kızlar doğum yaptım. ama neden garibim:(

esraseyhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2008
471
0
96
Zonguldak
doğum yapalı 5 gün oldu..şu anda sürekli ağlamak istiyorum.kaynanam ve annem yanımda.sezeryan yaptım.ağrılarım var çok.ne kadar zormuş evde kalabalık yaşamak...........alışamadım........depresyona girmek üzereyim..saatleri karıştırıyorum artık...

canım önce hayırlı olsun allah analı babalı buyutsun logusalık senın yasadıgın olsa gerek.sakın ol fazla dusunme hıcbırseyı bence. gerçi daha önce dogum yapmadım neler hıssederım bende bılemıyorum ama sana tek söyleyebılecegım evde kalabalık vs gercekten zor aynı seyı bende dusunuyorum. ama n bıleyım senı mutlu edecek seylerı yap bence. agrıların varmıs gecmıs olsun ama mesela bebegın uyurken sen yatagında kıtap oku,mp3un varsa muzık dınle mumkunse hareketlı seyler olsun :) senı neselendırecek seylerı kafanı dagıtmaya calış ınsanlardan ızın ıste anlayıslılardır umarım bıkac saat kendıne ayır elınden geldıgınce senı motıve eden seylerı yapmaya calıs bence..

bugunler gececek bunu dusun sımdı 40ı cıkana kadar ev kalablık canın acıyor dısarı cıkamama da var ama annemın bır lafı vardır herzaman daha kotusu olabılırdı dıye dusun der oyuzden bugunlerın gececek tatlım bebişinle dısarda gezeceksın o kalabalık dagılacak belkı hafta da bır gelcekler agrıların gececek rahatlamaya calış cok sıkılırsan bana yaz:)))
hepimiz yanındayız iyi düşün iyi olsun canım...

Son düzenleme:
Canım hayırlı olsun. Doğum tarihleri yaklaşık aynıydı bizim bebişlerin. Benimki doğmak üzere. Sıkma canını senin bence artık sorumlu olduğun bir minik var, güçlü olmalısın.

esra seyhan tebrıkler saglıkla kucagına almıssın bebegını kı en onemlısı bu..bende dogum yaptıgımda boyleydım durup durup aglıyodum..kalabalık gelen gıden bıle benı bunaltıyodu.sezaryan agrısı..gogus problemlerı..bebegın aglaması cabuk acıkması uykusuzluk kılo bunlar hayatımızı tamamen degıstıren seyler..ben hep telkın ettım kendımı sabırlı ol bu surecı normalmıs gıbı gor agla dusun endıselen ama fazla da uzme kendını emınım bı kac hafta ıcınde gecer kendını ıyı hıssetcek seyler yap..annen ve esının annesı senın ve bebegın ıcın orda yardım almaktan cekınme..

aynen bende böyle bir lohualık geçirdim.hiç mutlu hissedemiyordum.bebeğimi bile sevdiğimi hissedemiyordum.belli bir süre sonra geçiyor merak etme sabret

Gözün aydın,analı babalı büyüsün.Benimde sezeryan olacak cuma günü kısmetse.Bende amaliyattan çok bu kalabalık ve bebeğe alışma sürecinden korkuyorum.Bende çok asabiyim.Birde ben eşimin tarafını hiç sevmem annemlerle hep araları gergin olmuştur.Düğünümde burnumdan gelmişti.Bunda da aynı şey olsun istemiyoum.Rahat olmaya güzel bakmaya çalışıyorum umarım başarırım.Çünkü hiçbişeyin tekrarı yok.Düğün bir daha olmayacak mesela iki çapulcu yüzünden mutsuz olduğumla kaldım.UMarım iyi geçer.Allah kolaylık versin.Ama geçici bir süreç neticede,kendini üzme.:teselli:

Ah canım benim. Bebişine kavışmuşsun ya bundan daha önemli ve mutluluk verici başka ne olabilirki. Zorlu hareketler yapmamaya çalış ki dikişlerin çabuk iyileşsin. Etrafın kalabalık ne güzel işte. Yalnız değilsin. Ömür boyu kalacak değiller ya sende. Relax olmaya çalış. Sütün kesilirse daha çok üzülürsün benden söylemesi lmaz:

Arkadaşım hayırlı uğurlu olsun, ALLAH mutlu günlerini göstersin yavrunun, emin ol bir çok loğusa kadın senin yaşadıklarını yaşıyor, ben daha hamile kalamadım ama etrafımda gördüğüm loğusaların hemen hepsinde bu durum söz konusu... Eşinle bol bol konuş, hava almaya çık kendini iyiy hissettiğinde. Kendine iyi bak, tekrardan hayırlı uğurlu olsun..

gerçekten yaşayan bilir,illaki zordur.ancak annen,eşinin annesi madem bunalıyosun ara ara gelsinler,sıkıntını paylaş,biraz iyiyleşince çık tek başına iraz nefes al,mutluluğunun tadını çıkar(8 senedir mücadele yapıyorum,şanslısın)

kızlar hepiniz çok iysiniz...burası benim için terapi oluyor gerçekten....depresyondan çok korkuyorum..hamilelikten önce de depresyon ilacı kullanıyordum..bıraktım.ama sanki şimdi tekrar ihtiyacım var gibi......nolur öle olmasın.bebeişimi emzirmek istiyorum ben......

Gözün aydinnn, Allah anali babali büyütsün insallah.
Kötü seyler düsünmemeye çalis. Ilaca ihtiyacin oldugunu düsünürsen ona odaklanir kalirsin. Iyi seyler düsünmeye çalis. Bebi$inle beraber çok mutlu günlerin olur insallahhh

demek ki annelik biraz garip bi duygu benim son haftam bunalımdayım korku beklemek doğunca evin kalabalığını da düşünenlerdenim ama herşeye rağmen onun varlığı bütün olumsuzlukları ortadan kaldıracaktır diye ümit ediyorum herkes bu stresleri yaşıyor Allah hepimize sabır versin bebişlerede sağlık tabi ki

lohusalık depresyonuna girmişsin gecici bir sürec bu
tebrik ederim saglıkla büyük yavrunu

gözün aydın Allah analı babalı büyütsün..
bende de doğum stresi var..36 haftalığım nasıl olacak bilmiyorum..
onun haricinde ben hamileliğim boyunca kaynanama çok sinir oldum
içim içimi yedi kadın aslında çok iyi biri ama ne yapsa bana dokunuyor ya...
annem uzakta heralde ondan dolayı o bu kadar yakınımda diye sinir oluyorum...
o kadar doluyum ki ona karşı kendi kendime söylenip hırslanıyorum.. aslında hiç zararı yok
doğumdan sonrada başımdan ayrılmıcak dayanamayıp laf edicem sanırım en sonunda..
bıraksan benimle doğuma girer...elinde olsa yerime doğurur klava:
ben çok sinirli olucam sanırım şimdiden böyle isem.. ama en çok kaynanama sinirim var
yıllardır tek derdim o gibi çok doluyum ona elimde değil..puffff...

lohusalık döneminde böyle hissetmen çok doğal canım 1-2 hafta sonra hormonların düzene girer bebişinle çok mutlu olrsun tatlım

doğum yapmış olmana çok sevindim. o korku ve stresi atlatmışsın.
doğumdan önce hayalini kurduğun günlerle karşılaşamayınca psikolojik bi çöküş yaşadın.
inan hepimiz kısmen bunları yaşadık. 20 günden sonra herkes dağılmaya başlayacak... şu an sabredebilmek elbette çok zor ama imkansız değil... iyi olayların anı olarak kaldığı gibi, şimdi bi tatsızlık olsa bu da ömür boyu hatırlanacaklar arasına girecek. onun için düşünerek davranmak ve doğumda bağışlanan tüm günahlarını hazmedemeyen ve sabrını zedelemek için uğraşan şeytana fırsat vermemen en akıllıca olanıdır. Annelik gibi bi vasfı taşıyacaksın, elbette buna layık olmak kolay değildir. hayırlısıyla bu günleri atlattığında iyi ki nefsime uymamışım demek için şu an sürekli dua ve sığınma ile Allahtan yardım istemek gerek..bu mücadeleden zaferle çıkman için dualarımızdasın....bebeciğinide öptük annesi

Benim ilk doğumumda annem gelemedi bana. Ablamın üç çocuğu var ve o zaman 2-3 yaşlarındaydılar ve ablam çalıştığı için annem benim çocuğuma hiç bakamadı. Benimde kayınvalidem ve görümcem yanımdaydılar ama onlarda sürekli durmuyorlardı. Bebeği yıkayıp evlerine çıkıyorlardı. Yalnız kalıyordum genellikle. Çok kötüydü o günler benim için. Zaten normal doğumumu çok zor yapmıştım yatmak durumundaydım, bi su istesem verenim yoktu kalkıp kendim alıyordum. Bence yalnızlık çok kötü bişey. Şimdi kendi annem kalıcak yanımda kısmetse, en az 40gün bende kaydirigubbakcemile3 düşündükçe çok ama çok mutlu oluyorum daha şimdiden

merhaba canım, ben senı gebelıkte bulantı ve kusma topiginden hatırlıyorum, sen zor bır hamılelık gecırmıstın ılk aylar oyle degıl mı hep bulantılardan sıkayet ederdın.. bak dusun o gunler gerıde kaldı 9 ayı arkanda bıraktın, o ezıyet dolu gunlerden sonra bebısın sana geldı.. bunları dusun hep..benımde 1 ayım falan kaldı bende esımın aılesı o donem cok ustume gelıp benı bunaltıcak dıye sımdıden korkmaya basladım ama gerekırse kımseyı kırmadan yalnız kalmak ıstıyorum dıyıcem bır sekılde.. unutma en basta sen ve bebegın gelıyor.. antıdeprasan ılac falan almayı dusunme bence bu donem, bak annesın artık.. anneler gucludur untma..

canım ya cok sevındım yasadıkların cok normal bu sanırım ılk bebek ılkınde bende benzer seyler yasadım ozellıkle gecelerı uyanık oldugum halde bana kabus gıbı gelırdı ama sunu hıc unutma artık tek basına degılsın su anda sana muhtac mınıcık bır canın var hatta bır ıkı hafta ıcınde sana gulmeye baslıcak depresyon fıkrınıde tamamen kafandan cıkar dusundukce psıkolojın senı depresyona sokar eger sen ve bebek saglıklıysanız hıcbırseyı kafana takma arkadasım hatta etrafındakı kalabalık bıle hosuna gıtsın bak tek basına kalıp da aynı seylerı yasayanlar ne kadar sıkıntıda . azıcık sabret hersey kısa zamanda hayal ettıgın gıbı olacak...
:icecream:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…