kizlar down sendromuunda su aldiran varmi

Aldırma düşüncesi yoksa yaptırmasın
Bu testin ardından düşük tehlikesi olabiliyor
Çok kez duydum çevremde yaptıran
Down sendromlu denen çocukların hepsi sapasağlam doğdu
5. aya gelmiş bence kendini demoralize etmesine gerek yok
Allah korusun bir şey varsa bile zaten 4 ay sonra öğrenecekler
O kadar gerginliğe ne gerek var

Amniyosentez yaptırcak sanırım.Bu test kesinlik vermez sadece yüzde veriyor.Eğer bebeği aldırmıycaksa testi yaptırmasının bir anlamı yok,evet düşükler de görülebiliyo test yüzünden.35 yaş üstü gebelerde genetik hastalık riski arttığı için,kriterleri de sağlıyorsa yapıyorlar.Sağlıklı doğduğu çok oluyor,dediğim gibi ''x yaşında,x haftalık gebelerde x bulgulara sahip doğan 320 bebeğin 2si down sendromlu doğuyor ''gibi bir yüzde bu.

Buyuk ihtimal risk grubunda oldugundan istemisleedir ama kiymiyacaksa yaptirmasin. Ablam yaptrdi ve 6.5 aylik dogdu yegenm 1 kg. Gebelik zehirlenmesi yasadi. Bn ise oglumda hc bir tarama testini yaptrmadim. Ne 2 li ne 3 lu. Esimle oturduk dusunduk bsey cksada aldrmayz dedik ve doktoruma istemiorum dedim. Malesef bu testlern guvenirligi yuksek deil. Yengemi doktorun bir dovmedigi kalmis bebek down lu nasil bakican aldir, et bilmem ne. Simdi 6 yasinda sapasaglam. Tam tersi bir ornek ; tum testler normal, ense burun olcusu ideal, ayrintili ultrasonu temz cikan bir arkadasinda dogumsan sonra bebegin downlu oldugu ortaya ckmis. Hamileyken dogum hikayelerine goz gezdirirken, konusunu aglaya aglaya okumustum. Ck zor. Allah bebeklerimize saglik versin.

bu su aldırmak nedir bilmiyorum..
yengem kan tahlili verdi down sendromu testi için ama sizin dediğiniz daha farklı bi durum oluyor galiba
umarım bi sorun çıkmaz
Evet iste o test riskli cikarsa tipa yolluyorlar risk yuksek die

e
Amniyosentez sonrası düşük riski artıyor... alınan su miktarı da 3-4 tüp.. çok zor bir karar, Allah yardımcısı olsun.. farklı doktorlara görünmesinde fayda var. İstanbul'da mısınız?
Vet o istanbulda bildignz dr varsa belirtinn lutfen izmitte oturuyor

Evet biliyorumda oan aklima gelmdi 2 bebegm var benm rabbimi sukur saglikli.dilerim rabbim herkese saglikli evlatlar versin

İnsal
lAh dedigin gibi olur.allah bagislasin.evet ben bile karar veremezken o nasil versin.

Canım görümcenin maddi durumu nasıl bilmiyorum ama artık illa amniyosentez yaptırmak zorunda değil kimse. PrenaTest diye bir işlem var.Sadece kan alıp Trizomi 21 (Down Sendromu), Trizomi 18 (Edward Sendromu),Trizomi 13 (Patau Sendromu), XO (Turner Sendromu), XXY (Klinefelter Sendromu), XXX(Trizomi X) ve XYY sendromu olup olmadığını söyleyebiliyorlar. Lakin ücreti biraz yüksek. Ama yinede bi araştırın isterseniz.. Dilerim hiçbir sorun yoktur ve sağ salim alır kucağına bebeğini. Allah yardımcısı olsun inşallah..

amniyosentez kesin sonuç verir
2li test 3lü test dedikleri tarama testidir, o kesin sonuç vermez.
hatta sadece risk gösterir, atıyorum 1/340 gibi.
eğer gebeliği sonlandırmayacaksa eğer sendromlu çıkarsa hiç yaptırmasın

2li ve 3 lü testte kimlik yaşı değil gerçek yaş söylenir.YAşı 44 göründüyse sırf yaşı 44 diye bile amniosentez önerilir hastaya çok ileri bir yaş olduğundan.ÖNcelikle doktorunla gerçek yaşını paylaşsın,risk hesaplaması gerekirse yeniden yapılsın.

Evet amniosentez sonrası bebeğin ve hatta annenin bile ölüm riski var sonuçta çok da masum değil.ama çok çok ender görülen şeyler.HErkesin olduğu basit bir iğneyi bile olup ölen varken bu riskin olması normal.

Amniyosentez yaptırcak sanırım.Tarama testinde mi bu sonuç çıktı?Bu test kesinlik vermez sadece yüzde veriyor.Eğer bebeği aldırmıycaksa testi yaptırmasının bir anlamı yok,evet düşükler de görülebiliyo test yüzünden.35 yaş üstü gebelerde genetik hastalık riski arttığı için,kriterleri de sağlıyorsa yapıyorlar.Sağlıklı doğduğu çok oluyor,dediğim gibi ''x yaşında,x haftalık gebelerde x bulgulara sahip doğan 320 bebeğin 2si down sendromlu doğuyor ''gibi bir yüzde bu.

Merhaba..ben 3 sene önce gebeliğimde yaptırmıştım amniyosentez.yaşım 37 idi ve bazı test sonucu risk yüksek çıkmıştı.dr um perinatalogdu ve amniyosentez önermişti ve yapmıştı.kadıköy şifa hastanesinde yaptırmıştım.eşim yurtdışında görevli olduğu için kızıma annemler bakmıştı ben yalnız gitmiştim operasyona.bu operasyonda dr un tecrübesi çok önemli.yarım saat aürüyor.ulrasound eşliğinde büyük bir iğne ile karından girip bebeğin içinde bulunduğo keseden su alıyorlar.can acıtıcı değil ama ruh acıtıcı bir operasyon(neyseki sonuçlar iyi çıkmış gebeliğinin geri kalanını huzur içinde tamamlamıştım.maşallah kızım şimdi 3 yaşına girecek.geçmiş olsun dileklerimle..

Konu hakkında bilgim yok ama benim yengeme de down sendromlu olabilir istersen alalım demişti doktor. Üstelik Almanya'da yaşıyolar.
Ama ne abim ne de yengem asla dediler, ne olursa olsun o evlat bizim dediler. Ve çocuk doğdu :) Gayet sağlıklı üstelik. Şuan 6 yaşında maşallahı var :)

Benim ablama 3 profesor ve sayisiz kadin dogum uzmani riskli gebelik uzmani bu cocuga amniyosentez bile yapmaya gerek yok kesinlikle engelli dediler ama yasal olarak amniyo yapmadan bebegi alamicaklari icin amniyo yapalim dediler yani sizin deyisinizle su aldirma islemi. Ablam yaptiricakti engelleiyse doguramam dedi cunku. Neyse en son bi doktora daha gitti o dedi ben bu cocukta hic bi sey goremedim ablam raporlari gosterdi altida bir oraninda cocuk down sendromlu yaziyodu. Bagirsak kalp burun ense butun anomaliler vardi ve down sendromunu isaret ediyodu. Iste o gittigi doktor bu cocukta hic bi sey gorunmuyo oladabilir bilemem ama gorunurde hic bi sorun yok dedi. Saka gibi. Ondan sonra ablam vazgecti amniyo yapmaktan. Ama tabi dogurana kadar biraz stresli gecti. Kizimiz dogdu masssaalllah turp gibi 4 aylik su an hic bi saglik sorunu yok Allah ima cok sukur...

Bu arada gorumcenizin yasinin buyuk olmasi uclu testteki risk oranini yuksek gosteriyor doktoruna aslinda yasinin o olmadigini soylemesi gerekirdi

öncelikle geçmiş olsun... benim annem 40 yaşında doğum yaptı bütün testleri normal çıktı... suda aldılar düşük falan olmadı amniyosentez sonucuda iyi çıktı fakat kardeşim down sendromlu doğdu... diyelimki su aldırdı bebeği down lu teşhisi kondu bebeği aldıracakmı... bence hiç riske girmesin amniyosentez yaptırmasın.. Allah büyüktür yani bebek sağlam deselerde down sendromu deselerde sonuçta bu bebeği doğurmayacakmı...bir akrabamızda down sendromu ddiler bebek doğdu sapa sağlam normal oldu.... düşme riski var çünkü su alırlarken iğne yi annenin karnına daldırıp su çekiyorlar diyelimki ilk seferde çekemedile 2. 3. kez sokuyorlar iğneyi ve bu da demek oluyorki abebeğin plesantasında 3 tane delik açılmış oldu... buda suyunun patlamasına yada sızmasına yol açıyor...ama ehil ellede yapılırsa bir seferde suyu alabililir...düşük yapma ve suyunun boşalma şansı 100/2 ihtimal....bence yaptırmasın...ama ben doğuma kadar ne doğuracağımı bekleyemem öğrenmek istiyorum diyorsa Allah a emanet yaptırsın testi... nasıl bir çocuğum olacaksa benim kabulüm diyorsa riske atmasına gerek yok...bol bol dua etsin.. sağlıkla alsın kucağına bebeğini...

daha risksiz yöntemler var bazı hastanelerde bir tüp kan alınıyor anneden yurt dışında gelişmiş labaratuarlarda bebğin kanıyla ayrıştırılıyor sadece anneden alınıyor kan...o sonuçta amniyosentes kadar kesin ...harmony test adıda...biraz pahalı riske girmek istemiyorsa bunuda deneyebilir...

Son düzenleme:
ne olursa olsun aldirmayacagim icin ikili uclu test yaptirmam. o sebeple amniyosenteze gerek de kalmaz :)
down sendromluysa aldiririm diye dusunuyorsa o halde yaptirsin. bu islemi yapan 100 bebekten 2 si duser. ama zaten kaybetmeyi goze almis bir insan iicn bu oran kabul edilebilir sanirim.

Off kizlar surekli ariyorum gorumcemi,hep agliyor.pazartesi esi amniosentez icin randevu almis yapilacak diyormus,sonuc kotuyse bebegi aldircaz diyormus.kiz napsin simdi bn yaptrtmicam dio ama kocasi yaptircan diyomus endiseliymis eside ,icimiz rahat etsin diyormus.off cok uzgunum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…