Kızlar der teğil ama canımı sıktı

Canım benimkilerde bana hiç bir hediye almadılar ne bayramında ne seyranında. Ama napalım bunun için cıngar mı çıkartalım boşgeç...Herşeyin tam olsada (yapılsada) aldığın insanla mutsuz olsan bu daha mı iyi?

Son düzenleme:
kızlar birikmişlikler var dedim size bu tek bir şey değil nişanlım ve babası bir yer açıp işletiyorlar ve babasının yüzünden nişanlımın üzerine borç kalıyor suanda 20 milyar civarı birşey.ve kayınvalidem çalışıyor ve kazancı çok iyi.nişanlım asgari ücretle çalıştı hep maasından kesildi o para ama hala bitmedi peşin verilirse 10 bin olacak.kayınvalidem ben o parayı ödeyeceğim dedi ama tık yok.bu para ilk3 .4 bin bişeydi önüne geçmediler hiç.şimdi kendilerine ev aldılar içini yaptırıyorlar kredi çektiler köyde evleri vardı onu sattılar para yaptılar ama avukat borç tutarını indirmişken kredi çektik oğlumuzun borcunu kapatalım demiyorlar kapatcaz diyip duruyolar 25 bin filan olmuştur borç.ve nişanlım o paranın 1 lirasını bile harcamadı.sizlerde hiç alakanız olmayan borçla evlenmek istermiydizin.yada bu borç tmamen babasından kaynaklı sizce bu bencillk değilmi

borç bitmeden evlenme:34:

kızlar sert bir sekilde yargılamanız için açmadım konuyu evet bencil diyorum çünkü evlatlarından önce kendini düşünen bir kayınvalidem var bendede bazı bu tarz birikmişlikleri var.bu tek konu değil.benim ailem elindeki ile yetiniyor çünkü kızlarının biri evlenecek biri okuyor diye.gecen bayram biz zaten koç filan istemeyiz masrafa girmeyin dedik.bu bayramda nişanlımla ikimiz adına allah rızası için kesilsin diye istemiştim çünkü nişanlım asker.zaten adetlere uygun bir nişanlılık yasamadım beklemiyorumda sadece biraz moralim bozuldu

Evladını düşünür ama seni düşünmek zorunda değil. Çünkü sen ona kaynana gözüyle baktığın için o da sana gelin gözüyle bakacak. Ana gözüyle baksan bu konuyu dert etmezsin.

sanırım soruna kimse cevap verememiş. senin durumuna düşen olmamış.

ben olsam takmazdım. ama tabi millet koç geldi mi diye sorup durunca haliyle sinirin bozuluyor.
belkide bizim böyle bir adetimiz olmadığı için. nerelisin bilmiyorum ilk defa duydum merak ettim?

mersinliyim canım

bizim adetlerimizde de var
hatta teyzemin 3 kızına da aldılar ama biz istemedik
soran da olmadı sorsalarda biz istemedik veya bana böyle şeyler saçma geliyor der geçerdim
çok fazla takılmamak lazım
sevsin saysın yeter

kızlar birikmişlikler var dedim size bu tek bir şey değil nişanlım ve babası bir yer açıp işletiyorlar ve babasının yüzünden nişanlımın üzerine borç kalıyor suanda 20 milyar civarı birşey.ve kayınvalidem çalışıyor ve kazancı çok iyi.nişanlım asgari ücretle çalıştı hep maasından kesildi o para ama hala bitmedi peşin verilirse 10 bin olacak.kayınvalidem ben o parayı ödeyeceğim dedi ama tık yok.bu para ilk3 .4 bin bişeydi önüne geçmediler hiç.şimdi kendilerine ev aldılar içini yaptırıyorlar kredi çektiler köyde evleri vardı onu sattılar para yaptılar ama avukat borç tutarını indirmişken kredi çektik oğlumuzun borcunu kapatalım demiyorlar kapatcaz diyip duruyolar 25 bin filan olmuştur borç.ve nişanlım o paranın 1 lirasını bile harcamadı.sizlerde hiç alakanız olmayan borçla evlenmek istermiydizin.yada bu borç tmamen babasından kaynaklı sizce bu bencillk değilmi

Eğer durum böyleyse koç isteyene dek nişanlına "borcun durumunu açıklığa kavuşturalım, senin üzerinde borç olmasın" diyebilirdin. Ama sen borcu değil k.validenin koç almayıp kendine ev yaptırmasına takmışsın.

kızlar birikmişlikler var dedim size bu tek bir şey değil nişanlım ve babası bir yer açıp işletiyorlar ve babasının yüzünden nişanlımın üzerine borç kalıyor suanda 20 milyar civarı birşey.ve kayınvalidem çalışıyor ve kazancı çok iyi.nişanlım asgari ücretle çalıştı hep maasından kesildi o para ama hala bitmedi peşin verilirse 10 bin olacak.kayınvalidem ben o parayı ödeyeceğim dedi ama tık yok.bu para ilk3 .4 bin bişeydi önüne geçmediler hiç.şimdi kendilerine ev aldılar içini yaptırıyorlar kredi çektiler köyde evleri vardı onu sattılar para yaptılar ama avukat borç tutarını indirmişken kredi çektik oğlumuzun borcunu kapatalım demiyorlar kapatcaz diyip duruyolar 25 bin filan olmuştur borç.ve nişanlım o paranın 1 lirasını bile harcamadı.sizlerde hiç alakanız olmayan borçla evlenmek istermiydizin.yada bu borç tmamen babasından kaynaklı sizce bu bencillk değilmi[/QUOTE

canım biz "sen bana koç yollamadılar" dedin diye yapıyoruz bu yorumları başka birikmişlikler varsa onlarıda anlatacaksin ki(tabii istersen),bizde ona göre yorum yapalım;
oratak açılmış bi işyerinin borcu iki tarafıda ilgilendirir,bu konuda tabiki borcu ödemek adına yardımcı olmalılar
senin bu durumda yapacağın ise,bu borç temizlenmeden evlenmem demek olmalı,ben olsam böyle yapardım,zaten evlenince başka sıkıntılarınız,ödemeleriniz olacak,geçmişten gelen bi borcun üstüne evlenmek sıkıntıları iyice arttırabilir.
bence sen fazla bu işin içine girme ve nişanlına söyle "bu borcu ödeyin,yada en azından ödenmesi yolunda garantili bi adım atın sonrasında evlenelim" diyin,allah kolaylık versin.

[ı]ayyyyyyyyyy ne büyük bencillik ama senin yaptığın:20::20::20::20::20::20::20::20::20:[/ı]

ben anlamadım neden alsınlar ki? bana cok garip geliyo kız tarafının erkek tarafından istedikleri..ben ne dugunumde ne baska seyde hic bisey istemedim, istenmesine de karsıyım...bana ne bayramda seyranda bisi alınmadı bi eksiklikte hissetmedim acıkcası..

kızlar birikmişlikler var dedim size bu tek bir şey değil nişanlım ve babası bir yer açıp işletiyorlar ve babasının yüzünden nişanlımın üzerine borç kalıyor suanda 20 milyar civarı birşey.ve kayınvalidem çalışıyor ve kazancı çok iyi.nişanlım asgari ücretle çalıştı hep maasından kesildi o para ama hala bitmedi peşin verilirse 10 bin olacak.kayınvalidem ben o parayı ödeyeceğim dedi ama tık yok.bu para ilk3 .4 bin bişeydi önüne geçmediler hiç.şimdi kendilerine ev aldılar içini yaptırıyorlar kredi çektiler köyde evleri vardı onu sattılar para yaptılar ama avukat borç tutarını indirmişken kredi çektik oğlumuzun borcunu kapatalım demiyorlar kapatcaz diyip duruyolar 25 bin filan olmuştur borç.ve nişanlım o paranın 1 lirasını bile harcamadı.sizlerde hiç alakanız olmayan borçla evlenmek istermiydizin.yada bu borç tmamen babasından kaynaklı sizce bu bencillk değilmi[/QUOTE

canım biz "sen bana koç yollamadılar" dedin diye yapıyoruz bu yorumları başka birikmişlikler varsa onlarıda anlatacaksin ki(tabii istersen),bizde ona göre yorum yapalım;
oratak açılmış bi işyerinin borcu iki tarafıda ilgilendirir,bu konuda tabiki borcu ödemek adına yardımcı olmalılar
senin bu durumda yapacağın ise,bu borç temizlenmeden evlenmem demek olmalı,ben olsam böyle yapardım,zaten evlenince başka sıkıntılarınız,ödemeleriniz olacak,geçmişten gelen bi borcun üstüne evlenmek sıkıntıları iyice arttırabilir.
bence sen fazla bu işin içine girme ve nişanlına söyle "bu borcu ödeyin,yada en azından ödenmesi yolunda garantili bi adım atın sonrasında evlenelim" diyin,allah kolaylık versin.

evet canım bende böyle düşünüyorum evlenmem dedim zaten bizde yokluktan geldik sadece birtek bunlar değil bikaç böyle birikmiş zamansız yaptığı şeyler var kayınvalidemin oyüzden bukadar üzüldüm ben yoksa biz adetlere uymayalım diye bastan konustuk

ben sadece merakımdan soruyorum nie erkek tarafı size koç gönderiolar siz kendiniz alamıyomusunz yada böle bi adet mi var ??
hayır ben 2 sene nişanlı kaldım bana bayramda tavuk bile yollamadılar:53: bişi kaçırdıysam gidiim hakkımı ariim:52:

:1: Bana bırak tavuğu, bayramda da düğünde de nişanda da ince iğne almadılar.. ve üstüne ramazan bayramında ben düğün arefesindeyim, ev düzüyorum,mobilya arıyorum bana dediler ki bayram günü: 'niye süslenmedin?' 'akrabalara ayıp' Alsaydın kardeşim gelinine 10 tl ye pazardan bi elibise.. Bir de bunlar doğulu olacak.. Şaştım kaldım :1:

Birikmisler var diyorsun, tamam okey birikmistir ama patlaması bir koc yüzünden olmamalıydı. Yani sizin koc' tan önce daha büyük bir sorununuz var nisanlınıza kalan '' borc '' gibi, koc icin kırıldınız, kayınvalidenizi bencil ilan ettiniz, ama kocu alsaydılar kırgın olmayacak mıydınız ogullarına kalan borc yüzünden?
Siz yanlıs seyi sorun etmissiniz..:24:

boşver bence bunları dile bile getirme bugün yarın evlendin mi bu senin boynunda kalır bi koç yüzünden cıngar cıkardın aç gözlük yaptın diye alan zaten alır senin demenle alacaklarsa ne anlamı kaldı :50:

:1: Bana bırak tavuğu, bayramda da düğünde de nişanda da ince iğne almadılar.. ve üstüne ramazan bayramında ben düğün arefesindeyim, ev düzüyorum,mobilya arıyorum bana dediler ki bayram günü: 'niye süslenmedin?' 'akrabalara ayıp' Alsaydın kardeşim gelinine 10 tl ye pazardan bi elibise.. Bir de bunlar doğulu olacak.. Şaştım kaldım :1:
nasıl yani düğünde takı da mı takmadılar

sabah kayınvalidemle konustum.bu arada nişanlıyım ve nişanlım askerde.bayramda dağıtım iznine gelecek.bende ailem ile bayramda onların memleketine gidicez.sabah kayınvalidem aradı bayramda gelin filan dedi.birde kızım bu bayram koç yollamak isterdim ama durumlarım olmadı telafi ederim kızım gönül koyma filan dedi.
şimdi yeni eve taşınıyorlar ev aldılar tadilat yaptırdılar.ama ben biraz üzüldüm canım sıkıldı biraz harcama kısabilir benimde gönlümü yapabilirdi diye birde nişanlımada demiştim bu kurban koç alınmasını çok istiyorum diye şimdi moralim çok bozuldu kayınvalidemin bencilliğine benim durumuma düşen varmı kızlar

Bence çok abartıyorsun kii kadın tüm samiyeti ve iyi niyetiyle alamıyacağını söylemiş, sense bencil diyorsun
Ayrıca evini kız gibide yapar gelin gibide yapar, hesaplarınız bir mi? Sizden mi para istedi?
Bende 2 senelik evliyim bende gelinim, değil koç bir kilo etini görmedim...
Bu devirde herkes kendi bütcesine bakıyor arkadaşımm, sana alma zorunluluğu yokk, çok canın koç çektiyse ailen alsın sana :20:

Birikmisler var diyorsun, tamam okey birikmistir ama patlaması bir koc yüzünden olmamalıydı. Yani sizin koc' tan önce daha büyük bir sorununuz var nisanlınıza kalan '' borc '' gibi, koc icin kırıldınız, kayınvalidenizi bencil ilan ettiniz, ama kocu alsaydılar kırgın olmayacak mıydınız ogullarına kalan borc yüzünden?
Siz yanlıs seyi sorun etmissiniz..:24:

Size katılıyorum ayrıca şuda var ben nişanlısı yerinde olsam;ben askerdeyim 25.000 tl borcum var sanki bir koç göndermem eksik kalmış ne kadar bencil bir nişanlım var , ailem de kendi havasında nişanlımda elalem ne der havasında,ben daha 20 günlük askerim,dağıtıma nereye düşücem,nasıl bir askerilik geçireceğim,o borç nasıl ödenecek nasıl evlenceğiz diye düşünürken şu mevzu edilen konulara bak derim.Zor bir durum Allah yardımcısı olsun nişanlısının.

Böyle bir adet mi olur Allah aşkına?

Sonuçta bu hayvan bir kurban yerine geçmiyor.Çünkü size hediye edilmiş bir şey olacak.

Sırf çevreniz soruyor diye böyle bir beklenti içine girmeniz anlamsız.Dayımın oğlunun nişanlısına almışlar bende isterim diye düşünüyosunuz bence.

Mutluluk eşyayla,altınla,koçla olacak bir şey değil ki.

Birikimleriniz olabilir,haklıda olabilirsiniz ama patlamak için yanlış bir konu.

Beklentilerinizi ne kadar aşağıda tutaranız o kadar mutlu olursunuz.

anladım canım.

ee bu borç ne olacak bence sen onu düşün. ne zamana evlenmeyi düşünüyorsunuz ki. belki biter o zamana kadar[/QUOTE

valla siz akmayın kapatırız borcu dedi kvalide ama bilmiyorum daha 20 günlük uzun dönem asker allah izin verirse gelince kaç ay geçer sonra düğün yaparız inşallah

Back
X