırf bu tantanalara girmemek için kurban bayramı öncesi yaptık düğünü. ben sorun etmezdim ama ailem yada çevreden birşeyler duyarsam üzülürdüm.Sizin aileniz içinde önemliyse belki ailenizden nişanlınıza laf gelmesin diye üzülmüş olabilirsiniz ama genel olarak iyiyseniz sorun yoksa çok takma bence gönüller bir olsun

evet canım böyleyken cevreyide takıyosun dayımında oğlu nişanlı bir ay önceden koç alındı simdiden sormaya başladılar koç geldcekmi demeye bana

Ev tadilatı yapılır mı hic? Bayramda koc gönderip jest yapmak varken..
Kadın durumuda acıklamıs üstelik, kim adetlerini harfi harfiyen uygulayabiliyor ki?
Hic birsey demeyip gecistirebilirdi de, siz hala kırılabiliyorsanız bencilligi karsı tarafta degilde kendiniz de arayın.

değil mi gelin dururken neden kendilerine para harcıyorlar ki.önce gelin olmalı.kadın eski evde eski eşyalarla pekala yaşayabilir:50:

Back
X