• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar, desteğe çok ihtiyacım var

• Konu Sahibi Konu Sahibi zamannn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Z

zamannn

Ziyaretçi
eşimle bi sürü sorunlarımız odluhepsi bitti ve ben onu üzdüğüme çokp işmanım eşim asıl sorunu öğrendim düğünden kalan kredi kartı borcuymuş evlrnirken herşeyi o yapmıştı ailesi zerre yardım etmedi.evllendik bide hala eşim elinden geldikçe ailesine yardım ediyor bi kardeşi asker ona para yollar babası çalışmış kız kardeşi çalışmaz bi diğer erkek kardeşi çalışyor onund aldı eve mi kendine mi yetsin onlara üzülüyorum eşim onlara yardım edince kızamıyorum ama onun kart borcu hala kaldı yerde sayıyor masıl bi çözüm bulabilirim...
ben maaşımdan her ay 400 kırpıyorum diğer borçlarımıza gidiyor ben nasıl eşime destek olucam girdi bunalımdan çıkarıcam kredi mi çeksek diyorum ne fayda edicek ailesinin yükü odluğu sürece...

bana görmüş geçirmiş ablalrımızın tavsiyelri çok lazım

sinir odluğum babası çalışmıyor kızk ardeşi 20 yaşında hep çalışcağım diyip evde küçük erkek kardeşi biz evlenir evlenmez askere gitti bizi bekliyormuş gibi okadar karamsarımı ki... eşime dedimki borçlar bitene kadar kardeşin askerden gelene kadar bizde kalsınlar sesi çıkmadı doğru mu yaptım sizce?

Olabilir canım. Babasının emekli maaşı da mı yok?

sinir odluğum babası çalışmıyor kızk ardeşi 20 yaşında hep çalışcağım diyip evde küçük erkek kardeşi biz evlenir evlenmez askere gitti bizi bekliyormuş gibi okadar karamsarımı ki... eşime dedimki borçlar bitene kadar kardeşin askerden gelene kadar bizde kalsınlar sesi çıkmadı doğru mu yaptım sizce?

bunu sakın yapma
burdaki örneklerden hiç ders çıkarmadınmı canım.inan çok pişman olursun
şu durumda en mantıklısı görümcenin ve kayınbabanın bir işe girip çalışması bence
böylelikle azda olsa eşinizin yükü hafifler.kaynın askerden gelene kadar idare edersiniz.
o da askerden sonra çalışıp eve destek olursa sanırım siz feraha çıkarsınız
ama sakın beraber oturmayın canım.üstelik genç görümce kayın kaynana kayınbaba çok zor olur sizin için sakın yapma:1no2:

sırtlarını dayıyacakalr bişey bulmuşlar eşinde söylesin kredimi ödeyemeiyorum desin bende 21 yaşındayım bende çalışıyorum hemde 5 senedir görümcende çalışsın bak ben 21 yaşında çalışıyorum hem eve bakıyorum hemde kendime ev kurmaya çalışıyorum..nedemek evli adamdan destek beklemek yaa.. eşinin kardeşi asker o gelsin görümcen kayınpederin çalışsın olmadı kayananan gitsin merdiven silsin ya olmaz arkadaşım çalışmak ayıp değilki... al benim annemde kaç yaşında çalışıyor bunlar oturmuş çalaışmayıp sırt dayamışlar böyle birşey düzelmezki

valla kusura bakmayın ama siz fazla tölarans göstermişsiniz tamam ailesine yardım edebilir ama kendi borcu varkende edemez kusra bakmasınlar yani hem görümcen neden çalışmıyormuş size güveniyorlardır bence eşinle konuş kendi borçlarınızı ödeyin

Bazı insanlar, çocuklarını evlendirdikten sonra onun artık yeni bir yuvası olduğu gerçeğini göz ardı edip çocukları bekarmış gibi aynı beklenti içinde olmuyorlar mı:kızgın:
Tabiii ki ailesi,tabiii ki yardım edecek ama borç içinde yüzecek benim oğlum ve ben yan gelip yatarken elim titremeden ondan para alıcam öyle mi :1shok:
Bence eşinle oturup bir bütçe çıkar önce,sonra eşine bizim borcumuz şu kadar önce onu ödeyelim faiz binmesin de.Sonra yine ailene yardım ederiz,eğer bu borçtan kurtulamazsak onlara nasıl yardım ederiz söylesene de ve mümkünse kalp kırmadan ve eşinle tartışmadan yap bunu,çünkü o da çaresiz,ailesiyle ilgili de sorumluluk hissediyor olması normal.Normal olmayan ailesinin bu kadar sorumsuz ve düşüncesiz olması:1no2:

Pisman olmayasin ?
Babasi ve kardesi çalismali...baska çozum bulamiyorum ben
Herkesin gideri kazanci kadar oluyor, yeni evliyken hiç gider bitmiyor
iki kisi de çalissa zor aylarla karsilasabiliyoruz
Esinide anliyorum yuregi dayanmiyordur belki ama onunda yuvasi var artik
Keske hiç analarimiz babalarimizin derdi tasasi olmasa
uzuldum...
fakat eve alarak çozum olabilir mi bilemiyorum maalesef...

Pisman olmayasin ?
Babasi ve kardesi çalismali...baska çozum bulamiyorum ben
Herkesin gideri kazanci kadar oluyor, yeni evliyken hiç gider bitmiyor
iki kisi de çalissa zor aylarla karsilasabiliyoruz
Esinide anliyorum yuregi dayanmiyordur belki ama onunda yuvasi var artik
Keske hiç analarimiz babalarimizin derdi tasasi olmasa
uzuldum...
fakat eve alarak çozum olabilir mi bilemiyorum maalesef...

eşime söyleyemesemde en üzüldüğüm şey koca kız kardeşiyle babasının çalşmaması :çok üzgünüm: 3 erkek kardeş hep çalışıp bakmışlr alıştırmışlar eşimide anlıyorum ailesi ama biraz iyi niyetini kulanıyorlar gibigeldi.

cnmm sakın evine alma sakınn
birde önlerine hizmetçi olursun

sanki doğru bi çözüm değil canım ya.iki ayrı düzeni olan aileden bahsediyoruz.bence olmaz.sinir olmakta haklısın.millet yan gelip yatıyo ve sizden besleniyo.çok zor.kredi çeksen daha fazla yük getireceğine inanıyorum.sadece Allah yardımcın olsun diyebiliyorum canım

Kızlar çaışsınlar çalışsınlar diyorsunuzda bakalım bu işsizlikte iş bulabiliyorlarmı.Artık temizlik yaparak para kazanmak diye bişey de yok, kimse bulamıyor iş, birçok adam kadın çocuğunu aç yatırmak zorunda kalıyor bulsa onlar bi iş bulur çalışır... Nedense dilimize dolamışız apartman temizlesin gene çalışsın ayıp değil diye, bakalım bulunuyormu öyle hemen....Kayınbabanın bir emekilisi yokmuş mesela belliki durumları iyi değil, emeklisi olupta oğlundan alımıyor ya, yaşı nedir bu adamın, sağlık sorunları varmıdır biliyormuyuz. Konu açan bayan yok sağlıklı diycek ama içinde kızgınlık olduğu için daha farklı bakıyor olamazmı konuya...
Ha gerçekten oğlum çalışsın bize baksın mantığındalarsa ozaman, siz sıkıntılarınızın ehemmiyetini yeterince göstermiyorsunuz demektir, eşinin bir sinir krizi anına falan denk gelseler, onlarda çok yüklendik bunlara diye düşünürler. Bence eşin konuşamıyorsa, baba ile siz konuşun eşinizin durumunu hiç iy görmediğinizi, geceleri uyuyamadığını, tedirgin olduğunuzu falan anlatın, işin ciddiyetinin farkına varsınlar.

Son düzenleme:
valla arkadaşım çok taviz vermişsin .benim eşimin de ailesi işyerlerini kapattılar .babası 50 yaşında eşimin dükkanına çalışmak için yanaştı ama eşim izin vermedi 500 tl vercekmişizde çalışcakmış.eşim kabul etse dükkanda durmazdı.sonra başka iş buldu .işi gücü kahveye gitmek ava gitme sözde para yok.biz evlenirken yardım etmediler eşim sabah 9 dan gece 11 ,12 ye kadar çalışıp herşeyi kendisi yaptı .taviz verseydik senin durumuna düşerdik.bizimde her ay kredi borcumuz vardı 800 ytl yeni bitti.
acıma acıncak hale düşersin diye boşuna dememişler.beni babam 70 yaşına kadar çalıştı.büyüklerin çocuklarını cüzdan gibi görmeleri çok acı evlatlarına hiç acımıyolar.
Arandımı iş bulunuyor kayınvalidem bile 50 yaşında iş buldu. önemli olan niyet

bencede bu kadar taviz verme tamam yardım ediyosunuz ama alışmışlar diye kendin diyosun bir yerden başlamaları lazım eşindede para bugün var yarın yok(allah korusun rabbim daha çok versin)diye düşünmeleri lazım............

Back
X