• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

KIZLAR FİKİLERİNİZE İHTİYACIM VAR ZOR DURUMDAYIM

Onun ilk sevgilisi benim. kimseyle yaşamamış yani. anlamaz belki diye düşünüyorum
Bak emin misin anlamayacagından ?
Yahu dinimizde bile bir insana pişman oldugu şey için zulmedilmez eger tek sebeb bu ise.
Düzgün biri diyorsunuz.
Ama olacakları kestiremiyorsunuz.
Ben bir adım sonramda bana verecegi tepkiyi kestiremedigim insanla hayatımı birleştirmezdim, akıllı olun.

kabul edemem der bu zamana kadar neden söylemedin der. sonra kabul edebilir evet. ama burnumdan getirir. içime sinmiyo der. soğuk davranır. bir sürü şey

Eski erkek arkadaşımla farklı şehirdeyiz. sanmam konuyu açacağını. yapsa yapardı bu zamana kadar. ve onun isteğiyle ayrıldık gibi bi şey oldu. uğraşmaz

Kızlar ben de farkındayım bişeylerin. tek kötü huyu bu. dışarda o kadar sersei varken onu bu yüzden bırakmak istemiyorum. siz de anlayın

kimse dört dörtlük değildir

Yazdıklarını okudum. Evlenmek için evleniyorsun. Kendi iyiliğin için bunu yapma. Kimse sevdiği kişi için bu şekilde konuşmaz. O sizi karpuz seçer gibi seçmiş başka bikaç kişinin de yazdığı gibi ama siz de onu karpuz seçer gibi seçmişsiniz. Diğer karpuzlardan daha güzel duruyor biraz yamuk ama olsun.
Daha şimdiden yani sevgiliyken adamın maço tavırlarına katlanıyorsunuz. Ben iyidir kötüdür demeyeceğim önemli olan benim sevmem değil. Maço erkeklerin de sevenleri var. Ama onlar sevdikleri hakkında böyle konuşmazlar. Onların bu tavırlar hoşuna gider ama siz zorla katlanıyorsunuz. Şimdi katlanılabilir seviyede olabilir ama evlendikten, aynı eve girdikten sonra, bundan 5-10 yıl sonra size kat kat daha zor gelecek katlanmak. Sürekli bu adamın ağız kokusunu çekmek.

Karışık yazdım sanırım ama demek istediğim şu ki evet haklısınız kimse 4-4lük değil. Benim de sevgilim var çok seviyorum kendisini. Kötü yönleri yok mu var tabii ki o da insan sonuçta. Ama o kötü yönlerinden hiç bir tanesi gözüme batmıyor. Özellikle düşünmedikçe aklıma gelmiyor. Veya elimden geldikçe onun eksik yönlerini ben kapatmaya çalışıyorum. İkimizi bir olarak görüyorum, düşüncelerimde kendimi ondan ayrıştırmıyorum. Birini gerçekten sevince böyle oluyor.

Sonradan pişman olmamak için sevmeden evlenmeyin. 5 yıl 10 yıl pişman olmadınız diyelim bundan 30 yıl sonra pişman olduğunuzda geri dönüşünüz olacak mı? Gençliğinizi dışarda ne serseriler var diye seçmece aldığınız bir adama katlanarak heba ettikten sonra mutlu olabilecek misiniz?

Evlenmek zorunda değilsiniz. Kendinizden, sevgilinizden, sevginizden, ilişkinizden emin olmadan evlenmeyin. Emin değilseniz evlenmek veya ayrılmak zorunda değilsiniz. Erteleyin bir süre, emin olana kadar. Bu kararınıza saygı duymazsa o zaman karar vermenize yardımcı olmuş olur.

'Çok gururlu biri' cümlesine ankam veremedim. Valla benim gözümde adam gibi adam = sevdiği kadına her koşulda sahip çıkıp saygı duyan, herkese karşı koruyup kollayandır. Konuna gelecek olursak asla yapmamalısın bence ama kanama olmazsa "demekki o pembe kanama olduğunda olmuş " diyebilirsin. Ama bence sen dürüst davran. İstemezse seni geçmişinle yargılayıp kabul etmeyecek bi adamla evlenme zaten.

Kızlar ben de farkındayım bişeylerin. tek kötü huyu bu. dışarda o kadar sersei varken onu bu yüzden bırakmak istemiyorum. siz de anlayın

tüm erkekler serseri bi seninki mi efendi? başka kadınlara serseriliğini yapmış, size gelince durulmuş ama sizi de potansiyel olarak gördüğüne göre (kusura bakma bu kadar kıskançlığın tek açıklaması bu olabilir) e bizi de dinlemediğine göre bizden daha ne istiyorsun?
tamam diktir ve bir ömür söyleme bu şekilde yaşa.. bekaret bi zarda gizli nasılsa.. zihinsel rezilliklerin hiç önemi yok.
ben evlilik öncesi birlikteliğe asla karşı değilim hatta bana göre makul ölçüde yaşanmalı. ama yalana komple karşıyım.. karşındakine yalan söylesen bir ömür rahat edeceksen durma, doğruyu söyleyince de evlensen bile bir ömür karşına çıkarır bu sokak delikanlısı ee artık kararı da kendin ver..
bu işin pek olacağı yok ama sen bilirsin..

Anlat diyenleri de anlamıyorum. Normal erkeklerin bile böyle şeyleri kabul etmesi çok zor ülkemizde kaldı ki biz bir 'sen benimsin' den bahsediyoruz

Ben anlatma diyorum
İlle de evleniceksen anlatma
Özelin olması bir kenara onu ilgilendirmemesi bir kenara başına gelebileceklerden korktuğum için
Sen bunca kadına şiddet nasıl oluyor sanıyorsun??

Al Hürriyet, aç 3. sayfayı nerdeyse tamamı kadına şiddet. Ayrıldığı karısını öldürdü, ayrılmak isteyen sevgilisini öldürdü vb.

İnan bana bumları yapan erkekler de gayet sıradan insanlar, kurbanlar da sıradan insanlar. Aç resimlerine bak.

Ki senin sevgilin de şiddet profiline uyuyor. Benimsin benimsin diyen tipten ne beklersin? Durumu anlayınca gözü dönüp kafana bir küllükle, bibloyla vurması yeterli beynin su topluyor sonra da ölüyorsun bu kadar, hayatın bitiyor.

Haydi diyelim adam durumu anlamadı. Camdan baktırmicak, evden çıkartmicak çalışmana karışacak sen de boşanmak isticeksin bu adam buyur mu dicek sence? Beni boşayacak kadın daha gelmedi dicek, basacak tokadı.

Ekşisözlük tayfasından pek hazzetmem ama kadına şiddet için bizim kadınlarımıza müstehak yazmışlar. Efendi tipler varken ayyy çok sahiplenici diyip kro maço tiplerle evleniyorlar sonra da niye dayak yedik...kadınlar kendi cellatlarıyla evleniyorlar. Baskıcı tiplerden adam çıkmıyor.

Seçim senin. İlle de evlenicem dersen bence diktir kimseye de tek kelime etme ağızdan ağıza yayılmasın. Sonrası için de otur Allaha ellerini aç artık ne diyeyim.

Anlat diyenleri de anlamıyorum. Normal erkeklerin bile böyle şeyleri kabul etmesi çok zor ülkemizde kaldı ki biz bir 'sen benimsin' den bahsediyoruz

tamam anlatmasın bir ömür bir yalanın üzerine kurulu evlilikten ne kadar hayır gelir ki? konu sahibi çok rahat edeceğine inanıyorsa anlatmasın. ülkemizdeki zihniyet böyle diye diye bu erkek milletini bu kadar ayı kıvama da biz soktuk artık bunların bir şekil kırılması lazım..

Şimdi söylemezsen evlendiğiniz gece bir sürü tantana çıkarır kesin. Söylersen de burnundan getireceğine eminim. Bence zaten bakire olsan ve ilişkide kanaman olmasa (doğal olarak) bu adam yine sana bakire değilsin diye eziyet edecek bir tip. Yani sen sen ol hayatın boyunca (yalnızca bu konuda değil) dürüst olamayacağın bir adamla yaşamayı kabul etme. Önce ölç tart, ayrıl demek kolay biliyorum ama genel olarak dürüst olamayacağın ve mutlu olmak için yalan söylemek zorunda kaldığın bir insanla hayatını birleştirme. Sonra her konuda rol yapmak zorunda kalacaksın. Umarım mantıklı davranırsın. Her şey aşktan ibaret değil.

kızlar zaten ikilemde kaldığım için size danıştım. en küçük şeyi bile ondan gizlemedim bu güne dek. bu yüzden bu konu içimi yiyor. evet ben de biliyorum dünya görüşümüz aile yapımız çok farklı. çok defa dedim bana baskı yaptıkça git köyünden okuma yazma bilmeyen birini bul o zaman diye. ama sevgi hep galip geldi. hala beraberiz. kıyamıyorum da emeklerimize. sevgisinde de şüphem yok.

tabi ki konuştuk diyorum ya daha sevgili olmadan sordu bunu bana. sevgiliyken de sordu her şeyi anlattım ama birlikteliği söylemedim. söylemek istemedim.

Söylemen gerekir yoksa evlendikten sonra öğrenirse herşey daha da kötü olabilir ki böylesine kıskanç bi insan düşünemiyorum sonrasını

Back
X