• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kizlar Eşlerinden Habersiz Kenara Para Atan Varmi:)

bende biriktiririm ama öle çok değil.biraz biriktiririm sonra bi ihtiyacımız olur o bana sorar,varsa veririm.şuan yine biriktiriyorum aralıkta evlilik yıldönümümüz, ocakta da eşimin doğum günü var bunun için para biriktiriyorum.ama bundan haberi yok :asigim: haberi olsa da vermicem bu sefer yok diyeceğim sanırım jeyyar...neticede yine onun için harcıyacağım ama değil mi?

Bence her kadının yapması gerekiyor.Biraz borçlarımız vardı.Onları kapatalım derken,heray bişey çıkıyor tabi,kenarıma bişey atamadım .Ama birkaç ay sonra atmaya başlayacam.Kendimi öyle rahat hissediyorum

valla ben de biriktiriyorum ama sonra yine eve harcıyorum....mesela son biriktirmiş olduğum parayla eve perde aldım,,,oğlum kendi odasındaki perdeyi baya bi makasla kesmişti,,,yaramazlık yaaa,bende eşime yenisini alalım dedim,sen dedi kesilen yeri dik öle kullan ne olur canım dedi,,,diktim ama kesilen miktar fazla olduu için kötü duruyordu...bende biriktirdiğim paranın bir kısmıyla perde aldım,,,eve gelice kızdı bana ama olsun,ortasında kocanman bir delik olan bir perdeylede olmazdı demi,,,,a.s.bazen küçük mutfak aletleri falan arıza yaptığında kullanıyorum parayı,,,çünkü eşime bozulduklarını söylemiyorum,,,çok laf söylüyor,düzgün kullanmıyorsun bozuluyor,,,benim annem bişeyi 20 sene kullanırdı diyo,,, bence para ayrılması lazım mutlaka kenara...

belki değildi ama dediğim gibi eşimden ilk defa gizli bir şey yapmıştım ona sormadan ve onunla paylaşmadan belkide bundan dolayı kendime kızdığım için bu şekilde düşündüm kendi kendime.Birde o zamanlar maddi açıdan sıkıntımız vardı ve bana şunu söylemesinden korktum belkide bak işte bir sürü ödemelerimiz var sen kendini düşünüyorsun demesi çok ağır gelebilirdi.

çalışan,elinde mesleği olan arkadaşlara sesleniyorum: bu devirde kocana bile güvenmeyeceksiniz..mutlaka önce kendinizi düşünün.bayanız çünkü;erkekler kadar güçlü değiliz çünkü... hayatın ilerde başımıza neler getireceğini bilemiyoruz..ben maaşımı eşime verirdim ve tek kuruş kenara koyamazdım.çünkü eşime her zaman hesap vermek zorundaydım..şu an eşimden boşandım ve o adam bana tek kuruş hakkımı vermedi..aklınızı başınıza toplayın kıslar kimseye hele de erkeklere hiç güvenmeyin...:oklava::kızgın:

İnsanın bir kenarda parası olması gerektiğine inanıyorum.Biriktiriyorum ama yine sıkışık bir durumda eve harcıyorum.Yapabilene,biriktirebilene bravo.

aynen bende biriktirebileni tebrik ediyorum.biriktirsem bile yine harcanıyor

Ben güne girdim ne olur ne olmaz ileride acil bir durum olurda paraya ihtiyacımız olursa diye biriktiriyorum. Eşimle beraber biriktirdiğimizde eşim paraya güveniyorum bu yüzden daha rahat para harcıyor. Böylelikle hiç birşey birikmemiş oluyor.

Çalışan yada çalışmayan her bayan imkanı ölçüsünde bir kenara para ayırabilmeli.Herhangi bir sağlık sorununda,mali sıkıntıda ufakta olsa sorununuzu giderir.Eşinizin haberi olmasada böyle bir sıkışık durumda memnun olacaktır.a.s
Bende biriktirmek istiyorum ama eve giren para borçlara gittiği için elimde kalmıyor :sm_confused:

eşim bana bilezik alır kenara öyle atarız,bilezikleri takıyormusun diye sorarsanız ığğğğğğğğğ hiç takmam ve sevmem.

Ona da söyleyerek bir süre maaşımı biriktirdim.Tabii yine harcamalarımız oldu ama katkım az oldu.Sonrasında arabamızın modelini yükselttik ve ev almak için ilk girişimleri yaptık.Daha önceleri olumlu yaklaşmazken şu an gelir gider dengesini tamamen bana bıraktı.Kafama göre takılıyorum yani...

çalışan,elinde mesleği olan arkadaşlara sesleniyorum: bu devirde kocana bile güvenmeyeceksiniz..mutlaka önce kendinizi düşünün.bayanız çünkü;erkekler kadar güçlü değiliz çünkü... hayatın ilerde başımıza neler getireceğini bilemiyoruz..ben maaşımı eşime verirdim ve tek kuruş kenara koyamazdım.çünkü eşime her zaman hesap vermek zorundaydım..şu an eşimden boşandım ve o adam bana tek kuruş hakkımı vermedi..aklınızı başınıza toplayın kıslar kimseye hele de erkeklere hiç güvenmeyin...:oklava::kızgın:

arkadaşım sana hak veriyorum. Ayrıca bir kadının eşinden habersiz bir yerde parası olmalı diyorum. Benim var allaha şükür epeyce biriktirdim eşimin haberi bile yok ama sıkışırsa yine ailem için kullanırım:nazar:

hehehe valla evli değilim ama işimden gelen gelirr ne kadarsaa bu sorun olurmu olmazmı bilmiyorum:)))))))))))))

mam ihtiyacım kadarıyla alırımdır eşimden :asigim:

evet biriktiririm haberi yok :1no2:
eeeeeee ne olcan belli değil:1no2:
belki biriktirdiklerimle araba alırım:roflol:
şaka bir yana biriktiririm ama evin bir ihtiyac köşesine gider
ne eksikse alırım
şimdi perdeye ihtiyacım var onun
için birikim yapıyorum
eşimin haberi yok

.....................................................................................................

Ben 1 yıllık evliyim. Hala göreve başlamadım ama inşallah seneye olacak. Bende eşimden gizli(!) para biriktiriyorum. Pek gizliliği kalmıyor. Sıkıştığı zaman paran var mı diye soruyor ve hayır diyemiyorum. Yine ona gidiyor.Göreve başladığım zamanda nasıl olacak bilmiyorum. Her seferinde vermiycem diyorum ama dayanamıyorum. Çünkü gelecekte ne olacağını kimse bilemez. Kendimi garantiye almak istiyorum.Ama sanki ne oluyorki yalan söyleyemiyorum.Para yine kocama gidiyor.

Ben 1 yıllık evliyim. Hala göreve başlamadım ama inşallah seneye olacak. Bende eşimden gizli(!) para biriktiriyorum. Pek gizliliği kalmıyor. Sıkıştığı zaman paran var mı diye soruyor ve hayır diyemiyorum. Yine ona gidiyor.Göreve başladığım zamanda nasıl olacak bilmiyorum. Her seferinde vermiycem diyorum ama dayanamıyorum. Çünkü gelecekte ne olacağını kimse bilemez. Kendimi garantiye almak istiyorum.Ama sanki ne oluyorki yalan söyleyemiyorum.Para yine kocama gidiyor.

hep öyle olur zaten şu erkekler ahhhhhhh
sen böyle anlattınya belsima eski
günlerime gittim ahah ah ne elişiler yapıp sattım varya elime gecen paranın hatti yoktu ilk bebeğim küçük adam eve bez almaz mama almaz
evde çocukmu var yokmu hiç ilği odağı değil
sadaca aklında başkası neyse
işte ben bu paracıklarımı yavruma harcadım maması
bezi, giysisi,ayakkabısı filan işte
ha yetmezmiş gibi birde koca denilen o manyagın konuşma telefon faturalarını ödedim
sen konuşuyorsun annenlerle ya demezmi
hadi kızım öde o
zaman dökümanlı değildi ahaha şimdiki aklım ozaman olsaydı ama cocuğum için helal olsun
ötekine hakkımmı hiç bir
zaman helal etmiyorumsenağlama

o kazandıklarımla kendime bir araba alırdım vallahsenağlama

valla bu yaşıma kadar aileyiz olurmu böyle şey derdim saklı gizli annem hep kızardı biriktir diye ama bunca yıl sonra eşim tepti dişime akıl geldi başıma daha önceden olsaydı şimdi daha güçlü hissederdim kendimi kızlar akıllı olun lütfen ilerleyen yıllarda benim kulaklarımı çınlatırsınız

ben her şeyi eşimle paylaşmanın doğru olmadığını düşünüyorum yani bazen eşten saklı şeyler de olmalı diye düşünüyorum birikim de bunlardan biri mümkün olduğunca kıyıda köşede biraz birikim yapmaya çalışıyorum hayatta neler göreceğimizi bilemeyiz

Valla kızlar ne yalan söyliyeyim ben de biriktiriyorum.Asla eşime güvenmediğim için değil ama benim eşim biraz savurgandır hiç bilmez hesabını kitabını.Göreve ilk başladığımızda 6 ay kadar ayrı şehirlerde çalışmak zorunda kalmıştık sonra bir araya gelebildik.Ben de bu sürede bayağı bi para biriktirdim,bekarken de özelde çalışıp biriktirmiştim.Sonra araba alırken peşinat olarak 15000 ytl verdim eşime böylece o da arabayı bana verdi.Şimdi de ev için biriktirmeye başladım gerçi henüz çok az param var ama damlaya damlaya göl olur.Eşim maaşını bana verir o yüzden biriktirmem daha kolay oluyor.Ama yine de çok harcama yapıyoruz biz,sizler nelerden tasarruf ediyorsunuz?Ben nerde hata yapıyorum acaba? Her ay 7000-8000 ytl giriyor evimize ama bazen yetmediği bile oluyo... Aranızda biliyorum ki bundan çok daha az parayla çocuk bile okutanlar var ben de işte bu yüzden diyorum zaten ben nerde hata yapıyorum diye.Biz topu topu 2 kişiyiz ve yetiremiyoruz bazen...Bana tecrübeli olanlar akıl verebilirler mi acaba????

aslı'cığım ne kadar gelir o kadar gider diye bir laf vardır yerimseniben vallahi çok haklısın bizden hemen hemen 5 kat fazla bir gelire sahipsin en iyi ihtimalle 4 katısengözlerimebaksanabo gelir bende olsa mükemmel biriktiririm deyip büyük laf konuşmak istemem... çünkü gelir fazlalaşınca insan daha önce yokluğunu dahi farketmediği şeyleri,nedense normal ihtiyaç olarak görmeye başlıyor:sm_confused:ama yinede bugünküne oranla çok daha fazla birikim yapabilirdim diye düşünüyorumCADIARZU.....bizim evimiz var yani kira sorunumuz yok...ama çocuk du tahsildi ve diğer ihtiyaçları idi derken iki kişilik yaşama göre çok daha fazla giderimiz olduğu aşikar....nasıl bir yaşam standartı belirlediğinizi bilemiyorum...daha doğrusu normali size göre nedir? şimdi dr um dediğinize göre ve eşinizde büyük ihtimalle meslektaşınız yada ona denk bir şeydir...sizler meslek statüsüne denk standartlarda yaşamaya çalışırsınız en azından bulunduğunuz çevre buna iter sizi...daha hareketli bir sosyal yaşam,arkadaşlarla daha çok dışarı buluşmaları,beraber yapılan programlar tatil ve geziler aldığınız kıyafetlerde daha çok marka ve isim vs.gibi şeyler...ille bunlar vardır demiyorum;tahminen diyorum....bir çift çoluk çocuğa karışmya karar verene kadar eğer olanakları varsa ev araba ve birazda birikim sahibi olmaya bakmalı...çünkü çocuktan sonra gelirin hatrı sayılır bölümü çocukara akmaya başlayacak...

şöyle yapmaya çalışın ayda 3 veya 3,5 milyarı( en azından ) yok kabul edin geri kalan miktara göre geçiminizi ayarlayın (ama ayırdığınız parayı kesinlikle unutacaksınız...yok!!!öyle bir para) ....kıyafette marka derseniz yine marka alın ama üç yerine bir alın...haftada 4 kez dışarı çıkıyorsanız bunu 2 ye çekin....benzininizden dışarda yediğiniz yemeklere kadar her şeyi yeniden gözden geçirin....mesela kirası 1500 ytl lik ev yerine 600 700 ytl lik bir evde oturabilirsiniz...bunlar misal tabii....inanki bugünkü yaşadığınız yaşam tarzını daha ekonomik fakat eksilenlerin yerine çok daha samimi ve sade seçenekler koyarak yeniden düzenleyebilirsiniza.s...dediğim gibi ben sizin yaşamınıza tanıl olamadığım için nerden artırabileceğini söyliyemeyeceğim ...aksi olsa şu şu gereksiz,şundan kısılabilir diyebilirdim....ciddi anlamda oturup herşeyi yeniden ve ekonomik anlamda bir bakışla gözden geçirirsen eminim sende o kaçak noktalarını çok net görebilirsinyerimsenibensevgiler

bence eşimizden gizli para biriktirmeliyiz.dayımlar eşinin yıllarca bu şekilde para biriktirmesiyle ev sahibi oldular,oğlunun dügün takılarının bi kısmını hazırlamış bile.haa bu arada zamanın ne getirecegini kimse bilemez dimi güvencemizin olması gerek.iyi giden bi evliliğin olursa zaten yine sana eşine ve ailene dönüyo yapmış oldugun birikim bulmuş gibi oluyosun

Back
X