• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kizlar Eşlerinden Habersiz Kenara Para Atan Varmi:)

Geçen gün otobüste 70-80 arası, hoşsohbet bir teyzeyle karşılaştım. Kadın dünyayı gezmiş, gün görmüş biriydi. Tam inerken bak kızım sana bir sır vereyim, mutlaka kocandan gizli kenarda üç beş kuruşun olsun dedi. Bir bildiği vardır herhalde:uhm:

ben yapmıyorum umarım eşimde yapmıyordur. birikimimiz var. bunun net miktarını bilmem ama yaklaşığını bilirim. evin bütçesi ile alakam yoktur eşim harçlığımı cüzdanıma koyar.
ikimizde ölçülü yaparız harcamalarımızı buna rağmen saklı gizliye gerek yok diye düşünüyorum.

Sıkıntı yaratabilecek büyük bir meblağ değilse kenara atılan para bence olabilir.

Mesela damlaya damlaya göl olur hesabı eşin verdiği paradan 3-5 kenara bir şey atılıp, ileride lazım olacak bir parasal sıkıntıda eşe "kötü günlerimiz için biriktirmiştim" deyip parayı sunmak o eş için bulunmaz bir nimet olabilir... Bunun adına saklı gizli iş denemez bence denirse de gayet masumca.

Sıkıntı yaratabilecek büyük bir meblağ değilse kenara atılan para bence olabilir.

Mesela damlaya damlaya göl olur hesabı eşin verdiği paradan 3-5 kenara bir şey atılıp, ileride lazım olacak bir parasal sıkıntıda eşe "kötü günlerimiz için biriktirmiştim" deyip parayı sunmak o eş için bulunmaz bir nimet olabilir... Bunun adına saklı gizli iş denemez bence denirse de gayet masumca.

yazdıklarına kesinlikle katılıyorum
arda kaldıkça evdede maddi sıkıntıya sebep olmayacak şekilde arttırabilirsem mutlaka kenara atmaya çalıırım çok sıkıntılı zamanlardada azar azar yine bizim için harcarım eşime çıkartırım bencede bunda bir sorun yok:)

bekarlıgımdan kalma sahsı hesabımda kı paramın uzerıne her ay ılave yapıyorum
bunu esımde bılıyor ama meblagını hıcbır zaman sormaz bıle hıc bılmez
gızlı sayılıyor mu bılmem ama ondan ayrı param oldugunu bılıyor

arkadaşlar hepimiz kendi çapımızda birşeyler yapıyoruz ki yapmakta zorundayız paranın kıymetini bilmeyen ben artık kıymet bilir oldumm düğün borçları ev kirası oydu buydu derkenn çok sıkıntı çektik allaha şukur artık geride kaldı şimdi birikim zamanı eşimle hesap açıp biraz maaşlarımızdan arttırmaya başladık bende tabi kendi çapımda birşeyler daha yapıyorum mesela iş yerinden 3 arkadaşlar bir kumbara aldık ve günlük herkes 3 tl atıyor 12 nisanda başladık 12 mayısta açıcaz sonramı hemen kuyumcuya birer çeyrek :):)) eğer böyle bir işe kalkışmasaydık o bizim dondurma paramız diye gidicekti:)ahh bide sigarayı bırakabilsemmm daha neler yapıcam da ): yaa şartlar insana neler yaptırıyor bugünumuze şukur ....

ben bırıktırıyorum. bunu eşimde bılıyor.hatta bazen borç ister. verırım ama sonra mutlaka öder. kaç lıram olduğunu bılmez merak edip sormazda.
para bırıktırmek kötü bırsey değıl .çarcur etsek daha mı ıyı.....

bende biriktiriyorum evlenmeden önce bankada hesabım vardı onun üzerine biriktirdikçe eklerim eşimde biliyor bunu sorar bazen nekadar oldu falan diye ihtiyacımız olursa o paradan çekip kullanıyoruz

Ben yapmadım yapmadığıma bin pişmanım.
Çalıştım tek kuruşuna kdokunmadan eline saydım.
Sıkıntısı var diye 1 tl harcarken 1000 kere düşündüm.
Bekarken fönü, röflesi, manükürü, pedikürü eksiksiz bakımlı genç bir bayanken evliyken yetenek geşiştirmeye çalışıp kendim yaptım yetebildiğimce..
Boyamı kendim yaptım, manikürümü pedikürümü..
Şimdi kendimi iyi niyetli temiz kalpli değilde dünyanın en saf ve aptal insanı ilan ediyorum
Üstelik eşim biz ayrılmadan önce şahsıma ait olan (çalışıp alıdğım bekarlığımdan kalan)la beraber tüm altınlarımı ve paramı almıştı.
Talep bile edemedim mahkeme takı kadının üstünde kabul edilir dedi

Kızlar kimse boşanırım diye evlenmiyor ne olursa olsun.
Mal canın yongası..
Paranız yoksa sanınızda yok.
Benim gibi davrananlar için aman ha
İlla ki boşanırım diye değil yanlış anlaşılmasın 3-5 kendinize ait birikimiminiz olsun zararı mı olur

Benim mutlaka az da olsa kıyıda köşede olur
Eşimde bunu bilir sen kirli çıkısın dersempatiksalakcinni
Mutlaka kenarda kıyıda köşede olur olmassa ben rahatsız oluyorum..

ooo çok biriktirdim hepsini altın yapıp kocama veriyorum o da değerlendiriyo paramızı hihoyyyt

Valla ben acayip savurganımdır. Kıyıda köşede duran para resmen kaşındırır beni. Bu güne kadar da hiç biriktiremedim zaten. Evin temizliğini şirkete yaptırıyordum. Yine kaydur kuydur yaptı gitti kadın. Tepem attı. Bir daha çağırmayacağım dedim kendi kendime. 80 lira az para değil. Kesin kararlıyım.Temizliği kendim yapıp ayda 320 lira koyacağım bundan sonra. Eşime söyledim ' eee güzel karar,napıcaksın o parayı sonra ? ' ' ESTETİİİK !:jeyyar:

aslında biz kadınların o kadar çok zaafı var ki kozmetik giyim ev eşyası vs.bunlardan gayet kolay tasarruf edilir
bence tasarruf yapmanın 2 ana kuralı var
1)ihtiyacınız olmadığı şeylerin satıldığı mağazaya girmeyeceksiniz mesela rujlara mı zaafınız var önünden bile geçmeyeceksiniz
2)erkek para biriktirdiğinizi asla anlamamalı ki güvensizlik oluşmasın birde erkeklerin çokça yaptığı bir hile var oda çok sıkıntıdayız borcumuz var bitmedi deyip kadının elinden biriktirdiği parayı almak

:a015:
Ben yapmadım yapmadığıma bin pişmanım.
Çalıştım tek kuruşuna kdokunmadan eline saydım.
Sıkıntısı var diye 1 tl harcarken 1000 kere düşündüm.
Bekarken fönü, röflesi, manükürü, pedikürü eksiksiz bakımlı genç bir bayanken evliyken yetenek geşiştirmeye çalışıp kendim yaptım yetebildiğimce..
Boyamı kendim yaptım, manikürümü pedikürümü..
Şimdi kendimi iyi niyetli temiz kalpli değilde dünyanın en saf ve aptal insanı ilan ediyorum
Üstelik eşim biz ayrılmadan önce şahsıma ait olan (çalışıp alıdğım bekarlığımdan kalan)la beraber tüm altınlarımı ve paramı almıştı.
Talep bile edemedim mahkeme takı kadının üstünde kabul edilir dedi

Kızlar kimse boşanırım diye evlenmiyor ne olursa olsun.
Mal canın yongası..
Paranız yoksa sanınızda yok.
Benim gibi davrananlar için aman ha
ılla ki boşanırım diye değil yanlış anlaşılmasın 3-5 kendinize ait birikimiminiz olsun zararı mı olur

Ben ablamdan söz etmiştim zaman zaman başka başlıklarda..
Oturdukları evin kredilerini tamamen ablam ödedi, peşinatı da bekarken biriktirdiği paradan verdi. Üzerine bakıcı parasını ödedi. Enişte bey, faturaları ve mutfak masrafını karşılardı. O da maaşı bitene dek, yain maaşı bitince gene bu masraflar da ablama kalırdı. Eniştenin kafası o kadar rahattıki, banka kredilerinin ödeme tarihlerini bile takip etmiyor, soranlara ne kadar borcu kaldığını, yüzde kaç faiz ödediklerini falan söyleyemiyor, ablama bakıyordu afedersiniz mal mal.. kafamçokkarıştıkafamçokkarıştı
Neyse birgün büyük bir kavga esnasında eniştem ablama "çekip gideceğimi sanma, evin yarısı benim, 150 bin tl almadan bir yere gitmem" demiş. kötükedihüso
Allahım aşağılık yaratık, diyecek kelime yok!! Yani boşanırsam kızıma şu kadar nafaka veririrm diyeceğine... Neyse sonra "ben seni kızdırmak için söylemiştim" dedi, sıyrıldı.. zemuszemus Ah ablam, garip ablam..:a015:

Son düzenleme:
bencede bi kadin kenara biraz atmasi gerekiyor bende cok yapmisdim ve hala yapyiorum bi ara okadar sikistikki cikardim esime 1000 euro verdim iykide yapmisim yoksa kimden alcaktik o parayi???

Az da olsa kenara koyuyorum bir miktar para. Öyle büyük meblağlar değil gerçi. Ama çok daralıp bunaldığımda kendimi rahat hissetmemi sağlıyor

bende bekarlıgımdan alıskanlık bırıktırmeye calısırıym kenarda paramınolması benı rahat hıssettırıyo.evlendıkten sonra ozellıkle esımde bılmedıgı ıcın bırıktırmek zor oluyo esımde cok ıyı nıyetlı para konusunda yanlıs yapabılen bır ınsan o yuzdne ock korkuyorum ve daha cok para bırıktırmeyı ıstıyorum artık.esımden gızlı olması bıldıgı zaman daha rahat hareket edıp paranın yok olması. o yuzden boyleıs daha ıyı bana guvenmesın ama ben bızım ıcın bırıkım yapayım ıstıyorum.cunku kendısınde bırıkım yapma alıskanlıgı yok

Back
X