kızlar desteğinize çok ihtiyacım var.. ağlamaktan bıktımm..

Offf bilirim o acıyı...
Git gel temizletmek için gına gelmişti...
Ama geçiyor canım hiç üzülme...Biraz sabır
Daha çok yeni zaten senin...
Baya kabuklaşmalar tıkanmalar olacak...
Fazlada uğraşma derim kendiliğinden düşer onlar ..
Baya bir süre ağzından nefes alarak idare etmek zorundasın...

geçmiş olsun canım ameliyat genel anesteziylemi oldu yoksaa lokal anestezimi ? birde burnunu neyle temizliosun yarın çay bardagının içine 1 çay kaşıgı karbonat at ve burnuna çek hünkür açılırsın ablamda olmuştu doktor böle bişey vermişti

öncelikle geçmiş olsun canım...ben senin derdine derman olamıcam ama belki sen benimkine derman olursunn..benimde aynı ameliyatı olmam lazım ama iki senedir korkudan ameliyat masasından kalktım..genel anesteziyle mi oldun lokal mi?birde burnun dış görünütüsünü değiştirio mu?estetik te oldun mu...uff çok soru sordum galibaaa

kızlar öncelikle çooook teşekkürler iyi dilekleriniz için.
yarın okuluma gidicem sabahtan. akşam üstü de hastaneye gidicem (başka bi hastanede ameliyat oldum da)
kuzenim kbb ci. o da benden 3 gün önce aynı ameliyatı oldu. o da aynı derdi çekiyor. ama kurtuldu sayılır. bizim genetik yani:)
yarın o takıcak büyük ihtimal silikon tamponları konuştuk da içimi rahatlattı baya ama lokal anestezikle takılıyormuş ve dikiş fln atılıyormuş yine zahmetli bi işlem yani.. gerçi kesin olsun da artık acı ve zahmet umrumda değil. okula da rahat gidebilirmişim diye rapor almıcam
şimdi ameliyat için soranlara cevaplarımı veriyorum. öncelikle güvendiğiniz bi doktora olun bence. yani belki duysalar uçururlar beni :) ama asistan yerine uzman doktorlara olmanızı tavsiye ederim.
burnumun dış görüntüsü değişmedi. benim de en korktuğum şey buydu çünkü beğendiğim bi burnum var. burnumun üstünde çok az 1-2 mmlik bi çıkıntı vardı onu törpületsem mi diye çok düşündüm ama sonra vazgeçtim iyi ki de geçmişim. o ameliyatı daha da zorlaştıran bi etken. eğer aynı zamanda estetik de istiyorsanız kesinlikle plastik cerraha gidin. (aman kuzenim duymasın:D)
ayrıca genel anestezikle oldum ameliyatı. lokalle olmanızı tavsiye etmem. çünkü çoook zor bi ameliyat. çekiçle fln kırıyorlar kemikleri onu duyup hissetmek çok kötü olur. ayrıca bazen lokal yeterli olmuyor acı hissedildiği için ameliyat yarıda bırakılabiliyor.
genelle olunca ameliyat sonrasında sersemlik vs çok oldu evet. 2 gün boyunca durmadan uyudum bi kere kustum ama bunlar beklenen şeyler. ama ameliyathanede anında uyandım ben hatta bütün doktorlar çok şaşırdı bana ameliyatı anlatmaya fln başladılar gözümü açar açmaz o çok komikti :)
ayrıca diceğim o ki herkeste burun eğriliği mutlaka var. ama eğer nefes almakta zorlanıyorsanız ve bu hayatınızı etkiliyorsa ameliyat olun. gördüğünüz gibi kolay bi postop u yok.
bir de neyle temizliyorsun diye soranlar var. serum fizyolojikle temizliyorum ben. 100 şişe olmuştur şimdiye :D eczacıyla anlaştım bana özel getiriyor resmen.
inş yarın akşama iyi haberlerle dönerim dua edin benim için :(( öptüm kızlarr

saolun kızlar.. benim hem septum eğriliği hem de konka hipertrofim vardı. konkalarımın bi kısmını aldılar bi de septum kemiğinden çıkarttılar ameliyat sonrası gösterdiler bi de al bak bunlar senin burnundan çıktı diye :D
Uyuyan Güzel vallahi sen kışın mı oldun acaba? benim yaz sıcağından ve kendi yara iyileşmemin hızlı olmasından dolayı yapışıklık oluyor herkeste olan bişi değil yani. halbuki odam kış soğunda şuan :)
valla bıktım artık bari şu tampondan koydurtayım da kesin olsun diyorum yapışıklık fln olmasın artık. ne kadar acısa da çekicez artık napalımmm eyvahedigeldismile
korkuyorum yarından off..

canim hayir mayis ayinda oldum
ne diyim tekrar gecmis olsun, insallah yakinda gecer tatlim

Son düzenleme:
bana da herkes estetıkle beraber dusunuyorum dıye ısınde ıyı olan bır kbb cı yapsın dıye soylemıstı, cunku plastık cerrahları burun ıcı ıcın egıtım almıyorlarmıs sanırım,nefes sorunun hallolsun dıyorsan kbb olsun demıslerdı
benım doktorum kbb prof.u , bende baya arastırdım sıtede bu burun olayını, benımde korkum şişlikler, Allah hayırlısını versın ınsallah sorunsuzca olur kurtulurum bu amelıyattan

sanada gecmıs olsun tatlım
bende iş yerıne vercegım raporu sorun edıyorum ınan kı
halbukı saglık bu

canım Allah yardımcın olsun. en kısa zamanda sağlığına kavuşmanı dilerim. burun la ilgili hastalıklar çok zor. ben de beş yıldır koku alamıyorum. bakalım nolacak.

canım ablammm çok geçmiş olsun a.s.
elimden bir şey gelse de acımasa keşke burnun :1no2:
ama dualarım seninle.. izmir de havalar soğusun artık,benim ablacığımın burnu acımasın :Saruboceq:

kızlar çok saolun.
dün akşam takıldı tamponlar
aman allahım çok canım yandı
ki benim ağrı duyum biraz azdır ve çok iyi dayandığımı söylediler
ben böyleysem başkalarını düşünemiorum
bugün okula gidemedim
ağrılarım çok oluyor
içinde olukları var o yüzden çok nefes problemi çekmiorm ama ağzımdan alıuorum genelde
bütün gün uyudum bugün
burnum yüzüm gözüm şişti yine
1 hafta sonra alınıcak o süreye kadar nasıl dayanıcam bilemiyorum
keşke burnum daha büyük fln olsa da nefes problemim olmasaydı diyorum şuan
2 ağrı kesiciye rağmen hala acıyor
yarın okula gitmem gerek
nasıl dayanıp da gidicem bilemiyorum
hocam da pek gıcık konuşsam bile izin vermezgibi
kafamı aşağı eğemiyorum ve hiç halim yok. bi de bütün çocukları muayene ettiriyor. benim kolumu kaldırcak gücüm yok çocuklarla nası uğraşcam hiç bilmiyorum ya

gecmis olsun canım ya :(
dün soğukyu hava baya belki böyle devam eder artık,sende rahatlatsın biraz..
inşallah hocan anlayışla karşılar..
benimde tek tarafı kafamı yatağa koyduğum an tıkanıyor :( çok korkuyorum ameliyattan veya operasyondan..doktora gidicem ama ona bile korkuyorum :( burun ameliyatları çok zahmetli ve acılı :(
gecmis olsun tekrar umarım biran önce iyilesirsin tatlım..

kızlar bugün mucizevi bi şekilde kendimi daha iyi hissettim ve düşe kalka da olsa öğleden sonra okula gittim
hoca yarın erkenden gelmem gerektiğini söyledi yani dinlenme zamanım bitti
gördüğünüz gibi hiç de anlayışlı değiller ve rapor hakkımız bile yok!!!
doktorların hiç bi zaman hasta olmaya hakkı yoktur zaten öğrenci bile olsan
neyse ders çalışamıyorum tabi daha henüz.
bugün yeni geldim işte artık yatana kadar iyice dinlenip yarının zorluğunu kaldırabilcek kadar enerji toplamaya çalışıcam
cekhu ve uyuyan güzel çok teşekkürler...
cekhu valla bu ameliyatlar 20li yaşlarda olunması gerek. eğer çok da etkilemiyorsa nefes almanı olmasan da olur aslında. ama ben iyice araştırıp gitmenizi öneririm ben ameliyattan çok memnunum ama sonrası için hiiiiiiiiiiç memnun değilim. şuan takılı olan tamponlar en başta takılsa aradaki onca sıkıntıyı çekmemiş olucaktım ki ne yaşadığımı bi ben bi allh bi de yakınlarım bilir.

Bak sana güzel haber İzmirde havalar serinledi artık (:

En kısa zamanda da iyileşirsin umarım.

Ya merak ettim nerde okuyosun canım sen ünv olarak. Tedavin hangi hastanede oluyor? Özelden de atabilirsin sadece merak.

Yani rahatsız olduğun belli olmasına rağmen neden müsaama göstermezler ki :oklava:

Back
X