kizlar down sendromuunda su aldiran varmi

sevyeter

3 Aslan anası🧿🧿🥰
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2012
2.340
2.790
133
Kizlar gorumcem 5 aylik hamile ve down sendromu suphesiyle su aldr demisler.yaptiranlar bebeginizde dusuk oldumu, erken dogum oldumu .cok uzuluyor agliyor , sonuc ne olcak die yaptirimmi ne yapacam diyor. sonuc kotuyse nasil bebegimi oldurim diyor vs. Ne yapmali bende sasirdim yaptiranlar genelde sonuc kotumu cikiyor yoksa geneliniyi sonucmu veriyor.birde kizlar gorumcem 37 yaslarinda' 1 yillik evli fakat babasi kimlige 44 yasinda yazdrmis kimlikten dolayida kan sonucu bole cikabilirmi

Bu emniyeten yapılan bir test diye düşünüyorum.Yaşından dolayı aldırmışlardır.Bİrçok dr un down sendromlu dedikleri bebek sağlıklı çıkmıştır.Üzülmesi normal,ama kendini kahretmesine gerek yok.İnşallah korkuları boşa çıkar.

İnsallah canim du

Ablamin gorumcesi aldirdi yastan dolayi risk grubuydi hoc slklnti yasamsi sonucta olumlu cikti sukur
insalla gorimcenizde saglicqkla atlatir bu donemi

Benım bı arkadasım karnından su aldırmısdı 3 sene once malesef bebeği suuyu aldırdıktan sonra olmus karnında ve 2 gun boyunca karnında olu olarak kalıyo ve kızı zehirliyo vefat etti. bence kesınlıkle aldırmasıın ALLLAHın verdıgı bı caana sırf hasta dıye kıyılırmı ya ALLAH buyukturr ...

Tedbir için alınıyor,ama ben asla kürtaj yaptırmam diyorsa doktoruna belirtsin.

bu su aldırmak nedir bilmiyorum..
yengem kan tahlili verdi down sendromu testi için ama sizin dediğiniz daha farklı bi durum oluyor galiba
umarım bi sorun çıkmaz

5 aylik bebek kurtaj olmaz zaten heralde aldirmak istese bile.sonucu ogrendiginde ne degisicekki.bosuna uzmesin kendini simdi olumlu dusunsun.dunyaya gelince saglikli olmasa da evladini kucaginda hissetmesi daha iyi olur onun icin.insallah saglikla kucagina alir.

aynı şeyi ayrıntılı ulturasyonda ablamada söylediler
çocugun beyni su toplamış dowmn sendromlu yada otistik dediler
amniyosentezz yaptırdı düşükle karşılaşmadık çok şükür
ama hastanede kaldı bir yada iki gece
sonuçları temiz oldu egerki sonucu kötü çıksaydı
kordosentez yapacaklardı
şuan bebiş 2 aylık ve çokta saglıklı
hastane degiştirsin görümcen

Nasil vefat etti ya? Allahım elim ayagim titredi şu mesajinizi okuyunca.. bu kadar kolay mi yani? Cok üzüldüm. Allah rahmet eylesin

sizin dediğiniz bambaşka bir şey,aldıkları su çok küçük bir miktar,bu arada allah rahmet eylesin..

saol cnm ama herkezın basına bu olay gelıcek dıye bısey yok tabykıde ama yaptırmamasını soylerım yaptrsa bebeği hasta cıksa aldıracakmı peki ?

saol cnm ama herkezın basına bu olay gelıcek dıye bısey yok tabykıde ama yaptırmamasını soylerım yaptrsa bebeği hasta cıksa aldıracakmı peki ?
belki de bebeğin başka bir sorunu vardır,neyse bu konuda yorum yapmayacağım çok hassas bir konu hem anne hem bebeği ölmüş..
Aldırıp aldırmamak kendi kararı ama bu test işi zorunlumu onu bilmiyorum.

tam olarak bılmıyorum ama suyu aldırdktan snra bebeği ölmüş .. Yok tabıkıde zorunlu degıl ıstege baqlı bısey

teyzem yaptırmıstı yaklasık aynı yaslarda hamıle kaldıgından doktor ıstemıs oda 10 gun yemeden içmeden kesildi sonuç: oglu canavar gibi

Arkadasimiz aldırdı suyu ve erken dogum oldu. Bi hayli ugrastilar anne karninda kilo almadi bebek bi türlü. Cok eksik kiloyla dogmustu annede yüksek tansiyon sigara ve yas etmenleri de vardi tabi. Bu saatten sonra kurtaj olmayacaksa aldırmasin suyu diye dusunuyorum

Amniyosentez sonrası düşük riski artıyor... alınan su miktarı da 3-4 tüp.. çok zor bir karar, Allah yardımcısı olsun.. farklı doktorlara görünmesinde fayda var. İstanbul'da mısınız?

Merhaba canım banada 3 aylık hamileyken bebeğin ensesi kalın bu çocuk down sendromlu dedi iki doktorda aynı şeyi söyledi o an ve 9 ay boyunca ne yasadigimi kimse bilemez ama Allah razı olsun esimden hep destek hep yanimdaydi tabi aldırmayı biran düşünmedim Rabbimin emaneti ne desek boş ama doğum yaptım şu an kucağımda emziriyorum 9 ayimiz bitti sapa sağlam hiç bir şeyi yok çok şükür. Biz kendimizi tamamen Rabbimize emanet edip bol bol dua edelim canım inş sizinde korktuğunuz gibi olmaz :)

Oncelikle hayir doktorun bu testi istemesinde kimlikte yazan yasin bi alakasi yoktur.Cunku genelde cok buyuk bi olasilik olmadikca bu test istenmez.Bu testten once bakilan bir suru kriter vardir ense kalinligi vb. Egee hepsi down sendromunu isaret ediyorsa test yapilir ve bu test %98 dogru sonuc verir.Bizzat annemden biliyorum.Ense kalinligi vb seylerdne dolayi down sendeomu riski vardi test yapildi ve down sendromu dogrulandi.Annem de bebege ve kendine eziyet etmemek icin suni dogum denilen bi yontemle eger yanlis hatirlamiyorsam bebegi aldirdi.eger gorumceniz nolursa olsun aldirmam diyorsa testin bi anlami yok ama aldirmayi dusunucekse testi yaptirmali.bu testin adi da amniosentez bu arada arastirabilirsiniz.

Bu arada annem down sendromlu bebeginden sonra yine hamile kaldi 37 yasindayken e hem yasindan dolayi hem de bi onceki bebegi down sendromlu oldugu icin yine amniosentez yaptilar hicbir sorun veya yan etkisi olmadi.Test ter temiz cikti kardesim simdi 7 yasida ve sapasaglam yani evet belli riskleri var ama o riskleri goze alabilicek durumdaki hastalaa yapiliyor test.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…