kızlar sorun komşumun bebeği henüz 8 aylık fakat 7 kilo komşum hiç iyi bakmıyor okadar zayıfki içim açıyor bize geldiklerinde benim bebeğim 4 aylık onun mamasına koşuyor annesine soruyorum açsa yapıyım diyorum ama yok onunki evde soğuyor diyor ve hiç birşey vermiyor 7aylık sezeryenla doğum yaptı hiç anne sütüde içmedi haftada 1kutu aptamilin en büyük boyundan alıyorum içiyor diyor 5dk sonrada mamayıda zor içiyor 6 saat aç kalcakki o zaman 125 cc içiyor diyor yoğur sebze çorbası hiçbirşey vermiyor sadece su mama neden vermiyorsun dedigimde yemiyor istemiyor ama çok yemek istiyor halinden belli bizde bisküvi yedi ben verdim anneside yemez verme dedi ama verdim dayanamadım bügün geldiklerinde bebek tutunarak ayaga kalkıyor ama çocuk yan basıyor ayagında sorun var çok belli nerdeyse arkaya dönük bakıyor sol ayağı dr. götürdünmü diyorum yok götürmedim bizde geçen hafta farkettik ama yattıgında düz diyor ve ben iyice sinirlendim kendisine dr. önerdim gidermi bilmiyorum ama kadın sağlık ocagındaki günü belkiyor ordaki dr. göstercekmiş bebek aklımda çıkmıyor sizce ne yapmalıyım bana akıl verin lütfen bende vicdan azabı olcak nerdeyse
kızlar sorun komşumun bebeği henüz 8 aylık fakat 7 kilo komşum hiç iyi bakmıyor okadar zayıfki içim açıyor bize geldiklerinde benim bebeğim 4 aylık onun mamasına koşuyor annesine soruyorum açsa yapıyım diyorum ama yok onunki evde soğuyor diyor ve hiç birşey vermiyor 7aylık sezeryenla doğum yaptı hiç anne sütüde içmedi haftada 1kutu aptamilin en büyük boyundan alıyorum içiyor diyor 5dk sonrada mamayıda zor içiyor 6 saat aç kalcakki o zaman 125 cc içiyor diyor yoğur sebze çorbası hiçbirşey vermiyor sadece su mama neden vermiyorsun dedigimde yemiyor istemiyor ama çok yemek istiyor halinden belli bizde bisküvi yedi ben verdim anneside yemez verme dedi ama verdim dayanamadım bügün geldiklerinde bebek tutunarak ayaga kalkıyor ama çocuk yan basıyor ayagında sorun var çok belli nerdeyse arkaya dönük bakıyor sol ayağı dr. götürdünmü diyorum yok götürmedim bizde geçen hafta farkettik ama yattıgında düz diyor ve ben iyice sinirlendim kendisine dr. önerdim gidermi bilmiyorum ama kadın sağlık ocagındaki günü belkiyor ordaki dr. göstercekmiş bebek aklımda çıkmıyor sizce ne yapmalıyım bana akıl verin lütfen bende vicdan azabı olcak nerdeyse
canım bazı anneler böyle olabiliyor.kendi yetiştirilme tarzı yada yakın çevresinden gördükleri böyle diye düşünüyorum.bende çok üzüldüm şimdi bak bu duruma.ya özel hastaneleri bile devlet karşılıyor artık 20 tl bi muayene parasıyla götürebilir çocuğunu.anladığım kadarıyla sen iyi bi annesin ve o yüzden böyle sorumsuz insanlar görünce tahammül edemiyosun ama geridende çok fazla müdahale edemezsinki komşunla samimiyet derecenizide bilmiyorum ama.
Anne nasıl? Yani normal biri mi?
Bebeğin belki iştah sorunu vardır gerçekten ilkten kilolu olup sonra zayıflaması düşündürücü.
Ayağıyla ilgili bir şey söyleyemem ama madem durumları iyi bir check-up yaptırmaları lazım.
Sorun ne bulunur bu şekilde.
efla evet konuyu çok güzel özetlemişsin ama prematüre doğdu ve doğdugunda 2 kiloydu 2ay sonra topladı kendisini 6 aylıkken kilosu çok iyiydi çok hareketliydi kuçagıma alamamıştım kiloluydu ama şimdi çok zayıf normal degil kilosu bebeği bu havalarda dışarı çıkartıyor kucagına alıyor ama üstünde sadece ince bir hırka kadın 29 yaşında kaynanası annesi hiç bir yakını burda yok çok uzaktalar maddi durumları iyi parasında degilim hastaneye götürcem ama biraz beklicem diyor sabaha kadarda ağlamış bebeği öle görünce neden bekliyor anlamış degilim anneyede söylüyorum beraber gidelim hastaneye ama yok eşiyle gitcekmiş tmm demekten başka bişe gelmiyor
anne normal biri gibi duruyor fazla bilgili değil bebek iştahsız olabilir ama nereye kadar mama ve suyla giderki ayağı için çocuk dr. götürmesini önerdim önce muane etmesi lazım sonra gereken zaten yapılır iştahsızlıgınada dr. birşeyler verebilir inşallah götürürde içim rahat eder hemen karşı komşum hergün görüyorum
canım, belli kriterleri vardır ağırlık ve boy gelişiminin. mesela ayda 500 g alsa bile yeterlidir, ama bazı bebekler 800 g alır. ikisi de normal kabul edilir.
yazdıkların düşündürücü gerçekten. kadın bebeği istemeyerek mi yaptı acaba, kaza sonucu mu?
birçok kadın böyle olsa bile bebeğini hemen kabullenir ama kimi de arkadaşın gibi bebeği ihmal edebiliyor.
kadının zeka problemi yoksa, bebeği kabullenememe gibi bir sorunu olabilir.
normalde anlaşabildiğin biriydi sanırım görüştüğünüze göre, bebekten sonra mı değişti diye sormuştum?
kadını sen çok daha iyi tanıyorsundur. eğer bir sorun olduğuna emin olursam, ben şartları biraz zorlardım açıkçası, onun ne dediği umrumda olmazdı.
objektif bir 3. görüşe ihtiyaç var bence bu durumda. gerekirse bu 3. görüş, devlet görevlisi olmalı. bebeğe yazık olmasın.
Sağlık ocağının günü yakın mı peki? Eğer uzak bir tarihse siz götürmeyi teklif edin.
Yalandan ben çocuğumu götürüyorum sende gel benimle deyin.:44:
bilemiyorum ama yüksek ihtimalle ugrasmiyordur
burda bir hanim arkadasimiz var esimin arkadasinin hanimi
4.cocuk yapti
ama hic ilgilenmiyor
cocuk sadece sütle büyüyor
kadin bikmis artik büyür bir sekilde diyor sanirim
simdi 3 yasinda ama benim kizimla ayni hemen hemen boyu kilosu
bir hastalik gibi birsey yoksa
mesela benim kizimada ben sürekli süt versem süt icer
baska sey yemez ki
sen bana yemek vermiyorsunda demez
annenin ilgili olmasi lazim
günde 4 dönüyorum sunu yesin bunu yesin
hicbirseyden eksik kalmasin diye
eger o kadin bilincli yapiyorsa yazik valla aciriim o cocuga
kadının ilk çocuğu daha önce hiç yoğur sebze çorbası falan vermemiş bu aralar veriyorum yemiyor diyor ne zmn canı isterse ozmn yer zaten diyor çok bilinçsiz düşünüyor ben kızıma şimdide havuç suyu içiriyorum ki ilerden rahat olsun diye bide mamanın içine pirinç unu bisküvi koyuyor 2ölçek mama 1ölçek pirinç unu 1öpçekte bisküvi 125cc yapıyor hepsi 8aylık bebek onla doymaz ki günde 3 kere o şekil veriyomuş
Babasi yaninda sigara mi iciyor cocuk hasta olmaz insallah.Arkadasim yalniz ben birseyi anladim.Saglik ocaginin gunun beklemek ne oluyor yani bizim burada hergun her dakika saglik ocagina gidilebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?