İnsalah yaAblamin gorumcesi aldirdi yastan dolayi risk grubuydi hoc slklnti yasamsi sonucta olumlu cikti sukur
insalla gorimcenizde saglicqkla atlatir bu donemi
Evet iste o test riskli cikarsa tipa yolluyorlar risk yuksek diebu su aldırmak nedir bilmiyorum..
yengem kan tahlili verdi down sendromu testi için ama sizin dediğiniz daha farklı bi durum oluyor galiba
umarım bi sorun çıkmaz
Vet o istanbulda bildignz dr varsa belirtinn lutfen izmitte oturuyorAmniyosentez sonrası düşük riski artıyor... alınan su miktarı da 3-4 tüp.. çok zor bir karar, Allah yardımcısı olsun.. farklı doktorlara görünmesinde fayda var. İstanbul'da mısınız?
lAh dedigin gibi olur.allah bagislasin.evet ben bile karar veremezken o nasil versin.Merhaba canım banada 3 aylık hamileyken bebeğin ensesi kalın bu çocuk down sendromlu dedi iki doktorda aynı şeyi söyledi o an ve 9 ay boyunca ne yasadigimi kimse bilemez ama Allah razı olsun esimden hep destek hep yanimdaydi tabi aldırmayı biran düşünmedim Rabbimin emaneti ne desek boş ama doğum yaptım şu an kucağımda emziriyorum 9 ayimiz bitti sapa sağlam hiç bir şeyi yok çok şükür. Biz kendimizi tamamen Rabbimize emanet edip bol bol dua edelim canım inş sizinde korktuğunuz gibi olmaz :)
amniyosentez kesin sonuç verirAmniyosentez yaptırcak sanırım.Bu test kesinlik vermez sadece yüzde veriyor.Eğer bebeği aldırmıycaksa testi yaptırmasının bir anlamı yok,evet düşükler de görülebiliyo test yüzünden.35 yaş üstü gebelerde genetik hastalık riski arttığı için,kriterleri de sağlıyorsa yapıyorlar.Sağlıklı doğduğu çok oluyor,dediğim gibi ''x yaşında,x haftalık gebelerde x bulgulara sahip doğan 320 bebeğin 2si down sendromlu doğuyor ''gibi bir yüzde bu.
öncelikle geçmiş olsun... benim annem 40 yaşında doğum yaptı bütün testleri normal çıktı... suda aldılar düşük falan olmadı amniyosentez sonucuda iyi çıktı fakat kardeşim down sendromlu doğdu... diyelimki su aldırdı bebeği down lu teşhisi kondu bebeği aldıracakmı... bence hiç riske girmesin amniyosentez yaptırmasın.. Allah büyüktür yani bebek sağlam deselerde down sendromu deselerde sonuçta bu bebeği doğurmayacakmı...bir akrabamızda down sendromu ddiler bebek doğdu sapa sağlam normal oldu.... düşme riski var çünkü su alırlarken iğne yi annenin karnına daldırıp su çekiyorlar diyelimki ilk seferde çekemedile 2. 3. kez sokuyorlar iğneyi ve bu da demek oluyorki abebeğin plesantasında 3 tane delik açılmış oldu... buda suyunun patlamasına yada sızmasına yol açıyor...ama ehil ellede yapılırsa bir seferde suyu alabililir...düşük yapma ve suyunun boşalma şansı 100/2 ihtimal....bence yaptırmasın...ama ben doğuma kadar ne doğuracağımı bekleyemem öğrenmek istiyorum diyorsa Allah a emanet yaptırsın testi... nasıl bir çocuğum olacaksa benim kabulüm diyorsa riske atmasına gerek yok...bol bol dua etsin.. sağlıkla alsın kucağına bebeğini...Kizlar gorumcem 5 aylik hamile ve down sendromu suphesiyle su aldr demisler.yaptiranlar bebeginizde dusuk oldumu, erken dogum oldumu .cok uzuluyor agliyor , sonuc ne olcak die yaptirimmi ne yapacam diyor. sonuc kotuyse nasil bebegimi oldurim diyor vs. Ne yapmali bende sasirdim yaptiranlar genelde sonuc kotumu cikiyor yoksa geneliniyi sonucmu veriyor.birde kizlar gorumcem 37 yaslarinda' 1 yillik evli fakat babasi kimlige 44 yasinda yazdrmis kimlikten dolayida kan sonucu bole cikabilirmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?