Kızlar fikir verir misiniz

Bence de fitnele panpa, b,z,m orda da adet öyeldir annem beşiği aldı bile. Bizim ordaki adetlere göre çocuğun babaannesi 5 çeyrek altın takar, mevlidi de okutur de hehehe kalpten gitmelerini izle. :halay:
Arkadaşa çok katiliyor ve artiriyorum aç makasin ucunu acabildigin kadar altin bilezik vs ahahah :) yoksa ben her seyi kendim yaparim derseniz benim gibi bir ceyrek bile goremezsiniz benden demesi :)

Bu mevzular düğünde bitmiyor muydu ya 🤦‍♀️ Tamamen saçmalık. İsteyen hediye olarak istediği şeyi alır, sanki siz başkalarına güvenerek mi yaptınız.

Kızlar 3 aylık hamileyim ilk öğrendiğim zaman kalp atışlarını duymadan kimseye söylemek istemedik 7. Hafta duyduk ve ailelere söyledik kayınvalidem duyduğu an bebeğin beşiğini annenler alıcak kız tarafı alıyor bende kendi kızma aldım dedi tabi ben şok yani çok şaşırdım böyle bişey söylemesine Ailem zaten alır alamıcak durum da değiller ama yani böyle bişeyin söylenmesi çok ayıbıma gitti açıkçası yanlış mı düşünüyorum acaba ben mi abartıp haksızlık ediyorum tam kestiremiyorum fikirleriniz için şimdiden teşekkürler
"Bahtı güzel olsun, diğer herşeyi biz hallederiz" deyin, sağlıkla büyütün 🙏

Kızlar 3 aylık hamileyim ilk öğrendiğim zaman kalp atışlarını duymadan kimseye söylemek istemedik 7. Hafta duyduk ve ailelere söyledik kayınvalidem duyduğu an bebeğin beşiğini annenler alıcak kız tarafı alıyor bende kendi kızma aldım dedi tabi ben şok yani çok şaşırdım böyle bişey söylemesine Ailem zaten alır alamıcak durum da değiller ama yani böyle bişeyin söylenmesi çok ayıbıma gitti açıkçası yanlış mı düşünüyorum acaba ben mi abartıp haksızlık ediyorum tam kestiremiyorum fikirleriniz için şimdiden teşekkürler
Şu olayın birebir aynısını yaşadım tek fark benim kayınpeder söyledi 😂 cvp bile vermedim. Sonra onlarda bebek arabasını aldı. Kimsenin bişey almasına gerek yok halbuki ama işte saçma düşünceler. Çocuk doğuncada benim ailem altınla gelirken onlarda bi tane takım almıştı 😂

Aynen bende öyle söyledim zaten biz babasıyla herşeyine yeteriz alırız çok şükür ama söyleyiş tarzı üstüne basa basa 2 kere söylemesi şaşırdım açıkçası ailem den hiç böyle şeyler görmediğim için garipsedim 😆
Desenize evet bizde de öyle, annem beşik alacak ama diğer her şeyi de erkek ailesi hallediyor bizde.

Doğum ve hastane masrafı, bebeğin Tüm kıyafetleri, bebek arabası, mama sandalyesi, yürüteci, ilk aylar için bez stoğu, mevlidi her şey erkek ailesine aittir erkeğin ailesine ve soyadlarına torun veriyorum diye.

Biz annemle konuştuk zaten o beşigi bakmaya basladı sizde diger seylere başlayın deyin ve bırakın sonra kaynananız düşünsün.

De ki bizim adetlerimizde de babannesi torununa dogdugu ağırlığınca altin alır. Birbirimizin geleneklerine saygi duymaliyiz annecim de 💁🏻‍♀️

Bana da eşimin halası onların oralarda öyle bir adet olduğunu söylemişti. Ben de “Aaa öyle mi bizde böyle bir adet yok.” demiştim. Konu orada kapandı.

Arkadaşa çok katiliyor ve artiriyorum aç makasin ucunu acabildigin kadar altin bilezik vs ahahah :) yoksa ben her seyi kendim yaparim derseniz benim gibi bir ceyrek bile goremezsiniz benden demesi :)
Bir arttırma da benden gelsin, doğumda geline 2 burma bilezik, bebeğe boynuzları arasına takılmış beşi bir yerdeli koç, özel hastanede doğum parası, bebek adına açılmış banka hesabı.

Benim de tam tersi ikiside tutturdu alcam dedi ben kendim aldım🤣

Bir arttırma da benden gelsin, doğumda geline 2 burma bilezik, bebeğe boynuzları arasına takılmış beşi bir yerdeli koç, özel hastanede doğum parası, bebek adına açılmış banka hesabı.
Peki bunlarin neredeyse bir kismini kendim kredi cekip yapmam safligi bilezik ve koc haric tabi 😁😁

Peki bunlarin neredeyse bir kismini kendim kredi cekip yapmam safligi bilezik ve koc haric tabi 😁😁
Benim yazdığım işin latifesi, çok özür dilerim ama ben bu tip gelenekleri saçma buluyorum, kız tarafı şunu alsın erkek tarafı bunu alsın, yok efendim bebeğin beşiğini anneanne alır, iyi ki doğurdun bileziğini kayınvalide takar gibi şeyler geleneklerin içinde boğulmaktan başka bir şey değil.
Kadın ve erkek bebekleri için alınması gereken şeyleri alır, anneanne, babaanne de kendi aralarında konuşup birlikte içlerinden ne geliyorsa onu yapar.

Daha hamileliği öğrenir öğrenmez hayırlısı olsun çocuğum Allah sağlıkla kucağına almak nasip olsun demek varken beşiği anneanne alır demek🙄 Valla böyle şeyler 40 yıl aklıma gelmez, kızım evlense torunum olsa dünürün demesine gerek yok ben zaten deli gibi alışveriş yaparım, bebek eşyalarına bayıldığımdan şimdi bile bebek kıyafetleri alıyorum, yelek, hırka, patik örüyorum🤣

Back
X