İnsanın bir kenarda parası olması gerektiğine inanıyorum.Biriktiriyorum ama yine sıkışık bir durumda eve harcıyorum.Yapabilene,biriktirebilene bravo.
çalışan,elinde mesleği olan arkadaşlara sesleniyorum: bu devirde kocana bile güvenmeyeceksiniz..mutlaka önce kendinizi düşünün.bayanız çünkü;erkekler kadar güçlü değiliz çünkü... hayatın ilerde başımıza neler getireceğini bilemiyoruz..ben maaşımı eşime verirdim ve tek kuruş kenara koyamazdım.çünkü eşime her zaman hesap vermek zorundaydım..şu an eşimden boşandım ve o adam bana tek kuruş hakkımı vermedi..aklınızı başınıza toplayın kıslar kimseye hele de erkeklere hiç güvenmeyin...klava:
Ben 1 yıllık evliyim. Hala göreve başlamadım ama inşallah seneye olacak. Bende eşimden gizli(!) para biriktiriyorum. Pek gizliliği kalmıyor. Sıkıştığı zaman paran var mı diye soruyor ve hayır diyemiyorum. Yine ona gidiyor.Göreve başladığım zamanda nasıl olacak bilmiyorum. Her seferinde vermiycem diyorum ama dayanamıyorum. Çünkü gelecekte ne olacağını kimse bilemez. Kendimi garantiye almak istiyorum.Ama sanki ne oluyorki yalan söyleyemiyorum.Para yine kocama gidiyor.
Valla kızlar ne yalan söyliyeyim ben de biriktiriyorum.Asla eşime güvenmediğim için değil ama benim eşim biraz savurgandır hiç bilmez hesabını kitabını.Göreve ilk başladığımızda 6 ay kadar ayrı şehirlerde çalışmak zorunda kalmıştık sonra bir araya gelebildik.Ben de bu sürede bayağı bi para biriktirdim,bekarken de özelde çalışıp biriktirmiştim.Sonra araba alırken peşinat olarak 15000 ytl verdim eşime böylece o da arabayı bana verdi.Şimdi de ev için biriktirmeye başladım gerçi henüz çok az param var ama damlaya damlaya göl olur.Eşim maaşını bana verir o yüzden biriktirmem daha kolay oluyor.Ama yine de çok harcama yapıyoruz biz,sizler nelerden tasarruf ediyorsunuz?Ben nerde hata yapıyorum acaba? Her ay 7000-8000 ytl giriyor evimize ama bazen yetmediği bile oluyo... Aranızda biliyorum ki bundan çok daha az parayla çocuk bile okutanlar var ben de işte bu yüzden diyorum zaten ben nerde hata yapıyorum diye.Biz topu topu 2 kişiyiz ve yetiremiyoruz bazen...Bana tecrübeli olanlar akıl verebilirler mi acaba????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?