kızlar eltime takılacak bileziğin gramı...

Sana taktıklarından fazlasını takma bence kimseye de simana gerek yok eşinle senin bileceğin iş.

Ben eltime benim düğünümde görümümün taktığı hediyelik gr düşük bileziği taktım gitti 18ayar mı 14ayarmı bilemedim :)

canım eltin sana kaç gr taktıysa sende aynısını tak...çünkü sen şimdi gıcığım sevmiyorum diye iki gr eksik takarsan onu ömür boyu ısıtıp ısıtıp önüne getirirler...
14 gr mı takmış, hah sende 14 gr tak, ohh sen sağ ben selamet...kafan rahat olur...ağzına laf vermemiş olursun...
senin bugün 2 gr eksik taktığın, yarın öbür gün 5 olur 10 olur....en sonunda ben koca bilezik taktım, o bana tel gibi bişey taktıya kadar gider bu mesele..
bu işler böyle canım... millet kuruş kuruş hesaplar derdinde...

kızlar ben büyük gelinim. yani onlar bizden sonra evleniyorlar. kaynım biz evlenirken eşimin aldığı bileziği taktı. ki oda öyle bişeydi. haklısınız hiç kendimi sıkıntıya sokmayayım değmez çünkü. benim bir sözüm vardı kaynım ve erkek kardeşim bir gün evlenirse çamaşır makinelerini alacam diye. şimdi onada kurban olsunlar kimsenin gözüne taş yok .

düşünün birde eşim 5 kardeş 1görümcem 3 kaynım var bu daha ilk evlenen sırada 2 tane daha var. ona göre davranmalıyım yeter yani 13- grlık

Canim benim kaynim da dahil tüm cekirdek aile dugunde esimin biriktirerek aldigi bilezikleri takmislardi. O zaman onemsemedim ama şimdi dusundukce sinir oluyorum ve kaynim evlenirken ne yapmam ne takmam gerekir inan bilmiyorum..

Canim benim kaynim da dahil tüm cekirdek aile dugunde esimin biriktirerek aldigi bilezikleri takmislardi. O zaman onemsemedim ama şimdi dusundukce sinir oluyorum ve kaynim evlenirken ne yapmam ne takmam gerekir inan bilmiyorum..

bendede öyle oldu eşimin aldıklarını taktılar. o yüzden bende bu konuyu açtım. elimizdede çok yok çocuğun altınlarını bozdururp yapıcaz yani yeter 13 gr diye düşünüp iyice kararımı verdim. eşimde illa üzerini tamamla derse hiç çocuğumun altınlarını vermeyecem kendisi yapsın bileziği

Eşin neden üzerini tamamla diye sana desin ki? Istiyorsa o tamamlasin, sonucta bakarsak onun kardesi yani.. aman ne zor isler.. ben de vakti gelince esime kardesin biriktirdigi bilezikleri bize versin biz ona takalim mi desem diye dusunmuyor degilim acikcasi, evlendigimiz zaman kiyaslanirsa onun daha cok birikimi var cunku,ama ayip olur diye korkuyorum..

Siz şimdi kayınbiraderinize 13-14 gram takıp kendi kardeşiniz evlenirken 20 gram ve üzeri takarsan eşin tarafından sorun edilir mi?

Ne ektiyse onu bicsin :) ne bi gram eksik ne bir gram fazla

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Siz şimdi kayınbiraderinize 13-14 gram takıp kendi kardeşiniz evlenirken 20 gram ve üzeri takarsan eşin tarafından sorun edilir mi?

kardeşimde evlense gene 13 grlık alırdım çünkü maddiyetım ancak o kadar el veriyor. eşim sorun etmez çünkü onada altını ben alıcam

bence 12 13 gram normal hediyelik bilezik sonuçta 20 gr bilezik şimdi nerden baksan 1600-1700 tl

86,00 tl altının gramı desen * 20 gr bilezik = 1720,00 tl

çok bence

valla canım bizler ayıp olur diye düşünüyoruzda kendileri yapınca sanki hiç ayıp oluyor. bence iste şimdiden eşinle konuşmaya başla. benim kaynımın birikimide yok yani. ben ne yapayım

valla canım bizler ayıp olur diye düşünüyoruzda kendileri yapınca sanki hiç ayıp oluyor. bence iste şimdiden eşinle konuşmaya başla. benim kaynımın birikimide yok yani. ben ne yapayım

İşte o zaman daha onun işi yoktu da ondan öyle oldu, siz simdi calisiyorsunuz durum farkli takmaniz lazim denmesinden korkuyorum, ki öyle de olur kesin.. ben işin parasinda degilim, cok şükür maddi durumumuZ da yeterli ama ne bileyim, zoruma gidiyor iste..

Kizlar ayip degil mi yaa kaynim biriktirdigini bana versin bende elalem icinde ben almisim gibi takim...
Siz evlenirken kayniniz kocanizdan alip taktiysa bu kayninizin ayibi degil ki kv kp yapacakti sizin bilezikleri ozm kucuk oglunada al sunu tak denecekti...
Simdi kayina sen biriktirdigini verde bizde takalim sana demek ayip bana gore hem o yeni gelinin sucu ne daha o ailede yokmus ki siz evlenirken size altin takilirken..
Sahsen ben boyle birsey yasasam mustakbel esime derim ne biriktirdiysen dugunde sen takacaksin onlari bana baskalarida takmak isterse kendileri yapacak akrabalarin karsisinda kimse ben aldim ben takiyom havasi yapmasin derim(sozum size degil sadece benim kulagima boyle birsey gelse ben bunu derdim)
Ki hayat sartlarinida degerlendirmek lazim siz evlenirken kayinlariniz 20 yasinda daha toy bi delikanli da olabilir calismiyor parasi yok nerden bulcakta takcak altininizi o cocuk..
Ama simdi atiyorum 5 sene gecmistir calisiyordur isinde gucundedir imkani var sizde calisiyorsunuzdur daha buyuksunuz sonucta.. İmkani olupta imkani olmayani kiyaslamak bence esit degil hic..
Siz simdi evlenseniz abisinden alacagini sanmam kendi kazandigi parayla alirdi.

Canim sözün banaysa eger.. belki de evet kp kv hataliydi.. ben söz sahibi olmadigim icin bir sey demedim ama zaten maddi acidan sikintili bir evlilik surecindeydik, ben evlendigimde 20 yasindaydim bahsettigim kaynim falan 25 yasinda. Hani 20 yasinda toy bi delikanlidir dedin ya o acidan dedim bizden falan buyuktu yani. ben isterdim ki sonucta gostermelik takilacagina herkes takabildigini takmali yoksa da takmamali dunyanin sonu degil sonucta bir sey takmamis olmak.garipsemezdim de sonuçta, ben o sekilde büyüdüm çünkü. Ailem de hicbir sey demezdi olumsuz dusunmezlerdi emin olabilirsin

Canim ben az yukardakini abi icin demistim abinin takmasi yakisik alir esas kucuk kardesin gucu yoksa nasil bulsun zaten aileside vermiyosa abisi der iste al oglum sunu tak yengene fln...
Ama sizin durumda kucuk olan sizmissiniz abiye takacagi bilezikleri siz vermissiniz :/ o zaman bilemedim valla herkes abiligini yapsa keske kucuk kardeslerde madur olmasa...

Sizin durumunuzda ben sizi hakli buluyorum valla zira ben siz buyuksunuz de kucuk kardes size kocanizin aldiklarini takti diye aynisini yapmak istediniz sanmistimm...

Keske vakti zamaninda o abi abiligini yapsaydida kardesinin birikimini alipta elalem karsisinda ben takiyorum havasina girmeseydi..

İsteginizi belirtseniz ayiplanir buyuk ihtimal ama sonuna kadar haklisiniz.

kaynın sana ne taktıkysa sende aynı gramdandan onu tak. benim kardeş 17 gr. bilezik takmıştı bende şimdi ona 17 gr bilezik takacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…