Kızlar endişelenmeyin

maviiiikelebekkkk111

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2024
17
0
1
34
Kızlar merhaba size bir şey danışmak istiyorum

Ben 26 yaşındayım .
18 haziranda regl oldum.
23 haziranda da bittimm.
Ama havalardan mı bilmiyorum ama
Regl 3 güne kadar hep az az geldi Peceteye surdukce sonrasında kendine az da olsa geldi.

Bugün duş aldığım da dikkatimi çeken bir olay oldu görseli internetten aldım sayfaya yükleyeceğim hamile felanda olmam imkansız sizce bu neden olabilir

Eklentiler

• IMG_4442.webp
    17,7 KB · Görüntüleme: 50
Hamile olmadığınıza emin misiniz yani şüpheli bi ilişkiniz oldu mu çünkü sanki gebelik belirtileriniz var

Hamile olmadığınıza emin misiniz yani şüpheli bi ilişkiniz oldu mu çünkü sanki gebelik belirtileriniz var
Hamile olmadığıma eminim
Cinsel birlikteliğim oldu ama tam birleşme olmadı.
Üstüne bir de regl oldum
Pıhtılaşma da oldu bu süreçte sadece havalardan ötürü az az geldi sonra normale döndü

Memenin ucundaki ne sivilce mi? Süt mü?

Bazen olabilir azalma yine de şüphen varsa test yap kan ver kadın doğum doktoruna görün kafan rahatlar genelde hamilelikte beyaz bir akıntı gelir

Süt incisi diye geçiyormuş
Süt kabarcığı diye geçiyormuş
Genellikle emziren annelerde görülüyormuş

Eğer hamile değilsen ve emzirmiyorsan, göğüs ucunda ya da çevresinde (areolada) görülen beyaz nokta veya kabarcıklar genellikle aşağıdaki durumlardan kaynaklanır:

1.

Milium (Yağ Kisti / Süt İncisi Görünümlü Minik Kist)

• Ciltte, özellikle hassas bölgelerde oluşan küçük beyaz, inci gibi kabarcıklardır.
  • Yağ bezlerinin tıkanması sonucu oluşur.
  • Ağrısızdır, sivilce gibi değildir, genelde kendiliğinden geçer.
  • Göğüs ucu ve çevresi dahil vücudun her yerinde olabilir.

2.

Montgomery Bezleri

• Göğüs ucunun çevresinde (areola) yer alan küçük çıkıntılardır.
  • Normalde cildi nemli tutan yağlı salgılar üretirler.
  • Bazen bu bezlerin ucu tıkanırsa beyaz, sivilce benzeri bir görüntü olabilir.
  • Zararsızdır, genellikle tedavi gerekmez.

3.

Sivilce ya da Kıl Kökü İltihabı (Folikülit)

• Göğüs çevresinde az da olsa tüy/kıl bulunur ve bu bölgelerde sivilce veya kıl dönmesi olabilir.
  • Bazen beyaz uçlu, kızarık ya da ağrılı olabilir.

4.

Mantar Enfeksiyonu

• Göğüs altında veya meme ucuna yakın bölgede oluşabilir.
  • Beyaz kabuklanma, pullanma, kaşıntı ve yanma hissi ile birlikte olabilir.
  • Özellikle nemli ortamda, terleme veya dar sütyen kullanımı sonrası gelişebilir.

5.

Keratin Tıkanması / Epidermal Kist

• Cilt yüzeyinde keratin birikmesiyle oluşur.
  • Küçük, yuvarlak, beyaz ya da ten rengi şişliklerdir.
  • Sert ve genellikle ağrısızdır.

Ne Yapmalı?

• Dokunma, sıkma, delme → enfeksiyon riskini artırır.
  • Nazik cilt temizliği ve pamuklu iç çamaşırı tercih et.
  • Geçmiyorsa, büyüyorsa, ağrılıysa veya kızarıklık-iltihap varsa dermatoloğa görün.

Süt incisi diye geçiyormuş
Süt kabarcığı diye geçiyormuş
Genellikle emziren annelerde görülüyormuş
Senin yüklemiş olduğun fotoğraf evet süt incisi fotoğrafı. Arkadaş onu değil fotoğrafı bulurken Google ne yazdığınız biraz alakasız bir fotoğraf olmuş zaten sadece durumunuzu anlatabilirdiniz

Bazen olabilir azalma yine de şüphen varsa test yap kan ver kadın doğum doktoruna görün kafan rahatlar genelde hamilelikte beyaz bir akıntı gelir
Bende akıntı felan yok sadece acısız beyaz bir nokta var dokunduğum zamanda herhangi bir zararı yok

Regl gunumden 1 gün önce regl oldum
6 gün sürdü ilk 3 gün Peceteye surdukce geldi az az ama sonrasında düzeldi pıhtılı bir şekilde geldi hamile olmam imkansız gibi duruyor bu durumda

Kız Allah'ım ya sivilcedir o sivilce yada çıban falandır geçer

Eee pıhtı varsa zaten hamilelik zor

Senin yüklemiş olduğun fotoğraf evet süt incisi fotoğrafı. Arkadaş onu değil fotoğrafı bulurken Google ne yazdığınız biraz alakasız bir fotoğraf olmuş zaten
Durumumu izah ettim kendi cabımda .
Ama sonuçta farklı farklı şeyler olabilir .
Size tarif edemeyeceğim noktalarda görsele ihtiyaç duymak durumunda kaldım hanımefendi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…