yanlış düşünüyosun bizim ilişkimizi bilmediğin için oda biliyor benim onu değiştireceğimi hatta kendisi dedi bana beni sen değiştir diye sıkıntı olacağını sanmıyorum herşeyini biliyorum ben onun siz rahat olun sonradan bi sorun çıkmaz yani ve benim yazımdan niye alıntı yapıyosunuz ben böyle düşündüm ve böyle yazdım burda herkesin yorumu var ve bu da benim ilişkim ve benim düşüncem kimse yargılayamaz .
melek3210
, yeri geliyor hepimiz birbirimizin yazısından alıntı yapıyoruz. Burası forum neticede, karşılıklı fikirlerimizi dile getiriyoruz. Bu yüzden alıntı yapmakta tereddüt etmedim, her yazdığınızı birileri elbette alıntılayabilir de. Ayrıca ben sizi yargılamıyorum da. Gelecekte olabileceklere dair öngörümü dile getiriyorum, elbette ki "bence" diyerek. Başka pek çok konuda pek çok arkadaşa da yazmışımdır, konu sahibi olmasalar da. Tecrübeye, çevreden gördüklerime dayanarak, ileride sıkıntı yaşamanız ihtimalini gördüğümden görüşümü dile getirmek diyelim buna. Benim yazdığımı da başka bir arkadaş alıntılayıp, size hiç katılmıyorum yazabilir elbette. Polemiğe girmedikten sonra, güzelce konuşup tartışabiliriz bu ortamda.
İnanın konu sahibine verecek de tavsiyem yoktu, keşke olsa, bir yolunu bilsem de söylesem, keşke değiştirebilse eşini. Çünkü zor bence, bir insanı bir alışkanlıktan vazgeçirmek çok zor geliyor bana, belki olsa olsa, dönem dönem çeki düzen verir eşi kendine diye düşünüyorum. Kadın için de çok yorucu bir süreç. Bu yüzden
nisankralicesi
'ne de kolaylıklar diliyorum.
Özetle, siz henüz bekar olduğunuzdan şimdiden değişip değişmeyeceğine bir bakın demek istedim. Çünkü evlendikten sonra iki taraf da, özellikle de erkek - ne de olsa bunlar yüzünden boşanılmaz, boşanmak kolay mı diye düşünerek - çoğu huyundan vazgeçmeye zorlamıyor kendisini, iyice rahata düşüyor. Küfüre özel de demiyorum bunu elbette. Elbette sizin ilişkiniz, hatta elbette her ilişki birbirinden farklıdır, ancak söylediklerimin de arkasındayım. Yine böyle bir yorumu başkasında görsem, yine aynı şekilde alıntılarım. Ama elbette ki istisnalar da vardır, biz geneli yazıyoruz burada, elbette bazı insanlar eşler tarafından çekip çevrilmek, yönlendirilmek de ister ama dediğim gibi, bence istisnadır.
Canı gönülden dilerim ki siz haklı çıkarsınız, sizin sevgiliniz istisna çıkar. Yine canı gönülden umarım ki bundan on, on beş yıl sonra hala aynı fikirde olursunuz, bir insanın evlendikten sonra eşin talepleri doğrultusunda değişebildiğini yaşayarak deneyimlemiş olursunuz, umarım. Mutluluklar dilerim.